Dodaj do ulubionych

"Chytra baba z Radomia"

19.12.12, 20:22
Memy z kobieta zabierającą butelki oranżady z wigilijnego stołu w Radomiu oczywiście śmieszne, czasem nawet bardzo - i widać, że nikt już nie pamięta historii nabranej przez australijskich dziennikarzy pielęgniarki, prawda? Wtedy było pewnie dokładnie tak samo, rozhulany lincz internetowy, świat się śmieje, a potem tabeau! i szukamy winnych zaszczucia człowieka...
Drogi Internecie! Przemów po ludzku na Święta.
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:26
      Zgadzam sie co do meritum, ale zakladanie jej indywidualnego watku raczej nie pomoze sprawie...
    • sumire Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:33
      świetne pierwsze zdanie. jeśli ktoś nie widział - na sto procent zacznie szukać tych memów, coby sprawdzić, by faktycznie śmieszne. takimi właśnie postami lincz się pasie.
      • robitussin Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 00:34
        sumire napisała:

> świetne pierwsze zdanie. jeśli ktoś nie widział - na sto procent zacznie szukać
        > tych memów, coby sprawdzić, by faktycznie śmieszne. takimi właśnie postami lin
        > cz się pasie.

Trafiłaś w samo sedno. 5 minut temu nie miałam pojęcia o istnieniu jakiejś "chytrej baby z Radomia", ale postanowiłam sprawdzić, o co tyle hałasu. I pewnie nie jestem jedyna.
        Może chciałaś dobrze Daisy, ale wyszło dokładnie na odwrót wink
    • aurita Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:34
      Ta kobieta raczej w necie nie siedzi smile
      • sueellen Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:41
        ale moze jej dzieci siedzą, albo dzieci kuzynki, albo sąsiadki? Tak czy inaczej daję sobie rękę uciąć że kobiecina będzie miała święta radosne inaczej.
        • shellerka Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 23:56
          może to i dobrze... w przyszłym roku pomyśli, zanim weźmie bezmyślnie "bo coś jest za darmo"
          • daisy Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:25
            Naprawdę uważasz, że ośmieszenie na cały kraj to proporcjonalna kara za wzięcie ze (wspólnego) stołu trzech butelek jakieś nędznej oranżady?
            • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:30
              > Naprawdę uważasz, że ośmieszenie na cały kraj to proporcjonalna kara za wzięcie
              > ze (wspólnego) stołu trzech butelek jakieś nędznej oranżady?

ze wspolnego WIGILIJNEGO stolu
              widac bog tak chcial
    • anika772 Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:38
      Masz rację. To samo pomyślałam czytając tamten wątek.
    • vesper_lynd_1 Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:47

..dzięki za to, że to napisałaś, bo myslałam, że jestem jakaś dziwna...też sobie o tym pomyślałam...net to jednak zabawka demona...
    • wrednadziewucha Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 20:55
      Dajcie spokój. Prawda jest taka, że gdyby nie była chytrą babą zagarniającą butelki oranżady za 1,95 to nie byłoby tego całego szumu. Poza tym ten mem nie ma aż takiego potencjału jak np. 'prawdziwy Polak'.
      • nutka07 Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 23:46
        Naprawde?
        Napisalam juz w tamtym watku.
        Dlaczego nikt sie nie nasmiewa z tej dziewczynki w rozowej czapce co zasunela dwie butelki, jeszcze wczesniej niz ta kobieta???

Mozna zrobic cos smiesznego, ba nawet tekst dla rodzicow wymyslic, ze wychowali niezla hiene.

Posmiejemy sie wszyscy.
        • damodia Re: "Chytra baba z Radomia" 19.12.12, 23:50
          Ematkom nie wypada się wyśmiewać z dzieci. Dzieci zwędzające ze stołu soki są transparentne i właściwie przecież nic nie zwędzają. Najlepsze do wyśmiewania są starsze panie w wieku mamy lub babci, po nich można jechać bez żenady, w końcu się figę wie jak to będzie mieć tyle lat co one a przy okazji się trochę nienawiści upuści.
        • majenkir Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 00:50
          nutka07 napisała:
          > Dlaczego nikt sie nie nasmiewa z tej dziewczynki w rozowej czapce

No coz, nie kazdy moze byc gwiazda netu, mimo ze sie kwalifikuje.
    • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 00:46
      Drogi Internecie! Przemów po ludzku na Święta.
      Zapomnij.
      Jestem ofiarą linczu, wiem co mówię.
      • lilly_about Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:56
        Ha ha dobrewink i jeszcze napisz, że w to wierzysz! Ty jesteś ofiarą braku odpowiedniego specjalisty.
        • 18lipcowa3 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:07
          lilly_about napisała:

> Ha ha dobrewink i jeszcze napisz, że w to wierzysz! Ty jesteś ofiarą braku odpowi
          > edniego specjalisty.

Jak możesz!
          Jesteś podła, podła, tfu tfu !
          Zła, zawistna i fałszywa. Serio, serio.
          • lilly_about Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:54
            Tak, tak i zazdroszczę!
      • morgen_stern Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:04
        A może i ty przemówisz po ludzku na święta? Jest jakaś szansa, ofiaro linczu?
        • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:45
          Chodzący ideale, moją odpowiedź poznałaś już wcześniej, zatem nie napiszę jej po raz drugi, bo znowu z histerią polecisz do modów.
    • ola Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:30
      takie zdanie wczoraj padło w serialu "Bez tajemnic".
      Gajos rzekł : "Nigdy nie rób w ukryciu tego, czego nie zrobiłabyś publicznie".
      To mój cały komentarz dla chytrej baby z Radomia.
      • daisy Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:44

Ech ludzie, ludzie, zastanówcie się trochę, naprawdę! Publiczne ośmieszanie drugiego człowieka na taką skalę wydaje wam się fajne, w dodatku za taką głupią w gruncie rzeczy rzecz? Pomyślcie, ta kobieta może sama w internetach nie siedzi, ale może ma na przykład córkę w gimnazjum, której teraz cała szkoła nie da żyć? A gdyby stała się tragedia - bo do tragedii od takiej nagonki tylko jeden krok - to znowu byłyby krokodyle łzy i "ludzie są podli"... Jasne, trolle, hejterzy, ale nie my, prawda?
        Dołączać do nagonki - to jest dopiero prawdziwy wstyd.
        • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:52
          juz sie nie jaraj z ta tragedia
          bo wyglada jak bys tylko czekala na tragedie zeby z tryumfem napisac oj mam racje
          posmieja sie i przestana baba nie siedzi w necie nawet nie wie co sie dzieje
          z drugiej strony moze sie dziwic dlaczego ja wszyscy palcami pokazuja
          zmieni czopke przykamufluje sie sprawa przyschnei
        • ola Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:06
          po pierwsze - nie wygląda mi ta pani na uosobienie wrażliwości. Gdyby była, nie zrobiłaby tego, co zrobiła. To ją zasadniczo różni od pielęgniarki z UK.
          Po drugie - nie jestem za tym, żeby ją linczować. Ale złe zachowanie napiętnować trzeba, żeby nie stało się normą. Poza tym, tak jak napisałam - zrobiła to, co zrobiła publicznie, na oczach ludzi. Musiała się z tym liczyć, że zostanie zauważona i oceniona. Trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów. Jeśli się nie potrafi - lepiej nie robić nic, za co nie jesteśmy w stanie z podniesioną przyłbicą odpowiedzieć.
          • daisy Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:20
            Nie wyglądała na uosobienie wrażliwości, więc można ja skopać? A jakby wyglądała, to już nie, czy może kopanie byłoby trochę mnie komfortowe?
            Trudno konkretnie powiedzieć, na czym polegało "złe zachowanie" tych ludzi. Wzięli napoje, które były przeznaczone dla nich, zamiast usiąść przy stole i wypić je na miejscu - to raczej kwestia kindersztuby, dobrego wychowania, a nie wykroczenie przeciwko normom społecznym. Nie wszyscy potrafią "się zachować", ale chyba nie należy za to karać publicznym ośmieszeniem na cały kraj, prawda? Równie dobrze można by jej obciąć głowę i stwierdzić, że "trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów". Chodzi o to, JAKIE konsekwencje. Jakie konsekwencje należałoby ponieść za zabranie trzech butelek oranżady ze wspólnego stołu, oprócz ewentualnie podniesionych brwi innych obecnych na miejscu ludzi (może jeszcze zwrócenia uwagi przez kogoś bardziej przypominającego uosobienie wrażliwości?).
            • hunkis Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:23
              jakich trzech butelek? przecież ona butelke podała do tyłu innej osobie która się nie mogła docisnąć.
              • hunkis Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:24
                a argument "po minie widać że kradnie" więc trzeba ją zlinczować jest naprawdę porażający...

przeraża mnie poziom forumowiczów.
            • hunkis Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:29
              daisy napisała:

> Nie wyglądała na uosobienie wrażliwości, więc można ja skopać? A jakby wyglądał
              > a, to już nie, czy może kopanie byłoby trochę mnie komfortowe?

Przypomniał mi się "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem sprawy nie peszyć przełożonego."
              i widać jak w takich sytuacjach to słuszne. Bo ludzie tak właśnie działają. Baba wygląda tak, że drażni więc huzia na juzia. Zostanie skopana za wszyskich tylko ona. Nieważne, że cały tłum innych w tym dziecko robiło to samo. Zlinczują jedną kobietę bo ma WYGLĄD NIE TAKI JAK TRZEBA.
            • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:30
              ym. Nie wszyscy potrafią "się zachować", ale chyba nie należy za to karać publicznym ośmieszeniem na cały kraj, prawda? Równie dobrze można by

pokazanie co zrobila to nie kara
              a z memow mozna sie posmiac
              troche wiecej luzu
          • zlotonaiwnych Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:29
            10/10
        • sanrio Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:33
          ależ co ty opowiadasz! Przecież ta chytra baba (jak i kilka innych bab a także dziadów i dzieci) swoim brakiem ogłady, prymitywizmem i jakimś takim przeświadczeniem, że jak dają to trzeba brać na umór sama jest sobie winna. Ona jest po prostu przykładem na ludzką żenującą mentalność - to się przejawia także w wszelkiego typu barach sałatkowych, przy szwedzkich stołach itp - ludzie napychają na talerze porcje jak dla słoni, spada im to żarcie, nie są w stanie zjeść ale biorą, hej, bo jak za darmo albo płacą "za porcję" to przecież aż żal się nie nachapać.
          Czego tu żałować? Dam głowę, że ona z tego gatunku co to jeszcze gotowa zakrzyczeć na śmierć, że przecież wolno jej było!
          • daisy Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:38
            Czego tu żałować? Dam głowę, że ona z tego gatunku co to jeszcze gotowa zakrzyczeć na śmierć, że przecież wolno jej było!

Tak, wolno jej było. Może nie było to zachowanie tzw. kulturalne, ale nie zrobiła niczego złego. Na pewno niczego takiego, za co należałoby ja ośmieszyć na całą Polskę, rozpropagować jej twarz w internecie z podpisem "chytra baba". Właściwie to zdumiewa mnie podejście wielu osób wypowiadających się tutaj. Nie zdajecie sobie sprawy, o czym piszecie? To nie jakieś ploteczki na klatce schodowej "pani, a widziała pani tą Matysiakową, jak dwie oranżady zabrała", ale dziesiątki memów, setki linków, na komputerach całej Polski twarz tej kobiety w śmiesznych, a często okrutnych kontekstach (memy z heil hitler i podobne). Nie rozumiecie, że to ogromna nagonka na tę osobę, dokładnie taka sama, po jakiej angielska pielęgniarka popełniła samobójstwo?
            I koszmarne, naprawdę koszmarne są wypowiedzi sugerujące, na podstawie dwóch sekund filmiku, że ta kobieta jest chytrą, głupią złodziejką o wrażliwości kloca, bo "tak wygląda".

• jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:15
              Tak, wolno jej było. Może nie było to zachowanie tzw. kulturalne, ale nie zrobiła niczego złego.

jesli ktos poczul sie spragniony po oplatku
              a ta zajebala picie uniezmoliwiajac spragnionemu napicie sie
              to zrobila cos zlego
            • hellulah Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:17
              Droga moja, pielęgniarka przede wszystkim to bała się konsekwencji służbowych (utraty pracy, utraty twarzy w pracy). Szpital oczywiście woli tego nie podkreślać.
      • sueellen Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:24
        > Gajos rzekł : "Nigdy nie rób w ukryciu tego, czego nie zrobiłabyś publicznie".

ej, no a ja sr*m w ukryciu i kapie sie w ukryciu, i spie w ukryciu i seks tez uprawiam w ukryciu i nigdy nie zrobilabym tego publicznie. To co? Mam przestac?
        • morgen_stern Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:34
          Gajos raczej nie miał na myśli takich oczywistości... Wszystkie powiedzenia i przysłowia bierzesz literalnie i dosłownie?
    • sarling Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:40
      Ech, no właśnie.
      Wczoraj burzliwie dyskutowaliśmy w domu na ten temat.
      Bo po pierwsze - filmik wyrwany z kontekstu (ktoś wie jak to było od początku do końca?), po drugie - te wielkopańskie oburzanka w internecie - tam, oprócz paniusi w szarym płaszczyku - byli sami raczej niemajętni ludzie. "Chytra baba" również w Chanelach nie przyszła.
      Produkty były wystawione po to by je zabrać, co każe ludziom namiętnie nazywać to kradzieżą? Tempo? Gesty? Brak finezji? Po łyczku z koniakówek mieli Zbyszka popijać i wtey byłoby ok?
      Ciekawe czy grono oburzonych rezygnuje honorowo z darmowych próbek w perfumeriach lub innych gratisów. A różnica tylko taka, że próbki ktoś wkłada do eleganckiej torebeczki w eleganckim sklepie i elegancko się z nimi wychodzi.
      • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 10:49
        > Produkty były wystawione po to by je zabrać, co każe ludziom namiętnie n

w gazetach pisali ze tam mieli cos zjesc
        wiec produkty byly zeby jest spozyc razem a nie zapie...c i popijac zdobycznego zbyszka w domu w samotnosci
      • ola Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 11:11
        ja się może nie znam, bo żadna ze mnie chrześcijanka, ale wigilia nie jest chyba po to, żeby przyjsć, zabrać i zjeść w domu? Coś mi się kołacze w głowie o wspólnocie, byciu razem, zbłąkanych wędrowcach itd.
        Ale jak tak mówisz to ok. Jadę w poniedziałek do teściowej, zabieram ze stołu co tam będzie stało i wracam do domu na serial.
        • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:24
          Chyba żartujesz, od dawna na forum wiadomo, że od wierzącego nie masz prawa niczego wymagać. Jakiś tam konkretnych postaw, czy uczciwości, nie pazerności? Phi...
          • asia_i_p Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:49
            Chyba zacznę liczyć, po ilu średnio postach dowolny wątek kończy się wnioskiem, że religia to samo zło.
            Nie wiedziałam, że publiczne wigilie miejskie to obrzędy religijne.
            • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:37
              Zło? Czemu zło? Może tylko trudno dojrzeć ten dekalog w wielu wierzących. Tyle...
              • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:38
                Chyba, że popatrzymy na historię. Chyba nie o to ci jednak chodziło, prawda?
                • asia_i_p Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:08
                  Kropka, ja nie chcę dyskutować o procencie zła w religii. Chodziło mi bardziej o to, że wątki na starcie kompletnie niereligijne bardzo szybko zmierzają w stronę tematów religijnych, z przesłaniem, że wierzący są niedobrzy. Sarling nie broniła kobiety wierzącej, tylko broniła kobiety głupiej, chcąc, żeby w ocenach brać pod uwagę, że to jednak żywy człowiek. Skąd w tym się dopatrzyłaś kwestii wiary? Skąd ta sugestia, że tu swój broni swego, a nie ktoś wyraża poglądy inne od twoich?
                  • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:30
                    Coś mi się kołacze po głowie, ze odpisałam na jakiś konkretny post.
                    • asia_i_p Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:37
                      W którym nie było ani słowa o tym, że babka jest wierząca. Dwa razy go jeszcze przeczytałam. Było o tym, że jest niemajętna i że stała się celem, bo jest nieelegancka - co potwierdza i moje obserwacje. Też uważam, że to nie przypadek, że na symbol hańby wybrana została kobieta, a nie mężczyzna, i stara, a nie młoda, biedna, a nie bogata.
                      • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:44
                        Asiu, to ona sięgnęła wyginając się po trzy butelki. Nie jakiś pan. Filmowany był tłum, a nie konkretna pani. Czyja to wina?
      • aneta-skarpeta świetny przykład z próbkami w perfumeri sarling 20.12.12, 13:17
        problem w tym, że jak widzę kosz z próbkami w perfumerii to nie rzucam się na nie, nie pcham po kieszeniach po fefnaście, tylko wezmę 1, góra 2- bo to jest DLA WSZYSTKICH, a nie tylko DLA MNIE

ps. memy są glupiewink
      • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:22
        Kurde, wzięła z miną złodzieja trzy butelki. No jak rany, sama wiedziała, że tak się nie godzi robić. Po co bronic takich zachowań? Po co?
        • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:32
          Ze tez na to nie wpadlam,nastepnym razem jak bede w restauracji gdzie jest szwedzki stol zabiore pojemniki,popakuje co jest i skonsumuje w domu.Skoro lezy,trzeba zabrac.Zaloze sie,ze pracownicy nie beda mieli nic przeciw i na pewno nie zadzwonia po policjebig_grin wytlumacze im,ze tak sie w Pl robitongue_out
        • asia_i_p Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:51
          Nie zachowań. Zachowanie można jak najbardziej napiętnować, ale z białym kwadracikiem na twarzy - tym się różni piętnowanie zachowania od linczowania konkretnej osoby.
          Ten filmik z zasłoniętymi twarzami nie traciłby nic z przesłania, tylko mniej ludzi by go obejrzało, bo mniej byłoby okazji do nabijania się i mniejsze szanse na dojrzenie znajomego.
          • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:00
            Zgadzam się, i ponownie pytam. Czemu wszelkiej maści bandyci, nierzadko wielokrotni gwałciciele, mordercy, nawet ta para od zamordowanych dzieci adopcyjnych mają ukryte twarze (zamazane), ewentualnie czasem sąd zgadza się na upublicznienie wizerunku (i też tylko w szczególnych wypadkach), a tutaj pokazuje się jak na talerzu kobiecinę która wzięła darmową (!) oranżadę i poniewiera wizerunkiem na prawo i lewo?
            Nawet zdjęcia tego pedofila co zabił kilkoro dzieci w Piotrkowie Trybunalskim i wkrótce wychodzi na wolność nie upublicznili.
            • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:34
              O raju, nie wiem kto znalazł ten filmik, ale na pewno nie była to prasa i jakaś oficjalna instytucja. Stąd też niezamazana twarz. Pani nie zazdroszczę również... Pewnie nawet ma prawo kogoś pozwać. Na zdrowie.
        • nangaparbat3 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:38
          "Czołem biję osobom, ganię obyczaje" - to już chyba Naruszewicz.
          A tu się piętnuje nie obyczaj, a osobę.
          I tyle.
          • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:47
            Obyczaj, który ma twarz tej pani. Jeszcze raz napiszę, nie zazdroszczę jej.
            • falka_85 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 21:36
              Gdy zobaczyłam ten filmik po raz pierwszy, nie przyszło mi jakoś do głowy rozpatrywać tego co widzę w kontekście konkretnej osoby, raczej jako zachowanie grupy ludzi, chociaż akurat pani zwróciła moją uwagę swoją zachłannością. Moim zdaniem generalnie to co widać na filmie to żenada. A i bardzo dobrze się stało, że film został upubliczniony, może się jedna z drugą pazerną osobą zastanowią następnym razem.
            • nangaparbat3 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 23:18
              kropkacom napisała:

> Obyczaj, który ma twarz tej pani.
              Ma wiele twarzy, ale jej twarz wybrano.
              • kropkacom Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 13:38
                I nie domyślasz się dlaczego?
      • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:28
        Dlaczego mam rezygnowac z gratisow czy probek,ktore sa rozdawane kazdemu?nie widze zadnego zwiazku.I od kiedy to idea szwedzkiego stolu polega na tym,by zabrac do domu co stoi.Dlaczego w chinskich restauracjach np.jest szwedzki stol i jakos po pieciu minutach nie jest wszystko popakowane po torebkach,kieszeniach i ukradzione?
      • nanuk24 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:09
        No raju! produkt wystawiony po to, by go zabrac? Czy jak ty siadasz do stolu w gosciach to tez zwijasz wszystko z tego stoju i pakujesz do toreb?

No i oni nie wystawili tam probek coli, tylko cale butelki, wiec nie rozumiem, dlaczego porownujesz to do probek perfum.
    • gato.domestico gwiazda wieczoru ! 20.12.12, 11:59
      https://s1.kozaczek.pl/2012/12/wigilia-w-radomiu-R1.jpg

ta Pani jest dla mnie gwiazdą wieczoru...z mina jakby siegałą po napok na marketową półke big_grin
      • asia_i_p Re: gwiazda wieczoru ! 20.12.12, 15:40
        Wygląda, jakby w razie czego miała na prawnika, więc z nią mema nie zrobią.
    • damodia Oświadczenie uczestnika wigili- właściciela filmu 20.12.12, 12:33
      radom.ws/
      • gato.domestico Re: Oświadczenie uczestnika wigili- właściciela f 20.12.12, 12:46
        chyba sie chłopczyna przestraszyła , pewnie ktos napisal/powiedział ze własne miasto tym filmikiem skalal wink...były wydawane gorące potrawy? tez po to by przyjsc ze słoikiem i pobrać do domu? litości....
      • edelstein Re: Oświadczenie uczestnika wigili- właściciela f 20.12.12, 13:02
        Zwykly manewr,by uniknac odpowiedzialnosci,bo
        1.duzo ludzi ma mu za zle,ze tak pokazal radomian
        2.mozna mu wytoczyc proces o upublicznienie wizerunku bez zgody
        O ile gazeta w ma kase na odszkodowania,to on nie.
      • aneta-skarpeta jaki koniec wigilii? 20.12.12, 13:45

chłopak na wózku składał sobie, ze swoją pewnie mamą, życzenia i dzielą się opłatkiem

na końcu wigilii?;>
        widać to wyraźnie na filmiku gazety
        www.youtube.com/watch?v=aKtkjejhEKQ
        • aneta-skarpeta jak było naprawdę? 20.12.12, 13:59
          za echo dnia
          W ubiegłych latach wszystkie przygotowane potrawy ustawiano na długim stole wzdłuż ulicy Żeromskiego. Wszystkie znikały dosłownie w kilka chwil. Niektórzy pakowali je do toreb i reklamówek. Ze stołów znikały nawet świece, świąteczne ozdoby i obrusy.
          W tym roku wszystkie wigilijne potrawy wydawane były z kotłów. Ustawiały się do nich kolejki, ale wszystko w miłej atmosferze.
          Kolejki i jedzenie były głównym elementem świątecznej imprezy na deptaku. Reszta programu została przez niektórych niezauważona
          • ola Re: jak było naprawdę? 20.12.12, 14:01
            ciekawe, ze biedni, dobrzy ludzie stołów nie pozabierali wink
            • aneta-skarpeta Re: jak było naprawdę? 20.12.12, 14:02
              ja się dziwie, stały, to co miały się zmarnować?
            • czarnaalineczka Re: jak było naprawdę? 20.12.12, 16:24
              za ciezkie
              ale wiadomo dlaczego nie bylo krzesel tongue_out
          • falka_85 Re: jak było naprawdę? 20.12.12, 21:44
            Ależ oczywiście, że to sam początek. To przecież widać na pierwszy rzut oka po tym, że wszystko stoi w równych rządkach, nie ma pootwieranych butelek, toreb z chlebem, jakiś resztek.
    • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 12:59
      Gdyby nie ukradla,nie byloby szumu.
      Jestem pewna,ze kubki byly dostepne tam gdzie rozdawano jedzenie,gdyby organizator zaplanowal rozdawanie calych butelek to nie stawialby paru tylko napoje skrzynkami bylyby stawiane.Kiedys za kradziez biczowano publicznie,ba obcinano rece.Teraz juz nie wolno nawet publicznie skomentowac,bo trauma dla zlodzieja.Jak ktos ukradnie i nagranie bedzie to nie mozna upublicznic,bo wizerunek zastrzezony.W ten sposob wszelkie zlodziejstwo ma sie swietnie,a ofiary sa sobie winne.A co do tej dziewczynki ktora ukradla na polecenie rodzicow,ktos powinien sie zainteresowac ta rodzina.
      W PL nadal pokutuje przekonanie,nie moje to moge zabrac,zniszczyc.Zamiast pietnowac nalezy sie ochrina,super.
      • daisy Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:06
        Dawniej inkwizycja łamała kołem za oziębłość religijną, robiono publiczne egzekucje, kobietę żyjącą z mężczyzną bez ślubu kamieniowano, a ludzie w łapciach chodzili. Jest do czego tęsknić, hej...
        • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:22
          Akurat kodeks Hammurabiego nie byl zly.Jak dla mnie to mozesz jej nawet operacje wizerunku zafundowac skoro tak ci jej szkoda.Trudno,by glaskac po glowce za zlodziejstwo,a zlodziej musi sie liczyc z tym,ze zostanie przylapany.Szkoda,ze nie jest ci zal organizatorow i ludzi,ktorzy chcieli kulturalnie sie napic,polamac oplatkiem czy tych dla ktorych ta wigilia byla jedyna wigilia,ktora beda miec.Wcale mi nie jest szkoda tych co tam zostali uwiecznieni oprocz dziecka,ktore patologiczni rodzice wyslali by zajumalo.
          • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:56
            Napoje były dostępne za darmo, o ile mi wiadomo nie trzeba było za nie płacić.
            • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:03
              Skoro za darmo to mozna ukrasc?
              • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:05
                To nie była kradzież, owe rzeczy były dostępne za darmo dla każdego chętnego.
                • czarnaalineczka Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:14
                  gazeta jak jestes np na weselu to nalewasz sobie wodke do kieliszka a salatke i cioasto nakladasz na talerzyk
                  czy pakujesz wszystko co zlapiesz do reklowki i wychodzisz?
                  • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:16
                    > czy pakujesz wszystko co zlapiesz do reklowki i wychodzisz?

raczej wychodzi
                    flaszkie w kiejde kielbasa w druga i do domu
                  • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:17
                    Czarna, ale nie porównuj wesela w rodzinnym i zaprzyjaźnionym gronie z wigilią dla ogółu..
                    • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:17
                      No i na wesele wcale za darmo nie przychodzisz.
                      • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:21
                        Nie wiedzialam,ze kulturalnie nalezy zachowywac sie w gronie najblizszych.Poza tym fakt na wesele calkiem za free sie nie przychodzi,ale nikt nie pakuje jedzenia do toreb w takiej ilosci w jakiej uznal,ze zaplacil.
                        za darmo nie oznacza niczyje,ale oznacza dla wszystkich,a nie tylko dla pani z memow.
                        • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:26
                          Ale ta pani z memów sięgała po flaszki podawała dalej..
                          • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:33
                            Niech zgadne mezowi i znajomym.Nie miala podawac flaszek tylko isc po kubki,zaloze sie,ze byly.
                            • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:38
                              W oświadczeniu autora filmu stoi jak byk, że co roku napoje tylko w butlach dawali, a kubków żadnych nie było.
                              • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:48
                                Rosa oswiadczenie autora ma na celu unikniecie wyplaty odszkodowania za ukazanie wizerunku.Na serio wierzysz,ze postawiono 10butelek zeby wszyscy sie nimi obdzielilitongue_out
                                • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:02
                                  Na filmie z gazety też widać twarze ludzi, którzy brali flaszki.
                    • czarnaalineczka Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:30
                      roznica jest tylko taka ze na weselu co tylko ciocia i kuzyn wysmieje burackie zachowanie
                      a tutaj cala Polska
                      • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:36
                        Naprawdę uważasz (z czystym sercem pełnym dobrej woli), że za zabranie dwóch butelek oranżady osobie wyglądającej "na oko" na ubogą należy się publiczny lincz, z poniewieraniem jej wizerunku po całym internecie?
                        Odpowiedz tylko - tak lub nie. Dziękuję.
                        Przypominam tylko że żyjemy w kraju gdzie twarze przestępców (w tym morderców dzieci) często nie są upowszechniane bądź są "zamazywane".
                        Dziękuję.
                        • czarnaalineczka Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:45
                          jaki lincz ?
                          memy to nie lincz

wiec nie pierdziel
                          tka twarzy przestepcow sie u nas nie ujawnia
                          wiec jak uznajemy ze popelnila przestepstwo i zaslanialy na fotkach oczy czy uznajemy ze lublicznie polelnila buractwo i nie zamazujemy twarzy ?
                      • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:40
                        No bez przesady.
                        Byłam na kilku weselach w swoim życiu i zawsze, ale to ZAWSZE po imprezie młodzi i ich rodzice rozdawali pozostałe żarcie gościom, żeby się nie zmarnowało.
                        • czarnaalineczka Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:46
                          a widzisz roznice po imprezie jak zaostalo ,a na samym poczatku zanim ktokolwiek inny sprobowal ??
                          • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:09
                            wg oświadczenia autora filmu to był koniec imprezy.
                            • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:13
                              rosapulchra-0 napisała:

> wg oświadczenia autora filmu to był koniec imprezy.

moze ci zylaki mozg uciskaja
                              ale oplatek raczej jest na poczatku
                              cale zapakowane chleby wskazywalyby ze to poczatek
                              • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:30
                                A może tobie łyska już całkiem mózg zżarła, co?
                                Napisałam wyraźnie, że WEDŁUG AUTORA FILMU to był koniec imprezy uncertain
                                • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:41
                                  > A może tobie łyska już całkiem mózg zżarła, co?
                                  > Napisałam wyraźnie, że WEDŁUG AUTORA FILMU to był koniec imprezy uncertain

skoro wiesz ze to sciema to po co to piszesz
                                  jednak skoro lykneklas ta scieme to ci napisalem ze autor filmu sie myli
                                  teraz podziekuj ladnie za oswiecenie cie w tej kwastii
                                  • rosapulchra-0 [...] 20.12.12, 17:42
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:49
                                      to ty przechalalas swoja watrobe
                                      moja jest calkiem ok
                                      • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:59
                                        No tak. Kolejny, który wie lepiej ode mnie big_grin Brawo!
                            • czarnaalineczka Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:13
                              nic takie tam nie pisze!!
                              on tylko koslawo probuje tlumaczyc ze u nich tak zawsze uncertain

a na filmie dokladnie widac ze to byl poczatek
                  • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:19
                    Nie robię tak bo wiem, że na koniec i tak dostanę spakowane, a nawet jeśli nie to akurat stać mnie samej kupić ciasto w cukierni czy alkohol.
                    I jeszcze raz pytam: czemu aby upowszechnić twarz bandyty (z wyrokiem, już skazanego, któremu została udowodniona przez sąd wina) potrzebna jest zgoda sądu (i sąd dość rzadko ją wydaje nawet w przypadku morderców i pedofilów), zaś twarz kobiety której jedyną póki co "winą" jest wzięcie dwóch butelek darmowej oranżady wartych może 3 złote jest udostępniana na prawo i lewo?

https://www.suwaczek.pl/cache/9d78d4bd0f.png
                    • falka_85 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 21:54
                      A to, że wiesz, że i tak dostaniesz spakowane to jedyny powód, dla którego nie pakujesz jedzenia ze stołu do torby? Ja słyszałam od rodziców o ich znajomej, która na wesela chodziła z wielką torbą i przygotowanymi zawczasu pojemniczkami na jedzenie. No i pakowała sałatki, wędliny, ciasto, wódeczkę, wino itd. Buractwo pierwsza klasa.
                • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:18
                  Ciekawe,w restauracjach tez bywaja szwedzkie stoly i jakos nie zauwazylam by pakowano butelki iposilki po czym wychodzonotongue_out
                  Poza tym,wlasnie gazecia,to byly napoje dla kazdego,chyba nie trudno sie domyslic,ze gdy na stole stoi 10butelek to jest rozdawane butelkami,czyz nie?
                  • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:22
                    A powiedz nam jak jest w Twoim kraju z ochroną wizerunku?
                    Póki co przypominam kobieta nie popełniła żadnego przestępstwa (nawet jeśli dla Ciebie to kradzież to w Polsce do kwoty 250 zł nie jest przestępstwem tylko wykroczeniem), a często twarze prawdziwych bandytów nie są udostępnianie szerokiej publiczności (chyba, że sąd zadecyduje inaczej).
                    Chyba też nie wyraziła zgody na udostępnianie jej wizerunku w internecie bądź innych mediach.
                    • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:31
                      Rzadko kiedy twarze przestepcow sa zasloniete.A jak szukaja sprawcow np. pobicia,to nagrania z kamer sa rozpowszechniane w internecie.Co raz czesciej apeluje sie o calkowite zniesienie ochrony wizerunku dla sprawcow czynow karalnych.Co lepsze gazety,nawet jak sad nie wyrazil zgody,ale to niezbyt czesto sie zdarza robia paski tak,by znajomi mogli go rozpoznac.
                      Jakby nie popelnila wykroczenia (wykroczenia tez sa karalne)to by jej w necie nikt zlego pr nie zrobil.Jak widac kradziez nie poplaca.
                      • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:34
                        Jaka kradzież? Nie zachowała się elegancko i nikt tak nie twierdzi, ale naprawdę chyba nawet prawnikowi ciężko byłoby udowodnić kradzież przedmiotów darmowych przeznaczonych dla wszystkich.
                        Jak przestępce czy zaginionego szukają to inna sprawa, ale jak już jest znaleziony twarze są "rozmazywane".
                        Twarzy morderców dwójki dzieci też nie ujawniono, no ale oni tylko zatłukli dwójkę dzieciaków, co innego gdyby zabrali sobie dwie butelczyny taniej oranżadki, w dodatku gratisowej.
                      • kolkjo Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:40
                        W restauracjach i hotelach gdzie jest szwedzki stół nie wolno wynosić jedzenia z sali, to jest zapisane w regulaminach i kelnerzy zwracają uwagę gdyby się ktoś tak zachował lub obciążą go dodatkowymi kosztami. Tu jest inna sytuacja .
                        • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:52
                          Tu tez byl szwedzki stol,gdyby na celu bylo rozdawanie butelek rozdawano by je na stoisku,z paki,a nie stawiano na stolach.Pomine to,ze osoba kulturalna pomyslalaby zostawie,jesli zostanie to sie zglosze,albo po kiego mi orenzada niech spakuja i zawiaza do schroniska dla bezdomnych jak zostanie.Ale oczywiscie kultura to pojecie nieznane.
    • aneta-skarpeta Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:23
      kradnę
    • tosterowa Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 13:43
      To nie jest lincz, te memy są po prostu zabawne, natomiast sam filmik z Radomia ma dla mnie walor wręcz wychowawczy, może następnym razem, jak ktoś będzie rozdawał coś za darmo, więcej ludzi uruchomi myślenie i nie zacznie, jak bydło, rzucać się na gratisy, choćby dlatego, że ich facjaty mogą trafić do internetu.
      • daisy Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:45
        Według ciebie zabawny jest mem z heil hitler? Może samemu najpierw należałoby włączyć myślenie, zanim się zacznie "rzucać jak bydło" na jakiegoś człowieka widzianego przez dwie sekundy na jakimś filmiku?
        "Bydło", "facjaty"... Ta kobieta to człowiek, który ma twarz, nie "bydło" z "facjatą". A internet, choć wirtualny, jest taką samą twardą realnością w naszym życiu jak nienawiść, której też nie da się zmierzyć ani dotknąć.
        • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:54
          Zgadzam się z Daisy.
        • jamesonwhiskey Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:12
          > Według ciebie zabawny jest mem z heil hitler? Może same

ten srednio , sa zarty udane i mniej udane

ale ostatnia wieczerza , rewelacyjny i bardzo na temat
          • edelstein Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:25
            Ostatnia wieczerza to z innej okazji zostala namalowana.Chyba,ze zmazac slowo “ostatnia“.Choc w sumie moze i bedzie ostatnia,bo sie organizatorom dawac zlodziejom pole do popisu.Jak widac okazja czyni zlodzieja to bardzo madre przyslowie.
            • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:31
              Co do Jezusa to zdaje się bronił nawet Judasza i jawnogrzesznicę, zapewne kobietę od dwóch darmowych oranżad też by wybronił przed zajadłym tłumem wrzeszczącym: "Ukrzyżować ją, zajumała dwie oranżandki, patrzcie na jej twarz, sama patologia, ukrzyżować ją demotami, złośliwymi filmikami, widać że patologia po sądach na pewno nikogo nie będzie o to ciągać"....
        • tosterowa Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:30
          Histeryzujesz. Całą sprawę uważam za mocno przesadzoną. Do netu codziennie wrzucane są setki zabawnych filmików, w których występują różni ludzie (albo zwierzęta), którzy robią różne głupie rzeczy, a z których można się pośmiać. A że cudzym kosztem? No życie, niestety. A kto nigdy nie śmiał się na głupim filmiku albo z głupiego obrazka niech pierwszy rzuci.. ;P
          Podsumowując: jak już pisałam, sprawa przesadzona, na ludzi z Radomia się nie rzucałam, film obejrzałam tak jak oglądam inne filmy "z otwarcia Biedronki", pokibicowałam pani, która zajumała kolkę, pośmiałam się z memów, finito. Dziś pani z Radomia, jutro małpa w kożuchu (albo odwrotnie).

• gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:37
            Daj mi swoją fotkę Kochana, poprzerabiam ją na różne ciekawe memy, chcesz? Pośmiejemy się cudzym, tym razem akurat Twoim kosztem, dobrze? Widzę, że masz poczucie humoru więc dla Ciebie nie będzie to problem, to czekam na ową fotkę. Narka kiss
            • tosterowa Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:44
              Przykro mi, ale nie wrzuciłam do netu ani jednej swojej fotki.
              Ale jakbyś wiedziała coś o wigilii na Rynku albo otwarciu biedronki, to daj znać, przyjdę narobić sobie obciachu, to będziesz mogła nagrać i pośmiejemy się w wspólnym gronie kiss
              • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:48
                Ta Pani zapewne też nie, nie wygląda na taką która by miała w domu internet.
                Daj fotkę, co się tak krygujesz, nie bądź taka smile Postaram się aby demotywatory były z jako taką klasą wink
                Pośmiejemy się jeszcze przed świętami, a śmiech to zdrowia smile Adres mailowy ten sam co nick, czekam, pa kiss
                • tosterowa Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 16:54
                  Patrzę i patrzę i nie widzę ani jednej fotki w głupiej pozycji albo sytuacji. A tak chciałam ci poprawić humor kiss
                  • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:19
                    Nie szkodzi, do fotki dodam odpowiedni komentarz lub wkleję do odpowiedniego obrazka i już będzie śmiesznie, nie kryguj się Kochana, dawaj wink
                    • tosterowa Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:34
                      ok, to czekaj na maila smile
                      • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 17:42
                        Dawaj big_grin
        • gato.domestico Re: "Chytra baba z Radomia" 23.12.12, 12:02
          myslalam ze róznimy sie 'czyms' od owego bydła w tym przypadku niestety nie...instynkt łowcy wziął górę....
    • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 14:54
      W końcu poszli po rozum do głowy i zamazali twarze, a film skasowano:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,13082860,Wigilia_w_Radomiu_zniknela_z_YouTube___Nie_chce_by.html#BoxWiadTxt
      Niektóre Paniusie współżyjące z kotem się załamią.
      • czarnaalineczka Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:16
        w internecie nic nie ginie
        • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:27
          Dlatego trzeba pomyśleć wcześniej zanim się włoży film lub zdjęcie bez zgody danej osoby.
    • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:08
      "– Cóż złego uczynił?
      Oni jednak wzmogli tylko okrzyki:
      – Ukrzyżuj Go!"
      • bloopsar Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 19:48
        > "– Cóż złego uczynił?
        > Oni jednak wzmogli tylko okrzyki:
        > – Ukrzyżuj Go!"

big_grin big_grin big_grin
        Następny mem: ChBzR pomyka po wodzie (oczywiście za butelką Zbyszko) tongue_out

Rrany, Gazeta, wiem że wasz mały team jak może pracuje na kontrowersje i ruch na forum, ale trochę umiaru lol!
    • gazeta_mi_placi Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:26
      Poza tym ta kobieta nie jest zapewne z żadnej wychuchanej rodziny, pewnie jej rodzinie było bliżej do tej pary co zaniedbała dzieci do tego stopnia, że błagały o dom dziecka, być może jej rodzice nie uczyli nigdy dobrych manier, sami popijali (nie wygląda na córkę adwokata i lekarki czy choćby przeciętnie żyjących ludzi), być może jedyną nauką jaką jej dali to "jak dają to bierz, jak biją to uciekaj".
      Naprawdę myślicie, że tacy ludzie biorą się z powietrza, z normalnych rodzin?
    • kolkjo Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 15:34
      Dla mnie ten temat jest jakąś abstrakcją. Codziennie wokoło ludzie tak się zachowują. Wiele osób ze swoich firm wynosi darmowe gadżety ile się da najwięcej. W każdym mieście na podobnych imprezach ludzie sobie darmowe rzeczy wyrywają i by się stratowali byle coś za darmo dostać. Nie musi to być coś do jedzenia, może to być darmowa smyczka, lub wydruk z kilkoma piosenkami.
      A teraz za te miliony odpowie zbiorczo jedna pani z Radomia by tłum był syty "zemsty"....

Naprawdę, coś bardzo złego dzieje się z ludźmi.
      • rosapulchra-0 Otóż to! 20.12.12, 15:44
        CytatWiele osób ze swoich firm wynosi darmowe gadżety ile się da najwięcej.
        Nasze hipokrytki, które tak chętnie a to długopis, a to koszulki na papiery, a to teczki, a to siedzenie w necie na koszt pracodawcy, a nawet są takie, co to herbatę i kawę do domu wyniosą - to te najwięcej gardłują i najbardziej się oburzają. I to jest dopiero żałosne!
        • aneta-skarpeta Re: Otóż to! 20.12.12, 15:48
          Tak, Ty Rosa najlepiej wiesz gdzie nas swędzi
          • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 16:10
            To zupełnie tak jak wy wiecie lepiej ode mnie gdzie swędzi mnie.
            • aneta-skarpeta Re: Otóż to! 20.12.12, 16:15
              czyli mamy rację? czy gadasz aby siać zamęt?
        • czarnaalineczka Re: Otóż to! 20.12.12, 15:48
          a skad wiesz ze wynosza?
          widzialas??
          • aneta-skarpeta Re: Otóż to! 20.12.12, 15:53
            no czarna, ja nie chcę nic mówić, ale ja już mam skompletowany cały serwis kawowy dla gości z kubków firmowych
            https://www.kubeczki.com/strona/foto/08%20firmowe%20(8).JPG

mam już 12 kubeczków i 12 talerzyków

muszę tylko namówić szefa, żeby w przyszłym roku na gadzety zrobił cukiernice

;D

teraz możecie zzielenieć z zazdrościwink
            • czarnaalineczka Re: Otóż to! 20.12.12, 15:56
              nie badz zyla wez wiecej dla mnie big_grin
              • aneta-skarpeta Re: Otóż to! 20.12.12, 16:21
                mąż ma wynieść w wigilie od siebie z roboty takie, - powiedział, że wezmie ze 4 kartony, do roweru juz przyczepił przyczepkę
                chcesz takie?

moim zdaniem są takie radosne
                https://www.maciaszczyk.com.pl/images/reklama_poligrafia_stoiska/full_77_az_big_pocztex_kubek_reklamowy.jpg
                • czarnaalineczka Re: Otóż to! 20.12.12, 16:25
                  noooo
                  te poziomeczki urocze big_grin
          • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 16:12
            Pracowałam w wielu różnych firmach i uwierz mi - zawsze się znajdzie ktoś, kto wynosi. A w Polsce to było po prostu nagminne. Mówię oczywiście o korpo, nie małych firemkach, gdzie zatrudnionych jest pięć osób.
            • czarnaalineczka Re: Otóż to! 20.12.12, 16:15
              i bylo takich pracownikow pietnowac
              ale to cie w zadnym wypadku nie upowaznia do obrazania i posadzania o to samo wszystkich forumek
              • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 17:39
                Ja nie obrażam, stwierdzam fakt.
                • czarnaalineczka Re: Otóż to! 20.12.12, 17:53
                  a gdzie dowody ???
                  gdzie masz deowod ze chociaz jedna foremka ukradla cos z firmy ???
                  • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 18:17
                    Wystarczy mi to, co widziałam w swoich firmach.
                    • czarnaalineczka Re: Otóż to! 20.12.12, 18:21
                      ciekawe podejscie uncertain
            • sueellen Re: Otóż to! 20.12.12, 18:39
              U mnie w firmie (w Polsce) przylapano sprzataczkę na wynoszeniu... papieru toaletowego! Nie, nie zwolnili ich, ale wypuścili te rewelację na całą firmę (400 pracowników). Baba ze wstydu po ścianach chodziła...
        • edelstein Re: Otóż to! 20.12.12, 15:55
          Nigdy nic nie wynioslam i nigdy nie korzystalam z neta w czasie pracy.Nigdy tez nie spotkalam sie z takim zachowaniem jak opisuje pani powyzej.Jak widac,kto z kim przystaje,takim sie staje.
        • sumire Re: Otóż to! 20.12.12, 16:16
          coś wyżej wspominałaś o byciu ofiarą linczu. a co sama robisz, oskarżając innych o kradzież z taką pewnością, jakbyś za rączkę złapała?
          dobrze przynajmniej podsumowane - to dopiero jest żałosne.
          • rosapulchra-0 [...] 20.12.12, 17:41
        • lilly_about Re: Otóż to! 20.12.12, 16:50
          No no rozalko, musisz dużo wiedzieć na ten temat, nic dziwnego, ze zmieniasz pracę wink
          • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 17:41
            Jestem dobrą obserwatorką, nic poza.
            • lilly_about Re: Otóż to! 20.12.12, 17:59
              I co? Widziałaś jak ktoś wynosi kawę, spinacze czy papier toaletowy i ograniczyłaś swoją obserwację do tego, by poinformować nas o tym na forum? Bo jak mi zdemontowali w pracy dozownik mydła to się pofatygowałam, żeby przejrzeć monitoring.
              • aneta-skarpeta Re: Otóż to! 20.12.12, 18:02
                lilly- o czym Ty mówisz. Ona nie potrafi ogarnąc własnej torebki, a co dopiero byc bacznym obserwatorem
                • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 18:21
                  Nie posiadam torebki.
                  • triss_merigold6 Re: Otóż to! 20.12.12, 18:24
                    A skąd Ci zginęło te 300 funtów o których pisałaś nie tak dawno temu? Nie z torebki, aby?
                    • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 19:52
                      Nie 300, tylko 200, jeśli już suspicious Nie kłam po raz kolejny.
                      Jeśli maleństwo, do którego mieści się tylko portfel i komórka nazywasz torebką, to serdecznie gratuluję.
                      • triss_merigold6 Re: Otóż to! 20.12.12, 20:08
                        Pardon, 180 funtów.
                        Torebka to torebka, kopertówka to torebka i listonoszka też. Sama nazwałaś to torebką.
                      • aneta-skarpeta Nie kłam! 20.12.12, 20:31
                        rosapulchra-0 napisała:

> Nie 300, tylko 200, jeśli już suspicious Nie kłam po raz kolejny.
                        > Jeśli maleństwo, do którego mieści się tylko portfel i komórka nazywasz torebką
                        > , to serdecznie gratuluję.

sama go nazywasz torebką

Autor: rosapulchra-0 ☺ 01.09.12, 17:15

w prac..
                        Miałam w torebce 240 funtów. Nosiłam je kilka dni, dopiero dziś zobaczyłam, że brakuje mi 180 funtów. Miałam całość w dwudziestkach. Szlag mnie trafił.
                        • czarnaalineczka Re: Nie kłam! 20.12.12, 21:13
                          big_grin
                          aj anetka jak tak mozesz linczowac kolezanketongue_out
                        • rosapulchra-0 Re: Nie kłam! 21.12.12, 05:10
                          Go?
                • lilly_about Re: Otóż to! 20.12.12, 18:22
                  Och, może pilnuje cudzych rzeczy, na własnych jej nie zależywink
              • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 18:23
                Niestety, ale cie zawiodę - z obiema paniami, które przyłapałam na kradzieży odbyłam stosowne rozmowy. Ale nie doniosłam na nie, bo obiecały, że więcej tak postępować nie będą. I dopóki pracowałam - nie postępowały.
                • lilly_about Re: Otóż to! 20.12.12, 18:25
                  Zapewne, zapewne, już nie wiesz, co wymyślać.
                  • rosapulchra-0 [...] 20.12.12, 18:54
                    • lilly_about Re: Otóż to! 20.12.12, 19:04
                      No i to ci powinno dać do myślenia. Nawet konfabulacje powinny być chociaż w miarę spójne.
                      • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 19:53
                        Tak, tak.. tak się przekonuj sama uncertain
                • aneta-skarpeta Re: Otóż to! 20.12.12, 18:56
                  złapałas dwie panie, a kilka postów wyzej pisałas, że pracowałaś w wielu firmach i kradzieze były nagminne
                  • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 20.12.12, 18:58
                    No wiesz.. mojej pani kierownik nie mogłam za wiele powiedzieć, nawet wtedy, gdy widziałam, że wynosi ryzę papieru do drukarki..
                  • triss_merigold6 Re: Otóż to! 20.12.12, 19:01
                    Przecież ona nie kontroluje tego swobodnego strumienia świadomości jaki uprawia.
                    • rosapulchra-0 Re: Otóż to! 21.12.12, 05:07
                      Za to ty kontrolujesz mój.
    • nangaparbat3 skoro Święta, to przywółam słynny kamień 20.12.12, 19:45
      Po pierwsze - ta pani płaci za całą masę osób, które tam były i robiły to samo.
      Po drugie - są rzeczy, których nie robi się nigdy nikomu - tak, Gazeciu, nawet Hitlerowi, pedofilowi i psychopatycznemu mordercy.
      Po trzecie - niech rzuca kamieniem ten, kto nigdy:
      - nie jeżdził na gapę
      - nie brał lewego zwolnienia
      - nie załatwiał prywatnych rozmów ze służbowego telefonu
      - nie wystawił lipnej faktury (podobno jakieś astronomiczne liczby, w miliony idą - w Polsce)
      - nie oszukał fiskusa
      i tak dalej, i dalej.

Na mnie ten filmik zrobił fatalne wrażenie, miałam tak przykre skojarzenia, ze nawet o nich nie piszę.
      Ale zachłanność, egoizm, lekceważenie biednych - która jest całkiem od nich wolna, niech piętnuje, proszę bardzo.
      • triss_merigold6 Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 20.12.12, 19:52
        O nie, akurat w niektórych krajach lokalne społeczności są informowane o tym, że osoba skazana za przestępstwo seksualne wobec małoletniego jest na wolności i osiedliła się. Każdy może dostać jej zdjęcie i dane w imię dobra wspólnego i ochrony dzieci. I tak powinno być.
        • nanuk24 Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 20.12.12, 21:50
          Dokladnie. Mozna wpisac na wybranej stronie swoj adres i wyskakuja przestepcy seksualni, ktorrzy mieszkaja lub pracuja obok mojego miejsca zamieszkania.

A wczoraj w wiadomosciach pokazywali filmik, na ktorym kobieta kradla sasiadce ozdoby i swiatla swiateczne sprzed domubig_grin
      • czarnaalineczka Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 20.12.12, 20:03
        uprzejmie dziekuje za pozwolenie big_grin
      • to_ja_tola Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 20.12.12, 21:54
        nangaparbat3 napisała:

>
        > Na mnie ten filmik zrobił fatalne wrażenie, miałam tak przykre skojarzenia, ze
        > nawet o nich nie piszę.
        > Ale zachłanność, egoizm, lekceważenie biednych - która jest całkiem od nich wol
        > na, niech piętnuje, proszę bardzo.

Ale prosze cię...Widziałaś tych co brali?NAWET! jeżli byli biedni nie oznacza to,że mogli wziąć to jak takie hieny
        >
        • nangaparbat3 Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 20.12.12, 23:26
          Myślałam raczej o tym, że ci co brali nie byli tymi najbiedniejszymi - zresztą ktoś nawet o tym pisał. Lekceważenie biednych w znaczeniu, że się biednym zabiera. Nie wiem zresztą, jak było naprawdę - chodzi mi o to, że osoby, które na co dzień wyrażają tu pełną pogardę dla biedaków, nagle się za nimi ujmują
          • rosapulchra-0 Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 21.12.12, 00:57
            osoby, które na co dzień wyrażają tu pełną pogardę dla biedaków, nagle się za nimi ujmują
            ale widzisz ten fałsz i hipokryzję?
          • gazeta_mi_placi Re: skoro Święta, to przywółam słynny kamień 21.12.12, 07:59
            Kogo masz na myśli?
    • hunkis Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 21:06
      "r1234_76
      Jakieś 10 lat temu te zjawiska były minimalne. Na większości forów dało się normalnie podyskutować. Ale też dostęp do sieci był mniejszy.
      Kto miał dostęp do sieci, to prawdopodobnie był na tyle wyrafinowany intelektualnie, że był w stanie zarówno to zrobić, jak i opanować zasady netykiety. A ci, którzy nie mogli, starali się dostosować do większości, która wtedy była całkiem Ok.
      A potem najwyraźniej do sieci dorwały się tzw. wykształciuchy - w oryginalnym, sołżenicynowskim znaczeniu - czyli osoby ograniczone, niedouczone, ale za to przekonane o swojej wyjątkowości. A ponieważ ich jest dużo, jest co jest. "

Pozwolę sobie zacytować wypowiedź innego forumowicza na temat dlaczego doszło do internetowego linczu na tej kobiecie. Myślę, że oddaje ta wypowiedź sedno sprawy.
      • sumire Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 21:24
        tak, w dużej mierze tak. dodajmy nastolatków, dla których sieć jest jedynym obszarem wyżycia się i którzy mają kłopot z oddzieleniem wirtualu od realu...
        pamiętam, że faktycznie 10-15 lat temu wylewanie pomyj i szczucie było nie do pomyślenia. netykieta była święta. porządek na kanałach ircowych, forach, blogach etc. utrzymywał się sam. ale to był inny internet. nie tak dostępny, nie tak potężny, nie dający frustratom takich możliwości naplucia na kogoś, kogo nawet nie znają.
    • sadosia75 Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 21:56
      Zachowanie tych ludzi jest poniżej krytyki. Chytra baba z Radomia - tzn samo to określene bawi mnie zaskakująco mocno smile
      cóż. dobrze, że ozdób świątecznych ze stołu nie wynosili bo wiadomo... przyda się....
      co do linczu... czy to lincz? a może wyśmiewanie takiego zachowania po prostu.
      • wioskowy_glupek Re: "Chytra baba z Radomia" 20.12.12, 22:49
        Ale o co w ogóle chodzi bo nie kumam tej całej nagonki ? Stały oranżady na stole, babka wzięła sobie 2 butelki, trzecią komuś podała... No i co z tego ? Przecież po to stały żeby zabrać...
        Z resztą inni też, między innymi dziecko brało po 2 butelki. I że niby ludzie się źle zachowywali ? Myślałam że jakaś bijatyka była czy co, a tu ludzie kulturalnie podchodzili i brali butelkę, przecież one chyba po to tam były ? Albo czegoś nie rozumiem ?

No chyba że chodziło o to, że każdy miał sobie odkręcić i nalać, to wówczas już wina organizatorów że nie reagowali na takie zachowanie.
        • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 05:09
          Ależ to proste - chodzi o to, żeby jematki sobie nastrój poprawiły i samoocenę. Ich na takim uczynku jeszcze nie przyłapano, więc wiesz.. chytra baba z Radomia jest świetnym pretekstem, żeby pokazać się na forum, jakim to się jest nieskazitelnym, chodzącym ideałem.
          • lilly_about Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 07:45
            Między chodzącym ideałem a złodziejstwem jest szerokie spektrum możliwości rozalko, ale nie możesz tego zrozumieć ze znanych i mnie, i tobie powodów. Piętnujesz rzekomo złodziejstwo w pracy a bronisz złodziejstwa jawnego, publicznego. Nadal sporo ci nie styka, nie łudź się.
            • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 12:51
              Ja nikogo nie bronię. Napoje stały na stołach i były ZA DARMO, więc trudno mi to nazwać złodziejstwem.
              • lilly_about Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 13:32
                Kwiaty z klombów na rynku też zrywasz, bo sobie tam rosną? Jak już wyżej pisałam nie dziwi mnie twoje podejście, w końcu gdzieś tam was sieją wink
                • rosapulchra-0 Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 15:12
                  Co za bzdurne porównanie uncertain
    • franczii Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 07:48
      A dlaczego wszyscy do tej jednej kobiety sie czepili?
      Na filmie mnostwo jest pazernych ludzi.
      A zauwazylyscie jedna babcie w welnianej czapce, ktora ze zniesmaczonym wyrazem twarzy poprawia porozwalane przez motloch swieczki? Na innym filmiku ta babcia zwija butle ze stolu az sie kurzy.
      • majenkir Re: "Chytra baba z Radomia" 21.12.12, 14:31
        to tych filmow jest wiecej? big_grin
      • gato.domestico Re: "Chytra baba z Radomia" 23.12.12, 12:04
        poprawia te z icze bo juz nic do pobrania nie zostało big_grin wiec musiałą jakos zajac rece wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka