soft69 23.04.12, 11:20 rano ładna pogoda pranie wieszamy w ogrodzie, koło południa chmurzy sie i pada deszcz. widzac ze sasiadka ma pranie na linkach w ogrodzie idziecie i ściągacie jej tez czy wisi, niech sie martwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
platki_sniadaniowe Re: pranie a deszcz 23.04.12, 11:23 No nie wpadłabym na to żeby sasiadce pranie ściagać Odpowiedz Link Zgłoś
soft69 Re: pranie a deszcz 23.04.12, 11:28 ostatnio sasiadka mnie zaczepiła i (chyba miała okres) burczała czemu jej prania nie zebrałam. tak pytam czy tylko u nas jest taki zwyczaj o którym nie wiem, zepranie sie sąsiadom ściąga. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: pranie a deszcz 23.04.12, 12:16 soft69 napisała: > ostatnio sasiadka mnie zaczepiła i (chyba miała okres) burczała czemu jej prani > a nie zebrałam. tak pytam czy tylko u nas jest taki zwyczaj o którym nie wiem, > zepranie sie sąsiadom ściąga. A gdzie to takie wspolne prania wisza? Bo ja takowe znam tylko z opwiesci mojej mamy, ale to gdzies w latach 60-70 bylo Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: pranie a deszcz 23.04.12, 12:42 soft69 napisała: > ostatnio sasiadka mnie zaczepiła i (chyba miała okres) burczała czemu jej prani > a nie zebrałam ze co?? czy to Twoj obowiazek jest, skoro ja to urazilo? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: pranie a deszcz 23.04.12, 11:30 Nie, takiego zwyczaju u nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: pranie a deszcz 23.04.12, 11:35 Gdybym miala dostep do jej ogrodu to zdjelabym. Pamietam moje poczatki w uk, kiedy to moja sasiadka tak wlasnie zrobila i bylo to mile no i prania nie mialam suszyc jeszcze raz a suszarki wtedy nie mialam. Jesli masz czas i wiesz ze sasiadka bylaby wdzieczna to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: pranie a deszcz 23.04.12, 11:50 zależy od stopnia zażyłości między sąsiadami. Jeśli wiem, że sąsiad nic nie miałby przeciwko temu, żebym ściągała jego majtki ze sznurka, to ściągnęłabym to pranie. Jeśli jednak kogoś nie znam i nie wiem czy sobie tego życzy czy nie, zostawiam i niech moknie. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: pranie a deszcz 23.04.12, 11:56 Osobiście było by mi fuj. Zarówno zbierać czyjąś bieliznę jak i gdyby moją ktoś ściągał. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: pranie a deszcz 23.04.12, 12:19 To chyba zalezy od ukladow z sasiadka, a te musialyby byc baaardzo zazyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: pranie a deszcz 23.04.12, 12:21 Nie ściągałabym sąsiadki prania, chyba, że byśmy się przyjaźniły. Nie chciałabym też, żeby ktoś moje pranie ściągał, wolałabym, żeby zmokło. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: pranie a deszcz 23.04.12, 12:37 Wscieklabym sie gdyby mi ktos grzebal w praniu czystym czy brudnym, wiszacym czy lezacym w szufladach. Nie cierpie tego. Tak jak nie lubie grzebania cudzych gaciach tak nie lubie jak ktos grzebie po moich. Mam taka tesciowa ktora gdy tylko sie odwroce czy weyjde z domu od razu robi mi przeglsd majtek - musi sprawdzic jakie aktualnie nosze i pozostalej garderoby. Za to ja znienawidzilam m. in. I absolutnie nie zyczylabym sobie aby jakikolwiek sasiad grzebal w mojej bieliznie. Bielizna osobista poszlaby wtedy i tak do powtornego prania. Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: pranie a deszcz 23.04.12, 12:39 nie jej ogrod to jej prywatny teren nie chcialabym rowniez, zeby ktos czul sie upowazniony do wchodzenia do mojego ogrodu bo costam Odpowiedz Link Zgłoś