Dodaj do ulubionych

z jakimi grami spędzacie wieczory

27.09.12, 20:21
grami rodzinnymi głownie z dzieckiem/dziecmi.... moze coś podłapiemy nowego
Obserwuj wątek
    • ola Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 27.09.12, 20:24
      własnie w tym momencie gramy w kokoriko Lego wink
      Lubię też tą o Nessie, i Krecika
      • litle.frog Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 27.09.12, 20:26
        Lego, Auta i takie jakieś planszowe. Oprócz tego memo, Quiz, skaczące czapeczki, Piotruś
        • patir23 Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 27.09.12, 20:35
          o właśnie ja tak sie zastanawiam co kupic czy czapeczki czy te angry birds...cena czapeczek jest bardzo przystepna smile dla 4 letniego smyka chce
          • litle.frog Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 27.09.12, 21:20
            Kupuj smiało! Ja gram z 4 i 6 latkiem. Te ptaki podobno są średnie ale mój starszy się uparł że koniecznie chce mieć. Mamy jeszcze Małpki, dzieci je lubią a ja nie znosze.
            • andaba Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 27.09.12, 21:27
              U nas od lat króluje memory. Ma to tę zaletę, że dzieci wygrywają bez problemu.

Szczerze mówiąc, to czasy, kiedy uwielbiałam gry planszowe, minął prawie 30 lat temu, nie wiem, jak kiedys to mogłam uwielbiać smile
              • e-milia1 nasza tez w memory nas ogrywa 27.09.12, 21:38
                do tego planszowe, wojne i w inne dziwactwa ktore se cora powymysla. czesto gramy tez w chowanego.
    • papalaya Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 27.09.12, 21:46
      wróciwszy z pracy o 17-18, po zjedzeniu obiadu, odwiezieniu dzieci na zajęcia, przywiezieniu ich z powrotem, zajęciu się innymi obowiązkami domowymi itp itd, o godzinie 23 zasiadamy całą rodziną do gier big_grin

najbardziej lubimy grać w kulki w durnia big_grin
    • xxe-lka Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 09:00
      Scrable, Rummikub i nieśmiertelne Pędzące żółwie - to są hity
      czasami warcaby, monopol, ostatnio dziadek nauczył dzieci grać w karty - w wojnę konkretnie i są tą czynnością zafascynowani, mam nadzieję, że im wkrótce przejdzie wink
      • penelopa40 Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:11
        scrable, rummicub, Trio, gra w życie, cluedo, różne wersje Monopoly, memo, memory, bingo, bitwa o grunwald, gry planszowe lego różne, karty zwykłe, Uno, karty scooby doo, mastermind, totem, quiz o przyrodzie, gra o Polsce, druga o świecie - z pytaniami, jaka flaga, blocus, grzybobranie, warcaby, chińczyk, młynki i wszelkie te klasyczne, gry kośćmi i cała masa innych, córka ma fioła na punkcie gier planszowych i mamy ich sporo...
        • chomiczkami Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 15:24
          penelopa40 napisała:

> scrable, rummicub, gra w życie, cluedo

Moje ulubione gry smile.
      • estragonka Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:12
        xxe-lka napisała:

>ostatnio dziadek nauczył dzieci grać w karty - w wojn
        > ę konkretnie i są tą czynnością zafascynowani, mam nadzieję, że im wkrótce prze
        > jdzie wink

hehe nie licz na to wink ale pociesze Cie, ze swoja 9-latke nauczylam w te wakacje grac w durnia, to przynajmniej ciekawsze niz wojna i kiedys sie konczy big_grin

z planszowek my gramy najczesciej w Gre w zycie, Lego Creationary, Zgadnij kto to, Blokusa.
      • aqua48 Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:16
        Memory, zwłaszcza samochodowe, to był dłuuugo hit. A potem Czarny Piotruś, chińczyk, łamisłówka, remik, eurobiznes, to całą rodziną. Z babcią moje dzieci grały w szachy i w tysiąca. Ze mną jeszcze w halmę i warcaby. Z tatą w wojnę.
        Całą rodziną układaliśmy też namiętnie puzzle.
    • chipsi Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:17
      Źle ze mną - przeczytałam "z jakimi GARAMI..." big_grin
      • methinks Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 14:23
        Klasyczny "Freudian slip" wink
      • bi_scotti Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 15:31
        chipsi napisała:

> Źle ze mną - przeczytałam "z jakimi GARAMI..." big_grin

Well, well - glodnemu chleb (lub chociaz garnek) na mysli wink
    • e_r_i_n Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:29
      Z żadnymi.
    • larenata Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:33
      Scriba, Pictureka
    • mondovi Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:39
      Mam jedynaka ( 6 lat), więc warcaby, fajna jest też "Karta Rowerowa" allegro.pl/gra-karta-rowerowa-i2640146622.html, makao.
    • damajah Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:49
      z młodszą (4l) grzybobranie, chińczyk, puzzle, "hej to moja rybka" (super gra ale małej trzeba trochę pomagać), piggy pop, domino.

Ze starszą (11l) gramy w planszówki takie jak ze znajomymi (uwielbiamy planszówki i często się spotykamy na gry) Obecnie: pociągi, osadnicy (z różnymi rozszerzeniami), Carcassonne. Nowość dla nas to Agricola, nie wiem czy mała da radę ale jak my trochę pogramy (lubi obserwować) to załapie pewnie.
      Dawniej uwielbialiśmy RPG i w tym starsza uwielbiała uczestniczyć jako chowaniec ale w Wawie nie mamy z kim - jakiś czas graliśmy w planszówki w tym klimacie (fantasy) ale wierny przedwiecznym został tylko mój mąż ze swoją najstarszą córką smile
      • damajah Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 10:51
        pisząc "mała" miałam na myśli starszą - lat 11. Gry typu pociagi czy osadnicy nie nadają się dla małych dzieci oczywiście. Myślę że 10-11 lat jest już ok (nasza młoda gra pełnoprawnie i sprawnie)
        • a-bara Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 15:46
          Osadnicy nadaja sie juz dla 8 latka. Moj radzi sobie wysmieniciesmile
        • megi-1 Re: z jakimi grami spędzacie wieczory 28.09.12, 19:32
          Moja 8latka gra i w pociągi i w osadników,zresztą my też bardzo lubimy te gry.Jeszcze fajna jest 7cudów światasmileale to już dla starszychsmile
    • aneta-skarpeta jak sie gra w durnia? 28.09.12, 15:05
      powiedzciesmile
      • erdbeere40 Re: jak sie gra w durnia? 28.09.12, 15:11
        Znalezione w sieci:
        spec.pl/rozrywka/gry/poznaj-zasady-jak-grac-w-durnia
        • bob.budowniczy Gry 28.09.12, 15:19
          z 3 latkiem w Dzień i Noc, 3l i 6 l - memo, grzybobranie, kamelot, listonosz.
          • bi_scotti Re: Gry 28.09.12, 15:34
            Scarbble, Clue, Settlers of Catan, Carcassone, czasami Monopoly. Z calej rodziny, ja i Najmlodszy jestesmy najwiekszymi milosnikami gier planszowych, reszta po 1-2 grze zaczyna dawac do zrozumienia, ze "robia nam uprzejmosc" grajac dalej.
            • mamaemmy Re: Gry 28.09.12, 19:13
              Scrabble(tylko z mężem),jenga,spadające małpki,garibaldka(ale to z mężem tylko),wojna,memory i snorta-robi furore ostatnio na imprezach wink
    • adwarp Re: dla entuzjastek gier planszowych z Warszawy 29.09.12, 22:01
      www.informacja.warszawa.pl/aktualnosci/kociol_2012__festiwal_gier_na_politechnice
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka