Dodaj do ulubionych

gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie?

02.04.12, 10:55
uwielbiam klepać w klawiaturę, piszę szybko i bezwzrokowo (lata praktyki), znam cały MS Office, mam miły głos, dostęp do netu i telefonu, kocham wklepywać dane, przepisywać prace, teksty, poprawiać, redagować, załatwiać różne urzędowe sprawy i wypełniać formularze, ankiety i robić to w domu wink

no i teraz - gdzie powinnam zamieścić ogłoszenie, że szukam pracy, która wiąże się z wyżej wymienionymi umiejętnościami (rzecz jasna nie są to moje jedyne umiejętności, jednak z tych chcę na razie korzystać, bo korzystanie z całej reszty wiąże się z poważniejszą pracą na etacie, a tego nie pragnę).

proszę nie odsyłać mnie do wujka google, bo chcę sprawdzonych adresów, takich "z polecenia"

jestem sumienna i dokładna (nie koniecznie tu na forumwink ) tak na dodatek wink
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 11:02
      Ja bym załozyła strone internetową - wizytówkę i pozycjonowała w guglach oraz zamieściłabym ogłoszenia na kilku - kilkunastu portalach z ogłoszeniami linkując do swojej strony oczywiście. Rozważyłabym też wykupienie reklamy w googlach.

Chodzi o to by po wpisaniu w wyszukiwarkę przepisywanie prac czy redagowanie, wypełnianaie formularzy wyskakiwała Twoja stronka.

ABoTak
      • shellerka Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 11:09
        mówisz, że tak szerokim gestem? wink hmmm...
        • sueellen Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 11:22
          no, jesli chcesz skutecznie dotrzeć do potencjalnych zleceniodawców to sie musisz przebić przez setki takich jak Ty. Inaczej zginiesz w tlumie. Ja bym się reklamowała wszędzie a nie na jednym portalu. Ustal sobie budżet i zainwestuj w reklamę, następnie zweryfikuj skąd masz najwiecej wejść i wyeliminuj te portale które się nie sprawdzają np za pomocą google analytics.
          • shellerka Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 11:31
            patrz... obudziłam się z myślą, że może zadzwonię do Adecco or sth , bo na studiach czasem przez nich dorabiałam w ten sposób, a dzień skończę na tworzeniu własnej strony (dobrze, że się ostatnio nauczyłam to robić wink )
            dzięki za pomysł i rady!
            • tezee Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 11:44
              Ty naprawdę myślisz że chałupnicze prace przy komputerze to jest łatwo zdobyć? ogłosisz się i przy kawusi i w kapciach z dziecmi na oku będziesz zarabiać ? Piramidek i naciągaczy to jest w necie sporo fakt ale realnej tego typu pracy praktycznie 0. Czasy są ciezkie na wyjscie z domu i poszukiwanie pracy ale w internecie tez juz w zasadzie karty rozdane blogi kanały sklepy portale...
              • tezee Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 11:47
                Shellerko a pomysł robienie pazurów upadł?
              • suazi1 Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 14:08
                MAm wrażenie, że masz nikłe rozeznanie w tym temacie.
    • suazi1 oferia.pl 02.04.12, 14:05
      Wejdź na www.oferia.pl, jest tam pełno zleceń różnego typu. Sama od jakiegoś czasu wyszukuję zleceń na oferii, naprawdę niezła rzecz.
      • suazi1 Re: oferia.pl 02.04.12, 14:06
        Oczywiście sama też możesz dać na oferii ogłoszenie, że zajmujesz się przepisywaniem, itp...
    • jak_matrioszka Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 14:30
      Na forum sie oglos, w sygnaturce smile Szczegolnie to zalatwianie spraw urzedowych powinno byc chodliwe, tylko sie poducz w kwestiach unijnych, zasilkow i praw wszelkich i "powymondrzaj" na jakims podforum polonijnym. Nie wiem jak u Ciebie na wsi, bo u nas jest teraz szczyt goraczki podatkowej i znajacy sie, lub udajacy znajacych sie, dorabiaja sobie siedzac w domu przy kawce. Uczucia pod tym wzgledem mam mieszane, bo ryzyko jest, ale zabronic komus nie moge.

Ja sie na stronach i innych takich nie znam, ale widze ze sie ludzie w takich fachowcow lubia na forach zaopatrywac. Plus ja sama kiedys wyrwalam tlumaczke na forum - i jestem zadowolona z uslug.
      • arista80 Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 14:43
        Powiem ci na moim przykladzie. Jestem mozna powiedziec poczatkujaca tlumaczka (tzn pracujaca na wlasny rachunek od paru miesiecy). Ja przede wszystkim zamiescilam reklame swoich uslug na roznych stronach z ogloszeniami (typu gumtree), ponadto zaczelam udzielac sie tez na forach tematycznych pomagajac w tlumaczeniach w ramach forum, udziwlajac sie nieco i tym sposobem reklamujac sie tezsmile) Oczywiscie jak dziewczyny pisaly latwo nie jest, istnieje bardzo duzo ogloszen o tlumaczeniach itd, mimo to pare odzewow juz mialam. Zeby miec wieksze doswiadczenia pare razy tlumaczylam tez w ramach wolontariatu (zawsze dodatkowy wpis w CV bo o nie tez prosza potencjalni klienci). Rozwazam zalozenie strony ale tu jeszcze musze dodatkowo pomyslec nad czym sie skupic.
        • sueellen Re: gdzie najlepiej zamieścić ogłoszenie? 02.04.12, 16:57
          Na stronie dobrze mieć referencje od zadowolonych klientów, prace na rzecz znanych firm i referencje od nich byłyby niezwykle przydatne.

Strona może być prosta.

Ta strona ma bardzo dobrą nazwę i dobre wypozycjonowanie w wyszukiwarce, ale niezbyt profesjonalną zawartość:

www.przepisywanie.com.pl/przepisywanie-kontakt.html
          1. przydalby się email imie.nazwisko@przepisywanie.com
          2. CV przepisywacza, moze być opisowe
          3. referencje i komentarze klientów podpisane imieniem, nazwiskiem, a najlepiej z adresem siedziby firmy.
          4. Na stronie głównej opisywałabym jak bardzo zalezy nam na zadowoleniu klienta, spelnianiu jego oczekiwań, szybkiej realizacji, pelnej dyskrecji oraz dobrej komunikacji, gwarancji wysokiej jakości bla bla bla - trochę tego marketingowego kiczu,

Na tej stronce można się śmiało wzorowac, ma wszystko czego trzeba:
          swiezeteksty.pl/index.php/projects

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka