Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

12.12.12, 19:31

Miałam 6 miesieczną córkę przy piersi kiedy musiałam wrócic do pracy na barze.
Bar czynny i płacony mi do 22. Karmilam piersia ale o zadnej godzinie przerwy nie mialam co mowic bo mialam umowe na kilka miesiecy.
Panicze pijaki piji do 23, czyli godzina w plecy nic nie płatna = i buraki chcieli siedziec jeszcze dłużej = gdybym nie postraszyla policją kobiet z ich grona to bym pewnie siedziala tam calą noc - a taka sytuacja zdaza sie co dwa dni,
Zaznaczam, że mieszkam w małej miescinie na podkarpaciu i mam już dosc zycia i tych ciągłych fochow paniczów. Teraz jestem w kolejnej ciąży_zaznaczam, że zagrożonej = ale już teraz boję się jak to będzie po moim powrocie z macierzyńskiego. Teraz szef wymyslil, że jak wróce to normą bedzie praca do 22 ale to niemozliwe bo klienci sie bawia do 22 a potem conajmniej do 22 45 trzeba sprzatac. Nie chce po polnocy wracac dodziecka - z pracy mam 30 km do domu. Dzieki za odzew.
Może znacie sie lepiej ode mnie na prawie = podpowiedzcie co moge zrobic!
Obserwuj wątek
    • zuzi.1 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:37
      poszukac innej pracy
      • ania77732 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:40
        zartujesz? podkarpacie - masakra, ale z drugiej strony piekne miejsce.
        Niedawno zwolniono z jednego zakladu 140 osób.
        Przeniesc sie gdzie?
    • vesper_lynd_1 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:42

Zacznij jedzić na mopie już iod 21.45 to może się zreflektują i pójdą do domu...gdzie indziej na klientów to podobno( jak dowdzą wątki na ematce ) to działawink
      • ania77732 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:45
        Jeżdze na mopie juz od wpółdo = ale mam problem bo klienci akurat chodzą mi po umytej połowie podłogi = nie zwazając, że druga jest sucha, Mają to w dupie.
        • joa66 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:50
          A do której przyjmujesz zamówienia? Do 22.OO? Może tutaj da się coś zmienić?
    • kanna Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:50
      Umowę o prace masz?
    • 18lipcowa3 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:54
      Nie myślałaś o zmianie pracy zanim zaszłaś w kolejną ciążę?
    • kol.3 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 19:59
      Nie wiem czy jest dobre wyjscie z tej sytuacji zwlaszcza, ze jestes w drugiej ciazy. Stanowczo to nie jest praca dla matki z dziecmi.
    • ania77732 Re: prosze o pomoc 12.12.12, 20:11
      U nas na podkarpaciu to chyba normalne - naprawde czasami mam dosc...
      Firma prywatna, pracodawca ma nas gdzies = co chwile straszą zwolnieniem...Pracy nie ma...
      Człowiek się starał, studiował, długo był na garnuszku rodziców, ktorzy nie mieli łatwiej, którzy wszystkie ostrzedności dali na studia dzieci...
      Nie chodzi nawet o ciążę, tylko o zwykły szacunek dla drugiej osoby, która sie nie miga od pracy, ciezko pracuje i lubi prace z ludzmi, ale ten ZAL Ze za dobrą pracę człowiek otrzymuje GÓWNO i troche mułu...sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka