edelstein
12.05.12, 14:00
Kanon piekna kobiecego zmierza w kierunku absurdu (Anja Oswiecim Rubik).Nie dosc,ze od kobiet wymaga sie rozmiaru 34 gora 36,ale tylko jak jest wysoka to jeszcze wszelkie portale wmawiaja kobietom,ze tylko w takim rozmiarze wyglada sie dobrze w kolorowych ubraniach.Od zawsze chcialam kupic czerwone spodnie,ale czytajac artykuly zrezygnowalam nawet nie przymierzajac ani jednej pary.No w koncu wg specjalistow czerwone to dla mnie no go.Ostatnio weszlam do sklepu i wisialy,wisial dokladnie obiekt mego pozadania,kroj,material i ten kolor,piekna zgaszona czerwien.Rady ekspertow wywietrzaly mi z glowy i co?nie dosc,ze spodnie jak na mnie zrobione to jeszcze nic nie powiekszaja,a wrecz ladnie wyszczuplaja.Spodnie nabylam,a teraz czytam w internecie opinie kobiet,ktore powtarzaja jak mantre teksty stylistow i jest mi cholernie zal,ze dajemy sobie wode z mozgu robic.Czy mozna jakos to zmienic?zaprotestowac przeciwko kultowi chudosci i gnebieniu normalnych kobiet tekstami,ze dla nich tylko ciemne kolory i ewentualnie jasne dodatki?Pisze o normalnych ksztaltach,bo w gazetach mozna natrafic na dwa rodzaje porad,jak ubrac sie...(i tu modelka nie dosc,ze 14letnia to w rozmiarze 32)albo kobieta powyzej rozmiaru 44.Macie jakies ciuchy,ktore wbrew poradom specjalistow swietnie na was leza?