Dodaj do ulubionych

Rezygnacja ze stanowiska

29.10.12, 12:02
Co napisac w uzasadnieniu? Podpowiedzcie, proszę. Atmosfera jest okropna, praca stresująca i wykańczająca, więc zaczęły sie kłopoty ze zdrowiem. Tylko jak to ująć w slowa....
Obserwuj wątek
    • anaisanais Re: Rezygnacja ze stanowiska 29.10.12, 12:06
      A masz cos nowego? Rezygnacja jak sie nie ma czegos w zanadzu to tez moze byc niezly stres?
    • irima2 Re: Rezygnacja ze stanowiska 29.10.12, 12:09
      Abo napisz prawdę, albo napisz, że z powodów osobistych i kropka.
    • aqua48 Re: Rezygnacja ze stanowiska 29.10.12, 15:00
      alfa36 napisała:

> Co napisac w uzasadnieniu? Podpowiedzcie, proszę. Atmosfera jest okropna, praca
      > stresująca i wykańczająca, więc zaczęły sie kłopoty ze zdrowiem. Tylko jak to
      > ująć w slowa....

"W związku z narastającymi problemami zdrowotnymi nie jestem w stanie wykonywać obowiązków na stanowisku XXX. Proszę o przyjęcie mojej rezygnacji." Cium cium.
    • inguszetia_2006 Re: Rezygnacja ze stanowiska 29.10.12, 18:09
      Witam,
      Po co od razu rezygnować? Może najpierw uderz do związków zawodowych, czy innych rad pracowniczych, że jest mobbing, czy co tam innego. Albo poproś o przeniesienie na inne stanowisko z uwagi na problemy zdrowotne, takie i takie. Zagraj va bank, bo i tak nie masz nic do stracenia. Może najpierw zacznij od pisma do dyrektora, czy innego tam menago z prośbą o podwyżkę, bo stres, dużo więcej pracy etc. Zbadaj grunt. Może przez przypadek coś ugrasz. Jak nie ugrasz nic, to składaj to wypowiedzenie, bo praca, która odbiera zdrowie jest do bani. Nie poddawaj się jednak tak łatwo, stres będziesz miała wszędzie, nie masz gwarancji, że nie wpadniesz pod rynnę. Tutaj chociaż znasz już przeciwnika. Nie to, że zachęcam cię do brnięcia w beznadziejność, ale spróbuj powalczyć o swoją pozycję w tej konkretnej firmie. Najwyżej odeślą cię z kwitkiem, a może, może się coś ruszy?
      Co ci szkodzi? Już chciałaś pisać podanie o rozwiązanie stosunku pracy, no nie? To napisz najpierw o podwyżkę, o to i o siamto. Zdenerwuj ich przed odejściem porządnie;-P
      Pzdr.
      Ing
    • dextera.m Re: Rezygnacja ze stanowiska 29.10.12, 20:17
      Napisz z "powodow osobistych" i tyle. Twoja to sprawa czy zdrowotne czy inne.
    • a.va Re: Rezygnacja ze stanowiska 29.10.12, 20:25
      Ale to ma być rozwiązanie umowy o pracę? To w ogóle nie uzasadniaj, nie ma takiej potrzeby.
      • alfa36 Re: Rezygnacja ze stanowiska 17.11.12, 18:05
        Rzecz dotyczy mojej znajomej. Czy rezygnacja ze stanowiska jest pojmowana jako rezygnacja z pracy? Dziewczyna wczesniaj pracowała na innym stanowisku, choc teraz ono jest już (od dobrych kilku lat) zajete, więc wrocic na nie nie mozna. Jak to wygląda z formalnego punku widzenia? A można taką rezygnację wycofac? Pytam, jak jest formalnie.
        • ardzuna Re: Rezygnacja ze stanowiska 17.11.12, 20:37
          W firmie prywatnej czy w urzędzie?
          Poradź jej żeby została. Dłużej klasztora niż przeora. Przyjdą nowi zwierzchnicy i będzie lepiej.
          • alfa36 Re: Rezygnacja ze stanowiska 17.11.12, 22:09
            Rzecz się dzieje w spółdzielni.
        • a.va Re: Rezygnacja ze stanowiska 17.11.12, 20:54
          Pracownik nie może wystąpić oficjalnie o zmianę warunków pracy (a więc rezygnację ze stanowiska), może tylko zaproponować pracodawcy, żeby to pracodawca zaproponował na piśmie nowe warunki. Więc niech twoja znajoma nie pisze żadnego pisma (które i tak będzie nieważne), tylko porozmawia zwyczajnie z szefem. A powód - ja bym powiedziała, że zakres obowiązków nie do końca odpowiada temu, co chciałabym dalej robić, że wolałabym robić to i tamto - albo coś równie dyplomatycznego, z czego będzie wynikało, że chcę robić coś innego (a nie pozbyć się akurat tego stanowiska).
          • alfa36 a.va 17.11.12, 22:10
            Napisałam na priv, spójrz, proszę.
            • a.va Re: a.va 17.11.12, 22:15
              Ok.
              • alfa36 Re: a.va 18.11.12, 00:17
                Napisałam.
    • baltycki Rezygnacja ze stanowiska, nie z pracy! n/t 17.11.12, 20:42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka