pisz_pan_na_berdyczow 20.11.07, 12:09 www.ssu.gov.ua/sbu/doccatalog/document?id=42832 -T. Borowec w opracowaniu V. Dz'obaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino T. Borowec ? To chyba pomyłka ? 20.11.07, 15:59 Nikt taki u nas nie mieszka. Może chodzi o Heńka Borowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrzr co ma piernik... 20.11.07, 17:31 No właśnie - co ma piernik do wiatraka - jest takie stare polskie przysłowie - ponoć narodziło sie w Berdycznowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tawnyroberts Dzięki za link, ale... 21.11.07, 08:12 Dokument ciekawy, ale "Nad Sanem i Wiarem" nie jest najlepszym miejscem na takie wątki. Nie mam ambicji zarządzania forum, które traktuje o całości stosunków polsko-ukraińskich. Ograniczam się raczej do Pogórza, Bieszczadów i Beskidu. Jest rzeczą oczywistą, że niektóre wydarzenia, na przykład na Wołyniu, miały wpływ na sytuację na Pogórzu (związane to było choćby z przemieszczaniem się ludności), ale związku bulbowców z naszym terenem jakoś nie dostrzegam. Wydaje mi się, że bardziej odpowiednim miejscem dla takich wątków jest forum Polska - Ukraina. No i cenzury tam nie uświadczysz, a więc można pisać wszystko o wszystkim, byle na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_pan_na_berdyczow Intermarium 24.11.07, 17:57 OK. Rozumiem. Jednak ja szukam czegos szerszego, nawet niz ogolnie sprawy polsko-ukrainskie. Dlatego stworzylem nowe forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49842 Odpowiedz Link Zgłoś