Dodaj do ulubionych

spanko w Paryżu

19.04.12, 19:16
przepraszam za infantylne spieszczenie, ale tytuł noclegi w paryzu raczej mało nosny mi sie zda
szukam noclegów gdzies w Paryzu, poczatek czerwca
niestety, cena ma znaczenie uncertain
bo dla pieciu osób ma być uncertain
ja mam niby te wyszukiwarki, ale moze któras z pan dysponuje wiedza tajemna i wie wiecej niz wyszukiwarka?
moze pensjonat, stancja, jakis inny pomysł?
Obserwuj wątek
    • mysia-mysia Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 19:35
      ojjojjoj! spanko w paryżu jest drogie smile
      a czy te pięć osób może spać w jednym pokoju? jeśli tak to najtaniej wyjdzie zapewne pokój prywatny w jakimś hostelu
      • vampire-freak Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 19:51
        Moja szwagierka mieszka w Paryżu w ramach wymiany z Erasmusa. Mieszka u sióstr zakonnych i są to warunki raczej mało luksusowe, ale nie syf. Koszt - 10 euro od osoby. Pokój o lepszym standardzie, jak się wyraziła (choć nie wiem co to oznacza w praktyce) za 12 euro. Sama chcę się tam wybrać w wakacje. Do dyspozycji jest też kuchnia. Jeśli chcesz, zapytam o konkrety.
        • konwalka Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 19:59
          łeee, no pewnie że chcę
          dowiedz się
          w Paryzu to nawet spanie u sióstr może byc ekscytujace
          ale najbardziej fajna wydaje sie cena big_grin
          chciałabym dwa pokoje
          czekam na info i dziekismile
        • monikate Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 20:00
          Ja też chcę, zapytaj smile
    • quedalle123 Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 21:44
      A jakby u sióstr nie wypaliło, to spróbuj tutaj: www.appartcity.com/

Może bez wypasu, ale jak na Paryż niedrogo (jakieś 5 euro za pokoik 2 lub 3 os. z aneksem kuchennym i łazienką).
      Paris Paris... wróciłam stamtąd ledwie 2 miesiące temu i znów mi się chce pojechać smile
      • homohominilupus Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 22:01

www.all-paris-apartments.com/en/paris-apartments/ref_B839638/
        sprawdzone, idealne dla 5 osob, fajna dzielnica
        • konwalka Re: spanko w Paryżu 19.04.12, 22:11
          merci beaucoup za podpowiedzi
          własnie dotarło do mnie, że nie ma nic fajniejszego, jak znowu szukac noclegów w Paryzu big_grin
    • d.wludyka Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 07:56
      W Paryżu najtaniej wychodzi wynajęcie mieszkania. Ja płaciłam 60 EUR za dobę za mieszkanie dla 5 osób w odległości 10 min spacerkiem od Luwru (pokój+łazienka+aneks kuchenny).

Wynajmowałam przez tę stronę:
      www.centreparis.com

Jeżeli jesteś zainteresowana zajrzyj na forum Francja, znajdziesz tam opinie na ich temat oraz wiele innych przydatnych informacji np. jak kupić taniej bilety do Disneylandu itp.

• kamelia04.08.2007 Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 09:39
      zobacz sobie tutaj, zaznaczyłam juz na min. 5 osób:
      www.leboncoin.fr/locations_de_vacances/offres/ile_de_france/paris/?f=a&th=1&cs=5

ceny sa rózne, trzeba zajrzec do ogłoszeń
    • sanciasancia Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 09:53
      Pogadaj z kimś, kto mieszkał w Paryżu np. na Erazmusie. Jest w miarę dużo ludzi wynajmujących mieszkania, przy czym może się okazać, że owszem lokalizacja dobra, ale pokój na piątym piętrze kamienicy (bez windy), wielkości szafki na buty (tzn. przerobione służbówki), co mnie osobiście nie przeszkadza.
    • ola Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 11:23
      Ja spałam ostatnio w Pavillion de Montmartre
      pavillon-montmartre-paris.h-rez.com/index.htm?lbl=ggl-en
      dosć tanio jak na Paryż, żadnych luksusów, za to punkt genialny!
      • kamelia04.08.2007 Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 13:42
        nie wchodzi ten twoj Montmartre.

ja jeszcze znalazłam takie cóś:
        www.a-gites.com/location-vacances-ile-de-france-paris-094b0000308d0.html
        • konwalka Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 14:30
          dzieki bardzo za wszystkie sugestie i linki
          powiem Wam, że drugie zdjęcie zrobiło ze mnie miazgę... voila...
          www.a-gites.com/photos-annonce-5761.html
          • kamelia04.08.2007 Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 14:39
            a to widziałaś?
            www.chezbertrand.com/
            to co zalinkowałas jest poza granicami adminstracyjnymi Paryża, tak przynajmniej wygląda.
            Byłam raz nawet w St. Ouen.....
            • konwalka Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 14:45
              nie wiedziałam...
              boże, jakie ja wiodłam nudne zycie śpiąc w nudnych hotelach
              teraz wiem, czym moze byc wyjazd
              INSPIRACJĄ
              dzieki
              a tamto rózowe to ma widok na sacre coeur jak mi sie mignelo
              • kamelia04.08.2007 Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 14:56
                konwalka napisała:

> boże, jakie ja wiodłam nudne zycie śpiąc w nudnych hotelach
                > teraz wiem, czym moze byc wyjazd
                > INSPIRACJĄ

ano Paris, Paris...

> dzieki
                > a tamto rózowe to ma widok na sacre coeur jak mi sie mignelo.

tak, może miec widok na Sacre Cœur, bo Sacre Cœur razem z Montmartre jest na pólnocnych obrzeżach Paryża (dalej od centrum z Luwrem i Polami Elizejskimi itp, ale jeszcze w granicach administracyjnych miasta) i ty to po prostu widzisz od drugiej strony- od strony St. Ouen.
                Od strony Paryza (czyli od frontu) masz schody z kolejką i taki widok:
                Tekst linka

A do tego St. Ouen to sie nie zapuszczaj bardziej niz musisz..... Przespac sie tam mozna w tym mieszkaniu, ale lepiej zwiedzac Paryż

Konwalka, ty to chyba mówisz bardzo dobrze po francusku, o ile mi sie nie pomerdało z kims innym?
                • konwalka Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 15:03
                  A do tego St. Ouen to sie nie zapuszczaj bardziej niz musisz..... Przespac sie tam mozna w tym mieszkaniu, ale lepiej zwiedzac Paryż

dzieki,zapamietam smile

nie, nie mówię dobrze, porozumiewam sie basic, ale pewnie gdybym zrealizowała swoje marzenie i osiadła tam na stałe, to w ciagu kilku mcy byłoby ok
                  w pracy musze przechodzic z fr na angielski i to jest masakra
                  bo tam gada sie tak, ze np dominique mówi pierwsza częśc zdania po fr, po czym konczy w ang, a ja, bez grzeczność, siem dostosowuję
                  jazda bez czymanki big_grin
                  • kamelia04.08.2007 Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 15:11
                    konwalka napisała:

> bo tam gada sie tak, ze np dominique mówi pierwsza częśc zdania po fr, po czym
                    > konczy w ang, a ja, bez grzeczność, siem dostosowuję
                    > jazda bez czymanki big_grin

a co ma powiedziec mój chłopina: w jednym zdaniu słyszy mieszanke francuskiego, niemieckiego i polskiego.

A co do ładnych widoków, to kiedys wysiadłam z metra w Neuilly sur Seine. Jak sie wyjdzie ze stacji na góre, to człowiek stoi miedzy łukiem triumfalnym a arche de la Défense. Piekny widok....
                    • konwalka Re: spanko w Paryżu 20.04.12, 15:15

co do ładnych widoków, to kiedys wysiadłam z metra w Neuilly sur Seine. Jak sie wyjdzie ze stacji na góre, to człowiek stoi miedzy łukiem triumfalnym a arche de la Défense. Piekny widok....

chyba wiem, o czym mowa big_grin

a chłopina niech sie cieszy, bo to trening dla mózgu, ze hej
                      podobno po 35 rż mózg, jesli nie jest ćwiczony, to się zapada w sobie i gnusniejeje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka