Dodaj do ulubionych

Problem z Zasypianiem

24.09.12, 10:02
Przepraszam jeśli już był taki wątek... ale jestem tu nowa smile Mam problem ze swoją 4 miesięczną córeczką Emilką. Mała nie potrafi sama zasypiać, może wymagam za dużo ale staram sie z nią "ćwiczyć" zasypianie, więc gdy widze że jest bardzo śpiaca ide ją włożyć do łóżeczka problem w tym... że ledwo włożona do łóżeczka, rozbudza się tak jak by przespała ze 3h i zaczyna sie bawić... Niestety jedyny skuteczny sposób to usypianie na rękach... ale i tak po drugim podejsciu tzn odłożeniu do łóżeczka już śpiacej dzidzi to sukces... problem w tym że jest coraz cięższa aż boje sie pomysleć co będzie później... miał może ktoś taki problem ??? z góry dziekuje za odpowiedzi i rady pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: Problem z Zasypianiem 24.09.12, 10:37
      masz złe podejscie.
      Jak sie po raz setny czyta "jak nauczyc dziecko samo zasypiac", to człowieka ogarnia pasja.

A chodzenia z nia nie cwiczysz? Dlaczego? Przecież, jak bedzie miała 15 lat, to co to bedzie dla twojego kregosłupa, ćwicz, cwicz już od urodzenia. Co to jest, że takie dziecko chodzic nie umie!!

W kwestii zasypiania jest tak samo. Tego sie nie da nauczyc, to samo przychodzi z wiekiem.
      A niemowlak potrzebuje bliskosci i poczucia bezpieczeństwa.
      • paula22s Re: Problem z Zasypianiem 24.09.12, 10:41
        Uważam ,że takie dziecko potrzebuje bliskości matki i jest to najpiękniejszy czas kiedy możesz tulić swoje maleństwo , także spokojnie dziecko samo się nauczy spać , mój synek ma 2,5 roku i już sam zasypia a też usypiałam go tuląc i nosząc , bo potrzebowałam jego bliskości jak i on mojejsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka