Dodaj do ulubionych

Andreas Brevik-idolem mlodziezy

18.04.12, 16:52
czy zdajecie sobie sprawe ten gosc jest idolem nastolatkow i nie tylko,ma juz kilka fan clubow , strony rozne, nawet film juz powstaje i gra komputerowa-strzelanka,dostaje mnostwo listow od fanow,
z jednej strony jest przystojny,dobrze zbudowany, ma regularne rysy twarzy, mila aparycje ,, jest inteligentny i bogaty a w dodatku jest gotow zginac za sprawe -jest patriota
jakie jest wasze zdanie na temat jego osoby?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 16:54
      Psychol.
    • woman_in_love i bardzo słusznie 18.04.12, 17:04
      Młodzież, w odróżnieniu od psycho-fanów multi-kulti w wieku koło 60, 50 czy 40, którzy zafundowali nam obecną Europę multi-kulti, ma już do czynienia na co dzień z młodzieżą spoza Europy i ich rodzinami i widzi jak oni się zachowują, jakie zasady moralne wyznają i co się stanie w przyszłości.

A niestety przyszłością XXI-wiecznej Europy będą wojny religijno-rasowe i to wcale nie rozpętane przez Europejczyków, tylko ludność napływową domagającą się poszanowania i tolerancji swoich zwyczajów i praw, czyli prawa szariatu, obrzezania kobiet, chust, mordów honorowych, ślubów z dziećmi (jak mahomet) i wielu innych rzeczy przeniesionych ze swojej dziczy. XXI wieczny Londyn czy Paryż staną się w przyszłości nowym Bejrutem albo Belfastem i to jest nieuniknione.
      • maurra [...] 18.04.12, 17:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • verdana Re: i bardzo słusznie 18.04.12, 17:46
        No chyba, ze taki święty człowiek przyjdzie i wymnorduje trochę dzieciaków. Morderstwa przsyszłością cywilizacji europejskiej.
        Zwariowałaś?
        • woman_in_love zmiany kulturowe spowodują, że Europa 18.04.12, 18:01
          stanie się takim samym punktem zapalnym jak Afryka, Bliski Wschód czy Azja. To jest nieuniknione.
          • czarnaalineczka Re: zmiany kulturowe spowodują, że Europa 18.04.12, 18:14
            i w zwiazku z tym nalezy zabijac norweskich nastolatkow ?
            • woman_in_love nie, ale ocena historyczna może być inna 18.04.12, 19:13
              to będzie zależało od kontekstu. A za 20-30-40 lat może i najpewniej się okaże, że nie zabijał żadnych nastolatków tylko bronił kraju przed imigrantami.
              • ally Re: nie, ale ocena historyczna może być inna 18.04.12, 19:58
                Skoro imigranci przejmą władzę, to oni będą pisać mainstreamową historię. Coś niespójna ta twoja teoria, jak wszystkie tworzone przez paranoików.
                • woman_in_love Re: nie, ale ocena historyczna może być inna 18.04.12, 23:19
                  Paranoiczko, nie doczytałaś, ja nie prorokuję kto wygra tylko mam nadzieję że będą to biali Europejczycy.
                • duch_mariana Re: nie, ale ocena historyczna może być inna 18.04.12, 23:31
                  > Skoro imigranci przejmą władzę, to oni będą pisać mainstreamową historię.

Ale oni już się szykują do przejęcia władzy w Norwegii. Oglądałaś relację z tej strzelaniny i wypowiedzi tych, którzy tam byli. O ile dobrze kojarzę, prawdziwy Norweg nie jest podobny ani do Turka, ani do Araba, ani do Hindusa, a ci z młodzieżówki NPP jakieś takie mało skandynawskie rysy twarzy mieli. Jak przyjechali do Norwegii za chlebkiem, to niech sobie pracują, a nie biorą się za rządzenie. Już pokazali jak rządzą w swoich krajach. Bród, smród, ubóstwo i banda złodziei i religijnych oszołomów. Norwegia nie jest i nigdy nie będzie ich krajem i chyba to właśnie chciał pokazać Breivik.
        • nutka07 Re: i bardzo słusznie 18.04.12, 18:11
          Jezeli liczba muzlumanow bedzie sie zwiekszala to niestety moze do tego dojsc.
        • duch_mariana Re: i bardzo słusznie 18.04.12, 23:37
          > No chyba, ze taki święty człowiek przyjdzie i wymnorduje trochę dzieciaków.

Może ktoś kiedyś będzie miał dość. Tym bardziej, że pierwszy lepszy ciapaty pomywacz garów w śmierdzącym kebabie może Polakom na ich własnym podwórku bałamucić baby. Gdyby Polak chciał to samo zrobić w ich kraju, to zaraz tatuś, bracia, wujkowie i kuzyni wytłumaczyliby i pokazali Polakowi gdzie jego miejsce.
      • kropkacom Re: i bardzo słusznie 18.04.12, 18:46
        > A niestety przyszłością XXI-wiecznej Europy będą wojny religijno-rasowe

Chciałabyś...
      • mondovi oszalałaś? n/t 19.04.12, 14:54

• marzeka1 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 17:06
      Mam pytanie: z której niby strony ten facet jest przystojny????
    • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 17:11
      Naprawdę?? Ten potwór ma fanów?? To przerażające...
    • sadosia75 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 17:13
      Nie mam nic pozytywnego do powiedzenia o tym kimś. I przeraża mnie to, że ta istota może mieć fanów. Niepokojące jest to, że może taki brevik gdzieś tam sobie siedzi i w ramach uwielbienia dla swojego idola może powtórzyć tą masakrę.
      • donnie.darko0 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:06
        a co jesli za kilkadziesiat lat brevik ztanie sie bohaterem
        • marzeka1 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:09
          Ponieważ ani ja, ani ty żyć już nie będziemy, nie wiemy też , czy tak się stanie, by psychol został idolem.
          • woman_in_love dożyjemy do 2030 czy 2040 18.04.12, 18:11
            a to będzie ten czas, załóżmy się już dziś
          • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:40
            Historia lubi sie powtarzac,39sie klania,male zastrzezenie,ani Hitler ani Brevik nie sa psycholami.
            • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:02
              Mam nadzieje, że nie zostanie osądzony jako psychol.
              • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:07
                jesli nie zostanie osadzony jako psychol wyjdzie po 21 latach
                jesli zostanie uznany za psychola jest szansa ze go bedzie mozna izolowac do konca zycia
                • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:08
                  Też fakt.
                • demonii.larua Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 23:42
                  Jeśli zostanie osądzony jako psychiczny, to go zamkną ale bez orzekania winy. Jeśli jako poczytalny to wcale nie nie musi wyjść po 21 latach.
              • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:16
                Alez on wcale nie chce byc uznany za niepoczytalnego,za to oni bardzo chca.
            • mozyna Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:56
              edelstein napisała:
              ani Hitler ani Brevik nie sa psycholami.

ooo, schizofrenia i nienawisc do zydow pomomo, ze samemu sie ma zydowskie korzenie to calkiem normalne i zdrowe jest...
              • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:08
                Pewnie chodzi o to, ze pod względem medycznym nie jest chory psychicznie. Brevik był badany i lekarze uznali, że jest poczytalny. Ten, który zamordował człowieka w biurze PISu też okazał się poczytalny. W sumie to jest bardziej przerażające, bo nie można tego typu zachowania usprawiedliwić chorobą psychiczną. Oni doskonale wiedzieli co robia. Brevik zaś głosno deklaruje, że zrobiłby to jeszcze raz. Nie jestem w stanie sobie wyobrażic co przeżywają rodziny tych dzieci sad
                • mozyna Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:40
                  dla mnie bojowki nacjonalistyczne to niebezpieczny fanatyzm ideologiczny, bo nie ogranicza sie jedynie do pogladow, ale do czynow

a hitler byl psycholem jak najbardziej
        • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:25
          Ale chyba sam z siebie się nie stanie, prawda? Wszystko zależy od nas i naszych dzieci.
        • mama303 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:22
          donnie.darko0 napisała:

> a co jesli za kilkadziesiat lat brevik ztanie sie bohaterem

Juz kiedyś jeden psychol był idolem.
    • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:37
      Wcale mnie nie dziwi,ze ma fanow,nie dziwi mnie,ze sie wydarzylo to co wydarzylo,co raz wiecej ludzi mysli o tym co on wprowadzil w czyn.Brevik oddaje nastroje ludnosci w panstwach multi-kulti.W Pl to nie jest zrozumiale,bo Polska problemu cudzoziemcow z krajow muzulmanskich nie ma.Wolalabym,by jego protest mial lagodniejszy przebieg,imho ogolnie z jego pogladami po czesci sie zgadzam,z forma juz nie.
      • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:41
        >coraz wiecej ludzi mysli o tym co on wprowadzil w czyn

coraz wiecej ludzi mysli o strzelaniu do norweskich nastolatkow ?
        • woman_in_love coraz więcej myśli o ograniczeniu liczby imigrant. 19.04.12, 11:58
          a to nie byli norwescy nastolatkowie, tylko imigranci
          • gabi683 Re: coraz więcej myśli o ograniczeniu liczby imig 19.04.12, 12:07
            woman_in_love napisała:

> a to nie byli norwescy nastolatkowie, tylko imigranci

I co związku z tym ?
          • czarnaalineczka Re: coraz więcej myśli o ograniczeniu liczby imig 19.04.12, 12:14
            wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,9996119,_,,7.html
            musze sie naprawde niezle naszukac zeby znalesc "niebialych"
            rozumiem ze ci wszyscy jasnowlosi czy rudzi to imigranci ?
            skad ?
            ze szwecji czy finlandii ?
            • gabi683 Re: coraz więcej myśli o ograniczeniu liczby imig 19.04.12, 12:16
              czarnaalineczka napisała:

> wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,9996119,_,,7.html
              > musze sie naprawde niezle naszukac zeby znalesc "niebialych"
              > rozumiem ze ci wszyscy jasnowlosi czy rudzi to imigranci ?
              > skad ?
              > ze szwecji czy finlandii ?

Sama emigracja ,nie mogę !
            • nutka07 Re: coraz więcej myśli o ograniczeniu liczby imig 19.04.12, 13:06
              ''Na pytanie o to, dlaczego, skoro chciał "chronić" Norwegów, strzelał do rodaków, Breivik udzielił szokującej odpowiedzi: - Uznałem, że lepiej jest zaatakować polityków niż muzułmanów, ponieważ to nie jest winą muzułmanów, że ich ktoś do naszego kraju zaprosił.''

wiadomosci.onet.pl/raporty/zamachy-w-norwegii/breivik-opowiada-o-fascynacji-grami-komputerowymi,1,5108753,wiadomosc.html

• rita75 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:49
        Wolalabym,by jego protest mial la
        > godniejszy przebieg,imho ogolnie z jego pogladami po czesci sie zgadzam,z forma
        > juz nie.

jestes imigrantką, tak?
        • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:52
          Jest, ale białą i nie muzułmanką big_grin To JEJ robi różnicę.
          • rita75 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:57
            > Jest, ale białą i nie muzułmanką big_grin To JEJ robi różnicę.

dla ludzi pokroju pokroju tego mordercy jest prawie takim samym naplywowym motlochem.
            Wiem, wiem, prawie- czyni roznice <lol>
          • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:57
            Interesujace,ze znasz moj status w Detongue_out
            • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:00
              No tak. Zapomniałam big_grin Biała, nie muzułmanka i żona Niemca. Wybacz... tongue_out
              • rita75 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:06
                > No tak. Zapomniałam big_grin Biała, nie muzułmanka i żona Niemca. Wybacz... tongue_out

za Hitlera (duchowego przywodcy Breivika), meza edelstein by uznano za tego, co skalal niemiecką rasę... <lol>
                • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:08
                  Bawisz mniebig_grin wierzysz w kropkowa prawde objawiona,ktora nijak sie ma do rzeczywistoscibig_grin
                  • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:18
                    Edel od kiedy jesteś mężatką?? Przecież niedawno chciałaś się rozstawać z facetem, teraz jesteś po ślubie?? Coś mnie ominęło??
                    • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:23
                      Spytaj kropkibig_grin ominelo mnie to wydarzenie jakos,moze bylam zbyt nachlana i pominelam fakt zaslubinbig_grin
              • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:06
                Wpadlas jak Hanka,pudlo.
                • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:07
                  Mówisz? big_grin
                  • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:09
                    Genial daneben jestes.Nie popisalas sie.
                    • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:11
                      A Ty za to bardzo wink Heh, heh big_grin
                      • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:15
                        Cos ci kiepsko odpowiedz w kontekscie mojego zdania wyszla,tak samo kiepsko jak twoja dedukcja.
                        • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:16
                          Tia...
                          • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:18
                            No wlasnie “tia“chcialas blysnac,nie wyszlo,moze nastepnym razemtongue_out
                            • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:20
                              Ja? To Ty chyba chciałaś poglądami błysnąć i nawet wprost nie potrafisz napisać jaki to masz status (chyba, ze przeoczyłam).
                              • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:25
                                szkoda przerywac taka piekna pyskowke big_grin
                                ale zeby sie fakty zgadzaly to edel nie jest mezatka
                                no i jest polniemka ( ojciec niemiec )
                                • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:26
                                  To trudno to było napisać? o-0
                                • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:28
                                  Czarna bo cie znielubiebig_grin
                                  • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:31
                                    takie mam zboczenie ze sie mi sie musza fakty zgadzac tongue_out

ale pyskujcie dalej big_grin
                                    fajnie wam idzie big_grin
                                    • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:34
                                      Ale mi sie podobalo bycie zamezna bialabig_grin zepsiulas wsistko nobig_grin
                                • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:35
                                  A już myślałam, że przeoczyłam takie wydarzenie tongue_out
                                  • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:40
                                    Spoko poinformuje cie jak Hansowi uda sie mnie zaciagnac do oltarza,mi sie nigdzie nie spieszybig_grin
                                    • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:43
                                      I'll be waiting smile
                                      • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:46
                                        To potrwa,bo on mruczy,a ja udaje,ze nie rozumiemwink
                                        • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:48
                                          Tak ogolnie to wczoraj usmiercilam go we snie,mial wypadek jadac do slububig_grin jak opowiedzialam mojemu ten sen to sie obrazil prawiewink
                                    • gabi683 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 12:18
                                      edelstein napisała:

> Spoko poinformuje cie jak Hansowi uda sie mnie zaciagnac do oltarza,mi sie nigd
                                      > zie nie spieszybig_grin

Bo po co skoro ma się lepszy socjal !
                                      • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 13:36
                                        Akurat ja socjala nie mam,strasznetongue_out
                                        • gabi683 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 14:42
                                          edelstein napisała:

> Akurat ja socjala nie mam,strasznetongue_out

Jasne hehehhe big_grin
                                          • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 19:30
                                            Nastepna co wie lepiejbig_grin
                              • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:27
                                Co jest wyszukiwarka nie wyjawila prawdybig_grin przeciez ty wiesz lepiej jaki ja status mam i jaki stan cywilny i ogolnie karammba jesteswink
                                • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:32
                                  A to tajemnica, czy się wstydzisz?
                                  • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:37
                                    No wielka,dlatego czarna o niej wiebig_grin jakis obowiazek spowiedzi jest?moze stan konta jeszcze podac i panienskie matki?big_grin
                                    • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:38
                                      Jak chcesz?
                                      • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:44
                                        Nowakbig_grin
                                        • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:03
                                          Nie Kowalska?

No dobra, czarnaalineczka powinna by już happy. big_grin A tak poważnie, nie umiesz bronić swoich poglądów. Może i dobrze.
                                          • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:40
                                            Mam bronic pogladow przed kims kto uwaza mnie za mezatke i imigrantke i na tej podstawie uprawia wycieczki personalne.Wybacz,nie czuje zadnej potrzeby.
                                            • kropkacom Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:52
                                              No dobrze, ale mogłaś uciąć wszystko na początku jednym postem. Nie chciałaś... Nikt cię nie wyzywał zresztą. Emigrantka to nie obelga.
                                              • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:11
                                                Sorry wcinasz sie w dyskusje,a potem jeszcze chcesz by cie wyprowadzic z bledubig_grin
                                    • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:48
                                      czarna wie wszystko tongue_out
                                      • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:50
                                        No to ile mam lat?
                                        • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:56
                                          62 i pol tongue_out
                                          • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:01
                                            Jak wszystko to wszystko,dowiedz sie i wrocwink
                                            • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:45
                                              wygladasz na 18 big_grin
                                              moze byc ?tongue_out
                                              • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:13
                                                Eee tam,to slysze ciaglewink (zajezdza lipcowa)wink
                                                • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:17
                                                  rocznik 80 8iles ?tongue_out
                                                  • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:22
                                                    Nom,ja tylko mlodo wygladam,metryka zabijawink
                                                  • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:34
                                                    ale ktory konkretnie ?
                                                    tylko nie mow ze 84 big_grin
                                                  • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:51
                                                    Edel jest tak z 3 lata starsza od nas, tak coś kojarze smile
                                                  • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 22:16
                                                    Od was?a wy to ten 84?wink
                                                  • czarnaalineczka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 23:31
                                                    nom
                                                  • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 09:24
                                                    winkNein
                            • gabi683 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 12:14
                              edelstein napisała:

> No wlasnie “tia“chcialas blysnac,nie wyszlo,moze nastepnym razemtongue_out

Dziewczyno przestań ,zabawne mam Niemca i co gó... tongue_out
                              • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 13:38
                                No zabawne,ja nie mam Niemca i co,wszystko superbig_grin
        • wespuczi Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:55
          i to w niemczech chyba, powinna sie cieszyc, bo gdyby nie muzulmanie i cemnoskorzy to prawicowi psychole obwinialiby polakow o wszystko, tak to przynajmniej jest inny koziol ofiarny.
          • rita75 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 18:59
            > i to w niemczech chyba, powinna sie cieszyc, bo gdyby nie muzulmanie i cemnosko
            > rzy to prawicowi psychole obwinialiby polakow o wszystko, tak to przynajmniej j
            > est inny koziol ofiarny.

no tak, mimo wszystko- polscy naplywowcy maja lepsze "chyba" notowania, jednakze zawsze jest ta etykietka polskiego zlodzieja, pijaka i brudasa.
            • edelstein Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:12
              Juz pisalam bys slepo nie wierzyla kropce i jej wywodom.
              • donnie.darko0 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 19:58
                POTEPIAm to co zrobil,. ale fakt ze teraz zachowuje sie szlachetnie,Anders Breivik oświadczył w trzecim dniu swojego procesu, że powinien zostać skazany na karę śmierci lub uniewinniony. Według jego słów, 21 lata więzienia to "żałosna kara za zabójstwo 77 osób".
                jest5 szczery i
                • iuscogens Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:03
                  donnie.darko0 napisała:

> POTEPIAm to co zrobil,. ale fakt ze teraz zachowuje sie szlachetnie,Anders Brei
                  > vik oświadczył w trzecim dniu swojego procesu, że powinien zostać skazany na ka
                  > rę śmierci lub uniewinniony. Według jego słów, 21 lata więzienia to "żałosna ka
                  > ra za zabójstwo 77 osób".
                  > jest5 szczery i

na pewno znasz znaczenie tego słowa?? Mam poważne wątpliwości...
                  • guderianka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:07
                    Słusznie.
                    Kulka w łeb
                    • anika772 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:46
                      To akurat prawda- 21 lat to JEST żałosna kara za zabójstwo tylu ludzi. Breivik ma rację.
                      Proces powinien być utajniony, facet się czuje przed kamerami jak ryba w wodzie i zaraz wyrośnie na celebrytę.
                    • kasia191273 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 20:50
                      ja się z Brevikiem zgadzam, że demokracja i multi-kulti zatykają się/ dławią własną tolerancją, nadmiarem przywilejów, procedurami unijnymi na wszystko itd.

i że jedyna droga wobec powyższego to przemoc

na tym się kończy moje zgadzanie się, bo uważam, że od ponurej diagnozy naszych czasów do brania spraw we własne ręce droga daleka. On przekroczył granicę, zrobił coś nieprawdopodobnie okrutnego

zauważcie, że cały ten jego proces obnaża dokładnie to, co on krytykuje: proces jest tylko formalnością, bo wina jest pewna i oskarżony się przyznaje, ba- chce wszystko odsiedzieć, ale potrwa miesiące i będzie kosztował społeczeństwo miliony euro, bo takie formuły wypracowała demokracja i nawet mordercy 77 osób sędziowie i cała sala podaje rączkę na powitanie codziennie, pan elegancki, wypachniony, a max. wymiar kary za podobne przestępstwo to tylko 21 lat, które odsiedzi grzecznie w komfortowej celi, z dostępem do biblioteki i innych rozrywek

osoba to zdyscyplinowana (wg mnie nie świr, tylko całkowicie świadomy swoich czynów, wyrachowany idealista), może nawet za dobre zachowanie wyjdzie wcześniej

i co dalej?

paranoja demokracji, praw człowieka powodują, że nie ma bata na takiego człowieka, że mimo iż się przyznaje i chce kary, nie można mu jej wymierzyć w takim wymiarze, jak się na zdrowy rozum należy- kara śmierci lub dożywocie bez możliwości wyjścia

• paskudek1 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:31
                        wedle informacji podawanych na początku procesu to ma ten proces trwać okolo 10 tygodni. W porównaniu z procesami u nas o przysłowiową miedzę to jest to tempo megahiperekspresowe
      • mama303 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:27
        edelstein napisała:

> Wcale mnie nie dziwi,ze ma fanow,nie dziwi mnie,ze sie wydarzylo to co wydarzyl
        > o,co raz wiecej ludzi mysli o tym co on wprowadzil w czyn.

Mysleć jakies durne farmazony a wprowadzac w czyn to jest ogromna różnica, dla mnie to psychol do odizolowania.
      • angazetka Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 22:38
        > Wolalabym,by jego protest mial lagodniejszy przebieg

Och, łaskawczyni, doprawdy. Protest? Wymordowanie niemal 70 ludzi to jest, k..., PROTEST?
        • gabi683 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 12:25
          angazetka napisała:

> > Wolalabym,by jego protest mial lagodniejszy przebieg
          >
          > Och, łaskawczyni, doprawdy. Protest? Wymordowanie niemal 70 ludzi to jest, k...
          > , PROTEST?

Nigdy się z Tobą nie zgadzam ale tu na 100% racji
        • tosterowa Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 13:40
          angazetka napisała:
          > Och, łaskawczyni, doprawdy. Protest? Wymordowanie niemal 70 ludzi to jest, k...
          > , PROTEST?

Prawda? Ręce opadają...
    • morgen_stern Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:12
      Nie rób scen, jak świat światem młodzi idioci fascynowali się "złymi", wystarczy przypomnieć takiego Charlesa Mansona, więc fankluby mnie nie dziwią. Problemy z imigrantami to moim zdaniem poboczna kwestia.
    • mama303 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 18.04.12, 21:16
      donnie.darko0 napisała:

> jakie jest wasze zdanie na temat jego osoby?

Moje zdanie jest takie że jest bardzo niebezpieczny i dlatego nie powinien byc w ogóle pokazywany.
    • bye.bye.kitty Hitler i Hess tez nadal mają fankluby 18.04.12, 21:56
      zawsze znajdą się różni zdesperowani frustraci zafascynowani takimi "idolami"
      sądzę, że to efekt biedy, wykluczenia, kompleksów, braku komunikacji
      biedne dzieci zresztą, ci wielbiciele morderców
      • katus118 Papa Doc też ma fanów 19.04.12, 11:36
        Jak pewnie każdy z tych ,,złych''.
        • bye.bye.kitty Re: Papa Doc też ma fanów 20.04.12, 11:37
          kto to jest Papa Doc?

chciałabym zrozumieć Twój żart (jeśli to żart?)
    • hayet Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 20:12
      poczytalam sobie czesc postow no i nasunelo mi sie pytani...czym on sie rozni od tych, ktorych nienawidzi? ktos tu napisal, ze on zrobil to co wielu(?) mysli-co mnie osobiscie przeraza...przeraza mnie czasem jak sobie pomysle w jakim swiecie przyjdzie zyc moim corkom, ktore saowocem mieszanego malzenstwa-mieszanego rasowo. jak slysze, ze breivik zrobil TO co WIELU uwaza, mysli czy chcialoby zrobic to mam gesia skorke bo szczerze mowiac nie jestem sobie w stanie wyobrazic, nie potrafie tego zrozumiec jak mozna nienawidzic ludzi tlyko dlatego, ze sa innego pochdozenia czy religii niz ja. szczegolnie gdy zyja obok mnie, pracuja i placa podatki, nie robia mi krzywdy itd.
      w sumie to on zachowal sie tak jak pseudomuzulmanski samobojca zabijajacy prawie 80. ludzi. czym sie rozni od reszty "kolorowych", ktorzy nienawidza wszystkiego co inne? niczym tak naprawde.

a te ujadania nt. wojny rasowo religijnej-naprawde przezabawne, no chyba, ze pojawi sie wiecej takich breivikow.
      • woman_in_love Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 20:43
        Dobrze kombinujesz. Była akcja - nastąpiła reakcja. Breivik to odpowiedź na dotychczasowe muzułmańskie działania, czyli zamachy, podpalanie samochodów na przedmieściach, czy żądania wprowadzenia szariatu. Czym on się różni od islamskich fanatyków? Prawie niczym, chyba tylko tym, że nie zaatakował przypadkowych osób, ale młodzieżowe bojówki rządzącej partii.

Wg mnie sytuacja będzie się cały czas zaogniać. Śmiejesz się z tych wojen rasowo-religijnych? Tylko że to rzeczywistość. Rzeczywistość Azji i Afryki. Jeśli już teraz są dzielnice zachodnich miast, do których policja nie wjeżdża, jeśli miasto Gouda musi płacić haracz muzułmańskim gangom, to jak widzisz przyszłość? Nadal pozytywnie? Bo ja sądzę, że prędzej czy później dojdzie do konfliktu.
    • cava47 Re: nie, ale ocena historyczna może być inna 19.04.12, 20:24
      Tak
    • ata99 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 19.04.12, 20:45
      Gdyby młodzież i rodzice tejże słuchali ze zrozumieniem-nie wyobrażam sobie aby takie ryzyko istniało. Ów "idol" dąży do tego, aby każdy z nas żył tam gdzie się urodził. Norwegia dla Norwegów oznacza przymus, ograniczenie, zaprzeczenie tego co młodzież kocha-czyli wolności. Urodził się tu i tu musi żyć, aż do śmierci-bo jakiś oszalały facet tak sobie umyślił. Łatwo sobie wyobrazić eskalację takiej ideologi- ze wsi do miasta-nie wolno, z jednego miasta do drugiego-nie wolno. Właśnie owo "nie wolno" pozwala mi wierzyć, że młodzież nie da się złapać.
      • bei Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 20.04.12, 09:32

• donnie.darko0 Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 22.04.12, 17:00
          ponoc jedna z najwiejszych stacji i szykuje dokument z jego udzialem i zarobi kupe kasy sam brevik
          • elske Re: Andreas Brevik-idolem mlodziezy 22.04.12, 22:13
            Słucham radia w pracy, a tam co chwila wiadomości z procesu Breivika , rozmowy z psychologami , socjologami. Wiadomości w telewizji- proces Breivika.

Moja córka w tym roku szkolnym rozpoczęła szkołę. Smutny był pierwszy dzień w szkole. Dwoje dzieci nie wróciło po wakacjach do szkoły. Zginęli na Utøya.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka