vesper_lynd_1 24.11.12, 17:13 1.„ Oswoić cukrzycę” 2. „Cukrzyca nie gryzie! – zatrzymaj się... i dowiedz się więcej” 3. „ Obudź się!- cukrzyca nie śpi” Dziewczyny, które z w/w haseł podoba Wam się najbardziej? Można pisać dlaczego tak i dlaczego nie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 17:15 Alez każde mówi o czym innym. Pierwsze jest dla chorych, zdrowy nie ma co oswajać. Drugie jest nielogiczne, bo jak nie gryzie, to po co mam sie dowiadywać? Widocznie nie jest groźna. Trzecie, hm..., sprawia wrażemnie, ze wszyscy mamy cukrzycę, albo bedziemy mieć. Żadne do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd_1 Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 17:23 Pierwsze- niekoniecznie do chorych- nie znasz nikogo, kogo bliski czy uczeń choruje a on się boi i musi sam się z tym najpierw zmierzyć? Trzecie...albo możesz każdego dnia spotkać kogoś kto na nią choruje a nawet o tym nie wie- dlatego ważne jest, aby wiedzieć jak rozpoznać objawy, nakierować, pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 17:25 Trzecie Od razu kojarzy mi się ze śpiączką cukrzycową, wstrząsa, zmusza do zastanowienia-dobra gra slów Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 17:39 - cukrzyca nie śpi” ja słyszałam, że usypia Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 17:55 haslo powinno byc w miare krotkie, a wiec dwojka odpada. glosuje na 3 Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 19:36 Witam, Żadne. Wszystkie wyświechtane do bólu,a jak coś jest wyświechtane/banalne to ucho/oko nie łapie tego. To jest takie bla, bla, bla, bla, bez treści. Lepiej stworzyć hasło bardziej kanciaste, albo, żeby było łatwiej hasło na bazie jakiegoś znanego powiedzenia, senstencji np. Cukrzyca da ci pospać(w sensie da ci popalić, bo śpiączka cukrzycowa ci grozi) i w tym stylu ciągnąć temat. No! Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ankieta zdrowotna:) 24.11.12, 19:44 I hasło naprawdę nie powinno za bardzo straszyć. Już dawno zbadano, ze hasła, które straszą, są wypierane z umysłu. Nie ma co straszyć cukrzycą, bo to powoduje, ze wiele osób właśnie, na wszelki wypadek, NIE zrobi badań. Trzeba by raczej zachęcić, ze jak zrobia czy sie dowiedza o chorobie, to będą bezpieczniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś