Dodaj do ulubionych

Okładka Time'a

11.05.12, 08:56
Co myślicie o tej okładce?
https://bi.gazeta.pl/im/0/11700/z11700720X,Okladka-Time.jpg
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:03
      Ble
    • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:05
      bleh

okropne, niesmaczne. bardzo niesmaczne.
    • kamelia04.08.2007 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:09
      przecież nikt (mądry) tego dosłownie nie bierze
      • sanrio Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:23
        tzn czego? Jest podpisane, syn ma 3 lata...Nie chodzi o to, że ona jest Mom enough tylko o to, że to zdjęcie jest obleśne.
        • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:35
          Obleśne? Histeryczka big_grin
          • sanrio Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:46
            big_grin co tam histeryczka! Zboczeniec bardziej, bo jakoś tak jeszcze z kompleksem Edypa mi się skojarzyłotongue_out
            • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:47
              No widzisz i się sama zdiagnozowałaś przy okazji big_grin
        • madzioreck Re: Okładka Time'a 12.05.12, 19:18
          sanrio napisała:

> tzn czego? Jest podpisane, syn ma 3 lata...

Jak to dziecko ma 3 lata, to ja jestem królowa angielska...
        • anorektycznazdzira Re: Okładka Time'a 13.05.12, 19:15
          3 lata? ja się dopatrzyłam 6- spora różnica
    • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:09
      Tani chwyt. Szokują mnie inne tematy big_grin
    • morgen_stern Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:09
      Przecież to prowokacyjna okładka, wzięłaś to na serio?
      • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:12
        poczekaj. zaraz sie KaPo zleca z forum karmienia piersia, zachwycone wink
      • owianka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:13
        A dlaczego nie miałaby wziąć na serio? Jeśli się nie mylę, w środku jest artykuł na ten temat.
    • swiecaca Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:10
      zabawna wink szkująca to by była jakby chłopak już nie musiał stać na stołeczku wink
      • mynia_pynia Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:10
        wink
    • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:12
      Na forum Długie Karmienie Piersią to nic nadzwyczajnego, tam nawet 5-latki karmią.
      A karmienie dwulatka gdy matka jest w ciąży z kolejnym dzieckiem to norma.
      • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:16
        Gazeta no prosze cie, bo ja sniadanie jem!!
        • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:19
          Co was tak podnieca? Serio, karmiłam tylko osiem miesięcy, ale nie czuje obrzydzenia. Mnie nie musi karmić big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:23
          Długie Karmienie Piersią zmieniło nazwę na Karmienie Piersią Powyżej Roku:

forum.gazeta.pl/forum/f,21000,Karmienie_piersia_powyzej_roku.html

Ta Pani karmiła cztery lata piersią:

forum.gazeta.pl/forum/w,21000,135764476,135764476,koniec_mlecznej_drogi.html
          Panie od Długich Piersi, tfuuu...długiego karmienia piersią interesują się też filmem i literaturą:

forum.gazeta.pl/forum/w,21000,135223372,135223372,_Dlugie_karmienie_w_ksiazkach_filmach_itp_.html
          A tej Pani się oberwało za zbyt wczesne odstawienie od piersi:

forum.gazeta.pl/forum/w,21000,134170259,134170259,odstawilam_dwulatka.html
          • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:44
            miej litosc, bardzo cie prosze.

z istnienia forum Dlugich Piersi, tfu, dlugiego karmienia piersia zdaje sobie sprawe, lecz omijam z daleka, bo bym chyba nic jesc nie mogla.

normalne forum karmienia piersia omijam, choc sama jeszcze, niestety, karmie. tak wiec wierze ci na slowo, co tez pod tymi linkami znajde, bo sprawdzac sama naocznie nie zamierzam.
          • jowita771 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:21
            > A tej Pani się oberwało za zbyt wczesne odstawienie od piersi:
            >
            > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,21000,134170259,134170259,odstawilam_dwulatka.html

A w którym miejscu tej pani się oberwało, bo nie widzę.
            • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:55
              A to był mój mały żarcik smile
      • annajustyna Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:20
        MNie najbardziej rozwalilo to, ze niektore stacje zamazywaly piers...
        • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:24
          Może była brzydka?
          • annajustyna Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:25
            Przeciez tam nic i tak nie widac?
        • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:24
          Prawda? Hipokryzja.
    • guderianka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:17
      Myślę, że nie ma zbyt szczęśliwej miny
    • angazetka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:18
      Obrzydliwa.
    • aagnes Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:25
      Na milosc boska! odrzucilo mnie od monitora fizycznie. to chore.
      • morgen_stern Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:27
        Wiecie co, to ze mną jest chyba coś nie tak - nie zniesmacza mnie, nie odrzuca, nie mam mdłości, za to doceniam zabawną prowokację (jak widać po waszych wpisach skuteczną).
        • sumire Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:43
          też się zastanawiam, cóż w tym tak przyprawia o mdłości i obrzydzenie.
          • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:46
            Ja wiem co. To sam co w widoku niemowlaka z butelką w łapce big_grin Lub trzylatka ze smoczkiem, czy czterolatka w wózku. nic
            • mantha Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:03
              Przeciez ten dzieciak to jakis grubawy 5 latek - nie chodzi o zadne gole cycki, o butelki i smoczki i wozki (jak ktos juz tutaj usiluje wmowic nie wiadomo po co), tylko o naturalny odruch - pierwsze o czym pomyslalam, to ze matka jest chora psychicznie i wlasciwie po co ta okladka? jakie tresci w ten sposob chce przekazac, do kogo dotrzec i z jakim przeslaniem?
              • kropkacom Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:29
                A ja nie zazdroszczę. Nie zazdroszczę życia w świecie pod tytułem: grubawe dziecko, matka chora psychicznie. Wierze, ze można się pogubić.
        • guderianka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:46
          przybij 5 wink
        • angazetka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:59
          No, dla mnie to jest prowokacja, ale nie jest zabawna.
        • ciociacesia faktycznie cos z toba nie tak 11.05.12, 11:22
          jak nie oburza jak ioburza? jak nie zniesmacza, jak zniesmacza!
    • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:26
      "Twoje piersi wykarmiły dziecko.
      Dały zycie, dały ładunek emocjonalny i poczucie bezpieczeństwa przyczyniając się do kreowania człowieka otwartego na potrzeby innych.
      Twoje piersi są dowodem na to, że nosiłaś w sobie życie (największe zmiany w piersiach zachodzą w trakcie ciązy, a nie karmienia - wbrew pozorom), że biło w Tobie drugie serce i że dałaś temu małemu Ludkowi to co najlepsze.
      Czy rozmiar naprawde jest ważny kiedy ma się świadomość możliwości jakie mamy jako kobiety? "

big_grin big_grin big_grin
    • kropkaa Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:27
      Niezły przystojniaczek na tej chudej piersi wyrósł smile
    • sarling Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:36
      Mnie to nie obrzydza.
      Karmiłam rok i miesiąc (starszego przepisowe 6 mies.).
      Nie dorabiałam ideologii, nie wstydziłam się karmić publicznie, ale bez wywalania biustu (bo ne wywalam go i bez laktacji).
      Długie czy żadne karmienie u kogoś to nie mój interes, tak jak ulubione pozycje jakieś pary.
      Nie rozumiem skąd ten chór obrzydzonych.
    • mondovi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:43
      Miała być szokująca i, jak wnioskując z wypowiedzi w wątku, jest. Mnie ani nie szokuje, ani nie brzydzi.
    • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:48
      a tak swoja droga - czy tylko mi ten 3latek wyglada na szesciolatka przynajmniej?
      no moze pięcio.
      • z_lasu Re: Okładka Time'a 12.05.12, 03:48
        Nie tylko Tobie. Ale to może być kwestia aranżacji - dziecko celowo ma wyglądać na starsze, dojrzalsze, żeby zdjęcie bardziej szokowało.
    • malila Myślę, że 11.05.12, 09:51
      równie dobrze można by wrzucić na okładkę zdjęcie otwartej buzi, która właśnie coś przeżuwa, żeby pokazać, jak szokująco brzydkie i budzące niesmak jest publiczne jedzenie.
    • czarnaalineczka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:54
      jesli to kogos szokuje i obrzydza to znaczy ze swiat stanal na lbie uncertain

nikogo nie szokuja piersi uzyte do reklamy piwa czy samochodu
      a pokazane w swojej naturalnej funkcji obrzydzaja ???? wtf ???

p.s. gdyby tam byl byl napis " karm piersia - bedziesz szczupla jak laska na zdjeciu "
      to karmienie piersia staloby sie religia suspicious
      • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:59
        a kto powiedzial, ze nas piersi uzyte do reklamy nie brzydza i nie szokuja?
        bo mnie na przyklad szokuja i wywoluja niesmak.

ale nie o tym przeciez jest watek.

od samego karmienia piersia taka szczupla nie bedziesz. nie ma co stereotypow powielac.
      • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:16
        Równie dobrze można pokazywać dupę podczas srania. Czemu nie? Goła (lub prawie goła) dupa reklamuje np. kremy na cellulitis więc czemu ma szokować ta sama dupa ale podczas wykonywania swojej naturalnej funkcji czyli srania?
        • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:51
          I to jest clou, gazeta. Każdemu się kojarzy na jego miarę. Tobie właśnie z tym- z defekowaniem.

A mnie kojarzy...z jedzeniem. Sama jadasz publicznie- w restauracjach, ba- w ogródkach ulicznych. I co?
          A piersi też są pokazywane publicznie. I co? I nico.

Dla Ciebie pierś i jej funkcja karmiąca to...kloaka. Gratulacje, gazeta! Podpowiedź: poczytaj Micheleta-on świetnie opisał kobietę jako KLOAKĘ.
          • jowita771 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:25
            No właśnie, same piersi - ok, samo jedzenie - ok, ale jedzenie i pierś razem - kibel. Piersi mają służyć wyłącznie do seksu, mężczyźnie mają służyć. I basta.
            • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:53
              Tak było, jest i będzie. I żadne dziwadła karmiące do 18-tki piersią tego nie zmienią.
              Piersi to przede wszystkim atrybut seksualny, a przy okazji pełni też inną (mniej przyjemną) funkcję.
              • jowita771 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 12:06
                Jest dokładnie odwrotnie.
                • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 13:19
                  Czyżby? Najpierw Twój mąż poleciał na Twoje cycki, potem na skutek tegoż zaszłaś w ciążę i na koniec karmiłaś piersią czy najpierw karmiłaś piersią, a potem zaszłaś w ciążę????
                  • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 14:23
                    gazecia, jak Ty mało wiesz o funkcjonowaniu świata
              • aniaturek0409 Re: Okładka Time'a 14.05.12, 00:06
                Na to, że pierś służy do pieszczot i jest atrybutem seksu wpadł dopiero cywylyzowany mundry świat. Wcześniej pierś służyła do wykarmienia potomstwa. Do tej pory w krajach trzeciego świata gdzie jeszcze sztucznoproszkowa hameryka nie dotarła dzieci karmione są długo. Średnia światowa karmienia piersią to ponad 3 lata.
                • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 14.05.12, 08:46
                  Nieprawda, od zawsze piersi w pierwszym rzędzie pełniły rolę seksualnego wabika, a dopiero w drugim służyły do karmienia.
                  Równie dobrze mogłaś napisać, że to współczesny świat zrobił z pochwy przede wszystkim narząd do uprawiania seksu, bo wszak od wieku głównie służył do wydawania potomstwa.
                  Zarówno piersi jak i pochwa służyły i będą służyć głównie zaspakajaniu potrzeb seksualnych, a dopiero przy okazji potomstwu (wydalaniu i karmieniu).
          • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:51
            Jadam, ale nie z cudzej piersi.
            To tak jakbyś się dziwiła czemu ludzie się bulwersują publicznym robieniem loda z połykiem, przecież zdarza się, że pijesz sok czy inny napój publicznie, więc skąd takie zgorszenie publicznym lodem z połykiem?
            • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 14:25
              No popatrz, a małe dzieci jadają także z piersi. Zdziwiona??? big_grin I normalnym ludziom nie kojarzy się to ani z defekacją ani z lodem z połykiem.
              • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 15:13
                Smacznego, byle w odosobnieniu.
                • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 15:20
                  Chciałabyś big_grin To se chciej. Ile dusza zapragnie. Jojcz i kwicz, a miliony matek i tak będą karmiły na oczach innych. Bo są NORMALNE smile
                • marychna31 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 21:07
                  > Smacznego, byle w odosobnieniu.

Gazeta, chłopie- a weź ty się trzymaj w odosobnieniu cały czas. Naprawdę świat będzie ci wdzięczny.
    • asia_i_p Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:56
      Celowo prowokująca. Wyszukali dużego trzylatka, drobną matkę, ustawili z minami "a możecie nam skoczyć".
      Karmiłam piersią do dwóch tygodni przed trzecimi urodzinami i w samej długości karmienia nie widzę nic dziwnego.
    • nutka07 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 09:59
      Fajna dziewczyna i piersi tez fajne.
    • martishia7 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:03
      Mnie osobiście aż tak duże dzieci przy piersi wydają się "dziwne", ale nie do tego stopnia, żeby okładka miała mnie szokować/zniesmaczać/powodować mdłości. Ot taka prowokacja. Dziwna to jest reakcja tych, którzy zamazywali pierś. W filmie telewizyjnym klasy B można często więcej ciała zobaczyć, albo wręcz porażającej przemocy, a tutaj takie wielkie halo. Ale Amerykanie w tym sensie trochę zatracili poczucie skali moim zdaniem, polecam ciekawy artykuł o MPAA "Wstyd za cenzurę", w Polityce kilka numerów temu.
      • sumire Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:29
        no i właśnie efekt tego zamazywania widać również w tym wątku. pierś jest akceptowalna tylko wtedy, gdy pokazujemy ją osobie nie starszej od noworodka, a i to najlepiej po ciemku. inaczej wstyd, niesmak i oblecha.
        a starożytni mawiali - naturalia non sunt turpia smile
        • martishia7 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:34
          Jak byłam młodsza to też miałam "bleeeh" na kobiety karmiące, ale mi przeszło. Swoje piersi nadal postrzegam jako atrybut seksualny i źródło przyjemności, nie mam ochoty nigdy w przyszłości zmienić tego stanu rzeczy. Ale to moje własne, mogę je sobie tak postrzegać. Cudze mi zwisają, że tak powiem big_grin Niech sobie panie karmią ku chwale ojczyzny i potomstwa.
    • ciezka_cholera Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:08
      sądzimy, że zaraz wątek trafi na główną i dopiero będzie jatka wink.
      • magdal-ena78 Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:14
        Szokowac to mnie nie szokuje, bardziej szokujace rzeczy w zyciu widzialam smile
        Dla mnie natomiast cale to rodzicielstwo bliskoscie stworzone zostalo na potrzeby mam nie dzieci. Mam ktore maja problem z przecieciem pepowiny i az drza na mysl o tym co z nimi bedzie, kiedy o zgrozo w zyciu ich dzieci pojawia sie inne rownie wazne osoby.
        • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:19
          cos w tym jest co piszesz smile
      • zajola Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:15
        obrzydliwe
    • atenette Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:15
      Karmienie piersią 3 latka nie szokuje mnie, bo sama karmiłam starszą 3 lata, a teraz nadal karmię młodszą (ma 14 miesięcy), ale ta okładka to czysta prowokacja. 3 latek wyglądający na 6 latka, specjalnie ubrany w moro, żeby wydawał się jeszcze starszy (męski) i stojący na krzesełku, żeby pokazać jaki jest duży. Jakże inaczej wyglądałaby ta okładka z dzieckiem ubranym w DZIECIĘCE rzeczy w pozycji w jakiej zazwyczaj karmi się dzieci blog.chron.com/momhouston/2012/05/time-magazine-stirs-with-cover-of-3-year-old-breastfeeding/#3532-17
    • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:16
      Rety, o co Wam lotto? Że kobita stoi w lekko prowokacyjnej pozie?- ta ręka na biodrze? że wygląda nieźle?
      ps. Karmiłam ponad dwa lata.Teściowa widziała w tym ...uwodzenie syna, hehehe...big_grin Wy też???
      • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:17
        Czemu tak długo? Sprawiało Ci to przyjemność?
        • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:22
          Długo??? Zwariowałaś? Naprawdę jesteś ignorantką w KAŻDEJ dziedzinie, gazeta?
          IJP, doszło do tego, że każą się tłumaczyć z fizjologii.
          Brawa dla twórców okładki big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:48
            Nawet WHO postuluje karmienie piersią do szóstego miesiąca życia.
            • czarnaalineczka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:52
              to juz nawet czytac nie umiesz ?
              who postuluje karmienie wylacznie piersia do 6 miesiaca
              oraz karmienie dalej do 2 r.z. i dluzej
              • przeciwcialo Re: Okładka Time'a 11.05.12, 21:34
                No własnie takie dłużej ogladałam własnie na TVN "Obsesja karmienia piersią".
                Jedna kobieta karmiłą czterolatka, druga osmioletnia dziewczynke a mąż pomagał spijac nadmiar mleka z piersi. Brrrrr.
        • kropkaa Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:22
          Bo to zdrowe?
          Czaemu dziwniejsze jest karmienie piersią niż napychanie mlekiem krowy przetworzonym chemicznie tak, że włosy dęba stają?
          Mnie to sprawia przyjemność w sposób neutralny, ale skoro dziecko lubi, to jemu jak najbardziej przyjemność to sprawia. Czy to coś złego? Czy Ty jesz to co lubisz, czy tego, czego nie cierpisz?
          • kropkaa Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:23
            > czy to, czego nie cierpisz?
          • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:48
            Skoro to takie zdrowe czemu nie karmisz do 18 roku życia?
            • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:54
              bo niby sie samo odstawia wink

a tak naprawde to juz im glupio, wstyd i niesmacznie. bo sie pokapowaly jedna z druga, ze przegiely z tym dlugim karmieniem.
              ale publicznie zadna sie nie przyzna of kors.
              • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:56
                Otóż to smile
                • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 14:29
                  Kiedy tak jest. dzicko się odstawia SAMO. W różnym wieku. Moja mama była karmiona - UWAGA UWAGA! do piątego roku życia.
                  To dopiero, no nie?
        • malila Tak, Gazeta... 11.05.12, 10:41
          wszystkie matki, karmiące piersią dzieci starsze niż roczniaki, to ukryte pedofilki, które w trakcie karmienia dostają wielokrotnych orgazmów, jakich nie dałby im żaden dorosły mężczyzna (ani kobieta - nie zapominajmy, że piersią karmi się nie tylko chłopców). Dlatego mężczyźni służą im jedynie do zapładniania, po czym zostają odstawieni na bok, które to działania kamuflowane są oskarżeniami o to, że nie biorą udziału w obowiązkach rodzinnych.
          Należy się tym jak najszybciej zająć, zdelegalizować długie karmienie piersią i utworzyć specjalny oddział do walki z ukrytą siatką, bo się bezwstydnie rozrasta i deprawuje młodzież, gazety lub czasopisma.
          • ciociacesia smaruj petycje 11.05.12, 11:08
            bedziemy zbierac podpisy w parafiach
          • z_lasu Re: Tak, Gazeta... 12.05.12, 04:06
            big_grin big_grin big_grin
      • czarnaalineczka Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:20
        > ps. Karmiłam ponad dwa lata.Teściowa widziała w tym ...uwodzenie syna, hehehe..
        lol big_grin

bylo zapytac czy lepiej zeby go krowa uwodzilatongue_out
        • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:39
          Śmiałam się wtedy tak bardzo, że słowa bym nie wydusiła wink
          • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:47
            Podniecało Cię to? Ciekawe, że jakoś mało jest matek które tak długo karmią córki, jak mowa o dłuższym karmieniu piersią to zazwyczaj wypowiadają się głównie matki synów, zastanawiające.
            Ale cóż...
            Matki czy nie matki wszyscy jesteśmy istotami seksualnymi.
            • asia_i_p Re: Okładka Time'a 11.05.12, 12:36
              Ja karmiłam piersią córkę do prawie trzecich urodzin.
              • murwa.kac Re: Okładka Time'a 11.05.12, 14:38
                wspolczuje. naprawde sad
            • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 15:25
              Hehehehehe, gazecia, dobra jesteś.
              Moja mama była karmiona do piątego roku życia- pewnie jej matka była homo big_grinbig_grin

A ja sama karmiłam cudzą dziewczynkę. I co teraz? Pewno jestem bi tongue_out
    • antyideal Re: Okładka Time'a 11.05.12, 10:30
      Nie szokuje, bo karmilam dwa lata i tak to mniej wiecej wygladalo pod koniec wink
      Jak na okladkę dość odwazne.
      • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:44
        Ale chyba po pierwszym roku tylko wyłącznie dla swojej chorej przyjemności, bo na pewno nie dla dziecka zdrowia.
        • antyideal Re: Okładka Time'a 11.05.12, 11:58
          Taaa, byl orgazm za orgazmem wink
          Moje dziecko bylo w tamtym czasie alergikiem pokarmowym,
          ktory tolerował tak niewiele pokarmów,
          ze przynajmniej dzieki mleku jadl cos wartosciowego.
          • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 13:16
            Jak bałaś się mu wprowadzić normalne jedzenie bo chciałaś tylko karmić piersią to się nie dziwię że się alergikiem stało.
            • antyideal Re: Okładka Time'a 11.05.12, 14:06
              Oj gazeta, gazeta, a skad te wnioski ?
              Wprowadzalam w normalnym czasie, niestety po wszystkim
              albo ból brzucha, albo wysypka, albo wymioty,
              lub wszystko na raz.
              • gazeta_mi_placi Re: Okładka Time'a 11.05.12, 15:16
                No to teraz masz przechlapane, do 18-stki musisz karmić piersią skoro nic innego nie jest w stanie zjeść sad
                • nabakier Re: Okładka Time'a 11.05.12, 15:31
                  Doedukuję Cię, bo aż żal się robi...Karmienie piersią to stan PRZEJŚCIOWY. Po prostu: przechodzi, jak dziecko z niej wyrośnie. Jesteś w stanie przyjąć ten fakt spokojnie? Bez chlastania się?
                  Podobnie jak faza kaprofagiczna, która mija około 10 r. życia. U Ciebie jeszcze nie minęła, jak widać. Może ta faza utrwaliła Ci się bo nie byłaś karmiona piersią. Bidula...
                • antyideal Re: Okładka Time'a 11.05.12, 15:48
                  Nie , nie, spokowink juz dawno nie karmie .
                  A z pokarmowej alergii zwykle sie wyrasta.
                  I tak było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka