Dodaj do ulubionych

lider in... ;)

19.04.12, 19:35
mój syn zapatrzony w reklamę nadawaną po faktach zapytał, co oznacza "erekcja"
odpowiedziałam, ze oznacza to, że siusiak staje i się powiększa.

a mój syn na to, że jemu właśnie rośnie i się powiększa, jak ogląda niektóre reklamy z paniami.

smile)

ucieszyłam się, nie powiem, bo mimo, ze ja wyluzowana, że tolerancyjna, że chciałabym mieć syna fryzjera, to jednak fajnie mieć syna hetero...

a teraz mnie zjeść możecie tongue_out
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:39
      e tam, bez przesady
      trza powiedzieć chłopakowi, na czym erekcja polega
      lepiej, żeby się dowiedział od starszych w domu niż od starszych kolegów na podwórku wink
    • graue_zone Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:40
      A w jakim wieku jest Twój syn, bo nie pamiętam?
      • nutka07 Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:46
        17 wink

Zartowalam wink
      • tezee Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:49
        Ty to chyba nie jest 4 latek , dla mnie zbytnie zainteresowanie tą sferą w wieku kilku lat się kwalifikuje do psychologa dziecięcego , dziecko dopiero zaczęło mówić i pierwsze o czym zakomunikowało to to że mu staje na widok pań? To nie jest norma
    • antyideal Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:50
      shellerka napisała:

> a mój syn na to, że jemu właśnie rośnie i się powiększa, jak ogląda niektóre re
      > klamy z paniami.
      >
      >
      Tylko na niektore reklamy z paniami reaguje ?
      znaczy chlopak ma juz swoje preferencje i jedne panie podobaja mu sie bardziej niz inne..wink
      Ciekawe, brunetki czy blondynki ...?tongue_out
      • nutka07 Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:55
        A moze to byl Szpak.
        • antyideal Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:58
          Ups.. big_grin
          • tezee Re: lider in... ;) 19.04.12, 19:59
            Obrzydliwe teksty bo mowa o dziecku , nieźle tu macie zryte berety.
            • nutka07 Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:03
              Ja pochodze z patologicznej rodziny, choc nie jestem temu winna, niestety ciezko jest to wykorzenic.
            • antyideal Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:05
              Oj nie przesadzaj, to fizjologia.
              Dobrze, ze dziala sprawnie smile
            • to_ja_tola [...] 20.04.12, 18:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • shellerka Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:08
      bosz.. tylko na ematce trzeba się zaś potem tłumaczyć z tego co się napisałosmile

otóż mój syn ma lat 6.

i otóż nie wiem dokładnie na jakie panie reaguje, ale na potrzeby ematki postaram się dowiedzieć

smile))

ps. szpak dostał jakikolwiek kontrakt? no co wy?!
      • salma75 Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:16
        shellerka napisała:

> otóż mój syn ma lat 6.

Deczko za wcześnie na takie reakcje...
        • shellerka Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:22
          smile proszę Cię... pamiętasz swoje pierwsze reakcje seksualne? bo ja tak...
          i zapewniam Cię, ze wystąpiły one wcześniej niż w wieku nastoletnim
          • salma75 Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:58
            Nie przypominam sobie by w zerówce podniecali mnie mężczyźni.
            Owszem, typowe w tym wieku mimowolne podniecenie seksualne (zwykle spowodowane jakimś mechanicznym drażnieniem) pewnie się zdarzało, ale zainteresowania płcią przeciwną w tym wymiarze nie pamiętam. Mam dwoje dzieci w wieku szkolnym, wiem co to masturbacja dziecięca czy niekontrolowane wzwody. Podniecenia na widok pań w reklamie (nawet nie nagich kobiet, ale po prostu pań) u moich 6letnich wówczas dzieciaków nie było.

Pozwól, że zostanę przy swoim zdaniu, że to trochę wcześnie na takie reakcje.

Tekst o fryzjerze i homoseksualizmie był prymitywny, wybacz.
            • morgen_stern Re: lider in... ;) 19.04.12, 21:22
              Daj spokój, to chłopak, jednak się trochę różnimy w rozwoju seksualnym, nie róbcie z dzieciaka zboczeńca.
              BTW ja w tym wieku bawiłam się z kuzynką w ściąganie majtek (sobie, nie nawzajem) i nieźle mnie to rajcowało.
              • sueellen Re: lider in... ;) 19.04.12, 21:30
                jesteś moją kuzynką????
                • morgen_stern Re: lider in... ;) 19.04.12, 21:41
                  ehehee ona też była z Poznania... big_grin
                  Ale z całą pewnością nie jest blondynką, no i jest jedynaczką, a ty chyba nie.
                  • morgen_stern sueellen 20.04.12, 09:42
                    Oj sorry, pomyliłaś mi się z shellerką tongue_out
            • borys314 Re: 20.04.12, 04:41
              Ja też uważam, że jeśli panie były w pełni ubrane, to trochę wcześnie.
              • gabi683 Re: lider in... ;) 20.04.12, 07:54
                salma75 napisała:

> shellerka napisała:
                >
                > > otóż mój syn ma lat 6.
                >
                > Deczko za wcześnie na takie reakcje...
                >
                >
                >

zdecydowanie ....
              • bella_roza Re: 20.04.12, 08:18
                a jakby były gołe?
              • czarnaalineczka Re: 20.04.12, 12:59
                w naszyn kraju malo jest w reklamach pan w pelni ubranych
                chyba ,ze proszki reklamuja czy preparat na wzdecia
                reklamy kosmetykow wszelakich itp jak najbardziej mogly na chlopaka podzialac
                • martishia7 Re: 20.04.12, 15:34
                  Jeszcze klej do protez. Jakoś mi się tu bikini nie komponuje.
            • adellante12 Re: lider in... ;) 20.04.12, 09:40
              Teksty o fryzjerze był boski.
              Tolerancja to cecha ignorantów którzy nie mieli do czynienia z problemem.
              A co do reakcji seksualnych u chłopcw w wieku 6 lat to jest to absolutna norma.
              A że twoje dzieciaki ci nie mówią o tym no cóż...
              • salma75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 12:46
                adellante12 napisał:

> Teksty o fryzjerze był boski.
                > Tolerancja to cecha ignorantów którzy nie mieli do czynienia z problemem.
                > A co do reakcji seksualnych u chłopcw w wieku 6 lat to jest to absolutna norma.

Szukałam czegoś na ten temat w internecie, z chęcią poczytałabym o reakcjach seksualnych na bodźce wzrokowe u dzieci w tym wieku. Nie chodzi mi o ogólny rozwój seksualny, bo ten jak wiadomo trwa w zasadzie od urodzenia, ale konkretnie o to - podniecenie wywołane widokiem kobiety.
                Znalazłam gdzieś info (pediatra się wypowiadał), że od 8r.ż pojawiają się pierwsze symptomy takiego zainteresowania płcią przeciwną, z reguły wywołane widokiem nagiego ciała. O młodszych dzieciach podniecających się ubranymi osobami płci przeciwnej nic nie mogłam wyszperać. Masz może coś na poparcie tej tezy?

> A że twoje dzieciaki ci nie mówią o tym no cóż...

A gdzie to wyczytałaś? smile
                Mówią, mówią, bądź spokojna smile. I nie tylko o takich rzeczach wink. Na szczęście są chowane dosyć bezpruderyjnie i bez zahamowań, a że aktualnie zaczynają dojrzewać, mamy o czym rozmawiać wink.
                • adellante12 Re: lider in... ;) 20.04.12, 14:03
                  Co mam na poparcie własnej tezy?
                  A wyobraź sobie że własną pamięć.
                  Wiem doskonale jak reagowałem w tym wieku na widok kobiet.
                  W wieku 6 lat z wypiekami na twarzy wertowałem w ukryciu książkę skradzioną rodzicom z biblioteczki pt "Erotyzm po polsku" autora nie wspomnę a książkę pamiętam kartkę po kartce...
                  • adellante12 Re: lider in... ;) 20.04.12, 14:06
                    antykwariat-internetowy.pl/erotyzm-polsku-p-17084.html
                    o własnie tą. I nie nie byłem jedyny który z potężnym zaciekawieniem ją ogladał.
                    Koleżanki rówieśniczki też oglądały...
                    • salma75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 14:11
                      Skąd wiesz? Ty jesteś pewna, że mówisz o dziecku kończącym przedszkole? Jako 8-9 latka wertowałam Wisłocką, jako 6latki mieliśmy w głowie pstro.
                      W jakim wieku masz dziecko/dzieci?
                      • adellante12 Re: lider in... ;) 20.04.12, 15:47
                        jestem peWIEN.
                        A dzieci mam 5 -8 lat i rozmowy o seksie z córką juz dawno mam za sobą a młody na zachowaniach z podtekstem seksualnym czy erotycznym jest przyłapywany od zawsze....
                        Natura. Jej nie oszukasz ateistyczna erotomanko. wink

• salma75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 15:56
                          adellante12 napisał:

> jestem peWIEN.
                          > A dzieci mam 5 -8 lat i rozmowy o seksie z córką juz dawno mam za sobą a młody
                          > na zachowaniach z podtekstem seksualnym czy erotycznym jest przyłapywany od zaw
                          > sze....
                          > Natura.

Owszem, natura. Na wszystko przychodzi czas, ale IMO zerówkowicz podniecający się kobietami w reklamie to dosyć szybki start. I pozwól, że zostanę przy swoim zdaniu smile.

> Jej nie oszukasz ateistyczna erotomanko. wink

Wolałabym erotyczna ateistko wink.
                          • shellerka Re: lider in... ;) 20.04.12, 16:01
                            co w takim razie sugerujesz?
                            wizytę u psychologa dziecięcego?
                            czy może od razu seksuolog?
                            i co moje dziecko czeka w związku z tym "przedwczesnym" odkryciem związku przyczynowo skutkowego?
                            zaczynam się martwić.
                            • salma75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 16:08
                              Ale dlaczego się stroszysz od razu?
                              Peace, weekend się zaczyna smile.

Nie rób nic, to Twoje dziecko smile.
                              A ten twór tutaj to forum dyskusyjne, wyraziłam tylko swoją opinię, nie jestem psychologiem by komukolwiek cokolwiek doradzać w tej materii smile.
                            • adellante12 Re: lider in... ;) 20.04.12, 22:19
                              i co moje dziecko czeka w związku z tym "przedwczesnym"

... pewnego razu w Alpach przyszła na swiat fioletowa krowa... Nie miała talentu do...
                              Widzisz on odkrył swój talent.. A kazdy talent należy rozwijac smile))

Co go czeka? Bardzo przyjemna przyszłość... smile)))))))
                • shellerka chwilunia! 20.04.12, 15:23
                  bo jak to zwykle na ematce bywa, każdy sobie coś tam dopowiedział i wyszło z tego coś przedziwnego.

precyzuję:

młody układał sobie lego, ja sprzątałam w drugim kącie pokoju, w tle leciały reklamy w tv.
                  między innymi reklama środka na potencję, w której pada hasło: "be leader in erection" .
                  syn podniósł głowę i spytał - co to jest ta erekcja.

to co niby miałam powiedzieć? idź do swojego pokoju i nie zadawaj głupich pytań?

powiedziałam zgodnie z prawdą, że jest to reakcja organizmu polegająca na tym, że siusiak rośnie i robi się twardy. to zjawisko odkrył już jakiś czas temu, o czym tez mnie poinformował beztrosko i nie demonizowałam zjawiska, tylko przeszłam nad nim do porządku dziennego. jego chwilowe zapędy w kierunku pobudzania swojego "przyjaciela" - (kiedy odkrył jakie zmiany zachodzą pod wpływem dotyku, dość często widziałam, że kombinuje z ciekawością przy majtkach) potraktowałam jako coś zwyczajnego i wytłumaczyłam, że wszelkie sprawy związane z penisem są sprawą intymną i że nie wolno się z nimi obnosić i żeby sprawdzał sobie (bo tłumaczył, że sprawdza, czy mu siusiak rośnie) to w toalecie.

moje dziecko pomyślało chwilkę, po czym wypaliło, że achaaaa to ja tak mam jak widzę czasami panie w reklamach.

wątpię, czy moje dziecko ma erekcję na widok pani z reklamy Tesco, czy tej od Pomysłu na obiad.

Ale pragnę zauważyć, że reklam w telewizji jest od groma i taka na przykłąd reklama Intimissimi bodajże, albo innej bielizny jest już pełna zmysłowości i pokazuje kobietę tylko w gatkach i staniku. zdaje się, że były nawet jakieś protesty w związku z nią.
                  na bilbordach w całym kraju też panie du pą świecą, a w zwykłych brukowcach, które czasem przywozi babcia, na tylniej okładce reklamy dzwonków i gierek oraz sex telefonów.

na tekst młodego o tych paniach z reklamy powiedziałam tylko: "achaaa" i tyle.

nie wnikałam, jakie panie, w jakich strojach, w jakich układach i nie ciągnęłam rozmowy w kierunku erotyki.

a potem jak mężowi opowiedziałam, stwierdził, ze trochę wcześnie i zaczęliśmy przypominać sobie swoje pierwsze reakcje seksualne. i wiecie co? pamiętam, jak czułam to przyjemne uczucie w dole brzucha, kiedy przypadkiem podejrzałam, udając że śpię film, na którym pan z panią się całowali (film w tvp lecący po dzienniku) i przytulali idąc do łózka.

ktoś ma jeszcze jakieś pytania?

tradycyjnie, ja z humorem, a co niektóre ze świętym oburzeniem moherowych beretów.

pozdrawiam normalne Emamysmile
                  • salma75 Re: chwilunia! 20.04.12, 15:31
                    shellerka napisała:

> tradycyjnie, ja z humorem, a co niektóre ze świętym oburzeniem moherowych beret
                    > ów.

No mam nadzieję, że to nie do mnie, bo miano mohera to chyba ostatnia łatka jaką można przypiąć tak zapiekłej ateistce - erotomance wink.

> pozdrawiam normalne Emamysmile

Normalne - pojęcie względne wink.
                  • ib_k Re: chwilunia! 20.04.12, 16:17
                    , że jest to reakcja organizmu polegająca na tym,
                    > że siusiak rośnie i robi się twardy.

i tu jest sedno sprawy, mój 6 latek w tym momencie skojarzyłby to raczej z faktem wzwodu rano przed sikaniem ale na pewno nie z paniami w reklamie, wybacz ale myślę że nawet teraz w wieku 10 lat nie skojarzyłby " reakcji organizmu polegająca na tym, że siusiak rośnie i robi się twardy" z widokiem kobiet!

im bardziej o tym myślę tym bardziej dochodzę do wniosku że albo twoje dziecko ma jakieś doświadczenia ( np coś gdzieś usłyszał) albo chciałaś być taka wyluzowana i całą sprawę zmyśliłaśsmile
                    • aga.pier Re: chwilunia! 20.04.12, 17:13
                      oczywiście, że tak. Albo shellerka rozmawiała juz z synem i posunęła się za daleko do "pań" albo dziecko gdzieś usłyszało. Samo do tego nie doszło ani nie wywnioskowało z niczego.
    • adwarp Re: lider in... ;) 19.04.12, 20:32
      "że chciałabym mieć syna fryzjera, to jednak fajnie mieć syna hetero... "

a to się wyklucza?
    • czarnaalineczka Re: lider in... ;) 19.04.12, 21:05
      >to jednak fajnie mieć syna hetero...
      poznasz synowa to zmienisz zdanie tongue_out
      • gabi683 Re: lider in... ;) 20.04.12, 07:55
        czarnaalineczka napisała:

> >to jednak fajnie mieć syna hetero...
        > poznasz synowa to zmienisz zdanie tongue_out

heheheh big_grin Upadłam i nie mogę się podnieść big_grin
    • nutka07 Re: lider in... ;) 19.04.12, 21:14
      Shellerka, w sumie to dobrze nie bedzie musial robic 'wymiany' za sukienke wink
    • antyideal Re: lider in... ;) 19.04.12, 21:40
      A propos takich gorszacych, hehe, tematow.
      Pamietam jak wrocilam w 1 kl.z wywiadowki, gdzie pani chwalila mojego syna i
      powtorzylam mu to mowiac "no, no, skad mi sie takie madre dziecko wzieło"
      a on wzruszyl ramionami i rzekł ze znudzona miną
      "musiał ci po prostu sie dobry plemnik trafic" ..smile
      Tez przedwczesnie uswiadomiony ? tongue_out
      • borys314 Re: 20.04.12, 04:38
        > "musiał ci po prostu sie dobry plemnik trafic" ..smile

Przecież to Twoja komórka jajowa mogła być tak doskonała! To właśnie na takich drobnych przekazach budują się wzorce postrzegania płci, a implikacja tego zdania jest jasna.

Wiem, że jestem popsujzabawą, ale ja się bardzo staram tego pilnować, bo dziecko w męskim getcie wychowuję. tongue_out
        • antyideal Re: 20.04.12, 07:34
          Całkiem słuszna, czujna uwaga wink
          Ale synowi na szczescie daleko, przynajmniej na razie, do szowinistycznych zapędów i jako jedyny chlopak w klasie nie uwaza, ze swiat bez dziewczyn bylby lepszy.
          Taką mieli dyskusję w okolicach Dnia Kobiet i odwaznie podobno bronil swojego stanowiska.
          Mysle, ze mial na mysli, ze plemnik ktory wygral rywalizacje z milionami innych musi byc wspanialy nie dezawuujac jednoczesnie wartosci mojej komorki jajowej. Mam nadzieję... wink
          • borys314 Re: 20.04.12, 16:38
            No to chyba rzeczywiście nie ma się czym martwić wink

> nie uwaza, ze swiat bez dziewczyn bylby lepszy.

I słusznie - bo byśmy wyginęli. A jak by było nudno! wink
    • borys314 Re: 20.04.12, 04:44
      > to jednak fajnie mieć syna hetero...
      >
      > a teraz mnie zjeść możecie tongue_out

Nie ma za co jeść.
      Pewnie, że lepiej, by dziecko było hetero. Gejom jest po prostu dużo trudniej w życiu, zwłaszcza w naszym katolandzie.
      • gabi683 Re: 20.04.12, 07:57
        borys314 napisał:

> > to jednak fajnie mieć syna hetero...
        > >
        > > a teraz mnie zjeść możecie tongue_out
        >
        > Nie ma za co jeść.
        > Pewnie, że lepiej, by dziecko było hetero. Gejom jest po prostu dużo trudniej w
        > życiu, zwłaszcza w naszym katolandzie.

I zdecydowanie się z tym zgadzam choć wszyscy mówią o tolerancji sad
        • tezee Re: 20.04.12, 08:17
          Zrozumiałabym rozmowę w tym kontekscie gdyby chodziło o starsze dziecko .
          Natomiast uwazam że na tym etapie rozwoju zamiast robic sobie śmichy chichy powinnaś tonowac wypowiedzi Shellerka a nie prowadzic dyskusje z malym dzieckiem na temat jego wzwodów w związku z dorosłymi babami bo to jest chore.
          • adellante12 Re: 20.04.12, 09:44
            Chore to jest twoje podejście.
            Najlepiej od razu naslij na nią ksiedza proboszcza z zastępem zakonnic a na koniec przydziel jej nadzór katechetki sadowej.

No co za średniowiecze...
          • edelstein Re: 20.04.12, 09:51
            Wo matko,moj syn trzyletni ostatnio dopytywal sie co mam miedzy nogami to mu odpowiedzialam,nie widze nic zdroznego w rozmowie o seksie,erekcji,narzadach plciowych.
            • tezee Re: 20.04.12, 10:46
              Aha nie widzisz nic zdrożnego w rozmowiach o seksie z kilkulatkiem , o starych dorosłych babach i wzwodach na ich widok ,ciekawe podejscie...
              nie chodzi o mentalne średniowiecze ale o etap rozwoju dziecka ,uważam że za wcześnie na takie gadki i tyle i nie żyj w przeswiadczeniu że z Ciebie taka cool mamuśka bo to zdecydowanie szkodzi ....cholera przecież to jest maluch ...to nawet nie jest kumate dziecko szkolne.
              • tezee Re: 20.04.12, 10:50
                Wyobraź sobie w drugą stronę że stara baba robi sie mokra na widok Twojego 6 latka , zatrważające ...
                • antyideal Re: 20.04.12, 11:06
                  tezee napisał:

> Wyobraź sobie w drugą stronę że stara baba robi sie mokra na widok Twojego 6 la
                  > tka , zatrważające ...

Wybacz, ale bredzisz
                  • tezee Re: 20.04.12, 11:15
                    Nie powinno być żadnego kontekstu seksualnego na linii dorosła kobieta -małe dziecko , nawet jak kilkulatek odkrywa powoli swoją płciowość , zadaje pytania rodzice powinni umiejętnie reagować a nie walić z grubej rury a to robienie sobie śmichów chichów tj gadki o wzwodach z dorosłymi kobietami w tle są dla mnie dowodem na mocno zryty beret rodzica.
              • antyideal Re: 20.04.12, 11:10
                tezee napisał:

> Aha nie widzisz nic zdrożnego w rozmowiach o seksie z kilkulatkiem , o starych
                > dorosłych babach i wzwodach na ich widok ,ciekawe podejscie...
                > nie chodzi o mentalne średniowiecze ale o etap rozwoju dziecka ,uważam że za w
                > cześnie na takie gadki i tyle i nie żyj w przeswiadczeniu że z Ciebie taka coo
                > l mamuśka bo to zdecydowanie szkodzi ....cholera przecież to jest maluch ...to
                > nawet nie jest kumate dziecko szkolne.

Przeciez to dziecko powiedzialo co powiedzialo, Shellerka nie pisala nic o dalszym ciagu rozmowy , skad wiesz wiec jak wygladała, ponosi Cie wyobraznia.
              • edelstein Re: 20.04.12, 13:26
                Taaa powinnam zamilknacwink Tak juz natura nas stworzyla,ze mali chlopcy osiagaja wzwod,moj syn tez takowy ma po przebudzeniu.Na razie jeszcze nie pyta czemu,ale jak bedzie mial szesc lat to zapewne to zrobi.Juz bardzo male dzieci osiagaja satysfakcje seksualna poprzez masturbacje,to jest calkowicie normalne,normalne wiec,ze miewaja inne zrodla podniecenia niz raczki.Dobrze,ze dziecko o tym mowi,gorzej jakby noe mowilo i dowiedzialo sie od katechetki,ze to grzech,albo od kolegow z podworka,bo jak dziecko zada pytanie to dazy do odpowiedzi.Dla niektorych zawsze jest za wczesnie na ten temat,nie przyjmuja do wiadomosci seksualnosci dziecka,a potem mamy takie listy do Bravo.Twoje porownanie do podnieconej dzieckiem kobiety swiadczy,ze na biologii nie uwazalas i nie umiesz odroznic zachowan normalnych od patologicznych.
                • ib_k Re: 20.04.12, 13:46
                  edelstein napisała:
                  Na razie jeszcze nie pyta czemu,a
                  > le jak bedzie mial szesc lat to zapewne to zrobi

a widzisz różnicę między "mamo co się dzieje z moim siusiakiem" a " staje mi siusiak gdy patrzę na panie w reklamie" a to po komentarzu o erekcji, czyli 6 latek kojarzy ciąg myślowy -panie-podniecenie-erekcja
                  • edelstein Re: 20.04.12, 16:02
                    A co on jakis niedorozwiniety?skojarzyl fakty szybko, to i powiedzial.Gdyby skojarzyl,ze lody robi sie w lodziarni,sa zimne i powstaja z mleka to byloby ok,ale jak skojarzyl fakt zwiazany z seksualnoscia to juz nie jest ok.Skoro dzieci 6letnie sa w stanie skojarzyc raczki rowna sie przyjemnosc,to czemu nie moga skojarzyc czegos innego?
    • aga.pier Re: lider in... ;) 20.04.12, 09:52
      należy rozmawiać z dziećmi w domu i to jak najwcześniej a na pewno gdy zadaje pytania ale wybacz, 6 latek sam dochodzi do konkluzji, że siusiak mu staje na widok pań?
      • morgen_stern Re: lider in... ;) 20.04.12, 09:53
        Myślisz, że związek przyczynowo - skutkowy jest tak trudny w tym wypadku do ogarnięcia?
        • tezee Re: lider in... ;) 20.04.12, 10:48
          Uważam że trzeba ważyc słowa a na pewno nie sprowadzać rozmów o płciowości w tym wieku do wzwodów na widok starych bab , obrzydliwe...
          • naomi19 Re: lider in... ;) 20.04.12, 11:03
            Ale te baby były stare? Staruszki? No to rzeczywiście 6-letni perwers!
            Tekstu o fryzjerze nie komentuję.
            • tezee Re: lider in... ;) 20.04.12, 11:04
              Dla kilku latka to nawet 25 stka jest stara baba
              • antyideal Re: lider in... ;) 20.04.12, 11:38
                Ale co proponujesz, wyszorowac dziecku buzię szarym mydłem,
                gdy zada pytania powodowane budzaca sie ciekawoscia swojego ciala,
                a nawet, o zgrozo, ciała plci przeciwnej ?
                • tezee Re: lider in... ;) 20.04.12, 11:40
                  Jakby mi kilku latka powiedziała że robi jej się mokro na widok woźnego w przedszkolu to bym ją chyba wzięła do psych dziecięcego...
                  • rita75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 11:51
                    > Jakby mi kilku latka powiedziała że robi jej się mokro na widok woźnego w przed
                    > szkolu to bym ją chyba wzięła do psych dziecięcego...

ja tez.
                  • antyideal Re: lider in... ;) 20.04.12, 11:55
                    Pamietam, ze jako 6-latka mocno namietnie myslałam o o wiele starszym ode mnie synu
                    mojej opiekunki tongue_out
                    I modliłam sie podczas wieczornego paciorka, zeby pan bog uczynil go moim starszym braciszkiem...nie posłuchał crying
                    • czarnaalineczka Re: lider in... ;) 20.04.12, 12:54
                      nie napisze o kim myslalam w kontekscie seksualnym jako 7latka
                      bo to nie tylko sodomnia i gomornia, ale jeszcze obraza uczuc religijnych by byla suspicious
                      za to z rozmow z roznymi doroslymi kobietami wychodzi ,ze jedyna nie bylam suspicious
                      • naomi19 Re: lider in... ;) 20.04.12, 20:27
                        Papież!
                        • nanuk24 Re: lider in... ;) 20.04.12, 21:49
                          Jaki papiez! Jezustongue_out
    • franczii Re: lider in... ;) 20.04.12, 12:56
      Male dzieci a nawet niemowlaki bardzo czesto maja erekcje, w bardzo roznych sytuacjach wiec nawet gdyby rzeczywiscie tak zareagowal na widok pani w tv to troche dziwne ze skojarzyl ze to akurat od tego.
      • ib_k Re: lider in... ;) 20.04.12, 13:01
        ranczii napisała:

> Male dzieci a nawet niemowlaki bardzo czesto maja erekcje, w bardzo roznych syt
        > uacjach wiec nawet gdyby rzeczywiscie tak zareagowal na widok pani w tv to troc
        > he dziwne ze skojarzyl ze to akurat od tego.

też mi się wydaje dziwne, że 6latek potrafił nazwać to co się z nim dzieje, w każdym razie dla mnie byłoby to jednak zastanawiające
        • antyideal Re: lider in... ;) 20.04.12, 13:10
          Jesli nie sam z siebie to np.szesciolatek ma kolegów, ktorzy maja starsze rodzenstwo, ktore moze co nieco uswiadamiac maluchy. Chlopak cos tam uslyszal, skojarzył i probuje sobie poskladac.
      • salma75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 13:10
        franczii napisała:

> Male dzieci a nawet niemowlaki bardzo czesto maja erekcje, w bardzo roznych syt
        > uacjach wiec nawet gdyby rzeczywiscie tak zareagowal na widok pani w tv to troc
        > he dziwne ze skojarzyl ze to akurat od tego.

O to dokładnie mi chodzi.
        Wzwód - najnormalniejsza sprawa w tym wieku, natomiast twierdzenie, że to na widok pań w reklamie jest... zastanawiające, łagodnie mówiąc.
        Może coś od rówieśników usłyszał?
        • rita75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 14:06
          > Może coś od rówieśników usłyszał?

albo tatusia podglada i mamusię.
          Mam rowniez 6-latka, tak wiec kojarzenie przez niego tak doslowne wzwodu z czyms seksualnym na widok pań w reklamie wydawaloby mi sie conajmniej dziwne.
          • shellerka Re: lider in... ;) 20.04.12, 15:30
            nigdy nie zdarzyło nam się, żeby dziecko nas podejrzało.
            po pierwsze mamy spore mieszkanie, a nie kawalerkę z kotarką między łóżkami, a po drugie akurat o to bardzo dbam i pilnuję.
            • rita75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 15:44
              No coz, 6letni chlopiec sam z siebie nie ma jeszcze swiadomosci popedu seksualnego ukierunkowanego na obiekt.
              A co do orientacji- nie chwal dnia przed zachodem slonca.
              • ledzeppelin3 Re: lider in... ;) 20.04.12, 17:23
                Shellerka, weź Ty się następnym razem zastanów, czy Twój syn byłby zachwycony (za kilka lat), ze mamusia na forum publicznym opisuje jego zachowania seksualne, i naraża go na różne poniżej pasa komentarze
                Czy byłoby mu fajnie. Pomysl.
                • aniorek Re: lider in... ;) 20.04.12, 18:15
                  Nie oczekuj dojrzalosci od osoby, ktora publikuje na forum zdjecia wlasnej dpy, ze o slynnym juz analu za sukienke nie wspomne. A jesli dziecko okaze sie takie samo jak mamusia, to w sumie krzywdy nie ma.
                  • nutka07 Re: lider in... ;) 20.04.12, 18:21
                    Ale takie komentarze o dziecku to mozesz sobie odpuscic, sa naprawde nie w porzadku.
                    • naturalna59 Re: lider in... ;) 20.04.12, 18:42
                      Moj syn, w tym wieku wycinal zdjecia aktorek i pin up girlsow. slabo nozyczki obslugiwal, albo nie mial pod 6letnia raczka, wiec czasem wydzieral je z kolorowych czasopism ( np Razem, albo Panorama) caly zbior znalezlismy przypadkiem w czasie malowania pokoju, schowany pod szafa.
                      Ale mimo takich zainteresowan, wyrosl na calkiem, calkiem facetai, a nie na bladego spoconego onaniste z rozbieganymi oczkami.
                      • antyideal Re: lider in... ;) 20.04.12, 18:51
                        Ja u mojego, rok temu, gdy mial 7 lat, znalazlam w kieszeniach spodni poupychane ulotki agencji towarzyskich, takie jakie wklada sie za wycieraczki samochodow a potem walają się po chodnikach. Też mam nadzieje, że w związku z tym nie wyrosnie na bladego onanistę wink
                  • gootica Re: lider in... ;) 20.04.12, 18:59
                    O matko, zdjęcia d..y???winka tak na poważnie to ja bym się zastanowiła powaznie nad takowym stwierdzeniem 6-latka. Ja bym drązyła temat, a nie skwitowała "achaaa", bo jeżeli w trakcie rozmowy by wyszło, że zasłyszał cos takiego od jakiegos starszego kolegi to nie bylo by problemu. Ale jeżeli on tak na powaznie to cos tu nie tak...
    • babcia47 Re: lider in... ;) 20.04.12, 19:18
      kochanaaa..niewiele z obecnych tu pań pamięta swoje uniesienia z wieku, w jakim jest obecnie Twój syn..jeszcze mniej sie przyzna, jezeli pamieta..a wogóle to katolicko-romantyczne (niekoniecznie osoba musi byc religijna, wystarczy, ze w tej kulturze wychowana) podejscie zepchneło dzieci do roli osób całkowicie aseksualnych..a to prawda Tischnerowska..znaczy ta trzecia prawda..dzieci sie podniecają, dzieci sie zakochują, dzoeci odczuwaja przyjemność seksualną..nie są pluszowymi maskotkami czy niewinnymi aniołkami, jak sporo dorosłych osób wierzy lub chciałoby je widzieć lub wierzy, że takimi są..np. nieszczęscie dzieci wykorzystywanych seksualnie, ich poczucie winy, wynika z tego..że często to im sprawiało przyjemność! Przez to czują się współwinne temu co się stało...
      • gootica Re: lider in... ;) 20.04.12, 19:49
        błagam, jakie uniesienia u 6-letniego dziecka???można sie w kimś podkochiwać, mieć jakiegos idola do którego się wzdycha, ale pobudzenie płciowe na widok kobiety/mężczyzny to absurd jakis. I proszę nie pisać, że to normalne
      • rita75 Re: lider in... ;) 20.04.12, 20:01
        > kochanaaa..niewiele z obecnych tu pań pamięta swoje uniesienia z wieku, w jakim
        > jest obecnie Twój syn..jeszcze mniej sie przyzna, jezeli pamieta..a wogóle to
        > katolicko-romantyczne

te "uniesienia" pojawiaja sie juz w wieku niemowlecym, autoerotyzm oraz poznawanie ciala jest czyms normalnym u dziecka, ale chyba raczej zadna normalna matka nie wiaze erekcji u niemowlecia z widokiem jej nagiej piersi...., chociaz nie, pamietam kiedys przypadek na plazy, jak pewna niezbyt rozgarnieta mamuska rajcowala sie erekcja swojego 3 letniego synka, sugerujac, ze to na widok jej grubego tylka w stringach.
      • tezee Re: lider in... ;) 20.04.12, 21:53

szowymi maskotkami czy niewinnymi aniołkami, jak sporo dorosłych osób wierzy lu
        > b chciałoby je widzieć lub wierzy, że takimi są..np. nieszczęscie dzieci wykorz
        > ystywanych seksualnie, ich poczucie winy, wynika z tego..że często to im sprawi
        > ało przyjemność! Przez to czują się współwinne temu co się stało...

Co to za brednie , weź ty sie jeb*nij w łeb.
        • morgen_stern Re: lider in... ;) 20.04.12, 22:22
          Sama się uderz w co chcesz. Akurat to prawda - zdarza się, że dzieci odczuwają mimowolną przyjemność podczas molestowania, poczucie winy jest potem gigantyczne.
          Specjalnie dla tezee wyjaśniam, bo widzę, żeś zielona - to nie oznacza, że potem dzieciaki i tak nie odczuwają wstrętu i nie mają zrytej psychiki po tych
          • morgen_stern Re: lider in... ;) 20.04.12, 22:24
            urwało mi post, wklejam jeszcze raz:

Sama się uderz w co chcesz. Akurat to prawda - zdarza się, że dzieci odczuwają mimowolną przyjemność podczas molestowania, poczucie winy jest potem gigantyczne.
            Specjalnie dla tezee wyjaśniam, bo widzę, żeś zielona - to nie oznacza, że potem dzieciaki i tak nie odczuwają wstrętu i nie mają zrytej psychiki po molestowaniu, niemniej jednak uczucie przyjemności seksualnej się zdarza.
    • rosapulchra-0 Re: lider in... ;) 20.04.12, 20:27
      No poczytałam sobie te "mądrości" niektórych pań, jakoś zaskoczona nie jestem big_grin
      Dziwne, że nie zaszczułyście Shellerki, która nie dość, że żartobliwie, to o zupełnie normalnym zjawisku napisała. Ale naindyczyły się paniusie, jakby autorka posta co najmniej przestępstwo popełniła big_grinbig_grinbig_grin
      • konwalka Re: lider in... ;) 20.04.12, 21:41
        to ja nie napisze o kim se i co myslalam
        oraz w jakim byłam wieku <rumieni sie>
        ematki padłyby na zawał, bankowo big_grin
        • rosapulchra-0 Re: lider in... ;) 20.04.12, 21:57
          NIE PISZ!!
          big_grinbig_grinbig_grin
          • antyideal Re: lider in... ;) 20.04.12, 22:35
            Nasze dzieciece romantyczno-erotyczne fascynacje to chyba temat zasługujacy na osobny wątektongue_out Ja np.byłam bardzo poliamoryczna....wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka