Dodaj do ulubionych

Dzis zostane macocha

31.07.12, 13:35
A dokladnie-dzis wreszcie poznam o 10lat mlodsza ode mnie corke narzeczonego. nie wiem jak sie zachowac? czy byc dla niej jak kolezanka, czy raczej jak kobieta jej ojca i traktowac ja z dystansem rodzic-dziecko. bo w koncu ona jest niewiele mlodsza ode mnie. mam stracha jak to bedzie. spedzi u nas 2 tyg.
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:37
      A nie możesz jej traktować jak normalnego człowieka? wink to jakie później będą między wami stosunki ( czy przyjaciółki czy partnerka ojca itp ) wyjdzie w praniu a na początku traktuj ją normalnie jak nowo poznaną dziewczynę czy kobietę.
      • samamama69 Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:40
        haha. normalnego czlowieka owszem, ale nie chce byc zbyt luzacka, ani zbyt oschla. do tej pory zamienilysmy kilka zdan na skype ale to nie to samo co w realu.
        • sadosia75 Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:43
          No to nie bądź zbyt luzacka i zbyt oschła wink Ktoś tu dobrze radzi bądź sobą, nie rób jej za matkę bo matkę to ona już ma. Nie udawaj nikogo bo to do niczego nie prowadzi. Potraktuj dziewczynę po partnersku.
    • princy-mincy Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:39
      badz soba, to raz
      dwa- matka dla niej nie bedziesz, dziewczyna ma swoja wlasna matke
      trzy- na poczatku raczej z dystansem, jak sie oswoice po paru dniach, skrocic dystans
      byc uprzejma ale nie nadskakiwac
    • chipsi Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:39
      Zależy po ile macie lat. Jeśli Ty 18 a ona 8 to relacje będą inne niż jeśli obie jesteście dorosłe. Wtedy podeszłabym do niej jak kobieta do kobiety i nie tworzyła niepotrzebnego dystansu.
    • triss_merigold6 Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:41
      OMG jaką macochą... poznasz, porozmawiasz, zachowuj się normalnie i uprzejmie.
      • dzidka-dwa Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:47
        właśnie, zależy ile macie lat. Bo jeśli Ty dwadzieścia kilka a ona nastolatka to raczej relacje kobieta-dziecko. Ale jeśli liczba w twoim nicku jest twoim rocznikiem to ,nie wypominając wieku, obie jesteście już dojrzałe kobiety. Sama jestem rocznik 79 i nie chciałabym żeby mi matkowała kobieta o dekadę starsza ode mniesmile
    • samamama69 Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:49
      ja mam 29, ona 19
      • lady-z-gaga Re: Dzis zostane macocha 31.07.12, 13:57
        >czy raczej jak kobieta jej ojca i traktowac ja z dystansem rodzic-dziecko

Żartowałaś, prawda? big_grin
        Traktuj ją jak gościa. Dorosłego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka