14.03.12, 17:13
Nigdy jej nie miałam i sie zastanawiam czy sobie nie zrobić. Ale boję sie że sie nie przyzwyczaje,że ciągle będzie mnie denerwować coś leżącego na czole. Jak to jest mieć grzywke? Czy dużo z nią pracy?
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: grzywka 14.03.12, 17:21
      Ja miałam kilka razy i zawsze zaczynałam zapuszczać następnego dnia po fryzjerzebig_grin
      Mam długie włosy, normalnie wstaję i wyglądam jak człowiek, z grzywką nie, bo grzywka sterczy.
    • sokhna Re: grzywka 14.03.12, 17:23
      Tez mnie kusi grzywka.... Juz kiedys mialam i ogolnie OK, tylko regularnie przycinac trzeba, zeby w oczy nie wlazila. Co do przyzwyczajenia to zaden problem, w ogole nie przeszkadzala smile
      Plusy: podobno odmladza wink
    • gulcia77 Re: grzywka 14.03.12, 17:31
      Pierwsza grzywka trzaśnięta przy długich rok temu smile Zachwynconam!!! Tylko szybko rośnie, no i trzeba te pięć minut dłużej w łązience smile
      Krótkie u mnie to zazwyczaj takie "neopunki" więc czesanie to odrobina żelu w palce i zabetonować lakierem big_grin
    • mevgal Re: grzywka 14.03.12, 17:32
      Mam grzywkę prawie od zawsze z kilkuletnia przerwą(ale to już dawno) i nie wyobrażam sobie siebie bez.Kilka razy podejmowałam próby likwidowania ale zawsze w końcu ją przycinałam.Jest prosta,za brwi i w ogóle nie przeszkadza.Natomiast z gołym czołem czuję się jak kretynka.Podcinam sama bo u fryzjera zawsze wychodziło za krótko. Wady? W czasie deszczu wiatru i innych niekorzystnych zjawisk,ułożona grzywka wymaga ponownego układania.No i rano,nawet jak nie myję włosów to grzywkę zawsze muszę zmoczyć żeby ją ułożyć.
      • lafiorka2 Re: grzywka 14.03.12, 17:34
        mam grzywke prawie od zawsze.Muszę,bo mam wysokie czołosad
    • chcesztomasz Re: grzywka 14.03.12, 17:46
      1. Zależy jakie masz włosy.
      a) jak cienkie i podatne na skręcenie to musisz ale to musisz ją prostować, a deszcz czy wilgoć znów zrobią swoje
      b) jak grube to prawie żaden problem.

2. Zależy jaka to ma być grzywka

a) jak taka na bok to pff
      b) jak taka na prosto to jak wyżej + podcinanie częste a to już róznie może być bo jak ci fryzjerka za krótko ją zetnie to wygląda nie za ciekawie.

3. Warto wziąć pod uwagę czy ci pasuje.
    • shellerka Re: grzywka 14.03.12, 19:43
      swietna sprawa - idealnie kryje zmarchy na czole tongue_out
    • hanalui Re: grzywka 14.03.12, 19:57
      princessa.of.persia napisała:

Off topik...w 7 miesiacu chcesz se grzywke zrobic? Przeciez dziecieciu rozum przytniesz big_grin
    • matkapolka06 Re: grzywka 14.03.12, 20:37
      Właśnie jestem w trakcie zapuszczania grzywki do długości reszty włosów,chcę mieć boba.Grzywka żyje własnym życiem,po nocy wygląda koszmarnie,po zdjęciu czapki nie lepiej,przetłuszcza się od czoła,generalnie nie polecam...
      Druga sprawa to kwestia czy ,,pasuje"...
    • katia.seitz Re: grzywka 14.03.12, 21:13
      Tak jak ktoś powyżej napisał, dużo zależy od włosów. Jeśli masz cienkie, podatne, a nie daj Boże kręcone - odradzam. Trudno ją będzie utrzymać w jako takim ładzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka