kropkacom 31.07.12, 14:11 W sumie co w tym nagannego? Macie przecież takie świetne figury... Pytam, bo czytam, że w Polsce to wszystkich oburza i nawet kara się mandatem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:12 A jak jest w Czechach? Na zwykłej publicznej plaży można? Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:13 nie ale ja sie juz w ogóle nie opalam, szkoda mi skóry, a juz tej delikatnej to bardzo (kilka lat temu spedziłam dzień na plazy w Marsylii w kostiumie z push-upem i przez 3 tygodnie leczyłam poparzenia miejsc, które do tej pory słońca za bardzo nie widziały, mimo uzycia kremu z filtrem) Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:29 Ja sobie poszłam na plażę nudystek. Bardzo mi się tam spodobało, super się kąpać w morzu nago (bo samego opalania nie lubię za bardzo), kompleksów się wszelkich wyzbyłam (babeczki były w każdym wieku, od dziewuszek do babć), ale byłam tylko dwie godziny. Opalałam się topless przed swoim weselem na własnym balkonie (w niedzielę, vis a vis kościoła). Na szczęście trzecie piętro, więc ufam, że parafianie niewiele widzieli. Suknia była taka, że trzeba się było do niej równo opalić, a na solarium szkoda mi było kasy. I więcej grzechów nie pamietam, ale za żaden nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 21:44 Witam w klubie! ja w tym roku na wczasach też chodziłam na plażę dla naturystów, pięknie równo się opaliłam i do morza czasem też na golasa sobie popływałam. Tekstylne niech żałują - nie wiedzą jaką przyjemność tracą Odpowiedz Link Zgłoś
roksanka_3 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:34 jak tak gdzies na uboczu coby nikt nie widzial to czemu nie, publicznie przy obcych chlopach gdzie wszystkie baby w kostiumach nigdy w zyciu, a wlasnie dlatego ze taka u nas kultura ze sie czlowiek nie obnaza publicznie, w innych krajach mozna? tak se babki nago lataj po ulicy i dziewczyny mlode i stare tez? a juz na jaks plaze nudystow bym nie poszla tzn mozei poszla ale z kolezanka nigdy z mezem Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:37 nie, ale ja sie w ogole nie opalam, mam zbyt delikatna skore Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:39 Gdybym mogła się pochwalić fajnym cycuszkiem to chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yotsukaido Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:41 Ja to b.sobie chwalę opalanie topless. Nic mnie bardziej nie denerwuje niż ślady po kostiumie kąpielowym na ciele. W do0datku wizualnie zmniejsza to piersi! Niestety w Polsce chyba tylko raz pozwoliłam sobie na takie beztroskie plażowanie - ale byłam wtedy i młodsza, i głupsza, i też nie trąbiono tak na temat kar, mandatów. I wcale nie wzbudziłam żadnego oburzenia czy bulwersacji innych plażowiczów. Chociaż o ile dobrze pamiętam, to nie był dzień, kiedy na plaży były tłumy. Nikt nawet palcami nie wytykał. A nawet jeśli ktoś się przyglądał, to dyskretnie. na opalanie topless pozwalam sobie tylko zagranicą, gdzie nie jest to dziwowiskiem i w obecności mojego partnera. Jeżeli wakacjujemy w grupie znajomych, to nie jestem już taka odważna. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:46 Na plazy jestem w stanie wytrzymac max godzine - nudze sie i staje sie kompletnie restless wiec wlasciwie o zadnym opalaniu nie ma mowy. Ale plywac nago uwielbiam i zdecydowanie preferuje miejsca na swiecie umozliwiajace taka opcje. W Ontario topless jest legal nie tylko na plazy - w kazdym publicznym miejscu. Ale nie widzialam jeszcze nigdy (procz Pride Parades) zeby jakies kobiety z tego prawa korzystaly na ulicy czy w bibliotece, czy chocby i na basenie Odpowiedz Link Zgłoś
platki_sniadaniowe a co ma fajna figura do opalania sie topless? 31.07.12, 14:45 mam fajna figurę a topless się nie opalam bo korzystam z plaży miejskiej na której się topless nie opala. Sa plaże przeznaczone golasków, ale ja nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 14:51 sama sobie odpowiedziałaś. W Polsce jest to karalne, więc niewiele osób to robi. Figura w tym przypadku to kwestia drugorzędna... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:05 Dla mnie to bzdura karanie na plaży za zdjęcie stanika, ale to nie mój interes w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:08 Czemu o figurze? Bo chyba mniej się babki swojego nienagannego ciała wstydzą. Piersi jakby nie było to chyba już nikogo nie ruszają i czego tu się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:13 ale to nie ma znaczenia dla faktu ich pokazywania, czy się swoich cycków wstydzisz, czy jesteś z nich dumna, w momencie, kiedy pokazywanie ich publicznie jest wykroczeniem. Inaczej - podstawowy powód, dla ktorego polki nie łażą po ulicach nago to nie wstyd ale sankcja karna. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:16 Plaża to jednak nie ulica. Tak? Na ulicy tez nikt nie chodzi w kostiumie kąpielowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:10 bzdura nie bzdura, nie każdy ma ochotę zostać ukarany mandatem za taką bzdurę. Dlatego jakoś buntu społecznego w tej sprawie nie ma. Ja osobiście nad polskim morzem byłam raz w życiu, biustu jeszcze wtedy nie miawszy, więc mi to zwisa prawdę mówiąc, czy można tam na golasa czy nie. Rewolucji czynić nie będę... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:17 Golas od pasa w dół to u kobiet topless. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:26 > Golas od pasa w dół to u kobiet topless. Możesz rozwinąć tę wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:29 To chyba oczywiste, ze se pomyliłam Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:10 kropkacom napisała: > Dla mnie to bzdura karanie na plaży za zdjęcie stanika, ale to nie mój interes > w końcu A bo to sie po prostu jakiejs kobiecie musi chciec i zaskarzyc takie prawo jako niekonstytucyjne, powalczyc i sie zmieni - skoro faceci moga pol nago, czemu nie kobiety? Tylko komu by sie chcialo? Szczegolnie, ze chyba sa jednak jakies oficjalne plaze dla naturystow i kluby takowych wiec czy warto kopie kruszyc? Tak pytam ... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:13 Zaraz kopie... Topless to nie golas. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:12 nie. Zdrowie mi miłe, nie opalam się ani topless ani nie-topless. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:14 No, jednak plaże nad Bałtykiem chyba pełne opalających się, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 21:43 A miliardy much jedzą g.wna. To żaden argument. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:17 Jak jeszcze się opalałam, to zwykle wybierałam plażę pomiędzy plażą naturystów a zwyczajną, tam byłam topless. Plaża dla naturystów była opanowana przez jakichś starych zboczków, nie dało sie tam wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:18 Naturyści chodzą nago, anie bez stanika Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:25 Ale ja miłam ochotę opalać się właśnie nago. Nie z powodu idealnego ciała, ale dlatego, że nie lubię białych śladów, a nagości nigdy się nie wstydziłam. Jednak zweryfikowałm opinię o sobie jako niewstydliwej i mało pruderyjnej po spedzeniu 10 minut na plaży dla naturystów, poszłam kilometr dalej i już chodziłam tam ze dwa lata. Głównie były tam babki topless, trochę par różnie rozebranych. Nie było za to dziadków gejów-ekshibicjonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:18 Na hiszpanskich plazach to normalne. Nie znam nikogo (oprocz siebie) kto by nie opalal sie topless. Ja sie topless nie opalam, bo w ogole malo sie opalam. Nie lubie, niemal natychmiast dostaje uczulenia. No i jak widze dziewczyny 35-letnie ze zmarszczkami, wysuszona skora ramion, dekoltami jak u 50latki, natychmiast sie ubieram. Wole byc biala i gladka niz brazowa i pomarszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:23 Ja tak jak Sueellen. Nie opalam się bo wolę zachować zdrową skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:31 Ja opalam się w wodzie. Jednak tłumy nie tylko w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 15:30 opalałam się, zanim nie zazęłam karmić. Teraz mimo nieźle dobranych staników biust już nie ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 17:01 Jeśli w ogóle się opalam, to na własnym ogródku topless. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 17:39 Kiedyś jak byłam piekna i młoda to tak, teraz mi "i" zostało Nawet nie wiedziałam, ze to karalne, chociaz w czasach kiedy ja to robiłam było to taka zadkoscią,ze chyba nikomu do glowy nie przyszło aby wlepiac manadaty za topples. Zreszta żaden z panów do okała mnie nie podkablował Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 17:55 tak, ale jak nikogo nie ma. wolę nie straszyć ludzi ostatni raz ze dwa tygodnie temu na rowerze wodnym, na środku jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
zaradna.mama Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 18:21 lubię mieć brzuch opalony, więc nie zaradna-mama.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 18:30 Zdarza mi się, ale tylko przed własnym domem, nie rzucam się w oczy. Publicznie, nie, bo to jest zabronione, zdaje się? A co figury mają do tego...? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 ojej 31.07.12, 19:30 wlasnie mi przypomnialas ze dawno sie tak nie opalałam a kiedys i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 19:44 Opalałam się jako nastolatka I raz jak już byłam dorosła i miałam dzieci, byłam z nimi i z M na plaży-szybko sie jednak ubrałam bo jednak obecność dzieci wymaga aktywności a nie leżenia i smażenia się, a łażenie po plaży pół nago to już dla mnie hard core Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 21:20 Ja się opalam nago. Od czasu do czasu w solarium Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 21:39 nie opalam się już wcale Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Czy opalacie się topless? 31.07.12, 21:40 Nie. Nie opalam się w ogóle. Gdybym się opalała, fakt posiadania takiej, a nie innej figury, byłby dla mnie małym problemem (ja z tych, które nie rozumieją, jak można np. zaprzestać ulubionego opalania się, bo ma się rozstępy, czy bliznę po operacji). Odpowiedz Link Zgłoś