tola_i_tolek 11.12.12, 11:47 Poszukują na prazent ksiązki- ma być wciągający thriller albo książka przygodowa, najlepiej z nowości . Prosze o pomoc , bo czasu coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-evans01 Re: Dobry thriller- potrzebna pomoc 11.12.12, 12:04 Może to nie nowość, ale czy ta osoba zna "Milennium" Stiega Larssona? Dla mnie bomba. Tylko trzeba zacząć od pierwszego tomu.... Odpowiedz Link Zgłoś
pleschanka Re: Dobry thriller- potrzebna pomoc 11.12.12, 12:23 Polecam: Michael Hjorth i Hans Rosenfeldt - Ciemne sekrety, Uczeń Odpowiedz Link Zgłoś
pleschanka Re: Dobry thriller- potrzebna pomoc 11.12.12, 12:24 I jeszcze: Chris Carter - Krucyfiks Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Dobry thriller- potrzebna pomoc 11.12.12, 13:00 Wg mnie zdecydowanie najlepszy autor skandynawskich thrillerów to Jussi Adler-Olsen z serią o Departamencie Q. Na polski przetłumaczono dwa pierwsze tomy: "Kobieta w klatce" i "Zabójcy bażantów". Świetne postaci szefa Departamentu Carla Morcka i jego pomocnika Assada. Jedyny minus jest taki, że wydawnictwo nic nie wspomina o tłumaczeniu kolejnych tomów Niemcy wydali cztery, więc chyba czas na naukę niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dobry thriller- potrzebna pomoc 11.12.12, 14:23 lubimyczytac.pl/ksiazka/126899/bielszy-odcien-smierci "okrzyknięty najlepszym kryminałem 2011 roku we Francji", dobrze się czyta albo z polskiego poletka np. lubimyczytac.pl/ksiazka/107739/nielegalni jest już dalsza częsc NIewierni, ale zalega na półce i czeka to się nie wypowiem Odpowiedz Link Zgłoś