madi138
11.06.12, 23:14
czy mozecie mi wyjasnic, skad bierze sie ta paranoja na temat tej konkretnej knajpy? zaczelam sie nad tym zastanawiac, po lekturze watku na malym dziecku. ja wiem, ze to smieciowe zarcie, ale chwileczke- te same mamusie, ktore tak sie pienia na temat MD bez refleksji kupuja np. zwykla szynke, ktora zawiera niemal pol tablicy mendelejewa... nie oszukujmy sie- jedzenie w sklepach jest nafaszerowane chemia i roznmi cudami, ale wystarczy znac umiar. przeciez nikt, nie kaze stolowac sie w MD codziennie! patrzac przy tym na tradycyjna polska kuchnie- w czym smazony schabowy, z fura ziemniakow i zasmazana kapusta, jest lepszy od hamburgera z MD? poza tym, chociazby po 'kuchennych rewolucjach' m. gessler przekonalismy sie, ze nawet w niepozornej gospodzie 'u kasi' mozna dostac totalny syf- w MD przynajmniej jest czysto...
ja przyznaje, ze czasami jadamy w MD i moje dzieci to lubia. ale lubia tez inne rzeczy i ucze je, ze hamburger- owszem, ale raz na jakis czas. a tu normalnie oburzenie, jakby ronald mc donald karmil te biedne dzieci na sile, a slynne frytki produkowal conajmniej ze zdechlych myszy... i jeszcze te pretensje, ze siec promuje niezdrowe jedzenie- to jest ich produkt i chyba nic dziwnego, ze go zachwalaja. tak samo, jak producenci cukierkow, ciastek, piwa, papierosow, itp....to jest po prostu wolny rynek...