Dodaj do ulubionych

Mięsny jeż

24.03.12, 09:04
Niedawno znajomi uświadomili mnie, że istnieje serial (?), taki niby reportaż o ludziach na wakacjach.
Obejrzałam kilka odcinków, masochistycznie fascynując się tym co widzę.
Ale to mnie przerosło
Kto to wymyśla? Skąd biorą się ci ludzie?
Co to w ogóle jest????
Obserwuj wątek
    • kota_marcowa Re: Mięsny jeż 24.03.12, 09:14
      Długo myślałam jak to skomentować, no i nie da się, no nie da. Brak słów.
      • attiya Re: Mięsny jeż 25.03.12, 19:33
        a to ja postaram się skomentować to za Ciebie smile
        mięsny jeeż, mięsny jeeeż big_grinbig_grinbig_grin
    • na_pustyni Re: Mięsny jeż 24.03.12, 09:17
      wymyśla gość od Kiepskich
      to znaczy oczywiście samo życie niesie ze sobą te zajmujące historie

mnie tylko zastanawialo tylko jedno - za jakich debili musza nas uznawac turysci z innych krajow, kiedy popatrza na"aktorow" - na te wrzeszczace latajace karki ze zlotem na przegubach, piszczace lalki z tipsami i tatusiow w zestawie klapek + sandał
      • nangaparbat3 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 09:30
        E tam, rodzinka na wakacjach - samo życie.
        Mnie wczoraj zamurowało coś innego - włączyłam przypadkiem tvn style i po kwadransie oglądania nie wiem, czy to była parodia, czy serio. Rózne osoby wypowiadały sie na tematy związane z kulturą, na poziomie języka przypominało to rozmowy, jakie czasem słyszę w autobusie, jeśli jadę z uczniami zawodówki.
    • rosapulchra-0 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 09:36
      Oj, to obecnie przebój internetu. Też kilka dni temu dopytywałam się znajomych na FB, co to za cholera, a potem żałowałam, że zostałam uświadomiona.
    • deszcz.ryb Re: Mięsny jeż 24.03.12, 09:43
      Niedawno czytałam gdzieś wywiad z jakimś medioznawcą [?], który twierdził, że takie seriale przeznaczone są dla najgłupszego widza - takiego, który nie poradziłby sobie z zawiłościami "zwykłej" telenoweli.

A prywatnie uważam, że więcej osób ogląda kawałki tych dzieł dla zabawy, żeby się pośmiać, bo to takie głupie. wink
      • caroninka Re: Mięsny jeż 24.03.12, 13:07
        Tu sie nie ma z czego smiac, to tragedia. To nawet glupie nie jest, a niesmaczne, zacofane i uwsteczniajace. Tyle ciekawych filmow, reportarzy, czy programow, mozna pokazac mlodym. Uswiadomic ich, ze swiat nie sklada sie z samych kretynow i zabawy. To jest wywalanie grubej kasy w wielkie g*wno...
        • langolier_maximus Re: Mięsny jeż 24.03.12, 16:48
          A tam, dla ciebie niesmaczne dla mnie zabawne-oczywscie w ramach konwencji -czyli totalna groteska i przerysowanie.Na tej samej zasadzie jestem wielka fanka horrorow klasy D i E wink.Skonczylam historie sztuki wiec az taaaki wielki ignorant nie jestem (a moze jestem w sumie mam to gdzies..) i naprawde nie czuje potrzeby zeby ogladac jeno ambitne reportaze, niszowe filmy i offowe sztuki.Dla odmiany polskich seriali obyczajowych typu na wspolnej i inne badziewia nienawidze i nie moge ogladac bo mi sie zbiera wink jak tylko uslysze jeden dialog z takiego smęta.Ale to ja tak mam, a inni widocznie lubia i co..
    • majenkir Re: Mięsny jeż 24.03.12, 13:18
      K...a, jakie to glupie!

OK, ide sie posmiac
      "Miesny jez, miesny jez, ty go zjesz, ty go zjesz"
      OMG!
    • deodyma Re: Mięsny jeż 24.03.12, 13:25
      wszystko dla ludzi.
      lubie ten serial, a miesny jez przebija wszystkobig_grin
      w zyciu z roznymi ludzmi ma sie do czynienia, dlatego mnie tam juz nic nie zdziwi.
      mozna sie posmiac a smiech to zdrowie.
    • morgen_stern Re: Mięsny jeż 24.03.12, 15:58
      No to hit jest teraz nieprawdopodobny wink
      Pierwszy raz trafiłam na ten program, jak czekałam na Wydarzenia na Polsacie, bo chyba wtedy to leci. Spojrzałam, myślę, co to k.. jest, spojrzałam drugi raz... przysiadłam... i potem zbierałam szczękę z podłogi wink akurat był odcinek z Ibiszem tongue_out
    • 18_lipcowa1 dno 24.03.12, 16:51
      masakra
    • sarling Re: Mięsny jeż 24.03.12, 17:19
      Niemniej niż cała seria, fascynujący jest sam bohater - mięsny jeż.
      Bo dopatrzyłam się tam kawałków pasztetu, jakieś wędliny i parówki - jak taki talerz kiełbach może być "moją ulubioną potrawą"?
      Mój mąż jest bardzo brzydzący się, natychmiast ma odruch wymiotny, kiedy ma kontakt z jakimś dziwacznym jedzeniem. Mięsnego jeża nie zdzierżył big_grin
      • kali_pso Re: Mięsny jeż 24.03.12, 17:26

..ale dlaczego "jeż"?wink Uwielbiam takie absurdalne historie...o mięsnym jezu usłyszałam w radio w piątek po raz pierwszy...smile
      • marghe_72 Re: Mięsny jeż 26.03.12, 01:25
        sarling napisała:

> Niemniej niż cała seria, fascynujący jest sam bohater - mięsny jeż.
        > Bo dopatrzyłam się tam kawałków pasztetu, jakieś wędliny i parówki - jak taki t
        > alerz kiełbach może być "moją ulubioną potrawą"?

Typowo hiszpańskie danie ;DDD

Znaczy się przeciętny polski turysta jedzie (wg producentów programu) na wakacje z wałówką pełną mięsa.. bo co jak co ale na kanarach takiego pasztetu się raczej nie uświadczy wink

Jaka jest grupa docelowa tego programu ja się zastanawiam
    • chcesztomasz Re: Mięsny jeż 24.03.12, 17:31
      Podoba mi sie to, można się obśmiać no i nie mówcie mi ze nie ma takich ludzi he he.
      • deodyma Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:14
        chcesztomasz napisała:

> Podoba mi sie to, można się obśmiać no i nie mówcie mi ze nie ma takich ludzi h
        > e he.

sa sasmile
        tez lubie to ogladac, zeby sie posmiac.
        podobal mi sie jeszcze tekst o skaczacym pingwinie, ale juz takiej furrory, jak miesny jez, to chyba nie zrobi.
        Beatka przed wyjazdem przyznala sie przyszlym tesciom i szwagierce, ze polamala lozko, lecz to nie do konca byla prawda.
        " Henio chcial w nocy pobaraszkowac, skakal po mnie, jak maly pingwin..." big_grin
        Beata wziela cala wine na siebie.
        nastepne odcinki juz tak smieszne nie beda a szkodasad
        • sanrio Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:21
          ale co w tym śmiesznego? Ignorancja i prostactwo tych ludzi? Oni mają udawać takie niziny społeczne, ja wiem, ale mnie to nie śmieszy, wg mnie żenujące jest to, że promuje się taki styl życia. I ta reżyseria, nie wiem kto za tym stoi, ale (jak w większości produkcji Polsatu zresztą) przerażający jest niski poziom realizacji.
          PS uważasz, że ten odcinek z g....m w bidecie też był zabawny?
          • deodyma Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:28
            alez nie chcesz, to sie nie smiej.
            jak takie to zenujace, nie ogladaj.
            kazdego z nas bawi cos innego.
            a co do koncowego pytania, tak.
            wedlug mnie smieszne to bylo, smieszny byl ten facet i jego dzieci, tylko matka i corka, ktora miala wyjsc za maz, byly najnormalniejsze z tej calej rodzinkismile
            • sanrio Re: Mięsny jeż 24.03.12, 21:25
              no nie oglądam właśnie, te dwa fragmenty w necie namierzyłam i się załamałam.
              Ale cóż, co kto lubi nie?smile
              • deodyma Re: Mięsny jeż 24.03.12, 21:32
                no dokladnie.
                to tylko serial, ale tacy ludzie gdzies tam istnieja.
                serial glupawy, producentom chyba chodzilo glownie o to, zeby bylo smiesznie.
                mnie zalamaly odcinki z Ibiszem, glupszych nie widzialam.
                • sanrio Re: Mięsny jeż 24.03.12, 21:37
                  myślisz, że tak jest? Ja odniosłam wrażenie, że oni tak na serio chcą ludziom wkręcać, że to prawdziwe historie?
                • lafiorka2 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 23:17
                  deodyma napisała:

> no dokladnie.
                  > to tylko serial, ale tacy ludzie gdzies tam istnieja.
                  > serial glupawy, producentom chyba chodzilo glownie o to, zeby bylo smiesznie.
                  > mnie zalamaly odcinki z Ibiszem, glupszych nie widzialam.

A ja nie wierże,że AZ! tacy debile istnieją?Nie tacy chyba?
                  Istnieją???surprised
          • chcesztomasz Re: Mięsny jeż 25.03.12, 16:41
            1. nie każdego śmieszy o samo.
            2. Ignorancja i prostactwo istnieje - chcesz udawać, że nie?
            3. Kto mówi o promowaniu? w jaki sposób ten program cokolwiek promuje ?
            4. Jedno niewykucia drugiego można się śmiać i jednocześnie nie uważać czegoś za super ambitną produkcję. Ktos tak tu twierdzi?
    • i_love_my_babies Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:04
      ja ostatnio słyszałam, że to ogląda 2 miliony ludzi big_grin big_grin big_grin

obejrzałam kawałek o wyznawaniu miłości na moście i mnie również szczęka opadła!
      i nie chce się podnieść...
      • ona_bez_ogona Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:24
        ja ostatnio słyszałam, że to ogląda 2 miliony ludzi big_grin big_grin big_grin

Że tez ludziom czasu nie szkoda na taki chłam??
        Stacja nie musi się wysilać, żeby skupić widownie.
        • pina_colada88 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:39
          https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201203/1332521839_by_lijon_500.jpg
          • pina_colada88 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:42
            https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201203/1332456854_by_czirpa.jpg
            • pina_colada88 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:43
              Oba obrazki niezle.
              Ten jeż w rzeczywistości fajnie wygląda i fajnie przybray jest smile
            • wespuczi Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:49
              o ja piedykam te parowki sa boskie normalnie.
              a ten rzeczywisty miesny jez to z miesa mielonego surowego?
              czy to sie piecze?
              • pina_colada88 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 20:22
                Znalazlam coś takiego wespuczi
                www.partyservice-binder.de/index.php?seite=partyservice&unterseite=partyservice-hackepeterigel
            • majenkir Re: Mięsny jeż 25.03.12, 13:37
              pina_colada88 napisała:
              > https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201203/1332456854_by_czirpa.jpg]

Ten po prawej wyglada obrzydliwie. Jak jakis zwierzak obdarty ze skory uncertain
    • whitney85 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 19:42
      hehe, ja jestem fanką wink
      • pina_colada88 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 20:13
        Przepraszam za spamowanie ale big_grin
        www.youtube.com/watch?v=Qdp1GZA7s7I&feature=related\
        • deodyma Re: Mięsny jeż 24.03.12, 20:20
          ojp...big_grinbig_grinbig_grin
          • yenna_m Re: Mięsny jeż 24.03.12, 23:02
            ojp rzeczywiscie big_grin
            • lafiorka2 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 23:20
              ojp ,mozna tylko uśiąść i zapłakać....uncertain
              wtf?!
    • lykaena Re: Mięsny jeż 24.03.12, 20:59
      To jest prawdziwe?

Tzn. wiem, ze jest taki serial na Polsacie i zę jest durny, ale to o jeżu jest chyba fake?
      Prawda?
    • mrowka_bigbitowka Re: Mięsny jeż 24.03.12, 22:24
      Widzialam idenyczny "serial" w wersji niemieckiej i bardzo podobny w angielskiej. Tak samo dobrani aktorzy, watki, miejsca itp.itd.
    • lafiorka2 Re: Mięsny jeż 24.03.12, 23:04
      o matko nawet tutaj o tym piszecie???surprised
    • imasumak Re: Mięsny jeż 25.03.12, 00:11
      Swoją drogą ciekawa jestem kto jest odbiorcą tej serii i mam tu na myśli takiego odbiorcę serio, skoro moja ośmioletnia córka dostałą ataku śmiechu przy "mięsnym jeżu" wink
      • iin-ess Re: Mięsny jeż 25.03.12, 10:15
        Eeee tam mięsny jeż.
        Taniec Beatki na plaży..... to jest dopiero coś!

www.youtube.com/watch?v=bsq2195OEEo
        • thorgalla Re: Mięsny jeż 25.03.12, 11:38
          OJP!!!!!!!!
    • asia_i_p Re: Mięsny jeż 25.03.12, 10:22
      Ja tu widzę kabaret w typie Limo. To na pewno jest na poważnie?
    • nabakier Re: Mięsny jeż 25.03.12, 10:33
      Chachacha! Pierwsze widzę, dzięki big_grin
      Przecież to jaja są!
      • eliszka25 Re: Mięsny jeż 25.03.12, 11:04
        no niezle hehehe. ciekawe, co by moj maz powiedzial, gdybym mu zaserwowala miesnego jeza w wersji beatki tongue_out.

polska nie jest pod tym wzgledem wyjatkowa. moim zdaniem i tak pozno to dotarlo. np. w niemieckiej telewizji od lat jest cale mnostwo tego typu "seriali". niektorzy potrafia zrobic naprawde wszystko, byleby zaistniec w telewizji, wiec mozna sobie poogladac rezyserowane rozprawy sadowe, "mediacje" roznej masci ekspertow i inne durne tego typu produkcje. ogladalnosc jest raczej duza, bo inaczej nie produkowali by tego na peczki. osobiscie lubie program o niemieckich emigrantach, ktorzy czesto bez zastanowienia wyjezdzaja w jakies wymarzone miejsce i maja rozne "przygody". tylko to jest taki bardziej przesmiewczy program, ale ludzie bioracy w nim udzial sa czesto tak durni, ze az czasem boli.
    • gryzelda71 Re: Mięsny jeż 25.03.12, 11:28
      Mięsny jez to pikuś.
      Raz jeden oglądałam i tam tatuś strzelił kupę do bidetu i wezwała córkę,zeby sie pochwalić big_grin
      • iin-ess Re: Mięsny jeż 25.03.12, 11:41
        gryzelda71 napisała:

> Mięsny jez to pikuś.
        > Raz jeden oglądałam i tam tatuś strzelił kupę do bidetu i wezwała córkę,zeby si
        > e pochwalić big_grin

big_grinbig_grinbig_grin
    • kosheen4 Re: Mięsny jeż 25.03.12, 11:58
      metr mułu, ale muł wiadomo, wsysa smile
      obejrzałam epizod z beatką, przyspieszając przygody sprzedawcy komórek bo trochę mnie nudziły. fascynujące. czy ta ekipa nie ma przypadkiem jakichś deficytów intelektualnych?...
    • graue_zone Re: Mięsny jeż 25.03.12, 16:23
      A Igor i Paulina? O matko.... Igor i Paulina
      • mamaemmy Re: Mięsny jeż 25.03.12, 16:40
        dzięki Wam wiem o co kaman,bo na FB co chwila ktoś wrzuca jakies zdjęcie lub tekst MIĘSNY JEŻ smile
        A człowiek tylko PnŻ i NW ogląda ,no i DDTVN to to nie wie co to mięsny jeż tongue_out
    • kagrami Re: Mięsny jeż 25.03.12, 19:09
      Nie znosiłam Gracjana, tego serialu tez nie potrafię oglądam, ale "Miesny.." mnie rozwala smile i ten kawałek: www.youtube.com/watch?v=7WmpsNGriXw&feature=related
      • kagrami Dariusz w wannie...... :))) 25.03.12, 19:10
        www.youtube.com/watch?v=mitbs7heRPw
        To u nas w pracy też hit!
        • deodyma Re: Dariusz w wannie...... :))) 25.03.12, 19:56
          Dariusz byl boski!
          i ten jego wiersz, ktory napisal specjalnie dla niej...

Karolino, mój aniele moja różo mój misiaczku nikogo nie kocham tak ja Ciebie, Karolino jesteś moją miłością. Blisko, daleko zawsze Cie kocham, kiedy się całowaliśmy kiedy leżeliśmy w moim łóżku to wiedziałem, że to Ty, Karolino, blisko, daleko na zawsze razem Karolino!

big_grinbig_grinbig_grin

Dariusz ma nawet swoich fanow/wielbicielismile
    • balbins Re: Mięsny jeż 25.03.12, 23:16
      Szczerze-myślałam,że to nowa zabawa gimnazjalistów i po "słoneczku" aż bałam się szperać w necie w poszukiwaniu w/w.Ale to żenada,tragedia,brak słów po prostusad
      • ga-ti Re: Mięsny jeż 26.03.12, 00:15
        balbins napisała:

> Szczerze-myślałam,że to nowa zabawa gimnazjalistów i po "słoneczku" aż bałam si
        > ę szperać w necie w poszukiwaniu w/w.Ale to żenada,tragedia,brak słów po prostu
        > sad

Miałam te same skojarzenia smile Bałam się sprawdzać.
        Jeż jak jeż, ot talerz z wędlinami, czy wyrobami masarskimi.
        Takich programów nie lubię.
    • wierzba_b Re: Mięsny jeż 26.03.12, 00:58
      O matko, córko i dalsze zstępne...
      Czy ktoś byłby mi uprzejmy powiedzieć, co to właściwie jest? Kto to kręci i po co? Amatorzy, którzy toto wrzucają do netu i z niepojętych dla mnie przyczyn staje się hitem, czy też jest to produkcja jakiejś telewizorni? Rozumiem, że to parodia ma być?
      Dla mnie absolutnie niestrawne. Prymitywny rechot z osób o mniejszej niż przeciętna inteligencji i urodzie. Żenada i tyle.
      • paliwodaj Re: Mięsny jeż 26.03.12, 05:04
        powiem wam ze znam identyczna dziewczyna jak ta Beatka. Mowi tak samo , jest podobnych rozmiarow, robi rownie zwariowane rzeczy,
        Co do tego "serialu" to wczoraj widzialam to pierwszy raz dzieki miesnemu jezowi wink mnie bardziej powalilo to z jaka latwoscia ci ludzie uprawiaja seks na jedna noc na wakacjach i powiedzcie mi teraz czy tak jest faktycznie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka