Dodaj do ulubionych

Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki

22.10.12, 09:13
W piątek wypuściłam jedną z wiatrołapu. Dziś jedna mi się do pokoju uparcie pcha smile
Kawy chce? smile
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 09:21
      Nażarły się zmutowanych biedronek to c się dziwićwink
    • lola211 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 09:23
      Pod brama znalazłam martwą, kot mojej mamy złapał inna na balkonie i zadusił- biedne ptaszki..
      • heca7 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 09:39
        U mnie praca wre od świtu. Zaglądają pod balkon, siedzą na tujach. Co klika dni jakaś z rozpędu się zagapi i pacnie w okno. Już się zastanawiałam czy im aby nie powiesić czegoś do jedzenia?
        • hugo43 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 09:44
          u nas tez pacnela,ze skutkiem smiertelnymsad
          • kagrami Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 09:51
            zróbcie coś z oknami, u mnie sie skonczyły ptaszki zabijać jak zasłoniłam okna zasłoną jasną we wzory a nie taką ciemną że się świat w szybie odbija..
            No i nie może być też oświetlenia czyli nie zasłoniętych okien "na przestrzał"..
            • kagrami thegimel 22.10.12, 09:55

thegimel - być może twoją sikorkę wychował jakiś człowiek, np. znazazł młodego i dał kanarzycy na wychowanie i dlatego sie nie boi. A może kupiłaś dom od miłośnika ptaków? Sikorki wracają do miejsc gdzie jadały poprzedniej zimy.
              Zazdroszczę "oswojonej" sikorki smile
              • thegimel Re: thegimel 22.10.12, 10:05
                No karmimy zawsze, ale na balkonie, a pcha mi się do okna z drugiej strony mieszkania smile
                Może to ta, którą z wiatrołapu wypuściłam z flaszką przyleciała podziękować smile
    • guderianka Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 09:55
      U nas sikorki były i są przed biedronami wink Przylatują od ok,3 tygodni, dobierają się do słonecznika na balkonie i pobudzają aktywność kotów tongue_out Nieraz jest ich 3- 4 szt wink
    • goodnightmoon Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 10:08
      U nas też plaga - ale nie szalonych, tylko złodziejowatych.
      Wyciągają warstwę ocieplającą spod dachu, podejrzewam że budują gniazdo.

Pomijając fakt, że niszczą nam ocieplenie, to szkoda mi ptaszyn - bo przecież ten materiał jest szkodliwy. A one to do buzi biorą, a potem małe ptaszki będą na tym leżeć ... ehhhhh.
      • grave_digger Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 18:47
        zima idzie! budują co?? gniazdo?? big_grin okres lęgowy się dawno skończył.
        • heca7 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 18:52
          grave_digger napisała:

> zima idzie! budują co?? gniazdo?? big_grin okres lęgowy się dawno skończył.
          U mnie też kradną! Gąbkę z poduszek na tarasie. A sroki kradną mi (teraz, tzn w dzień) włosie z wycieraczki przed drzwiami. Mam szybę w drzwiach i widzę jak wejdę do wiatrołapu. No i na co im o tej porze takie włosie?
    • ulau Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 10:15
      U mnie się jedna rozprawiła z siatką przeciw owadom na oknie sad Akurat wybrała sobie tą największą, więc najdroższą sad
      A jak powiesiłam jakieś kolorowe wstążki żeby ją odstraszyć to wczoraj juz siedziała na wstążkach sad
    • soha2 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 10:21
      iii m, tylko dwie tongue_out
      mi kiedyś do domu trzy mazurki wleciały - weź to wygoń, rozleciały się po całym domu tongue_out
    • edelstein Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 11:07
      Sikorke to ostatni raz wieki temu widzialam.Wroble sa juz dosc egzotyczne tutaj.Za to sa papugi,takie male zielone.Papuga to bardzo europejski ptakwinkRudzika widzialam,przychodzi do ogrodu i wiewiorka tez.
      • edelstein Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 11:08
        Tak wiem,ze wiewiorka to nie ptak,bo zaraz sie ktos doczepitongue_out
        • thegimel Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 11:15
          Jak w UK mieszkałam to też pełno zielonych papug latało. Mąż nie chciał uwierzyć aż nie zobaczył. Pouciekały/właściciele wypuścili i się zaklimatyzowały smile
          • edelstein Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 18:43
            Podobno miasto je wypuscilo,jako zolnierzy walczacych z szkodnikami z braku naturalnych wrogow,ktore wyginely czy cus.Ile lat tu mieszkam sikorki nie widzialam,a papugi taj,czekam na malpy zamiast wiewiorekwink
    • thea19 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 14:24
      u mnie maja karmnik tubowy z ziarnami i zlatuja sie gromadnie. pies ma zakaz zblizania sie do okna balkonowego a reszta rodziny musi zastygnac w bezruchu jak cos przyfrunie.
      • beata985 Re: Po zmutowanych biedronach - szalone sikorki 22.10.12, 18:50
        thea19 napisała:

reszta rodziny musi zastygnac w bezruchu jak
        > cos przyfrunie.
        big_grinbig_grin
        u mnie tak samo było zeszłej jesienismile
        w tym roku to nie wiem czy je nakarmię-przy moim zapominalstwie dorobiłam się wołków zbożowych w ziarnach które zostawiłam w szafceuncertain
        a narazie zeżerają mi gąbkę ze stołków....zaczęły w zeszłym roku i naprawdę niewiele z nich
        zostało....najlepsze że miały do wyboru ziarna słoninę jabłka.....dopóki stały stołki nie tknęły niczego innego....no głupie jakieś....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka