04.12.12, 18:34
Macie juz wszystkie?ja nietongue_out
Dla chlopa mam
Dla dziecka tez,choc lista byla dluga i szczegolowa,nawet kolory dokladnie podane jesli cos bylo w dwoch wersjach kolorystycznychtongue_out
Dla reszty nie i nawet pomyslow mi brak,a tu czas ucieka.Jak nie doznam zadnego oswiecenia,to pozostanie jakis dobry alko kupictongue_out masakra
Dawac prezenty lubie,ale jak wiem co mam dac.
To jak tam u was?
Obserwuj wątek
    • myelegans Re: Prezenty 04.12.12, 18:50
      kiepsko, ale ja wszystko przez internet zamawiam, i robie, wiec jeszcze mam czas.
      Tesciom karnet sezonowy do miejscowego teatru, bo lubia i jakies wina i moze przedluzenie subskrypcji na czasopismo, ktore im od lat kupujemy.
      Tesciowej - wplata na jej ulubiona organizacje charytatywna i caloroczny karnet do wypozyczalni on-line i jakiegos ciucha.
      Dziecku - jeszcze pisze list, ale wiem co chce, chociaz nie wiem czy dostanie wszystko z listy.
      dzieciakom w rodzinie tradycyjnie lego, bo jeszcze im nie przeszlo.
      chlopu - ergonomiczne krzeslo komputerowe chce kupic, bo to co ma mu sie rozwala, aa to jego warsztat pracy, i jeczy, ze mu w plecach strzyka. karnet na masaz i, lekcje ergonomii wink . Jak ma siedziec i co ma robic zeby sie kontuzji nie nabawiac.

Chlopu zostawilam przemyslnie otwarty katalog z rzeczami do biegania i zakreslilam co chce wink moze sie domysli.
      Poza tym pieke tony ciastek i robie paczuszki, ktore w ramach swiatecznego nastroju zanosimy sasiadom, trenerom, panu przeprowadzaczowi pod szkola,

Dla listonosza zostawiamy karte podarunkowa do Starbuksa.

Lubie dawac, mniej dostawac.
      • heca7 Re: Prezenty 04.12.12, 19:00
        Dla dzieci mam prawie wszystko albo wiem co kupić . Dla dorosłych częściowo. Mam do obdarowania chyba 16 osób więc jest co kupować. Oczywiście są książki, lego i zamówione u Mikołaja zabawki wink
        • edelstein Re: Prezenty 04.12.12, 19:09
          Przynajmniej chlopy sa u mnie porzadne i kazdy mial liste juz 4tyg.temu przygotowanatongue_out dla innych doroslych nici.Moze faktycznie upieke pierniki w duzej wersji pokoloruje i dolacze do butelki ulubionych alkoholi,bedzie cos od siebie i w miare tanio.Listy chlopow mnie splukaly porzadnie.Wyszlm sporo poza limit na lebkatongue_out
    • mary_lu Re: Prezenty 04.12.12, 19:09
      Fajnym drobnym prezentem jest kalendarz "zdzierak" "Mały poradnik życia". Niektórzy z mojej rodziny wybrzydzają na te codzienne porady i sentencje, ale od lat kazdy co rano leci zobaczyć, co dzisiaj jest w kalendarzu.
    • angazetka Re: Prezenty 04.12.12, 19:23
      Jestem na etapie myślenia, co komu i co ja bym chciała.
      • edelstein Re: Prezenty 04.12.12, 19:48
        Szybka jesteswinkmyslalam,ze tylko ja do tylu jestem z prezentami.Ja od lat wole koperty i bony.Wtedy mam co chetongue_out
        • angazetka Re: Prezenty 04.12.12, 19:56
          Nie jestem fanką tej nowej mody, żeby prezenty gwiazdkowe kupować od września tongue_out
          Nienawidzę kopert i bonów, lubię się namyślić, poszukać, podpytać, potem chodzić w ścisku między sklepami, a jeszcze potem - starannie pakować. A na koniec patrzeć, czy się obdarowanym podoba. Magia Świąt.
          • agni71 Re: Prezenty 04.12.12, 20:07
            potem chodzi
            > ć w ścisku między sklepami,

> Magia Świąt.

rzeczywiście istna magia
            • angazetka Re: Prezenty 04.12.12, 20:17
              Pięknie manipulujesz tekstem, brawo.
              • agni71 Re: Prezenty 04.12.12, 20:32
                Wymieniłaś składowe "magii świat". Ten wybrany przeze mnie z tekstu składnik nieco mnie zdziwił. Ja tu manipulacji nie widzę.
          • edelstein Re: Prezenty 04.12.12, 21:01
            Czytuje forum zakupowe i wychodze z zalozenia,ze to nie tyle moda co oszczednosc.Zabawki w Polsce dalej sa drogie,ceny czesto wyzsze niz w De,a zarobki nizsze.Wcale sie nie dziwie,ze ludzie kupuja wczesniej,bo wtedy moga zamiast jednego,dwa prezenty kupic.
            • edelstein Re: Prezenty 04.12.12, 21:08
              Tu przyklad :
              allegro.pl/auta-2-cars-finn-mcmissile-agent-mattel-2-d17-29-i2844607546.html
              15zeta plus wysylka minimum 6
              kupilam synowi za 2.99€ w sklepie,nie wiem ile stoi euro,ale nawet jak 5zl to wychodzi taniej
          • nutka07 Re: Prezenty 09.12.12, 16:18
            Ja tez lubie cos takiego, ale ostatnio nie mam nastroju wink
    • lilly_about Re: Prezenty 04.12.12, 20:13
      Tacie nie kupiłam jeszcze i przyjaciółce, ale wiem, co kupię, więc jestem spokojna.
    • shellerka Re: Prezenty 04.12.12, 20:15
      mąż sobie sam coś kupi.
      dzieciom zamawiamy przez neta, to o co proszą w liście do gwiazdora i pewnie zamówimy ostatecznie (bo ciągle listy nieskończone) w weekend,
      mamie i babci nie mam pojęcia jeszcze co kupię,
      a siostrze ciotecznej, jej facetowi, cioci i przyszłym teściom kuzynki zamierzam wręczyć wyrób własnoręczny pt. brownie w słoiku, pierniczki, babeczki, albo co mi tam przyjdzie ostatecznie do głowy. zajmę się tym, jak posprzątam, a posprzątam pewnie w tym tygodniu smile
    • dzoaann Re: Prezenty 04.12.12, 20:18
      nie mam zadnego prezentu zakupionego, nawet na Mikolajki. Na zakupy po prezenty na 6 grudnia ide jutro. Pomysly juz mam i wiem co i gdzie oraz dla kogo i za ilesmile
      pomysly na Swieta tez mam realizacja pewnie w przyszlym tygodniu lub pozniej. Nie cierpie chodzic po sklepach, najchetniej kupilabym wszystko jednego dnia, ale kasy nie starczysmile
      • agni71 Re: Prezenty 04.12.12, 20:36
        Ja nawet lubie chodzic po sklepach, ale nie przed Świetami, za duzo ludzi, za duzy ścisk, w sklepach bałagan i długie kolejki do kas. Bardzo mnie to męczy. Dlatego własnie nie zostawiam zakupów prezentowych na ostatnia chwile, tylko spokojnie sobie kompletuję, polując też na okazje, od jesieni. Mam juz prawie wszystko kupione, głównie przez internet.
        Jeszcze cos dla teściów i dla mojego taty (dla taty pomysł juz mam, muszę tylko kupic i wysłać; dla teściowej jedna rzecz mam, ale jeszcze chcę cos dokupić, a z teściem w tym roku jakos wyjątkowo ciężko, bo nieco zmieniły mu sie upodobania)...
        • dzoaann Re: Prezenty 04.12.12, 21:05
          wlasnie lubisz chodzic po sklepach i od wrzesnia masz wspanialy pretekst. Ja nienawidze tak ogolnie. Ide, gdy juz naprawde musze, a odkladam jak dlugo sie da.
          • agni71 Re: Prezenty 04.12.12, 21:11
            to tez nie tak. Lubie, ale gdy sa spełnione określone warunki, np. mam nastrój na zakupy (z tym ostatnio jakos słabo) i najlepiej jak jest to w dzień powszedni przed południem (z tym jeszcze gorzej). Dlatego prezenty kupuję od pażdziernika, ale przez internet. W ten sposób w tym roku skompletuję 90-95% prezentów. W tej chwili mam doslownie 4 rzeczy kupione w zwykłych sklepach (na jakieś 20 albo i więcej wszystkich)...
      • edelstein Re: Prezenty 04.12.12, 20:57
        90% juz zakupionych rzeczy zamowilam w necie.Przeznaczylam jeden dzien,powypisywalam ceny po czym udalam sie do sklepu,w trzech przypadkach w sklepie bylo taniej.W efekcie podliczac wyszlo,ze oszczedzilam pond 50euro.Z ciekawosci weszlam na polskie strony,musze przyznac,ze sporo zabawek jest duzo drozszych w Pl i to niby w promocjach.Nie lubie przeplacac.
    • aneta-skarpeta Re: Prezenty 04.12.12, 21:04
      jeszcze tydzien temu nie wiedzielismy co kupowac, nie mielismy totalnie pomysłów
      ale w weekend wszystko się skrystalizowało, troche niechcący, niepsodziewanie, w zasadzie wszystko kupione, a to co nie kupione to wybrane
      kupujemy dziecku, bratanicy i rodzicom
    • asia_i_p Re: Prezenty 04.12.12, 21:14
      Dla męża, dziecka, siostry, szwagra nie mam - ale mam pomysły.
      Dla taty i rodziny taty kupujemy wspólnie z siostrą i tu głównie ona miała pomysły większość już kupiona.
      Dla rodziny męża - mamę mam, na tatę mam pomysł, dziewczyna brata będzie schematycznie, bo jej nie znamy, więc pewnie jakieś herbaciane drobiazgi, najbardziej brakuje pomysłu na brata.
      Dla moich ciotek mam, muszę douzupełnić.
      Generalnie jestem w dużo lepszej sytuacji niż przed rokiem o tej samej porze.
    • nutka07 Re: Prezenty 09.12.12, 15:56
      Ja nie mam nic, ale pewnie sama nic nie dostane, bo ja zla zonom jezdem wink
      Nie bawie sie juz z moim mezem w wymyslanie prezentow, bo ona zawsze konczy na tym co chcesz, albo ma jakies oderwane pomysly, a sobie niech sam cos kupi.

Dla dzieciakow zamawiam zawsze w mytoysie, no i musze przysiasc i poszukac czegos, mam kilka rzeczy zapisanych wiec cos sie znajdzie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka