Dodaj do ulubionych

Peszek i Mazurówna u powiatowego

17.10.12, 10:22
oglądałyście?

bo ja tak...niestety

peszek
nie można złego słowa powiedzieć, że baba głupoty gada, ale mówi rzeczy dość jasne dla dużej części społ, a mówi to w taki sposób jakby odkrywała, że Ziemia Jest Okrągła
i to jej zachwycanie się ze jest taka niszowa bla bla bla

co mnie niemiłosiernie drażniło

no i wojewodzki nie dawał jej radysmile
no i Mazurówna

generalnie sprawiała wrażenie trzepnietej i nieogarniętej.
niby miało być szokująco, a wyszło jak zwykle
ogladałyście?
Obserwuj wątek
    • sarling Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 10:59
      Spałam wczoraj u znajomej i oglądałyśmy.
      Peszek, dobra, nie zgadzam się z nią, ale jest jaka jest.
      Ale Mazurówna...
      W życiu nie uznam, że w związku z tym , że jest TĄ MAZURÓWNĄ nie można na głos powiedziec, że jest po prostu nienoramlna. Sorry, ale ja widze gołego cesarza, a nie artystkę.
    • 18lipcowa3 masakra 17.10.12, 11:06
      Mazurówna próbuje grać fajną babcię ala 'mam 100 lat ale się trzymam i jestem luzara'' czemu wyraz daje tez swoimi strojami i makijażem.
      Tanczyc to juz ledwo tanczy i nie ma co ukrywać.
      Może fizycznie i dobrze się trzyma ale jej próby udawania cool są załosne. Tak samo jak jej stylizacje. Mogę podać parę przykladów jak sie można godnie starzeć.

Peszkowa? Hmm no cóż.. Ktoś tu już to napisał słusznie- ją to ktoś powinien dobrze przer...ąć i na dodatek zrobic jej dziecko. Jednym słowem babie się hormony na mózg rzucają, po prostu jej chłopa i rodziny trzeba. Tak to sie wlasnie konczy bycie ''niszową'' około 40tki.
      • magiczna_marta Re: masakra 17.10.12, 11:23
        Komu się hormony na mózg rzucają to ja nie będę palcem pokazywać...

Peszkowa jaka jest każdy widzi, ja mam dużą tolerancję dla ludzi, jak jej tak pasuje to proszę bardzo, to samo Mazurówna, wisi mi i powiewa.
        • 18lipcowa3 Re: masakra 17.10.12, 12:24
          magiczna_marta napisała:

> Komu się hormony na mózg rzucają to ja nie będę palcem pokazywać...

Alez Amerykę odkrylaś, naprawdę.
          Jestem w 7 miesiącu ciązy i jestem jednym wielkim chodzącym hormonem, ale niejako mam jakby do tego swięte prawo, dziubku.
          • magiczna_marta Re: masakra 17.10.12, 13:05
            O mój boszzzz, jedna jedyna na całym świecie w ciążuni chodzisz, no klękajcie narody.
            Czerwony dywan na rolce mąż fryzjer przed Tobą rozkłada czy jeszcze na to nie wpadłaś?
            • 18lipcowa3 Re: masakra 17.10.12, 13:14
              magiczna_marta napisała:

> O mój boszzzz, jedna jedyna na całym świecie w ciążuni chodzisz, no klękajcie n
              > arody.

Ty, a wez mi powiedz czemu moja ciąza w tobie taką agresje wzbudza co?

> Czerwony dywan na rolce mąż fryzjer przed Tobą rozkłada czy jeszcze na to nie w
              > padłaś?

Ja chociaz MAM męża.
              • magiczna_marta Re: masakra 17.10.12, 13:27
                Mam w d.upie Twoją ciąże, wkurza mnie ta hipokryzja.
                Może Peszkowa nie chce/ nie może mieć dziecka i nic Ci do tego.
                Z wojującej antydzieciowej maszkary zmieniłaś się w rozklapciałą mamuśkę, blehhh, nie wiem co gorsze, znajdź środek bo się Twoich "złotych mysli"czytać nie da.
                A co do męża, dziś masz, jutro możesz nie mieć. Możesz być rozwódką albo wdową, więc wiesz, ciesz się chwilą wink
                • 18lipcowa3 Re: masakra 17.10.12, 14:24

> Mam w d.upie Twoją ciąże, wkurza mnie ta hipokryzja.
                  > Może Peszkowa nie chce/ nie może mieć dziecka i nic Ci do tego.
                  > Z wojującej antydzieciowej maszkary zmieniłaś się w rozklapciałą mamuśkę, blehh
                  > h, nie wiem co gorsze, znajdź środek bo się Twoich "złotych mysli"czytać nie da
                  > .
                  > A co do męża, dziś masz, jutro możesz nie mieć. Możesz być rozwódką albo wdową,
                  > więc wiesz, ciesz się chwilą wink

żałosne musi byc życie twe
                  • magiczna_marta Re: masakra 17.10.12, 14:53
                    Bo?
                    • 18lipcowa3 Re: masakra 17.10.12, 15:57
                      magiczna_marta napisała:

> Bo?

bo jestes przepełniona nienawiscia i agresja
                      to chyba gorsze niz hipokryzja
                      • magiczna_marta Re: masakra 17.10.12, 16:20
                        Przypomnieć Ci jak plułaś jadem na matki i małe dzieci? Jak ironizowałaś że mają macice zamiast mózgów? A teraz święta matka polka i receptą na zło tego świata jest "mąż i progenitura".
                        Jesteś dla mnie paskudnym typem homo sapiens i nie zamierzam udawać że Cie lubie, możesz to nazwać że pałam nienawiścią i agresją.
                        • 18lipcowa3 Re: masakra 17.10.12, 17:05
                          magiczna_marta napisała:

> Przypomnieć Ci jak plułaś jadem na matki i małe dzieci? Jak ironizowałaś że maj
                          > ą macice zamiast mózgów? A teraz święta matka polka i receptą na zło tego świat
                          > a jest "mąż i progenitura".

Jakos bedziesz musiala z tym zyć.

> Jesteś dla mnie paskudnym typem homo sapiens i nie zamierzam udawać że Cie lubi
                          > e, możesz to nazwać że pałam nienawiścią i agresją.

Ty dla mnie równiez, co gorsza niezrównoważonym.
                          A to czy mnie lubisz zwisa mi naprawdę.

Zbadaj hormony bo moze tez masz coś nie tak skoros taka nienawistna.
                          • magiczna_marta Re: masakra 17.10.12, 20:35
                            Nie posikaj sie z wrażenia uncertain
          • alurka Re: masakra 21.10.12, 18:55
            Ale jakby inni mogą mieć w d....twija ciążę i hormony...dziubkuwink
            Poza tym- ciąża nie zwalnia z myślenia
      • ladylu Re: masakra 17.10.12, 11:49
        18lipcowa3 napisała:

> Peszkowa? Hmm no cóż.. Ktoś tu już to napisał słusznie- ją to ktoś powinien dob
        > rze przer...ąć i na dodatek zrobic jej dziecko. Jednym słowem babie się hormony
        > na mózg rzucają, po prostu jej chłopa i rodziny trzeba. Tak to sie wlasnie kon
        > czy bycie ''niszową'' około 40tki.

obrzydliwe to co piszesz.
        • triss_merigold6 Re: masakra 17.10.12, 13:06
          Kiedy to prawda w 9 na 10 wypadkach.
          • olena.s Re: masakra 17.10.12, 13:36
            Nie.
        • karra-mia Re: masakra 17.10.12, 14:01
          obrzydliwe ale prawdziwe
      • grendel2011 Re: masakra 17.10.12, 13:22
        Nie dla każdego posiadanie dzieci jest jednoznaczne z uczuciem szczęścia i błogości. Troszkę empatii życzę.
      • policjawkrainieczarow Re: masakra 17.10.12, 15:25
        > Może fizycznie i dobrze się trzyma ale jej próby udawania cool są załosne. Tak
        > samo jak jej stylizacje. Mogę podać parę przykladów jak sie można godnie starze
        > ć.

Acha, a dla niej twoje (czy kogokolwiek z tego wątku) wskazówki i uwagi na temat godnego starzenia się są zapewne tak zabawne, jak dla ciebie czy reszty zdegustowanych pań byłyby uwagi dwunastolatek na temat tego, co wypada paniom po 30ce czy 40tce.
    • triss_merigold6 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:14
      Peszek się na głowę rzuciło, odkryć dokonuje jak 16-latka.
      • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:31
        a ja wole takie "odkrycia" (szczegolnie o betonie religijnym, o zapyzialej Polsce) niz odkrycia jak posprzatac chalupe i robienie PROGRAMU i CELEBRYTKI z baby latajacej ze szmata

jak to u artystek wszystko przerysowane, Mazurowna sztuczna, taka forme przyjela, chocby byla zwariowana prywatnie, to jednak przerysowuje to na uzytek medialny, ma to jakis koloryt, zamiast dewotek spod kosciola 100 razy bardziej wole ja
        wole takie przerysowanie Peszkowny niz Dody, ktora udaje ze ma wysokie IQ i nic nie potrafi powiedziec co ja w zyciu interesuje oprocz bycia elfem, a jej muzyki tez jakos nie slychac
        • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:36
          ok, ale pokazujesz skrajnosci
          peszek- doda
          maleńczuk- arka noego

a przeciez sa mega ciekawe, fajne i ciekawe i do tego normalne osoby
          • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:42
            taaa np ty wink
            • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 12:15
              no własnie, ale jakos jeszcze nikt sie na mnie nie poznał...ich stratatongue_out
              • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 13:00
                moze wlasnie dlatego ze jestes normalna ? czyli typowa?
                zauwazylas ze ludzie tak strasznie nerwowo reaguja na odchyly domagajac sie normalnosci po czym normalnych nie chca ogladac w TV
                dlatego wyskakuja z tv katole i antykatole
                doda i peszek
                ja nie chce polskiej normalnosci w TV, bo ta normalnosc to nasza polska zasciankowosc, ciemnota i beton
                ja wole peszkowne i kolorowa mazurowne
                • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 13:47
                  ja absolutnie nie reaguje nerwowo na odmiennosc, oryginalność
                  natomiast nie podnieca mnie odkrywanie prawd objawionych, silenie sie na oryginalnośc za wszelką cenę etc

lubie innośc, ale lubie jak cos za tym idzie. Podoba mi sie że Mazurówna -jest kolorowa i odjechana i totalnie sie rozczarowałam tym, jaka siebie przedstawiła u wojewodzkiego, bo okazało sie, że pod ta peruką nic ciekawego nie ma. A skoro jest naprawde ciekawa, miala ciekawe zycie ( bo zapewne miała) to czemu postawiła na pozę a'la Doda? rzuca widzom ochłapy i widzowie maja sie cieszyc, że w tv jest kolory ptak?
        • sumire Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 21.10.12, 19:41
          o, i ja też!
          nie wolno zapominać, że jedno i drugie jest kreacją - i branie zachowań i wypowiedzi obu pań śmiertelnie serio jest wielką pomyłką.
    • ala_bama1 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:21
      Mazurówna jak dla mnie jest groteskowa. Abstrahując od jej wyglądu, całe jej zachowanie to jedna wielka żenada. Głośna, krzykliwa, przy czym mocno ociężała psychicznie. Te nieudolne próby pokazania jaka z niej luzara zniesmaczyły nie tylko mnie. Sądząc po minach Peszek i Wojewódzkiego miałam wrażenie że nie tylko ja ją tak odbieram
      • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:23
        peszek miała fajna minę jak na nia patrzyłabig_grin
    • peggy_su Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:27
      Artyści z reguły sa dość egocentryczni, więc mnie nie dziwi że Peszkowa tak swoje odkrycia przezywa. Co więcej lubię ją nawet i choć się z nią nie zgadzam, to podoba mi się, że podkreśla że to sa JEJ poglądy i nikomu ich nie narzuca.

Bardziej wnerwia mnie Wojewódzki, który na siłę chciał zdobyć sojusznika w swoim zacietrzewieniu na katolików, pisowców i innych konserw.

Co do Mazurówny, byłam trochę zażenowana tym jej siłowym byciem cool. Aczkolwiek już po napisach była taka wstawka, kiedy ona całkiem innym głosem, ze zwyczajną mina mówi że to po prostu kreacja. Zresztą wcześniej też stwierdza że jest wolna i że nic nie musi. Nie musi się podobać, nie musi się ubierać jakoś, może wyglądać jak cyrkowiec. i rzeczywiście robi z siebie momentami pajaca ale chyba całkowicie jej wisi co kto sobie pomyśli.
      • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:30
        a szkoda, że Mazurówna robi TAKĄ kreację
        bo mogłaby tak wygladać, ale liczyłam na to, że rozmowa z nią może być inspirująca, a nie była

postawiła na tanie szokowanie
        • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:35
          przyszla do pajaca to odstawila taka a nie inna kreacje , proste
          widzialam ja w innym wywiadzie, bardziej takim programie o niej samej i mowila inaczej, interesujaco o swoim zyciu i wyborach
          zreszta z perspektywy ponad 70 l. kobiety mozna a nawet nalezy miec dystans do siebie i pomijac szczegolowe lub nudne momenty zycia wink
          wyluzuj to zobaczysz jak to moze byc fajnie smile moze sie nauczysz do osiagniecia podobnego wieku
          • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:38
            jestem wystarczająco wyluzowanawink
          • kolpik124 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:41
            Za 40 lat wezmę twe rady pod uwagę babciu big_grin
            • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:43
              tak od razu to sie nie da ! cwicz od dzis
              • kolpik124 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 11:50
                Średnio mi się chce, jeśli efektem ma być robienie z siebie pajaca w podeszłym wieku i dorabianie do tego ideologii "artystkom i yntelektualystkom wielkom jestem i nic nie muszem": big_grin
                • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 12:17
                  niby nie musi, ale jakos nie przychodzi do wojewodzkiego w wersji jeansy i bialy t shirt
                  wink
                  ja widze w tej kreacji wiecej desperacji niz luzu
                  • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 12:53
                    dlaczego zakladasz ze t-shirt i dzisny sa wyluzowane a kolorowe wlosy nie?
                    • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 13:51
                      nie zrozumiałas

mazurówna, z racji tego jaka jest, zaszokowałaby mnie przychodząc w jeansach i t-shircie- na zasadzie- mialam dzisiaj ochotę przyjsc w normalnych ciuchach, wiec przyszłam, bo mam wszystko w d... i robie co chcę

ubrała sie kolorowo, przerysowanie i trzyma sie cały czas konwencji- niczym nie zaskakuje i jakoś nie wychodzi z niej- pytanie czy dlatego ze nie chce, czy dlatego ze musi byc kontrowersyjna na potrzeby telewizyjnej kreacji

widziałam jej niektore wywiady i wygladała zupełnie inaczej- odjazdowo, ale naturalnie i tak tez sie zachowywala- wtedy mówiła fajnie i ciekawie

jej ubrania przestaly dawno szokować
                      • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:10
                        watpie zeby przestaly chocby po tym watku
                        • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:17
                          ja w tym wątku wyczytalam raczej zarzut, ze zachowywała sie dziwnie i głupio, a nie że szokowała strojem

bo zachowywała sie głupio, pajacowała i postawiła na tania prowokację- jest to skuteczne na całym świecie- lady gaga, madonna etc- ale z wyzynami oryginalnosci nie ma to wiele wspólnego
        • sadosia75 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 13:30
          Poszukaj wywiadów Mazurówny z początku lat 90, później świetny wywiad przeprowadziła z nią Młynarska ( i tu też do wyboru. jeden w formie papierowej i jeden dla polsat cafe. obydwa warto obejrzeć i przeczytać ) chyba z dwa miesiące temu Mazurówna udzieliła wywiadu Annie Morskiej. Ale teraz nie pamiętam czy to była Pani czy Twój Styl czy może Zwierciadło.
          Mazurówna to mądra baba,która ma wiele mądrych rzeczy do powiedzenia. Ale nie u powiatowego.
    • aneta-skarpeta Re: masakra 17.10.12, 11:40
      jednak to Ty chyba powinnas się wyluzowaćtongue_out
      • an_ni Re: masakra 17.10.12, 11:45
        a gdzie twoj luz ktory deklarujesz pare postow nizej?
        • aneta-skarpeta Re: masakra 17.10.12, 12:19
          to, że jestem wyluzowana nie oznacza automatycznie, że mnie nic nie interesuje i wszystko mi sie podobawink

dla mnie kazdy moze nawet nosic majtki na glowie i ja nikomu nic nie bronie, ale daję sobie prawo do mówienia tego co mysle- bez specjalnej spinki
    • lilly_about Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 12:21
      Bardzo dobry dobór gości. Oba te babska wrzucam do jednego worka i wysyłam w kosmos.
    • sadosia75 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 13:14
      Z doskoku oglądałam.
      Peszkównę kiedyś uwielbiałam. Dziś zastanawiam się za co ją uwielbiałam?
      Nudna, przeświadczona o swojej genialności i kompletnym debiliźmie całej reszty.
      Mina mędrca oświadczającego iż niebo owszem jest niebieskie w odcieniu zieleni gdyż to takie niszowe jest. jak ona sama...

Mazurówna jak to Mazurówna . Nie zaskoczyła, nie zniechęciła. Nic nowego. A szkoda.
      • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 13:53
        z racji ilości sprzedanych płyt wychodzi na to, że peszek jest mniej niszowa niz dodawink
      • brak.polskich.liter Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:13
        sadosia75 napisała:

> Peszkównę kiedyś uwielbiałam. Dziś zastanawiam się za co ją uwielbiałam?

Muzycznie jest niezla. Moze za to?

Sadze, ze bycie artysta, czyli umiejetnosc tworzenia ciekawych rzeczy w jakimkolwiek medium niekoniecznie idzie w parze z przytomnoscia umyslu. Naprawde nie wiem, skad oczekiwanie, ze ciekawa barwa glosu, nieprzecietne umiejetnosci taneczne, czy zdolnosc dobierania kolorow koreluja z rozsadkiem, ogarnieciem zyciowym, czy IQ.
        • sadosia75 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:32
          Muzycznie to tak. Masz rację jest całkiem całkiem. Wypełniła dziurę w tej dziedzinie. Ale kiedyś chyba była też mądrzejsza. Może mniej znana, albo znana jako córka TEGO pana .
          Nie wiem co dziewczynie w głowę się stało, ale coś się jednak stało.
          I może faktycznie talent muzyczny czy taneczny nie musi iść w parze z tym, że z ust wydobędzie się coś ciekawego. No bo w sumie to kto powiedział, że tak ma być?
        • an_ni Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:32
          o tototo
          to bywa wrecz odwrotnie proporcjonalne
    • volta2 Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:11
      peszkową widzialam tylko w końcówce, jak się kłóciła, ze nie ma depresji.

czy ta pani jest ilustracją obecnie supermodnego słowa hipsterka? czy ma tak od zawsze?

co do mazurówny - nie bardzo wiem kto zacz, aczkolwiek baletem się od niedawna interesuję(słyszałam, że ona jakoś tak z branży)
      dała popis żenady - niestety

mogła zaprezentować się jako fajna babka, z dokonaniami, z romansami(czemu nie) na koncie, coś wspomniec konkretniej o rodzinie(coś o synu słyszałam) - a wyszło co wyszło.
      nie wiedziałam kto to ta pani i się nie dowiedziałam. niczego o niej się nie dowiedziałam i dalej nie wiem, musiałabym pogooglować a mi szkoda czasu. słabizna.
    • grave_digger Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:29
      peszek obrzydliwie wygląda w tej fryzurze. a że urodziwa nie jest... straszne.
      • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:31
        mnie strasznie rozbawiała jej fryzurasmile
      • antyideal Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 14:57
        Nawet bardzo urodziwą kobietę ta fryzura by oszpeciła uncertain
        • aneta-skarpeta Re: Peszek i Mazurówna u powiatowego 17.10.12, 16:27
          a nawet mężczyznęsuspicious
    • aneta-skarpeta przyznac się 17.10.12, 15:23
      które uznały mój wątek za ciekawy?suspicious
      • antyideal Re: przyznac się 17.10.12, 16:17
        Będą nagrody ?big_grin
        • aneta-skarpeta Re: przyznac się 17.10.12, 16:27
          kto wie..kto wie..big_grin
          • antyideal Re: przyznac się 17.10.12, 16:28
            Zaraz wzrosnie znaczaco liczba kliknięc wink
      • czarnaalineczka Re: przyznac się 17.10.12, 16:30
        ja moge uznac big_grin
        ma szanse na ciekawa jatke big_grin
        • wioskowy_glupek Re: przyznac się 17.10.12, 17:47
          Mazurówne do tej pory znałam tylko z przebitek jakiegoś programu na polszmacie zawsze bylam ciekawa co to za klown, to przy okazji tego wątku się dowiedziałam.

Taki sobowtór Kory tylko Ramonki jej brakuje.
          • antyideal Re: przyznac się 17.10.12, 17:51
            Po co ? Wyglada jak krzyzowka Kory i Ramonki
            tylko bardziej kolorowa ;p
        • aneta-skarpeta Re: przyznac się 17.10.12, 21:36
          czarnaalineczka napisała:

> ja moge uznac big_grin
          > ma szanse na ciekawa jatke big_grin
          >
          ehh jestem na straconej pozycji. edel mi skradła dzisiejsze szoł
      • duola77 Re: przyznac się 17.10.12, 19:54
        ja.
        wiele o sobie powiedziałyście , jakby przypadkiem
        nie , nie jestem rozczarowana , raczej upewniona

uwielbiam takie watki "pomimo" big_grin
        • heca7 Re: przyznac się 18.10.12, 10:06
          Obie są przestylizowane. Peszek jest odpychająca zarówno wyglądem jak i zachowaniem. Mazórówna mnie raczej bawi.
          • triss_merigold6 Re: przyznac się 18.10.12, 10:13
            Peszek jest rozpaczliwie brzydka, ale szczerze mówiąc wolę ją w wersji depresyjnej i męskiej niż wystylizowaną na seksi fleksi. Wtedy była przerażająca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka