Dodaj do ulubionych

Żurawina w tabletkach

14.03.12, 11:26
Zawsze kupowalam vitabutin ale w ofercie doz-u gdzie kupuję leki, tej żurawiny nie ma. Jaką polecacie? Mlody ma dosc liczne bakterie w moczy i pojedyncze lukocyty. Do nefrologa idę z nim w piątek, a do tego czasu muszę cos zaradzic sama.
Obserwuj wątek
    • tosterowa Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 11:27
      Ja jem urinal.
    • dziennik-niecodziennik Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 11:30
      kup gdzie indziej. nie jeden DoZ na swiecie.
      • alfa36 dziennik niecodznnik 14.03.12, 11:48
        Rzeczywiscie vitabutin najlepszy? Wolę w dozie, bo odbieram po drodze z pracy. A, jako, ze mam w domu kaszląco- smarkające dziecię, to na czasie mi zależy. Swoja drogą bad. moczu zrobilam przy okazji swoich badan i wyszly, jak pisalam bakterie. Mam nadzieję, ze mimo to mlodemu nic nie jest, bo objawow ze strony ukladu moczowego nie ma.
        • dziennik-niecodziennik Re: dziennik niecodznnik 14.03.12, 11:54
          osobiście uważam ze Vitabutin jest jednym z najlepszych preparatów w swojej grupie.
          wyszły bakterie ale jakie i ile? bo jak wyszly bakterie nieliczne czy cos w tym stylu to nic takeigo, mogły wyjsc z flory w pojemniczku albo z niedokładnie umytych okolic intymnych.
          jesli objawów nie ma to wystarczy zwiększona podaż płynów, najlepiej zakwaszonych, w celu oczyszczenia dróg moczowych z bakterii. moze sie obejdziesz bez żurawin. jesli jest dużo bakterii to kup urosept, lepiej zadziała niż żurawiny.
          • alfa36 Re: dziennik niecodznnik 14.03.12, 12:11
            Wygląda to tak: przezoczystosc -lekko niezupelna; odczyn- lekko zasadowy; nablonki wielkątne-poj.wpw; leukocyty- poj. wpw; osad- fosforany dosc liczne wpw; bakterie- dosc liczne wpw. Na posiew zaniosłam dzisiaj, więc wynik za dwa dni. Tabletkę urosanu dalam wczoraj wieczorem, ale jest napisane na ulotce, żeby nie stosowac do 12 r.zycia. Dalam, bo wiem, ze nasza nefrolog tez to zapisuje. Przy niedokladnym umyciu, czy z bakterii pojemniku bylyby leukocyty? Bo one mnie zastanawiają, choc są pojedyncze.
            • dziennik-niecodziennik Re: dziennik niecodznnik 14.03.12, 22:18
              jak dla mnei pełna norma, zwłaszcza że mocz jak rozumiem z pudełka do badań ogólnych. nie przesadzaj, jak zaniosłas na posiew to poczekajmy co powiedza. ale ja bym nie pchała dziecku zadnych srodków.
    • klubgogo Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 18:46
      Zbierz jeszcze raz mocz do pobrania, tylko prawidłowo, może próbka była zanieczyszczona, zaniesiona do laboratorium po dłuższym czasie.
      • alfa36 Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 20:48
        Ale, czy mogę być leukocyty (choc tylko pojedncze) od zle pobranej probki?
        • kura28 Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 21:24
          Pojedyncze to norma. Przynajmniej na wynikach z mojego lab.
    • paartycja Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 18:58
      ja nie kupuję żadnych preparatów w aptece tylko zwykłą,suszoną żurawinę-taką prawdziwą,nie chińską big_grin
      lepsze to niż słodycze,jem niemal garściami
      • alfa36 Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 20:50
        Ale gdzie kupic prawdziwą zurawinę? Patzylam co prawda w marketach, ale tam ona jest z konserwantami.
        • malgosiek2 Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 20:53
          alfa36 napisała:

> Ale gdzie kupic prawdziwą zurawinę? Patzylam co prawda w marketach, ale tam ona
          > jest z konserwantami.

W sklepach zielarskich czy ze zdrową żywnością.
          Również uwielbiam jeść taką suszoną, choć nie jest tania.
          A najlepiej jak się czyta książkę w łóżku i obok miseczka z żurawiną big_grin
    • madziulec Re: Żurawina w tabletkach 14.03.12, 21:12
      zum.org.pl/preparaty-urawinowe.html dawno nie uaktualniałam, ale w miare powinno byc na czasie.
      • alfa36 Madziulec 15.03.12, 00:00
        Dzięki. Poczytam. Ty uważasz, ze wyciąg z tej amerykanskiej zurawiny (jaka jest m.in w vitabutinie) jest najlepszy?
        Swoą drogą pamiętam, jak mnie uswiadamialas 2 lata temu, kiedy moj mlody mial zum. Wtedy trafilam do nefrologa. Na szczęscie wsyztsko dobrze sie skonczylo.
        • madziulec Re: Madziulec 15.03.12, 22:29
          Sorki, ze dopiero dzis odpowiadam. Wczoraj zmogla mnie migrena.

Vitabutin jest dosc prosty do stosowania (mozna lykac cale kapsulki, mozna je otwierac i proszek sypac na jedzenie czy do picia). Ja go dawalam malemu, ale dosc krotko.
          Prawd emowiac ja podawalam najdluzej normalna zurawine, mialam dosc dlugo zwykla zurawine zamrozona i taka potem "przerabialam" na kisiel i na kaszke dla Miska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka