Dodaj do ulubionych

"napisz na priv"-która to napisala :)

29.06.12, 21:46
Kończe czytac ksiązke jednej z forumek,nawet znalazłam jedną tam swoją wypowiedz-zmodyfikowaną,ale wątek pamietam dokładnie,więc to na pewno to smile
Chciałabym pogratulowac autorce smileKomu tylko?
Zaraz po tym ,zabieram się za "Herbatę z jaśminem",też kolejna ksiązke jednej z forumeksmile
Oprocz tego jestem wielbicielką Antoniny Kozlowskiej (antonina74)i jej 3 ksiązek-Kukułka,Trzy połówki jablka,Czerwony rower(ta najsłabsza).
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 21:51
      Chyba lorenza pellegrini to była?
      A "Czerwony rower" jest moim zdaniem najlepszą książką Antoniny.
      • marychna31 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 21:55
        > Chyba lorenza pellegrini to była?
        > A "Czerwony rower" jest moim zdaniem najlepszą książką Antoniny.
        ... a "herbata z jaśminem" jest świetnasmile właśnie kończęsmile
        • iwoniaw Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:12
          Cytat> ... a "herbata z jaśminem" jest świetnasmile

No ba! smile
      • mamaemmy Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 21:55
        iwoniaw napisała:

> Chyba lorenza pellegrini to była?
        oj to kompletnie nie znam,nie mam pojęcia która to.
        > A "Czerwony rower" jest moim zdaniem najlepszą książką Antoniny.

acha-dla mnie najciekawsze były Trzy połowki jabłka ze względu na własne doswiadczenia,może nie az tak dobitne ale jednak,i Kukułka-ze względu na podobne doswiadczenia bliskiej znajomej.
        "Czerwony rower "to tak jak dla mnie "Seks w wielkim miescie"-wszyscy sie zachwycają,a mnie nudzi i przełączam na "Gotowe na wszystko" big_grin
    • moofka Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 21:55
      tak lorenza pellegrini
      szczerze mowiac dla mnie beznadziejna
      przeczytalam ze wzgledu na forum li i jedynie z ciekawosci
      a moge sie pochwalic ze herbate mam z autografem autorki i dluga dedykacja zaczynajaca sie od
      słow kochanej moofce wink
      marze o wakacjach zeby sie zanurzyc w lekturze wreszcie spokojnie smile
      • mamaemmy Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 21:57
        o nieeeeeeeeeee!! to ja tez chce z autografem!!!!!!
        • moofka Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:03
          ha smile
          wiesz, jak sie ciesze ze mam
          lezy u mnie na widocznym miejscu i jak ktos nie czai co ematka jest
          to sie ta moofka dziwi troche wink
          ale przeciez nie musze tlumaczyc - co nie?
        • zona_mi mamaemmy 30.08.12, 20:38
          > to ja tez chce z autografem

A gdzie Ty mieszkasz?
          • zona_mi Re: mamaemmy 30.08.12, 20:44
            Bo jeśli w pobliżu Katowic, to masz szansę na autografy:
            exposilesia.pl/targiksiazki/15/8/pl/
      • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:05
        > a moge sie pochwalic ze herbate mam z autografem autorki i dluga dedykacja

To się ciesz, że Ci nie podarła książki, jak niektórym.
        Co nie, Erin?
        • e_r_i_n Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 17:44
          zona_mi napisała:

> Co nie, Erin?

Noo wink
          Ale dzięki temu mam oryginalny dopisek "to rozerwałam ja, autorka" wink
      • nanuk24 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:06
        tez tak kce
      • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 19:13
        Dokładnie, beznadziejny gniot o kompleksach młodej znudzonej matki.
        Nie doczytałam nawet do końca, wyrzuciłam do śmieci, za co oberwało mi się na forum "Książki", radzili abym oddała do biblioteki big_grin
        • przeciwcialo Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:42
          A wrzuciłaś chociaz do kontenera na papier albo choc mase sucha ?wink
          • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:53
            Niestety, nie segreguję śmieci, za to posiadam (choć nie używam) bidet smile
    • marghe_72 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:03
      Niedawno czytałam KUkułkę..
      Zawiodłam się sromotnie. Niestety.
      • olcia029 prześlijcie kobitki ;) 29.06.12, 22:10
        czy mogę poprosić na gazetowego? chętnie przeczytam w wakacje
        • mamaemmy ależ proszę ;) 29.06.12, 22:16
          Empik przesyła
          • zona_mi Re: ależ proszę ;) 29.06.12, 22:23
            Empik-sremipk <bojkot>
            Popatrz tu:
            aros.pl/ksiazka/herbata-z-jasminem
      • mamaemmy Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:11
        marghe_72 napisała:

> Niedawno czytałam KUkułkę..
        > Zawiodłam się sromotnie. Niestety.

Bo?
        • marghe_72 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:26
          mamaemmy napisała:
          Bo?

Bo jest nudna, przewidywalna
          Temat zastępczego macierzyństwa potraktowany bardzo powierzchownie. Całość w mojej ocenie bardzo płytka
          A spodziewałam się czegoś mniej .. sztampowego
        • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:27
          Mnie się Kukułka podobała najbardziej i nie (tylko wink) przez epizod w bibliotece, ale dlatego, że tematyka mi najbliższa. Czyli macierzyństwo, a nie czarne, zadymione klimaty, które są mi zasadniczo obce.
          Ciekawa jestem jaka będzie czwarta książka Antoniny, o ile ją napisze - bo im dalej, tym bardziej do mnie trafiała.
          • mamaemmy Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 29.06.12, 22:30
            zona_mi napisała:

> Mnie się Kukułka podobała najbardziej i nie (tylko wink) przez epizod w b
            > ibliotece,

od razu wiedzialam o kogo chodzi smile
    • bez_gwarancji ematki, co Wy czytacie... 29.06.12, 23:16
      Z ciekawości dopadłam to "priv" i ledwo przedarłam się przez pierwsze strony. Czy taka literatura naprawdę ma w Polsce wzięcie? Tak trzeba pisać, żeby sprzedać? "Priv" - tyle słów, tyle niepotrzebnych, nadliczbowych słów wyrażających NIC.
      I żeby nie było, że ja snob biblioteczny. Czytam różnie, bywa że ambitnie (aktualnie rozpływam się nad "Zabić drozda"), ale i jakaś Agatha Ch. się czasem trafi, i Krajewski, przeszłam też etap babskiej powieści psychologicznej (za nic nie mogę sobie przypomnieć autorki mnóstwa pozycji z tej dziedziny i nie była to Picoult). Ale "Priv" to jakaś zadziwiająca półka tuż nad podłogą, schodek taki jakby... Co Wy w tym widzicie? I nie mówcie, że ot tak, na plażę, bo tego zlepku przypadkowych wyrazów nie da się czytać bez przeskakiwania co kilka linijekuncertain Wiele się przy tym nie traci...
      Nie wiem, kto z tego forum jest autorką książki (nie kojarzę nicka)...
      • iwoniaw Re: ematki, co Wy czytacie... 29.06.12, 23:30
        Ale czy to nasza wina, że nie dasz rady czytać jakiejś książki i po tym, jak "ledwo się przedarłaś przez pierwsze strony" nie możesz się nadziwić "co my w tym widzimy"?
        Co do pytania w tytule - ja np. czytam różne rzeczy, od arcydzieł po grafomanię i nie uważam, żeby się komuś krzywda działa z tego powodu.
        • bez_gwarancji Re: ematki, co Wy czytacie... 29.06.12, 23:42
          Kto tu mówi o winie? (wino dobra rzecz, w sumie można porozmawiaćwink.
          Ledwo się przedarłam, poskakałam po akapitach, ale przecież dalej próbuję. Aktualnie poszukuję w książce cytatów forumowych (landrynki dla dziewczynki) i nie mogę się nadziwić, że przy takim zatrzęsieniu arcyzabawnych netowych perełek autorka wybrała takie mierne dialogi (np. o samoopalaczu w ciąży)... To już tu mogła zajrzeć i poszukać inspiracji: ratunku-co-robic.ownlog.com/ Nie wszystko zabawne, ale jest z czego wybierać.
          • zona_mi Re: ematki, co Wy czytacie... 30.06.12, 11:48
            Napisz na priv odebrałam tak samo jak Ty, ale nie przeszkadza mi, że innym się podoba.
            Choć może trochę dziwi, lecz z tym już muszę się sama uporać wink
            • w-za-duzym-swiecie Re: ematki, co Wy czytacie... 30.06.12, 12:33
              Nie czytałam, nie słyszałam, ale po przeczytaniu wątku wygooglałam. W jednej z recenzji padło, że Monika Szwaja to poleca, ale prov jej nie dorasta do pięt. Może to Ci pomoże się uporaćwink smile
          • an_ni Re: ematki, co Wy czytacie... 30.06.12, 17:07
            no wlasnie, ja tez "napisz na priv" odebralam tak samo, mialkie, niewciagajace , o niczym
            wymienionych ksiazek Antoniny nie znam i nie bardzo mam ochote poznac po recenzjach powyzej, tzn recenzje to za duzo powiedziane, moze bardziej nicki "recenzentek" mnie nie przekonuja
    • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 19:11
      Jak lubisz tego rodzaju gnioty to myślę, że spodoba Ci się książka "Cisza pod sercem" o czterech panienkach z forum poronieniowego.
      • kasia111177 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:18
        Przeczytałam. Jak na szeroko reklamowaną pierwszą powieść forumową - rozczarowanie. A fragment rzekomo odsłaniający tajemnice forum Anonimowe Matki Cycoholików - uczestniczki tego forum rozbawił na maksa.
        • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:29
          Ale ta powieść w ogóle była o forum?
          Utknęłam przy jakichś ciężkostrawnych wynurzeniach spacerowych, potem już tylko przerzuciłam końcówki z cytatami z forum - nie wiem na jakiej zasadzie dobieranymi.
          • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:35
            Ciekawe były rozważania młodej matki jaki rodzaj owłosienia łonowego (wydepilowane, paseczek, owłosione) mają mijane młode dziewczyny, zakonnice czy inne kobiety.
            I mówią, że to podobno mężczyźni są zboczeni ...
            • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:40
              Przecież na forum padają takie pytania, więc chyba to niektóre matki interesuje?
              No ale to inna sprawa - chyba nie doczytałam do momentu, w którym można było się zorientować, że to książka o forum jest.
          • kawka74 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 20:56
            > Ale ta powieść w ogóle była o forum?

Przyznam, że sama chciałabym wiedzieć, o czym to właściwie było, bo nie wiem, czy to analiza forum z odniesieniami do rzeczywistości, czy to analiza rzeczywistości w odniesieniu do forum, czy to może próba odegrania się na tych, co podpadli autorce na forum, czy też próba upieczenia przynajmniej trzech pieczeni przy jednym ogniu.
            Usłyszałam kiedyś od ucznia określenie 'sraczka myśli' i wydaje mi się nadzwyczaj adekwatne.
            • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.06.12, 21:05
              > Usłyszałam kiedyś od ucznia określenie 'sraczka myśli' i wydaje mi się nadzwyczaj adekwatne.

W mojej ocenie to określenie na Napisz na priv jest strzałem w dziesiątkę.
              • lorenza_pellegrini Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 02.07.12, 21:47
                Chłe, chłe - bardzo mi się podoba ten wątek!
                • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 02.07.12, 21:51
                  Mnie - jak dotąd - też smile

Ale skoro już tu mamy autorkę, to proszę o odpowiedź - o czym jest Napisz na priv?
                • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 02.07.12, 21:53
                  Witam, doszłam do wniosku po przeczytaniu części owej zajmującej "książki", że i ja mam spore szanse na wydanie "książki", czy możesz mi napisać (może być na priv) gdzie udałaś się z owym gnieciuszkiem i co trzeba zrobić aby wydać takie arcydzieło? Dziękuję.
                  • zona_mi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 02.07.12, 22:45
                    Nie bądź głupio wredny - siedząc przed komputerem chyba jesteś w stanie sprawdzić, który wydawca to opublikował.
                    Jeśli chcesz się czepiać, to książki, a nie autorki może, co?
                    • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 10:54
                      Wydawcy nieznanych nikomu autorów po prostu odsyłają z kwitkiem, nawet nic nie odpisując sad
                      • mysia125 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 10:57
                        Gazetowiec, nie zrazaj sie - Harry Potter tez byl kilka razy odsylany wink
                        • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 11:05
                          Dzięki smile Będę próbowała albo do skutku albo do śmierci smile
                          • mysia125 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 11:06
                            Przestaja ci placic czy sie bedziesz reinkarnowac w nowy nick?
                • missmiriam1 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 12:09
                  lorenza_pellegrini napisała:

> Chłe, chłe - bardzo mi się podoba ten wątek!

Lorenza_pellegrini, gdzie kolejna książka, hę?
                  • gazeta_mi_placi Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 12:17
                    Podziękowali jej za współpracę big_grin
                  • iwles Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 03.07.12, 12:38

> Lorenza_pellegrini, gdzie kolejna książka, hę?

ale masz na myśli czwartą ? tongue_out
                    • gazeta_mi_placi [...] 03.07.12, 13:02
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • imasumak No to umrzyj wreszcie i nie zawracaj głowy, no! 03.07.12, 13:11

• thorgalla Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 01.07.12, 11:02
      Przeczytałam "trzy połówki jabłka" nawet dobrze się czyta ale "napisz na priv" to tylko kilka stron,tego bełkotu nie da się czytać.
    • imasumak Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 11:46
      Ale narobiłyście mi smaka smile
      Natomiast bardzo, bardzo podobała mi się "Herbata z Jaśminem" Agnieszki Gil i bardzo ją polecam. Zresztą mówiłam autorce, że liczę na cykl smile. Ciekawostką jest to, że w tej książce jest opisana w pewnym fragmencie jedna z forumek. Ciekawe, czy się zorientujecie wink.
      Ale Agnieszka napisała jeszcze
      "Dziki szczaw".
      Co do A. Kozłowskiej, najbardziej podobał mi się "Czerwony rower", najmniej "Kukułka".
      • gazeta_mi_placi Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 11:55
        Która? Która?
        • imasumak Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 11:58
          Przeczytaj, to będziesz wiedzieć.
          Przy okazji odpoczniesz trochę od forum tongue_out
          • gazeta_mi_placi Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 12:08
            Ale tak prosto z nicka wymieniona czy trzeba się domyślać?
          • iwles Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 12:09

nie żartuj że odpocznie od forum, dopiero wtedy zacznie szperać w wyszukiwarce i czytać wszystkie wątki smile
            • heca7 Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 12:33
              Przeczytałam ale mnie nie zachwyciła. Taka trochę za prosta historyjka gdzie wszystko akurat się udaje, siostra jest zwariowana a w ciuchlandzie tylko bohaterka wynajduje super markowe apaszki- reszta się nie zna wink Powiedziałabym , że dobre dla 16-latki najwyżej.
              • imasumak Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 12:36
                O której ksiazce piszesz?
                • iwles Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 12:39

o "Napisz na priv", no przesz nie o herbacie wink
                  • imasumak Re: Nie czytałam "napisz na priv" 03.07.12, 13:09
                    A po się podpiła pode mnie, no! wink
    • rosapulchra-0 Re: "napisz na priv"-która to napisala :) 30.08.12, 21:21
      Mamoemmy a potrzymasz za mnie kciuki? Bo dostałam propozycję nie do odrzucenia, ale szczegółów jeszcze nie chcę zdradzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka