Dodaj do ulubionych

ma ktoras nizszego meza?:P

04.07.12, 15:27
Pytam z ciekawosci bo sama spotykam sie z nizszym chopakiem (165cm)a mam 170cm i wszystkie znajome mnie wypytuja czy nie przeszkadza mi nizszy wzrost. Nigdy nie przeszkadzao ale to dopytywanie. Czemu istanieja stereotypy, ze mezczyzna musi byc wyzszy od kobietysad
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:28
      Ja przy takich niższych czuję się wysoka i smukłasmile
      Ale niedużo takich, mam 162...
      • metwoh Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:33
        A kto kogo przez próg przeniesie?
        • zuwka Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:42
          a to niższy nie może być silniejszy? suspicious
      • antyideal Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:40
        Haha , ja podobnie.
        Ale jednak wole jako partnerów
        wielkoludy smile
    • 18_lipcowa1 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:35
      Nie mam i nie miałabym bo nizsi ode mnie faceci są dla mnie niewidzialni.
      A juz 165cm u faceta to pożal sie boże....
    • rosapulchra-0 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:41
      Ja mam. I mam w dpie opinie innych osób na nasz temat.
    • heca7 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:41
      Nie wiem czy to stereotyp ale ja mam tak, że na niższych od siebi facetów nie zwracam uwagi. Sa dla mnie niewidzialni. Mogę porozmawiać, pośmiać się i polubić ale nic więcej. Z drugiej strony dryblasy ponad 190cm też mi się nie podobają wink
    • zuwka Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:43
      tak, te stereotypy, że mężczyzna musi być wyższy i starszy...
    • moofka Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:44
      nie i jak wstecz siegam to nigdy sie z kurduplem nie spotykalam wink
      • kajmanik Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:48
        nie znoszę kurdupli. facet ma mieć min. 180 cm wzrostu zeby m czuła się komfortowo wkładając wysokie szpilki . nigdy nie spotykałam się z niskim facetem. mąz ma 184 cm wzrostu.
      • imasumak Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:50
        Pierwszy mąż miał 173 cm wzrostu. Ja 168 i jak zakładałam obcasy, to mogłam mu na głowę napluć wink.
        Teraz mam męża ze wzrostem 186 i jakoś tak lepiej mi to pasuje wink.
        Aczkolwiek muszę przyznać, że przy ich wyborze, wzrost nie był kryterium. Ani przy wyborze żądnego z moich wcześniejszych chłopaków wink.
    • landora Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:51
      Mój ma 1cm więcej ode mnie, w dodatku jest młodszy. Szpilek i tak nie noszę. Nie ma to żadnego znaczenia, bo od zawsze zakochuję się najpierw w poczuciu humoru, potem w charakterze, a na końcu w wyglądzie wink
      Jeśli facet jest fajny i Tobie odpowiada, to olej głupie komentarze.
      • 18_lipcowa1 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 15:54
        bo od zawsze zakochuję się najpierw w poczuciu humor
        > u, potem w charakterze, a na końcu w wyglądzie wink

ehe jasne
    • 18_lipcowa1 tak se myślę 04.07.12, 15:53
      że niski facet to ma w zyciu przes...ne
      tak patrząc na to co piszecie, na zycie, na preferencje kobiet
      no brzydki moze byc, pryszczaty, gruby, nawet alkoholik z długami - byleby wysoki

bo niski to za chiny swej wady nie zmieni...

----
      ''A moja teściowa nazwała mnie dzisiaj ku..., popchnęła mnie i życzyła mojemu mężowi rozwodu ze mną. Mąż się rozpłakał. Jest między młotem a kowadłem''
      • anetkamaj2011 Re: tak se myślę 04.07.12, 22:23
        18_lipcowa1 napisała:

> że niski facet to ma w zyciu przes...ne
        > tak patrząc na to co piszecie, na zycie, na preferencje kobiet
        > no brzydki moze byc, pryszczaty, gruby, nawet alkoholik z długami - byleby wyso
        > ki

....albo fryzjer nawet, byle wysoki big_grin
    • edelstein Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 17:17
      Nie gustuje w facetach o wzroscie siedzacego psa,moj facet sie broni,nawet w moich najwyzszych szpilkach jestem od niego nizsza,ale wolalabym,by jeszcze z 5cm wiecej mial.Dla mnie nizszy od kobiety facet,a jeszcze jak jest duzo nizszy wyglada komicznie.Nowa odmiana flipa i flapa.To nie stereotypy rzadza tylko natura,a naturalnym jest,ze samiec z w wiekszoscu przypadkow jest wyzszy,wiekszy.W razie napadu jest sie za kogo schowac,bo tak to glowa wystajetongue_out
    • truscaveczka Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 17:22
      Ja, 3 cm. Whateveeeeer...
    • kosheen4 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 17:42
      nie mam, ale wizualnie zawsze mi się podobała para, w której pan jest niższy
      no i moim ulubionym Lannisterem jest Karzeł smile

https://www1.pictures.zimbio.com/pc/Erica+Schmidt+Peter+Dinklage+Erica+Schmidt+SNY8TrMnHbTl.jpg
    • sarling Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 18:38
      Uwielbiam niewysokich mężczyzn!
      Mój mąż jest średni (176cm), ale miałam kilku niższych chłopaków.
      Dla mnie, o ile niskiemu wzrostowi nie towarzyszy waga kogucia, tacy faceci są bardzo seksi.
      Taki mężczyzna w koncentracie.
      Wysoki, bleeeh. Nie lubię być przytulana przez kogoś, którego pępek jest na wysokości mojej twarzy wink
      • imasumak Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 19:43
        sarling napisała:

Dla mnie, o ile niskiemu wzrostowi nie towarzyszy waga kogucia, tacy faceci są bardzo seksi.
        Taki mężczyzna w koncentracie.

smile
        Mój pierwszy chłopak na poważnie był właśnie takim mężczyzną w koncentracie wink
        Wzrost koło 170 cm, mocnej budowy, uroda Azji Tuchajbejowicza, niski tembr głosu..
        Sam seks wink
      • 18_lipcowa1 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 19:45

> Wysoki, bleeeh. Nie lubię być przytulana przez kogoś, którego pępek jest na wys
        > okości mojej twarzy wink

masz 100 cm wzrostu?
    • kasnova Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 18:59
      Ja jestem tego samego wzrostu, co mąż (mam 175 cm), ale wystarczy, że założe buty na jakimkolwiek obcasie, to jestem wyższa. Kiedyś mi taka różnica przeszkadzała, ale odkąd poznałam obecnego męża, nie stanowi dla mnie problemu. Nawet znalazłam plus takiej sytuacji: moja siostra jest mojego wzrostu, jej były mąż ma 186 cm i "wyszły" z tego dzieci - syn 2 m, córka 181 cm. Ja mam nadzieję, że moja córka wzrostem wdała się w rodzine męża i nie będzie taka wysoka jak ja. Jak na razie wszystko na to wskazuje, bo w stosunku do rówieśników jest nieco poniżej średniej.
    • nataliam2 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 19:37
      Mój mąż jest niższy. Ja mam 167 a on chyba 165 albo 164.
      Nie ma to dla mnie znaczenia, szpilki zakładam kiedy mam na to ochotę.
    • kropkacom Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 19:56
      Mąż nie jest niższy.

Znajome żyją w świecie jakiś starych stereotypów. Pewnie same nie są wysokie i tak im się ukształtował świat big_grin
    • poppy_pi Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 20:02
      Iiii tam! Mój facet jest tylko 6 cm wyższy ode mnie, jak ubieram buty na obcasach jestem wyższa od niego i jakoś nikt nas na ulicy nie wytyka palcami tongue_out
    • klubgogo Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 20:18
      Kochasz go i pewnie nie zadajesz sobe pytanie, co będzie, jak zapragniesz założyc 10cmetrowe szpilki. Dla mnie facet to taki powyżej 175.
      • ledzeppelin3 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 20:19
        5 cm różnicy to nie dużo, 69 dacie radę zrobić, spoko tongue_out
    • lilly_about Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 20:24
      Nigdy nie zwróciłam uwagi na niższego faceta.
    • kkalipso Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 20:42
      Mój jest w sam raz,jak zakładam najwyższe szpilki to prawie jesteśmy równi..

Nie lubię niskich,ale chyba bardziej -bardzo wysokich facetów.

Przyznaję,że kiedyś zauroczył mnie niski pan..
    • yuka12 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 20:52
      Ja mam nizszego ode mnie meza. Przez dlugi czas nie przeszkadzalo mi to, ale od kiedy mocno przytyl i mniej elegancko sie ubiera (dzieci, praca, studia), zauwazam roznice coraz czesciej. Wyzsze buty opadaja, gdy z nim jestem uncertain . Poza tym widze wplyw genow na dzieci zwlaszcza syna. Jest duzo nizszy od rowiesnikow. Niestety dzieci poszly za swoim ojcem. Nie bralam pod uwage takiej opcji przed slubem. Ogolnie nie polecam, chyba ze partner ma wspaniala osobowosc i jest z rodziny szczyplych i choc jeden z jego rodzicow ma sluszny wzrost.
    • jowita771 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 21:00
      Miałam kiedyś chłopaka, który był ponad 10 cm niższy ode mnie, ale nietrudno o to, bo jestem wysoka. Mąż jest podobnego wzrostu, 1 cm niższy, ale jak stoimy osobno, to może się wydawać więcej, bo mamy inne proporcje, on jest takiej normalnej budowy, jak większość facetów, a ja mam długie nogi, więc optycznie jestem jeszcze wyższa.
    • aguar Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 21:12
      Mój jest niższy ode mnie o jakieś 6-7 cm. Tylko ja mam ponad 180, więc o nim też nie można powiedzieć "kurdupel". W młodości bardzo mnie irytowało jak mówiono mi, że powinnam mieć wyższego faceta, bo dlaczego bym miała tak ograniczać sobie wybór? Zakochiwałam się na zmianę w wyższych ode mnie i w mniejszych o głowę. Aha! Obcasów teraz nie noszę ze względu na chore kolana. Kiedyś czasem zakładałam.
    • iuscogens Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 21:26
      Ja nie mam, ale biorąc pod uwagę, że mam 156 cm trudno byłoby takiego znaleźć. za to w LO byłam szaleńczo zakochana w takim, który chyba nawet 170 cm nie miał. Absolutnie mi to nie przeszkadzało, uważałam, że to słodkie smile
    • lola211 Re: ma ktoras nizszego meza?:P 04.07.12, 21:35
      Para, gdzie nizszy jest facet wyglada komicznie.Przyklad:
      www.fakt.pl/Sebastian-Kulczyk-z-zona-Katarzyna,galeria-artykulu,160579,1.html
      Niski wzrost w moich oczach dyskwalifikuje mezczyzne.
      • sarling Re: ma ktoras nizszego meza?:P 05.07.12, 09:59
        Naprawdę, to że się jakoś razem wygląda dyskwalifikuje mężczyznę?
        =:

Weź takiego Charlie Sheena i jego żonę - piękna para (on wyższy!), ale to jeden z większych zwyroli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka