Dodaj do ulubionych

Przeterminowana modelina

06.11.12, 18:35
Tak,nudzi mi się i nie mam wiekszych problemówbig_grin
Otóż kupiłam dzis rano w malym sklepiku m.in modelinę za 4zl (cena mniej ważna),modelina nie daje sie kleić,rozsypuje się ..sprawdzam..data ważnosci minęła w grudniu 2011..
I teraz -co byscie zrobiły?
Oddalybyscie taki towar ze smieszną ceną kilku zlotych?Bo sie nie nadaje do użytku?
Dodam,że 1cm tej modeliny próbowalysmy rozbroić-więc jakby jest uzywana-ale sie nie udało i spojrzałam na datę produkcji grudzień 2010,okres ważności 1 rok.
4 zlote,a nawet 3,99..grosze..
Z drugiej strony pamietam czasy jak na te 4zł musialam zapieprzac godzine(nascie lat temu )
Gdyby to bylo npj akies Tesco,czy Real,po prostu bym oddała.
A tu mały rodzinny sklep..-taki co jest w nim szwarc ,mydło i powidlo.W sumie głupio tak iśc.
Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Przeterminowana modelina 06.11.12, 18:42
      Oddałabym towar - nie żądając zwrotu pieniędzy.
      • mamaemmy Re: Przeterminowana modelina 06.11.12, 18:46
        amoreska napisała:

> Oddałabym towar - nie żądając zwrotu pieniędzy.

ooo to dobre.Bo i tak ja wyrzucimyuncertain
        No nie wpadlabym na to!
        • pipi43 Re: Przeterminowana modelina 06.11.12, 19:24
          Podobnie - zwróciłabym uwagę, ze mają przeterminowany towar.
          I tyle.
    • thegimel Re: Przeterminowana modelina 06.11.12, 19:52
      Jakby był to sklep koło którego przechodzę codziennie, to oddałabym i kasę bym wzięła. Albo wymieniłabym na coś innego. Ziarnko do ziarnka... Jak miałabym specjalnie jechać, to bym olała.
    • jolinae Re: Przeterminowana modelina 15.07.14, 10:51

Można wtedy dodać do zeschniętej modeliny świeżej, w podobnym odcieniu i
      zmieszać. Lepszym - i tańszym - sposobem jest jednak zmieszanie modeliny z odrobiną tłustego kremu lub oliwki. Na początek najlepiej dodać kropelkę i dokładnie ugnieść, w razie potrzeby dodawać więcej.
      hand-made-by-bell.blogspot.co.uk/2011/05/co-zrobic-gdy-modelina-jest-za-miekka.html--
      A co do reakcji: oddać czy nie, mam mieszane uczucia, ponieważ z jednej strony coś na kształt wspierania rodzimego małego handlu, a z drugiej oni jednak nie mają skrupułów sprzedając stary towar. Czyli, jak uważasz. Jednak Twój post ma już niejaki czas, wię do tej pory problem dawno rozwiązany.
      Czemuz milionami ciagle rzadza glupcy?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka