Dodaj do ulubionych

Email rodzinny

29.06.12, 17:35
Macie "rodzinnego" maila? Takiego do którego oboje macie hasło i w każdej chwili możecie sprawdzić pocztę? Gdzie przychodzą np rachunki albo powiadomienia ze szkoły itp?

Dzisiaj zapisywałam córkę do szkoły i dyrektorka mi coś takiego zasugerowała. W sumie logiczne, chyba założymy i każde z nas sobie doda ten wspólny adres do outlooka i w telefonach.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Email rodzinny 29.06.12, 17:37
      Ja w ogóle nie mam, to i nigdzie nie podaję, jak jest wymagane w jakiś papierach, zostawiam puste miejsce.
    • jola-kotka Re: Email rodzinny 29.06.12, 17:38
      Nie.Kazdy ma swoja i nikt nikomu nie szpera tak samo w telefonie.
    • aurinko Re: Email rodzinny 29.06.12, 17:39
      Nie mamy takiego maila i nie mamy potrzeby posiadać.
      • azjaodkuchni Re: Email rodzinny 29.06.12, 17:45
        Szkoła ma kontakt do mnie i do męża. To chyba nie problem wysłać na dwa a nie na 1 adres. Za to mamy hasła do swoich wzajemnie. Mamy też " wspólny" mail od bloga, ale to się nie liczy bo nigdzie go w realu nie podajemy.
    • iwoniaw Re: Email rodzinny 29.06.12, 18:05
      Nie, nie mamy.
      Ani szkoła ani przedszkole nie widzą problemu w wysyłaniu informacji na 2 adresy mailowe ani posiadaniu nr tel. do obojga rodziców.
    • kropkacom Re: Email rodzinny 29.06.12, 18:05
      Mamy taki właśnie do kontaktów ze szkołą, rodziną i tak dalej.
    • 18_lipcowa1 Re: Email rodzinny 29.06.12, 18:12
      nie, nie mam
      po co?
      swój wlasny nie starczy?
    • gazeta_mi_placi Re: Email rodzinny 29.06.12, 18:17
      Nie.
      • kropkacom Re: Email rodzinny 29.06.12, 18:20
        Nie masz wspólnego maila z mamą? big_grin
    • nanuk24 Re: Email rodzinny 29.06.12, 20:17
      Nie, nie mamy. zawiadomienia ze szkoly dostajemy na dwa emaile, emaile rachunkow przychodza do osoby, ktora je oplca, czyli do mnie, maz nie cierpi z tego powodu - do niego za to dzwonia, w razie jakis problemow.
      • kolpik124 mamy 29.06.12, 21:11
        I to jest nasz jedyny adres e-mailowy poza adresami służbowymi. Po co mnożyć?
    • mika_p Re: Email rodzinny 29.06.12, 21:13
      Jeszcze mi rodzinnego maila brakuje do tych dziesięciu, co mam tylko dla siebie indifferent
    • lafiorka2 Re: Email rodzinny 29.06.12, 22:32
      nie mam....Mam 3 maile i do każdego mąż ma wgląd.Nigdy nie zaglądał,haseł nie pamięta,ale nie wiem co miała bym przed nim ukrywać.Nie wylogowuję się czasami z fb ,gg mam bez hasła,historii nie usuwam....Bo nie widze powodu.
    • mruwa9 Re: Email rodzinny 30.06.12, 00:51
      Mamy (na glownym domowym komputerze), a poza tym nasze prywatne konta email rowniez nie sa jakos tajne, moj maz bez przeszkod moze zajrzec do mojej poczty (aczkolwiek nie robi tego, z czystego lenistwa) i ja nie mam nic przeciwko.
      Prywatne konta mamy w swoich laptopach, gdybysmy chcieli, kazde z nas moze do nich zajrzec, czego nie robimy,bo i po co?
    • yenna_m Re: Email rodzinny 30.06.12, 01:46
      nie widzę potrzeby
      • paulixs1 Re: Email rodzinny 30.06.12, 02:47
        Serio, takie brzydkie rzecy ci sugerowala!
    • myelegans Re: Email rodzinny 30.06.12, 04:15
      NIe, kazde ma osobno. Otwarty dostep. Szkola, karate, pilka nozna, szkola, etc. podajemy oba adresy i oboje dostajemy emaile.
      Chyba nie lubilabym sie dzielic adresem emailowym
    • majenkir Re: Email rodzinny 30.06.12, 04:15
      Tylko taki mamy. Tzn. maz ma jeszcze sluzbowy, ale do takich rodzinno/szkolno/znajomych korespondencji mamy wspolny. NIby dlaczego nie?
      • atowlasnieja Re: Email rodzinny 30.06.12, 10:11
        kumpela ma tylko wspólny i mnie to krępuje jak chcę coś do niej naskrobać i jestem pewna, że jaj mąż ma pełny wgląd.
    • moofka Re: Email rodzinny 30.06.12, 06:27
      nie mam i nigdy miec nie chcialam
      adresu, skype i innych komunikatorow
      mam znajomych ktorzy maja typu "basiaitiomek@com"
      albo wspolne gg, albo maleznskie profile na portalach spolecznosciowych
      i z takich wlasnie nie cierpie korzystac
      bo jak mam biznes do basi to nie do tomka
      i nie jest mi milo ze ma wglad
      • kropkacom Re: Email rodzinny 30.06.12, 07:54
        Tu nie chodzi przecież o mail do kontaktów ze znajomymi a do kontaktu ze szkołą czy innymi instytucjami, gdzie figurujemy jako rodzice. Dostajemy tam tez zdjęcia od rodziny przeznaczone dla nas wszystkich. Każdy ma tez osobiste maile i konta społecznościowe (ja nie mam obecnie żadnych) oraz numery na komunikatorach.
    • rosapulchra-0 Re: Email rodzinny 30.06.12, 07:24
      Mamy, tzw. służbowy rodzinny email. Bardzo przydatny, zarówno w kontaktach ze szkołą, jak i z pracą oraz urzędami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka