Dodaj do ulubionych

rozmowa o pracę

01.04.12, 08:58
...za kilka dni, u męża w firmie (tak, załatwił). Dyrektor zaproponował gdy się dowiedział o mojej chorobie (potrzebują z orzeczeniem), porozmawiał z prezesem- mam spotkanie.
Wiem jakie padnie pytanie: na jakim stanowisku chciałaby Pani pracować? a ja... nie wiem. Całe życie pracowałam w ochronie (kierowałam ludźmi), nie mam doświadczenia w pracy biurowej, wszystkiego będę musiała się uczyć. Jak odpowiedzieć na takie pytanie zgodnie z prawdą?
i jakie są ogólne zasady prowadzenia rozmowy z ewentualnym pracodawcą?
Bardzo się denerwuję, tym bardziej że to było załatwiane "po znajomości"...
Chcę, żeby dobrze to wyszło...
Obserwuj wątek
    • nisar Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 09:20
      Właśnie zgodnie z prawdą: "dotąd pracowałam w ochronie, kierowałam ludźmi, ale jestem dobrze zorganizowana i skrupulatna, sprawdzę się w pracy w Pana firmie, jestem tego pewna".
      • mam.problem.1 Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 09:33
        dziękiwink
        • mamakasienki1 Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 10:14
          miałam doradzić podobnie
          Podstawa to szczerość
    • mam.problem.1 Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 11:20
      a jak odpowiedzieć na pytanie: na jakim stanowisku chciałaby Pani pracować? Jeśli ja nie wiem jakim, bo każde będzie dla mnie nowym wyzwaniem?
      • kiszczynska Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 16:52
        sprztac umiesz?
        czysto w domu masz?
        schludna jestes?
      • b.bujak Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 21:18
        zapytaj, co proponują - jesli to bedzie kilka opcji do wyboru i nie bedziesz wiedziala, która jest dla ciebie najlepsza poproś o jeden-dwa dni na zastanowienie się i odpowiedź;
        przypuszczam jednak, ze sami zaproponują ci coś konkretnego bazując na twoim cv
    • dorek3 Re: rozmowa o pracę 01.04.12, 21:03
      A czy praca biurowa to jakiś szczególny przykład pracy? Bo dotąd wydawało mi się że tak określa się wszelka pracę wykonywana w biurze, ale jaką to zależy już od stanowiska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka