Dodaj do ulubionych

Co robicie w długi weekend majowy.

23.04.12, 08:59
Czy gdzieś wyjeżdżacie czy nie?
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 10:18
      nie mamy dlugiego weekendu majowego, wiec robimy to, co w kazdy weekend. jak bedzie ladna pogoda, to moze pojdziemy w gory i zrobimy ognisko z pieczeniem kielbasek.
    • margotka28 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 10:31
      wyjeżdżam i mam zamiar odpoczywać.
      • gazeta_mi_placi Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 10:34
        A gdzie?
    • premeda Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 10:57
      Planujemy wyjazd nad morze ale tak się zastanawiam jeszcze czy to dobry pomysł?
      • bella43 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:13
        30 kwietnia pracuję i 4 maja również. A 2 maja z koleżanką i dziećmi jedziemy na wycieczkę do Torunia.
      • gazeta_mi_placi Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:20
        A czemu ma być zły?
        • premeda Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:47
          Bo mogą być dzikie tłumy, a tych bardzo nie lubię lub bardzo zła pogoda.
          • ib_k Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 12:01
            prędzej zła pogodasad właśnie chciałam opłacić rezerwację a tu mi pokazuje deszcz i temperatura w okolicach 12-14 stopni, i co robić, co robić?
            • gazeta_mi_placi Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 18:11
              Podobno ma być ciepło, to w końcu jak?
    • emila.dudek Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:15
      Jedziemy to teściów ponad 300 km. Pojawiamy się rzadko więc jest miło smile
    • miniofilka Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:34
      1 maja jadę z dzieckiem w górysmile
      Kolejne dni - nie wiemwink
    • majowadusza Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:41
      ach, wreszcie sobie odpocznę. W domku, w ogródku - rowery ,spacery, rolki.
      Za to w połowie maja wyklatuję zwiedzić Sycyie
    • wrednadziewucha Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 11:59
      Planujemy z rodziną odwiedzić festyn w jednym ze skansenów w okolicy. Resztę weekendu spędzę w jakiejś odległej galaktyce pisząc pracę mgr o sci-fi.smile
      • toxicity1 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 13:06
        Mąż wyjeżdża w góry.
        Córka wyjężdża w góry i nie tylko.
        Ja planuję malowanie okien, kaloryferów i różnych takich.smile
        • heca7 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 13:23
          Mamy wesele w bliskiej rodzinie więc zostajemy w domu. Skończy się na wycieczkach rowerowych po okolicy. Coroczny wyjazd przeniesliśmy na koniec maja. Może pogoda będzie ładniejsza smile
    • zabulin Re: Co robicie w długi weekend majowy. 23.04.12, 13:34
      Najbardziej lubię jeździć w góry.
      I najbardziej unikam takich wyjazdow w długie weekendy. Strasznie tłoczno, jak na targu.
      Wole jechać w inny niedługi weekend smile

Za to chyba na każdy dzień mamy zaplanowane jakies spotkanie/grill. Jedna impreza tez u nas-urodzinowasmile
    • imasumak Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 15:38
      Młodsza córka wyjeżdża babcią i dziadkiem w Tatry, starsza będzie regenerować siły przed maturą i chce to robić w zaciszu domowym, a my będziemy ją wspierać smile.
      Planujemy ją wyrwać chociaż na jeden dzień w Sudety.
    • asia_i_p Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:17
      Ja nie mam długiego weekendu - mam długi środek tygodnia - wolny wtorek-środa-czwartek (w poniedziałek pracuję, w piątek muszę być w pracy, jeszcze się nie wyjaśniło, co mam tam robić - uczniów brak - ale być może będę miała zastępstwa w gimnazjum za tych nauczycieli, którzy pilnują matur). W środę planuję jechać z córką na bicie rekordu gitarowego - nauczyła się akordów, pełnego Hey Joe pewnie nie zagra, ale mnie więcej pobrzdąka w temacie, a będzie miała uciechę. Na resztę dni nie mam planu.
    • zembiczek Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:20
      Odkąd pojawiło się pojęcie weekend majowy, wyjeżdżam. Raz tylko nie wyjechaliśmy i to było porażka, za cicho, za spokojnie, wszyscy wyjechali, a my w mieście ( swoim mieście). W tym roku Bawaria: Neuschwanstein, Zugspitze, Monachium,, Legoland itd. , w drodze powrotnej Tropical - Islands. Czekam z niecierpliowścią na Monachium, a szczególnie na chodzenie po dachu Olympiapark.
    • lipsmacker Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:21
      A u nas nie ma dlugiego weekendu majowego, buhu, ponadto jest jesien, deszcz zaczyna sie lac na leb.
      • azjaodkuchni Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:38
        O ile uda mi się kupić jutro tanie bilety to jadę do Malaki. Jak się nie uda pojedziemy do dżungli pooglądać wielkie jaszczurki.

azjaodkuchni.blogspot.com/
        • maurra Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 18:14
          to w Azji też świętują naszą rocznicę konstytucji?
    • marusia_ogoniok_102 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:42
      Panikujemy przed nadchodzącą katastrofą, która zaczyna się na "ma" i kończy na "tura". ^^
      • iceland.3 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 17:24
        Spokojnie poradzisz sobie, a co bedziesz zdawac na maturze? Ja wspominam mature bardzo dobrze, chociaz przyznam, ze przed jezykiem polskim panikowałamsmile
        • marusia_ogoniok_102 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 19:11
          Polski - podstawa i rozszerzenie, angielski - podstawa i rozszerzenie, matma - podstawa i historia - rozszerzenie...
    • yenna_m Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:45
      moje dzieci wyjeżdzają smile
    • iceland.3 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:47
      Wylatuje z mezem w bardzo gorace miejscesmile. Bede sie opalac, pluskac w oceanie, pic drinki i lezec do gory brzuchem. Jestem bardzo podekscytowana zreszta. Zakupy juz zrobiłam i melduje ze letnie ciuszki kupione.
      • niutaki Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:50
        mam zamiar lezec do gory wentylem, co z tego wyjdzie - czas pokazesmile
    • fifiriffi Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 16:48
      3 maja mam dyżur od 12 do 20tej a mąż chodzi do pracy cały tydzień oprócz 1 i 3 majauncertain
    • borys314 imieniny 24.04.12, 17:22
      W samym środku weekendu majowego mam imieniny i co roku organizuję wtedy wielką imprezę.smile Wszyscy znajomi o tym wiedzą. W przeddzień i dzień po też przychodzą goście. To już tradycja.

Ale w tym roku tak się dobrze te terminy ułożyły, że nawet mnie kusiło, żeby wyjechać, ale syn chce się uczyć (?) i woli zostać w domu.
      • imasumak Re: imieniny 24.04.12, 17:26
        No taki syn wink. Jakoś przebiedujesz wink.
        A ja mam kota Borysa i też obchodzi imieniny 2 maja. big_grin
        • borys314 Re: 24.04.12, 17:34
          > No taki syn wink. Jakoś przebiedujesz wink.

Muszę, muszę - skoro już mi się takie porządnickie dziecko trafiło.wink

> A ja mam kota Borysa i też obchodzi imieniny 2 maja. big_grin

O, Ty podła!wink Nie wiesz, że zwierzętom się ludzkich imion nie nadaje?! Mam nadzieję, że chociaż kupicie mu rybę, czy co tam lubi.wink
      • toxicity1 Re: imieniny 25.04.12, 13:18
        borys314 napisał:

> W samym środku weekendu majowego mam imieniny i co roku organizuję wtedy wielką
        > imprezę.smile

Zygmuuuś???smile
    • mrrraaau Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 17:46
      Ja zamierzam sobie urodzić tongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 18:14
        Konkretny plan smile
    • maurra Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 18:17
      zapitalamy na budowie, musimy w końcu skręcić kuchnię i dokończyć kładzenie podłóg
    • nataliam2 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 19:01
      Jutro się dowiem, czy dostaję pracę na stałe, jeśli tak to wyjeżdżamy. Myślałam o Krakowie, Jurze Krakowsko-Częstochowskiej a mąż mówi o Górach Stołowych.
      Jeżeli pracy na stałe nie dostanę to będę leżeć do góry brzuchem a wieczorem popijać drinki.
    • wiotka_trzpiotka Re: Co robicie w długi weekend majowy. 24.04.12, 20:00
      wyjeżdżam
      w jakieś góry
      polskie
      nie wiem, jakie bo nie mam zamiaru po nich chodzić tylko siedzieć na leżaku i czytać a wieczorem pić
      tzw pólwakacje idealne
    • alfa36 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 25.04.12, 12:17
      W koncu mam zamiar zrobic porządek w papierach i posiedziec na tarasie delektując się dopiero co zrobionym ogrodem. Wreszcie odpocznę. Czeka mnie też z rodzinna impreza, spotkam dawno nie widziane kuzynki/kuzynow/ciocie. Potanczę. Cieszę się...
    • babsee Re: Co robicie w długi weekend majowy. 25.04.12, 12:45
      Pracujemy sadi ja i maz.
      Ale 1 maja wolne i 3 wiec na pewno pojedziemy zwiedzac z dzieciakami zamki.Festynow i imprez masowych unikamy jak ognia.
    • seniorita_24 Re: Co robicie w długi weekend majowy. 25.04.12, 13:13
      Jedziemy do Krakowa, odwiedzić gazetę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka