Dodaj do ulubionych

Zielona herbata

09.04.12, 13:33
Czy lubicie? Ile można bezpiecznie pić? Pani Beata Pawlikowska pija litrami i na złe jej nie wychodzi. Myślę jednak czy to nie zależy też od żołądka. Maksymalnie litr dzienni mi wchodzi, samej zielonej herbaty plus inne napoje.
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: Zielona herbata 09.04.12, 13:40
      Nie lubię, nie wchodzi mi.
      Wolę czystą wodę
    • salma75 Re: Zielona herbata 09.04.12, 14:46
      Uwielbiam. Piję bardzo dużo, nie liczę ile.
    • caroninka Re: Zielona herbata 09.04.12, 14:53
      Czystej zielonej nie lubie, ale smakowe moge pic bez konca. Kupuje na wage z kwiatami opuncji, a ostatnio w Polsce zasmakowala mi biedronkowa, zielona z grejfrutem wink
      • bi_scotti Re: Zielona herbata 09.04.12, 17:27
        Choc podobno super zdrowe i na dodatek odmladzajace wink ani zielona, ani biala herbata nie sa dla mnie. Robi mi sie slabo, zle, mam palpitacje serca i w ogole dziwactwa straszne gdy wypije chocby filizanke. Byl to pewien problem gdy podrozowalismy po Azji, bo wody z kranu nie nalezy, sokow unikam, woda w butelkach bezsensownie droga a zielona herbata wszedzie - czulam sie jak "pod obstrzalem" tongue_out
    • sueellen Re: Zielona herbata 09.04.12, 18:18
      Uwielbiam, ale nie piję więcej niz 2 -3 dziennie.
      • anyx27 Re: Zielona herbata 09.04.12, 18:24
        W sumie piję dziennie ok. 2l płynów - 1,5l wody mineralnej + 2 kubki zielonej herbaty. Nie zauważyłam skutków ubocznych wink
    • babalutek Re: Zielona herbata 09.04.12, 19:40
      Pijam rano
      przed pracą
      przed sniadaniem
      taka z carrefoura, całe listki ma
      pycha
      troche jestem uzależnionasmile
    • anika772 Re: Zielona herbata 09.04.12, 19:42
      Pawlikowska pija litrami chyba yerba mate?
      Zieloną lubię, pijam codziennie, ale nie litrami.
      • bi_scotti Re: Zielona herbata 09.04.12, 19:57
        anika772 napisała:

> Pawlikowska pija litrami chyba yerba mate?

Yerba mate to ciezko pic litrami - trzeba ciagle dolewac wody tongue_out
    • swiecaca Re: Zielona herbata 09.04.12, 21:01
      nie za bardzo mi smakuje, na węch to jakby zaparzyć popielniczkę - czy tylko ja to czuję? poza tym działa na mnie tak jak czarna czyli nie śpię po tym pół nocy, więc piję tylko jak potrzebuję takiego działania. Pawlikowska to pije yerba mate, pobudza dużo delikatniej niż zielona.
      • a.va Re: Zielona herbata 09.04.12, 22:20
        Za długo parzysz i za gorącą wodą.
      • ga-ti Re: Zielona herbata 10.04.12, 10:45
        Ja tak mam - śmierdzi mi papierosami sad
        Pijam czasem smakowe, z dodatkiem jaśminu, bratka, malin albo dodaję soku z cytryny.
    • a.va Re: Zielona herbata 09.04.12, 22:22
      Uwielbiam. To mój podstawowy napój. Nie słyszałam, żeby szkodziła w normalnych ilościach. A Pawlikowska pije yerbę (która BTW podobno bardziej szkodzi niż zielona - tzn. nie powinno jej się pić więcej niż 2 filiżanek dziennie).
      • katus118 Re: Zielona herbata 10.04.12, 12:43
        Piję bardzo często, bo bardzo lubię. Bez słodzenia. I różną - i w torebkach, i sypaną, i zwykłą, i z dodatkiem.
        Pije jej ok. 3-4 filiżanek dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka