Dodaj do ulubionych

Kto ma bezowe sciany i meble wenge?

14.05.12, 13:41
Ja tak, czy ktos jeszcze?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 13:44
      nie mam beżu, ale mam jasne ściany i Wenge, po remoncie, pewnie beżyk poleci na ścianę smile
    • papalaya Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 13:45
      mam lawendowe ściany i meble orzech
    • eiwa_86 Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 13:46
      a czemu pytasz??
      • donnasanta Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 13:52
        eiwa_86 napisała:

> a czemu pytasz??
        Bo ktos w innym watku napisal, ze wszyscy tak maja i chce sprawdzis, statystycznie, bo w moim otoczeniu to wielka roznorodnosc jest a ja tak prozaicznie wink
        • thea19 Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:19
          nie wszyscy, 80%
          wynika to z mojej obserwacji (bywam w wielu domach i mieszkaniach) oraz jak robilam kuchnie to pan mnie czy chce wenge bo prawie wszyscy takie chca. ja nie chcialam. sciany mam bezowe i jedna z brazowa tapeta. mam tez biale (do pomalowania na ciemny szary, farba stoi juz 2 rok)
          • donnasanta Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:36
            thea19 napisała:

> nie wszyscy, 80%
            z mojej ankiety forumowej wynika, ze nie...nawet powiedzialabym, ze 20% nie ma. No chyba, ze piszesz tylko o Twoich znajomych, bo wsrod moich to mam tylko ja...
            • thea19 Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 16:04
              wsrod znajomych jeden ma bezowe sciany i meble wenge (mama mu pomagala wybierac). bywam u klientow a to rozni ludzie, w roznym wieku, o roznych pozycjach zawodowych ale od srednio zamoznych wzwyz.
              sporo tez widuje bialych kuchni w stylu skandynawskim.
              jedna moja psiapsiola ma czarna lakierowana kuchnie i bezowe skorzane meble (wszystko ze skory i szkla - stoł, krzesla, kanapa, regal, lozko i meble w sypialni, drewno jedynie jako konstrukcja ukryta)
              kiedys nawet artykul byl w gazecie o upodobaniach wnetrzarskich Polakow i to polaczenie wenge z bezem to taki gargamel ponoc.
              ja nie przepadam za ciemnymi meblami bo w mieszkaniach rzadko dobrze wygladaja i widac na nich kurz.
    • yenna_m Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 13:47
      ja
    • majenkir Re: 14.05.12, 13:48
      donnasanta napisała:
      > Ja tak, czy ktos jeszcze?

Wzruszajace....
      • yenna_m Re: 14.05.12, 13:49
        nie badz taka
        chce się dziewczyna zrzeszyć z kimś a Ty tak brutalnie big_grin
      • donnasanta Re: 14.05.12, 13:55
        majenkir napisała:

> donnasanta napisała:
        > > Ja tak, czy ktos jeszcze?

>
        > Wzruszajace....

Moze depresje masz skoro tak latwo sie wzruszasz? Napisalam, ze mam, zeby podejrzen nie bylo, ze chce podpuscic i nikt sie nie martwil, ze potem za to polaczenie go wysmieje. W sumie to odwazna jestem, ze sie przyznaje, bo to ponoc banalne i bardzo powszechne polaczenie. Postawisz mi pomnik?
    • chipsi Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 13:53
      Ja mam. Odpoczywam po ryczących barwach w salonie i walnęłam oklepany beż.
      • tabakierka2 Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 14:05
        ja nie.
        Mam wanilię, a meble sosna/białe ( nie jestem zdecydowana na jeden kolor, więc mam dwa).
    • ciezka_cholera Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 14:47
      Sciany biale (tam gdzie niepomalowane przez dzieciatka, ani nie umorusane przez owczarke), meble rozne. Wenge musialam sobie wyguglac, bo nie wiedzialam co to smile.
    • xyxzza Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 14:58
      Ja będę miała meble wenge i ściany magnolia oprócz sypialni, która będzie bardziej kolorowa i myślałam, że taka oryginalna będę big_grin bo wśród mojej rodziny i znajomych mocne kolory królują, a tu klops smile jestem jedną z wielu.
      • donnasanta Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:03
        xyxzza napisała:

> Ja będę miała meble wenge i ściany magnolia oprócz sypialni, która będzie bardz
        > iej kolorowa i myślałam, że taka oryginalna będę big_grin bo wśród mojej rodziny i z
        > najomych mocne kolory królują, a tu klops smile jestem jedną z wielu.
        Witaj w klubie Ty bezguscie wink
        • xyxzza Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 17:39
          donnasanta napisała:

> xyxzza napisała:
          >
          >
          > Witaj w klubie Ty bezguscie wink

No i na dodatek podłoga jest z beżowych płytek po całości.... Mówiąc, że sypialnia będzie śliwkowo- limonkowa (z grubsza) to się zrehabilituję, czy jeszcze bardziej pogrążę? wink smile
    • pade Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:05
      wenge nie, absolutnie mi się nie podoba, ciemny orzech-tak
    • nabakier Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:17
      ja nie wink
      • toxicity1 Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:24
        Miałam beżowe ściany w jednym pokoju, zresztą własnoręcznie pomalowane.
        Teraz są popielate.
        Mebli w kolorze wenge nie miałam.
        Kuchenne są białe - jestem bardzo z nich zadowolona.smile
        • niutaki Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:35
          ja mam bialo i zielono i kremowo, ale jak wykoncze dom na 100% (albo siebie predzej:/) to moze sie zmienic co nieco.
    • shellerka Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 15:33
      ja mam kremowe, a raczej śmietankowe ściany, a meble czarne, ale jak ktoś chce, może je nazwać wenge smile))
      w dodatku mam też śmietankowe skórzane fotele i sofę oraz krzesła

na swoje usprawiedliwienie dodam, ze szaleję z dodatkami i co rusz zmieniam jakieś wazoniki, podkładki na stół, pierdółki różne i aktualnie mam obsesje na punkcie groszkowego zielonego. i marzy mi się taki dywanik
      • nowi-jka Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 09:34
        w sypialni mam "biszkoptowy" nie iwem co to za kolor ale pamietam ze po otwrciu puszki skojarzyl mi sie z ciastem biszkoptowym
        lubie go
        nie zmaieni na modny obecnie biały
        ale amm w zestawieniu z czerwienia nie wnege wiec sie nei liczy
        wenge mam w innym pokoju ale nei z bezem a z ostrym kolorem

ale podobno wenge w kazdje postaci jest bee teraz tylko jak masz po skandynawsku to jestes trendy
        nie wazne ze skandynawski styl to 4,5 m wysokie (moja firma buduje domki jednorodzinne w skandynawii) a nasze standardy to 2,42
    • kkalipso Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 16:21
      ...ja-jadalnia wange ,obicia krzeseł ,kość słoniowa lub crem jak kto woli,,ściany- jedna ciemniejszy beż, reszta jaśniutkie,ze względu na to,że te meble faktycznie są ciemne ,pozbyłam się wszystkiego do minium.Mam tylko jedną wąską półeczkę pod tv na sprzet,starałam się go ukryć jak tylko mogłam,plazma poszła na ścianę ,wygląda fajnie cieniutka 43' ,stolik i dwie półeczki na alkohol i pierdólki,duża kanapa rogówka.

Największą frajdę miałam z ozdabianiem ścian,wywołałam różne zdjęcia z najważniejszych dla nas chwil(przeważnie biało czarne),różne formaty ,stare z nowymi itd.wyszło mi cudo coś w tym stylu aczkolwiek dla mnie ładniejszesmile Mam tak na dwóch ścianach nad kanapą i po drugiej stronie...wszyscy są oczarowani pomyłem i zdjęciami.apetycznewnetrze.blogspot.com/2012/01/dekoracje-scian-2-domowa-galeria.html
      • ivaz Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 17:07
        Ja mam tak: dól mebli kuchennych w fornirze wenge i stół i krzesła w wenge, reszta mebli biała, tak samo jak drzwi i listwy
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/cCMwTnDSIXaYKPal1X.jpg
        • pade Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 22:36
          te białe stoliki nie pasują do reszty, wybaczsmile
          • ivaz Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 07:19
            to z innego ujęcia, białe meble mam w całym mieszkaniu,ja wiem ze kanapa jest do wymiany,nie bawem stanie sofa w szarym obiciu, ale mebli wszystkich nie bede wymieniała
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/4eP0LHAoTxyPCP6PdX.jpg
        • sanrio Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 07:27
          bardzo ładnie urządzone, nikt mi nie wmówi, że to bezguście. Te kolory dobrze się razem komponują i tyle.
          • pade Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 09:38
            a mogę mieć własne zdanie?smile

szare obicie kanapy będzie jak najbardziej oksmile
            • sanrio Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 14:29
              nie mówiłam do ciebiesmile tylko donośnie zestawienia beż+wengesmile
    • tempera_tura Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 17:14
      Mamsmile
      Drzwi i podłoga również. Ściany jasny beż.
    • piekielna-diablica Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 17:25
      ja mam beżowe ściany a meble trawa morska
    • maurra Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 17:33
      zero wenge i zero beżyków
    • agjot1979 Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 21:20
      ja też i do tego kremowy narożnik
    • mozyna Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 22:25
      nigdy nie mialam i chyba nie bede miala...jakos nigdy mi sie to nie podobalo smile
    • solejrolia Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 14.05.12, 23:34
      w dużym pokoju faktycznie mam beżowe ściany 3szt, a 4 w kolorze czekolady,
      meble- ława orzech, i stół- faktycznie wyszedł b. ciemny (sami restaurowaliśmy i wyszedł ciemny, można powiedzieć, że wenge),
      ale wszystko pasuje do siebie, bo okna i drzwi też mam ciemne, drewniane a nie z płyty i montowane były w czasie, gdy o wenge jeszcze nikt nie słyszałtongue_out

zapomniałaś o narożniku.
      też mam.
      u statystycznego Polaka powinien stać narożnik.
      tongue_out
    • aagnes Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 09:42
      Stawiam na jakies 3/4 Polski.
    • sueellen Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 09:44
      Nie mam, myslę, że może byc, ale to straaaaasznie poważne i smutne a ja lubię kolorowo.
    • mondovi Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 09:46
      Ja mam. To modnie, czy passe, czy obciachowo? smile Nie wiem, bo kolory dobierał mój stary, ja z gatunku ojca Borejko i kompletnie mi to zwisa.
    • tomelanka Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 10:22
      w salunie mam jedna sciane czerwona, reszta bezowa, meble orzech

w kuchni mam fino słomkowe i bantu poprzeczne ktore w zasadzie tez wyglada jak wenge wink
    • czarnaalineczka Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 17:40
      a sciany wenge i bezowe meble sie licza ?tongue_out
      • nabakier Re: Kto ma bezowe sciany i meble wenge? 15.05.12, 17:59
        A nawet lubię. kiedyś u dziecia miałam tapety w brązowo-ecru kratkę 9duzo brązu, mało ecru) i meble ecru. Fajne to było smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka