marija.bar 02.07.12, 15:34 jak sobie radzicie aby się wyspać gdy zza okna słychać np samochody, krzyki, głośną muzykę itp- czy macie jakieś sposoby a może wolicie spać przy zamkniętym oknie pomimo upałów na zewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deelandra Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 15:40 mi tam za oknem żaby drą japy, czasem bażanty jak mają gody Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 17:44 U mnie jeden,dwa razy dziennie na obchód włości przychodzi i dzioba drze. Co roku polowanie w okolicy jest a ta cholera dalej żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 15:41 Na to nie ma sposobu jesli sie mieszka w jakims centrum miasta albo przy ruchliwej ulicy,pomagaja ekrany wyciszajace no,ale sama ich sobie nie zalozysz ,no i nie ma mozliwosci zrobienia tego np.w centrum szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 15:53 www.youtube.com/watch?v=TA6zswmE5X4 tak mniej więcej reaguję jak ktoś jest wyjątkowo upierdliwy Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 16:03 My śpimy przy klimatyzacj -bardzo się przyzwyczaiłam,cisza,idealna tem,i ten uspokajający szumik... Odpowiedz Link Zgłoś
ejjendrej Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 18.08.16, 16:53 Ja mam akurat strasznie hałaśliwy klimatyzator i byłoby z nim jeszcze gorzej, niż przy otwartym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
w-za-duzym-swiecie Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 16:31 Jak nie daję rady, zamykam okno. Trzeba się przyzwyczaić... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 17:42 > jak sobie radzicie aby się wyspać gdy zza okna słychać np samochody, krzyki, gł > ośną muzykę itp Domek w głuszy Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 17:46 Głośną muzykę i imprezowiczów ucisza się policją. Na samochody i inne rozwiązanie jest jedno : przyzwyczaić się. znajoma kupiła sobie zatyczki do uszu ale to raczej nie dla mnie. a i hałas nie jest jakos uciążliwy bo co jakiś czas przejedzie sobie jedno zagubione auto i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 04.07.12, 08:20 Pod warunkiem, że po przeciwnej stronie ulicy nie ma parku, a w następnym budynku dyskoteki. W takim razie o Policji można zapomnieć. Śpimy przy zamkniętych oknach ale latem w weekendy jest koszmar na szczęście to tylko czasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
koolair Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 17:55 Nauczyłam sie spac w korkach, ktore wyciszaja do minimum..i odkad zaczełam w nich spac super sie wysypiam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 18:38 A mnie ostatnio irytuje śpiew ptaków, ostatni jakiś rodzaj ptaka śpiewa od rana przez cały dzień aż do wieczora. Nie wiem co to za ptak, śpiewa mniej więcej tak: "ciuciuciutiririciiucicu", na wysokiej częstotliwości Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 20:56 tez mam tego ptaka zaczyna swoje trliitrliiitiuutiuutrliitrlii o godzinie 3,30 Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 18:51 podwojne okna, zamkniete od strony ulicy ewentualnie zasypianie przy cichej muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 02.07.12, 20:28 Hałas spowodowany zbyt głośną muzyką,wrzaskami uciszam zawiadamiając policję.Mieszkam w sąsiedztwie dyskoteki więc już się nauczyłam załatwiać takie sprawy. Na samochody niestety nie ma mocnych,mieszkam również przy ruchliwej ulicy,dlatego co rusz słyszę TIRy z walącymi naczepami,karetki na sygnale,straż pożarną itd.Do tego trzeba przywyknąć lub zmienić lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 05.07.12, 00:02 > Hałas spowodowany zbyt głośną muzyką,wrzaskami uciszam zawiadamiając policję.Mi > eszkam w sąsiedztwie dyskoteki więc już się nauczyłam załatwiać takie sprawy. Tzn. jak? Dzwonisz po policję, i dyskoteka kończy imprezę...? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 03.07.12, 04:06 Od lat spie w stoperach. Jak bylismy objazdem po Europie, to czesto, gesto mieszkalismy w pensjonacie nad klubem, albo w poblizu, zwlaszcza w Hiszpanii i Wloszech, gdzie zycie sie zaczyna po polnocy i mlodziez na skuterach i motorach lubi jezdzic nad ranem. Stopery byly niezastapione. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 03.07.12, 07:16 A ja przywykłam do hałasu i w ciszy źle mi się śpi. Za oknem mam ruchliwą ulicę oraz tramwaj. Śpię jak zabita, a odgłosy ulicy lubię słyszeć. Za to dziś obudził mnie swąd dymu... Podeszłam do okna, które mam otwarte na oścież i widzę, że wiata śmietnikowa rozbłyskuje płomieniami od wewnątrz, a nad nią unoszą się kłęby dymu. Szary dym snuł mi się też po mieszkaniu. Zaspana zadzwoniłam po straż, gdzie odebrał równie zaspany strażak. Przyjechali, ugasili. Tyle, że ja juz od tej 4 nie śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
moustilou Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 03.07.12, 16:23 kiedy jestem u siebie mam super cisze. kiedy jade do duzego miasta musze pamietac o stoperach. jestem zawsze w wielkim szoku jak glosno jest w PL, w niewielkim miasteczku, w dzielnicy domkow jednorodzinnych, u moich rodzicow! przy kazdym niemal domu-pies, szczekajacy pol nocy razy wszystkie psy w okolicy. skutery, imprezy w ogrodkach ( i wcale policja nie dziala na wstawionych imprezowiczow!!!!) dlatego w tym roku beda spac w stoperach! nie ma innego wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
szironna Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 03.07.12, 20:36 b.b. mnie irytuje głośna muzyka. nie wiem skąd w ludziach ta maniera, żeby słuchać muzyki najgłośniej jak to możliwe. przodują w tym wielbiciele disco-polo. dziś na moim osiedlu do 2 w nocy jacyś imprezowicze słuchali właśnie takiej muzyki. poziom agresji wzrósł mi 1000-krotnie, a nie należę do furiatek. zamknęłam okno, ale to co mi się na usta cisnęło... najgorsze że wraz z letnią pogodą imprez będzie więcej, zatem i muzyka będzie szła w eter. nie dzwoniłam jeszcze na policję, ale jeśli stanie się to nagminne pewnie nie będę miała wyjścia. ptaki, samochody - to mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 03.07.12, 20:40 Problem jest mi obcy, ja śpię mocno w każdych warunkach i o każdej porze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek76 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 04.07.12, 23:25 Mój ulubiony hałas to dźwięki ulicy ... bywało, ze mieszkałam przy ruchliwych, bez problemu się przyzwyczajałam. Co do muzyki, wrzasków, szczeków itp. - zamknięte okno, ewentualnie wezwanie policji. Co do stoperów, to faktycznie pomagają zasnąć, ale przeszłam już swoje z uszami (częściowo przez stopery) i zarzuciłam to ustrojstwo po latach stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 04.07.12, 23:42 Ojej współczuję Mnie tam tylko czasem jakiś pies szczeknie. Chyba chodziłabym ciągle poirytowana z niewypoczęcia, bo ciężko znoszę hałasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jolusia2604 derkacz 04.07.12, 23:51 Ty się ciesz, że nie masz tego w nocy za oknem: www.youtube.com/watch?v=hfyXxFVEcHs Może ktoś zna sposób na tego ptaka? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 05.07.12, 00:26 Ja mam za oknem do tego samoloty, helikoptery i pociągi. W nocy co prawda nie jeżdżą, ale gdy remontują stacje, mlotami pneumatycznymi nap...ją o 3 nad ranem. Okna mam otwarte 24/7 12 miesięcy w roku. Kwestia przyzwyczajenia. Wspominałam juz o sasiadach śpiewakach? No, u mnie byś nie pospała chyba Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 18.08.16, 17:35 lubimy ciszę więc kupilismy takie lokum, by nie było do niego bezpośredniego dojazdu. tzn my dojeżdżamy - ale tylko do garażu, dalej są już tylko blokady wjazdu - otwierane dla straży czy karetki. zatem tylko ruch pieszy i rowerowy. piesi w maju przysiadają na skwerze i czasem się wydzierają, ale to po prostu oznacza wiosnę. potem hałasy nocne już nie występują. nigdy przenigdy nie chciałabym mieszkać "od ulicy" i żadnych domków jednorodzinnych, psy szczekające dają radę mnie wybudzić, nawet gdy okno zamknięte.\ co do radzenia sobie z tego typu hałasem, ponoć jest jakiś typ okien dźwiękoszczelnych z wbudowanym czymś tam, co ci wpuszcza do domu świeże powietrze a nie wpuszcza dźwięków. ponoc nie tanie - ale rozważaliśmy poważnie wymianę okien w mieszkaniu, które mieliśmy kupić (będące własnie od ulicy) Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: hałas za oknem w nocy jak sobie radzić 18.08.16, 17:41 Można kupić urządzenie emituje biały szum i przy nim spać. Odpowiedz Link Zgłoś