rosapulchra-0 24.04.12, 23:28 W takim miejscu? Bo ja bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 w zyciu 24.04.12, 23:35 miejsce piekne, ale na zdjeciach i na wakacje. Na codzien- juz widze te dojazdy do pracy i podwozenie dzieci do szkol.. Architektonicznie- koszmar. Uosabia pelnie amerykanskiego kiczu i bezguscia. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: w zyciu 24.04.12, 23:38 Miejsce piękne, ale dom zupełnie nie w moim stylu. Mnie by się marzyło cos w rodzaju góralskiego drewnianego domku lub staropolskiego dworku. Takie pałace nie dla mnie, nie czułabym się w tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: w zyciu 24.04.12, 23:39 Tak kiczowato wygląda... Ale otoczenie ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: w zyciu 25.04.12, 17:45 na dojazdy i podwozenie do szkoly to ten helikopter z boku i fruuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Chciałybyście taki domek? 24.04.12, 23:39 nie jakieś odludzie straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałybyście taki domek? 24.04.12, 23:41 Miejsce śliczne, choć trochę eksponowane - wolałabym coś na skraju lasu. Domek koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałybyście taki domek? 24.04.12, 23:49 Jakbym chciała coś dużego, to bardziej w tym stylu: Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 18:26 Tak, bratnia duszo. A to pierwsze Borley Rectory z czasów sprzed pożaru - najbardziej nawiedzony dom w Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
atowlasnieja Re: Chciałybyście taki domek? 24.04.12, 23:44 proszę o nazywanie rzeczy po imieniu: nie domek a domiszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Chciałybyście taki domek? 24.04.12, 23:47 Nie w moim stylu, ale jakbym do tego dostała armię do sprzątania i kierowcę to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
haudrey Re: Chciałybyście taki domek? 24.04.12, 23:48 za free? Pewnie! Sprzedałabym to brzydactwo i kupiła coś blizej miasta Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 05:48 Aha, już się kolejka chętnych ustawia, żeby to kupić. Myślisz, że tak łatwo byłoby to sprzedać? A utrzymanie kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Taki bym chciała: 24.04.12, 23:54 z-ne.pl/UserFiles/Image/miejsca/Zabytki/Zak_Koziniec_01_Dom_pod_Jedlami_AR_05091066-.jpg Albo taki: 3.bp.blogspot.com/-tiRy6xWXPNE/Tf8xpLUduKI/AAAAAAAAAx4/_NB66yVNjyQ/s1600/dworek.jpg Albo zwykły drewniany domek z wyposażeniem w stylu rustykalnym. Płotem ze sztachet i kolorowym ogródkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Taki bym chciała: 25.04.12, 00:09 ten pierwszy jest górki, a drugi nizinny. Oba jakos na tych zdjeciach sa zgrane z otoczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Taki bym chciała: 25.04.12, 09:39 ten pierwszy to mnie zamiotl...piekny! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Taki bym chciała: 25.04.12, 09:55 Te dwa są cudne. Jakbym miała ten pierwszy, to bym sprzedała i kupiła któryś z tych. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 o estetyce w przestrzeni 25.04.12, 00:07 i zapaskudzeniu krajobrazu. Dom pasuje tam jak kwiatek do kozucha. Wyglada jak hacjenda jakiegos nowobogackiego buraka Odpowiedz Link Zgłoś
tatibi Re: o estetyce w przestrzeni 25.04.12, 10:30 Zgadzam sie z kamelia. Dla mnie masakra architektoniczna. Cos takiego kojarzy mi sie z meksykanskimi mafiozami. Kto zezwolił na takie oszpecenie krajobrazu??? Sama mieszkam w gorach i jest stale zimno i wieja wiatry. Najlepszy dom to w kotlinie osłoniety od wiatru, wpasowany w otoczenie stylem i materiałem z ktorego jest zbudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: o estetyce w przestrzeni 25.04.12, 17:50 a to w polsce jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 00:16 nie, bo... 1- gory to nie to... dla calej naszej rodziny, tylko morze, nawet zimne ujdzie, byle bylo 2- styl zupelnie nie ten, wole stare dworki w stylu angielskim lub jakies przerobione stodoly, koscioly itp... Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 00:27 I basen taki malutki jak kałuża ... A tak na serio dom w fajnym miejscu na weekendowy wypad, ale na zawsze nie chyba stadna jestem i lubię ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 02:01 Nie. Za wysoko, za zimno. Chociaz na jednej fotce jest helikopter. Jakis ratunek z takiego odludzia. A do tego wnetrze domu jest no coz, po prostu paskudne. A jadalnia wymiata, tfuu. Coz, mamy inne gusta Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 04:16 Jak by mialo byc daleko od ludzi to ja bym wolala Newfoundland Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 05:53 Chałupa koszmar. Lokalizacja piękna (choć krajobraz zeszpecony), ale... Jak daleko jest stamtąd do cywilizacji? Odludzie mi zupełnie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, ale nie chciałabym, żeby mi dziecko umarło na rękach z powodu burzy śnieżnej. Mam takie skrzywienie odkąd nas skutecznie zasypało w wielkopolskiej (!) wsi. Dziecko było wtedy małe i pomyślałam, że jakby co, to w chuście do szosy doniosę, a szosą pługi już przeszły to karetka dojedzie. Ale jakby dorosłemu się coś stało? Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 05:55 Nie lubię takich wydumanych wnętrz. Widok z jadalni przepiękny ale na dłużej trochę klaustrofobiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 07:08 Styl domku kiczowaty, na dodatek gryzie sie z otoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 07:27 W zyciu bym na takim zadupiu nie zamieszkala. Kocham nature ale na wycieczke, wakacje natomiast wracac musze do domu w miescie i do snu byc kolysana przez odglosy zycia i cywilizacji. Nie przespalabym ani godziny, wyobrazam sobie te cisze. Ale w spadku bym to to mogla dostac. Sprzedalabym i kupila sobie skromny penthouse w centrum Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 07:50 już widzę tupot małych stup i sprzątanie posiadłości chyba bym umarła, wiem ,wiem miała bym ludzi od tego ale nie .Ja chce dom z bali Odpowiedz Link Zgłoś
vivi.bon Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 07:55 Nawet za dopłatą nie. Przyjmę chętnie taki. Albo taki. Ale bez tego wielkiego ciastka w salonie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 08:33 Dom pewnie wygodny i luksusowy , widok na góry obiektywnie mówiąc piękny. Ale...ja nie przepadam za widokami gór, wolałabym widok na ciepłe morze bo mi ciagle zimno jest. Podejrzewam też (choć to nie musi być prawda) , że tam często wieje. Bo dom nie ejst schowany w zagłebieniu terenu. Wygląd domu typowo amarykański. Kojarzy mi się z gwiazdami amarykańskimi, które kupują takie rzeczy i potam można je obejrzeć na "Pudelku" a wszystkei wyglądają jak pączkujące dachy Jeśli ma być blisko natury to ja bym mogła mieszkać tu : www.polskaniezwykla.pl/web/place/17829,nowa-sucha-uratowane-od-zapomnienia.html Byłam w zeszłym roku i nadal jestem pod wrażeniem atmosfery wcale nie muzealnej. Mogłabym mieszkać też tu : bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85298,5139891,Fallingwater___dom_nad_wodospadem.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 08:48 Zgadzam się, domek okropny. Widok z okna za to super. Wolę jednak nowoczesną bryłę. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 08:36 Zakładam, że nie musiałabym wozić siebie i dzieci do szkoły na 8, posiadając taki dom Całkiem ok jest, tyle, że w środku okropnie. Te kwieciste zasłony..., bleh. Ale ja i tak wolałabym mieć parterowy, rozłozysty, z patio w środku. Pietrowym domom, czy mieszkaniom 2 poziomowym mówię NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Nie !!! 25.04.12, 09:12 ta architektura bardziej mi sie podoba w jednym z nich wolała bym mieszkać www.dailyicon.net/category/architecture/ Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 09:29 Nie, góry mi się z zimnem i wiatrem kojarzą. Za to chciałabym coś takiego pl.photaki.com/picture-drewniany-dom-w-lesie-carilo-argentyna_190211.htm lub taki polskastrefa.pl/nieruchomosci/domy/ekologiczny_dom_w_lesie_pod_warszawa,5jvf koniecznie, żeby takie stare/duże drzewa były bardzo blisko domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 09:32 moglabym sie tam goscic ze sluzba..ale jak sobie myslec ile czasu zajeloby mi tam mycie tych wszystkich okien to never! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 09:34 poza tym w sumie...to takie troche tandetne ..nie to moze za ciezko powiedziane...i takie...muzeum czy cos. no nie wiem. nie moja bajka. i czyscic te wszystkie zyrandole...never!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 09:45 Piekne wnetrza i otoczenie cudo, architektura mniej mi sie podoba, a nawet wcale.Nie obrazilabym sie, gdybym mogla tam sobie spedzac troche czasu w roku.Drugi dom gdzies nad cieplym morzem i zyc, nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 09:47 Ja bym wolała w niższych górach, bo takie nagie szczyty zawsze mnie trochę niepokoiły. Nie chciałabym wybrzydzać, ale jakbym już miała te 30 milionów na dom wydać, to niech chociaż będzie idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 10:08 Tylko jako domek letni-na codzien niepraktyczny. Gdzie szkoła, szpital, apteka, sklepy ? Wystrój-nie podoba mi się takie ciężkie , pełne przepychu wnetrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chciałybyście taki domek? 25.04.12, 10:08 i do tego królewicza na białym koniu? Nie, nie moje klimaty Odpowiedz Link Zgłoś