Dodaj do ulubionych

polisa ubezp. -pies

30.11.12, 17:20
w zwiazku z ponizszym watkierm...jakie macie polisy na zwierzeta?
Obserwuj wątek
    • karra-mia Re: polisa ubezp. -pies 30.11.12, 17:25
      nie mamy
    • shellerka Re: polisa ubezp. -pies 30.11.12, 17:26
      ubezpieczyłam swoją sukę na okrągły milion złotych. czasem jak na nią patrzę, to widzę ten milion i kazdego dnia udowadniam sama sobie, jak bardzo kocham zwierzęta.... tongue_out
    • pierwszy_poruszyciel Re: polisa ubezp. -pies 30.11.12, 22:14
      Mam, na kota - nic wypasionego, ale mam nadzieję że w razie czego da radę. Płacę ok 6-7 funtów miesięcznie, ubezpieczenie pokrywa koszty weterynarza do 7500 funtów na jedną chorobę, bez ograniczeń czasowych. Jak można się domyślić mieszkam w UK.
      • gato.domestico Re: polisa ubezp. -pies 01.12.12, 12:38

nie pisze o ubezpieczeniu za granica smile . .. . w uk jest masa ubezpieczen na kazdym kroku, chodzi mi o PL
    • marta13sar Re: polisa ubezp. -pies 01.12.12, 10:56
      Niestety nie mam, ale bardzo bym chciała mieć. Po przeczytaniu tematu "ile bym wydała na leczenie swego zwierzaka", zaczęłam szukać takiego ubezpieczenia. Znalazłam, ale typowe OC, niestety nie mogłam znaleźć ubezpieczenia tzw zdrowotnego. Znalazłam stare wpisy na temat ubezpieczenia w PZU, natomiast nie znalazłam aktualnej oferty. Byłabym wdzięczna za jakieś namiary. Bo dla mojego psiaka jestem gotowa na bardzo wiele, ale boję się, że w przypadku bardzo kosztownego leczenia mogłoby mnie na nie, nie stać. Jeśli byłaby taka możliwość, to bardzo chętnie ubezpieczyłabym to moje szczęście.
    • red-truskawa Re: polisa ubezp. -pies 01.12.12, 20:24
      kurcze, nie pamiętam jakie tow. ubezpieczeniowe maja w ofercie ubezpieczenie zdrowotne, ale na pewno takie sa, bo byli u nas w pracy z ofertą, ale to było jakies 2 lata temu.
      • jola-kotka Re: polisa ubezp. -pies 02.12.12, 04:33
        W PZU masz ubezpieczenie "cztery lapy",zwrot kosztow leczenia,
        smierci,pochowania.
        Jesli kogos pogryzie to tez zwrot szkod.
        Koszt zalezy jesli pies rasowy np.zdobywca medali to wiekszy ale chyba nie wyzszy niz 900zl rocznie bo ja tyle place i to byla najwyzsza kwota,ale mi chodzilo przede wszystkim o ubezpieczenie w przypadku kradziezy psa i cos tam doplacam takze pewnie mniej.
        Pies nie moze miec wiecej niz 6 lat.
        Bylo potrzebne zaswiadczenie od weta o stanie zdrowia.
        Pies musi byc zaczipowany.
        • marta13sar Re: polisa ubezp. -pies 03.12.12, 11:58
          Niestety jestem po rozmowie z infolinią PZU i powiedziano mi, że ten produkt nie jest juz w sprzedaży. Nie mają też innego ubezpieczenia zwierząt domowych. Jeśli macie jakieś dodatkowe informacje gdzie, co i jak, to bardzo proszę o namiary. Tak się też zastanawiam, czy gdybym na chwilę wyjechała z moim psiakiem np do Anglii i tam go ubezpieczyła, czy honorowaliby leczenie w Polsce gdyby co (oby nigdy nie było takiej potrzeby).
          • d.wludyka Re: polisa ubezp. -pies 03.12.12, 15:42
            Mam, ale tylko OC, zawarte w polisie ub. domu.
            Zwróc uwagę na wiek do jakiego można ubezpieczyć psa
    • thea19 Re: polisa ubezp. -pies 03.12.12, 15:52
      zdrowotnej nigdzie nie znalazlam a kiedys szukalam i pytalam na forum o zwierzetach oraz u agenta, gdzie ubezpieczamy auta i inne takie. ta polisa z pzu wcale nie byla interesujaca bo wielu rzeczy nie obejmowala mimo, ze moj pies byl sterylizowany,z chipem, regularnie szczepiony itd. koniec koncow mam tylko oc w zyciu prywatnym (bo ono psa obejmuje rowniez, podobnie jak dzieci i meza) a zdrowotnego psiego niet. odpukac wiekszych problemow od 2 lat nie ma
    • shellerka Re: polisa ubezp. -pies 03.12.12, 16:53
      powiedziałam męzowi o wpisie jolki - o tym ubezpieczeniu cztery łapy. zainteresował się i chce wykupić, ale jak doszłam do tekstu o tym, że obejmuje to tez podobno ubezpieczenie od ewentualnych szkód poczynionych przez psa, w tym ugryzień itp. dostał głupawki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka