Dodaj do ulubionych

O telewizjii

25.10.12, 16:01
Raz na jakiś czas pojawiają się wątki dotyczące telewizji. Część emam uważa, że telewizja to zło i niedobro, że należy wyrzucić z domu odbiornik telewizyjny i zapomnieć o tym wynalazku szatana. Jest też część przyznających się do odstresowania przy mało ambitnym serialu czy innej WDPD. Są też opinie, że telewizja to nie tylko Tańce z gwiazdami, ale też bardzo ciekawe programy. Trzeba tylko je wyszperać z całego "asortymentu".

Ja strasznie rzadko oglądam, czasem jak jem samotnie obiad czy śniadanie, uruchamiam TV by mi coś brzęczało. Próbowałam szukać czegoś odpowiedniego dla mnie, jak dotąd bez powodzenia.

Tak więc, Moje Drogie, polecicie mi fajne, sympatyczne, wciągające audycje telewizyjne? Może jakieś seriale, może jakieś programy dokumentalne?
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: O telewizjii 25.10.12, 16:10
      Zależy kto co lubi. Ja bardzo lubię programy przyrodnicze i podróżnicze czyli wszelakie na kanałach Nationale Geografiki, discovery, travele itp. Jak sie chce poodmóżdżać włączam Comedy Central. A jak mnie juz odmóżdżyło to AXN wink
    • bella_roza Re: O telewizjii 25.10.12, 16:16
      ja jestem z tej trzeciej opcji, nagrywam wybrane filmy (nieraz są w środku nocy) i oglądam wtedy gdy mam czas i ochotę. audycji, oglądałam you can dance ale nie ma kolejnej edycji niestety. inne są dla mnie niestrawne. z seriali polecam Mad Men, leci na tv kultura od niedawna pierwsza seria.
    • anorektycznazdzira u mnie- kanały 25.10.12, 16:16
      Nie programy albo seriale, tylko kanały: Discovery, History, Science, Planete, National Geografic, Animal Planet. Lecą na okrągło bo zawsze coś fajnego tam jest. Przeplata się jeszcze z TVN turbo (mąż- samochody), TVN 24 (wiadomości kiedy chcesz) i AXN (odmóżdżacz kryminalny, jeśli mamy ochotę do piwa).
      Dobre filmy z komputera i DVD, nigdy z TV.
      • pitahaya1 Re: u mnie- kanały 25.10.12, 16:26
        anorektycznazdzira napisała:

> Nie programy albo seriale, tylko kanały: Discovery, History, Science, Planete,
        > National Geografic, Animal Planet. Lecą na okrągło bo zawsze coś fajnego
        > tam jest.

I to jest w tych kanałach najgorsze big_grin
        Który nie włączysz, zawsze coś ciekawego leci. Wczoraj dzwoniła męczydusza z polsatu, zeby umowę przedłużyć. Na pytanie - jakie kanały preferujemy - wymieniłam powyższe i tyle. Reszty mi do szczęścia nie trzeba. Pan nie był zachwyconysmile
    • kamunyak Re: O telewizjii 25.10.12, 21:24
      Ja nie oglądam "kanałów" a konkretne programy, które wyszperam z całodniowego programu
      Np. wczoraj "Ożenek" na TVP Kultura, w doborowej obsadzie. Wiem, wiem...gdzie to ma się do Perfekcyjnej albo jakiegoś innego animalsa, setny raz z tymi samymi kotkami albo pieskami...
      • marzeka1 Re: O telewizjii 25.10.12, 21:49
        Oglądałyśmy to samo big_grin , też wczoraj przypomnieliśmy sobie "Ożenek"- obsada tak rewelacyjna, że szkoda byłoby przegapić.
        Czasem zerknę na wiadomości, wolę jednak kanały tematyczne, np. Planete czy mój ulubiony Via History.
        Produkcje TVN oglądam na ich platformie tvnplayer w necie, aby nie oglądać durnych reklam.
    • kkalipso Re: O telewizjii 25.10.12, 22:00
      Nagrywam sobie i w wolnej chwili oglądam.

Lubię jak- tak po północy zaczyna się dobry film,nagram i po powrocie z pracy do przyjazdu córki ,dokończę sobie ten film.

Przyrodnicze,historyczne powtarzają ciągle więc olewka.
      Podoba mi się jak trafię na _24 godz.przed śmiercią_ czy jakoś tak,zawsze nagram.
      AXN ogląda mąż mam dosyć,poważnie.

A reszta to tak przy okazji nie to ,że czekam...
      • zero_sum Re: O telewizjii 26.10.12, 07:48
        To "24 godziny przed śmiercią" zapowiada się interesująco. Gdzie to można zobaczyć?
        • kkalipso Re: O telewizjii 26.10.12, 09:49
          „24 godziny przed śmiercią” to serial dokumentalny, który wyjaśnia powody przedwczesnej śmierci wielu ikon popkultury, między innymi Janis Joplin, Gianniego Versace, Anny Nicole Smith, Jima Morrison, Johna Kennedy JR. czy Rivera Phoenixa. Serial nie przedstawia typowych biografii. Każdy epizod pokazuje 24 godziny z życia znanych osób, ujawnia fakty, również te z lat młodości, które mogły świadczyć o zbliżającej się tragedii. Twórcy, dzięki przeprowadzonej psychologicznej analizie, chcą wyjaśnić, dlaczego niektóre gwiazdy show biznesu za wcześnie odeszły.

Emisja: poniedziałek 11:50, wtorek 14:20, piątek 12:45, sobota 15:05 na TTV

Z grubsze znam każdą historię,ale zawsze jest coś o czym nie wiedziałam,np.ostatnio o Versace(jego były kochanek który go zastrzelił,zaraz póżniej popełnił samobójstwo).
    • nenia1 Re: O telewizjii 26.10.12, 09:35
      Ale coś cię interesuje konkretnie, coś lubisz bardziej/mniej, czy raczej obojętnie?

Bo ciekawych programów jest dość sporo, jest historia, podróże, ekonomia, kuchnia, urządzanie wnętrz, kryminologia, ochrona środowiska, zwierzęta, motoryzacja, sport, medycyna, katastrofy, nauka itd.

Ja bardzo lubię programy dokumentalne i przyrodnicze, ale nie pogardzę też dobrymi programami kryminalnymi. Świetnym serialem przyrodniczym była "Planeta Ziemia", bardzo ciekawe dla mnie są "Dzika Rosja", a ostatnio "Dzika Skandynawia" bo się tam wybieram.
      Z historycznych niezła jest seria "Apokalipsa" czy "Polowanie na nazistów", ale trzeba lubić smile
      Ciekawa bywa "Inżynieria ekstremalna" po wpływem programu zwiedzając Francję pojechaliśmy zobaczyć most w Millau.
      Z katastroficznych polecam "Katastrofy w przestworzach" albo "Tuż przed tragedią".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka