Dodaj do ulubionych

To w jakich strojach...

24.12.12, 12:17
idziecie na wigilie?
Obserwuj wątek
    • zuwka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:41
      w innych niż na codzień po domu. A ty?
    • rosapulchra-0 [...] 24.12.12, 12:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mama_kotula Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:45
      W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach.
      • agao_72 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:58
        z pióropuszem na głowie.
        • jola-kotka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:58
          ok to ja wystapie w bikini dzisiaj.
          • marzeka1 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:09
            Ubieram szarą sukienkę + buty na obcasie. Do tego stosowna biżuteria i makijaż.
            • zuwka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 20:54
              w co ubierasz swoją szara sukienkę oprócz butów na obcasie?
      • kk345 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:15
        mama_kotula napisała:

> W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach.

Meczę się juz dłuższy czas, próbujac przypomnieć sobie, skąd jest ten cytat... Pomóż! smile
        • followthesun Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:25
          Kornel Makuszyński - Szaleństwa Panny Ewy. smile
          • kk345 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:29
            Oczywiscie! Dzięki, jaka ulgasmile))
      • zona_mi Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 14:37
        > W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach.

Jerzy? smile
        • mama_kotula Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 16:06
          zona_mi napisała:

> > W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach.
          >
          > Jerzy? smile

smile a jakże
          To mój ulubiony cytat, kierowany do każdego, kto mnie pyta o plany ciuchowe big_grin
          • zona_mi Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:45
            Też to/go lubię.
            Nawet Kamiński nie zdołał mi zepsuć obrazu Jerzego, jaki od zawsze mam w głowie smile
    • kkalipso Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:11
      Ja w czarno-szarej sukience....

Córka w czarnej sukieneczce +srebrne buciki ..

Mąż w ciemnych dzinsach i koszuli..

Paznokcie ciemne granatowo-zielone ,jak wyschną to może i fotę trzasnę..Mam luzik do 16.
    • imogen0 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:23
      Ja klasycznie,czarna spódnica do kolan,biała koszulowa bluzka,czarne szpilki ale dodam kolorowy wisior co by tak biurowo nie było...
      Wesołych!!!
      • damakama Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:28
        Tak jak lubię najbardziej - klasyczna ołówkowa spódnica (ale z "wieczorowego" materiału) + jedwabna, malowana ręcznie bluzka + szpilki, właśnie dobieram biżuterię - i chyba będzie tylko bransoletka.
    • edelstein Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:25
      W dzinsach i sportowej koszuli,syn tak samo.Dla mnie wigilia to kolacja jak kazda inna.
      • baltycki Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 14:27
        Pewne "rzeczy" wynosi sie z Domu, wynioslas rzeczy albo nie mialas Domu.
        • edelstein Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:27
          Do zwyklej kolacji siadasz w garniturze no notongue_out przyjmij,ze nie dla kazdego. wigilia to swieto,ja dostalam zaproszenie na kolacje.
          • najlepszy.joko1 Re: To w jakich strojach... 15.01.13, 15:15
            Więc nie idziesz na wigilję tylko na kolację - to po co wypowiadzasz się w tym wątku. Pytanie było " w czym idziesz na WIGILIĘ"
      • graue_zone Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 15:02
        I tak chodzisz na każda proszoną kolację? Bo rozumiem, że idziesz w gości? To miło im będzie, nie ma co... Czy peseudoolewactwem honorujesz tylko Wigilię?
        • rosapulchra-0 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:18
          Ale czego się dziewczyny czepiacie?? Przeca to jej sprawa jak celebruje lub nie święta, nieprawdaż? suspicious
        • edelstein Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:31
          No moze ty szlas na proszona kolacje,ja poszlam na kolacje.Akurat do niewierzacych szlambig_grin
    • jak_matrioszka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:55
      Bede stanowila konkurencje dla choinki, wystapie w swetrokiecce wysadzanej szkielkami - prezent od dziecka. Jezeli sie na jakies zdjecie zalapie, to Wam pozniej pokaze wink
    • kkalipso Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 14:13
      O tak! Plus czarne szpilki...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qi/sc/8q3h/4AOAUpbaymBE0lybFB.jpg
      • verdana Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 15:04
        Się pochwalę. W sukience, którą kupiłam równo 11 lat temu i nigdy nie włożyłam. A sukienka nadal pasuje!
    • duola77 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 15:26
      Jolunia , ja zamiast spracowanej Ciebie , wróciłam dopiero z pracy i mam 2 h , only- na makijaż , spakowanie prezentów i przywdzianie kiecki

normalnie święta i cuda , panie
    • anika772 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:34
      W spódnicy, bluzce i szpilkach.
    • moofka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:36
      mała czarna, azurowe rajstopy i ogromne kolczyki
      • jola-kotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 00:34
        A ja sie dzisiaj nie wysililam,wystapilam w czarnych rajstopach,krotkich spodenkach skorzanych w bluzce bialo czarnej ala gorset i kozakach czarnych do kolan na szpilce.
        Zlota bizuteria i mocny makijaz,ale ja zawsze mam mocny.
        Pochwale sie- u fryzjera dzisiaj doczepilam takie zlote nitki we wlosy,polecm efekt super,one sa jakby metalowe piec sztuk na prawde fajnie to wyglada.
        • stuletnia_stokrotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 10:14
          jola-kotka napisał(a):

> A ja sie dzisiaj nie wysililam,wystapilam w czarnych rajstopach,krotkich spoden
          > kach skorzanych w bluzce bialo czarnej ala gorset i kozakach czarnych do kolan
          > na szpilce.
          > Zlota bizuteria i mocny makijaz,ale ja zawsze mam mocny.
          > Pochwale sie- u fryzjera dzisiaj doczepilam takie zlote nitki we wlosy,polecm e
          > fekt super,one sa jakby metalowe piec sztuk na prawde fajnie to wyglada.

o mój boże...proszę wstaw fotkę bo nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić..tzn.mam wizję jak wyglądałaś ale nie chcę być wulgarnatongue_out
          • caroninka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 12:31
            Chyba mamy identyczne wizje smile
        • balbinex123 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 10:55
          Jaja se robisz czy jak smile
        • sanrio Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 11:10
          eeee słabe...jakbyś wymyśliła tylko te czarne skórzane spodenki albo tylko złote nitki to jeszcze może ktoś by uwierzył, ale tak wszystko na raz?
        • franza.kafki Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 11:44
          Tacy ludzie nie istnieją big_grin
        • girasole01 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:42
          Tzn stylizacja w tym stylu? https://modasexygirl.redcart.pl/templates/images/thumb.php?file=http://modasexygirl.redcart.pl/templates/images/products/455/c908436dec27f2d36fca04d2449ea5d0.jpg&x=600&y=600
        • lady-z-gaga Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:35
          wystapilam w czarnych rajstopach,krotkich spoden
          > kach skorzanych w bluzce bialo czarnej ala gorset i kozakach czarnych do kolan
          > na szpilce.

A pejcz miałaś?
    • mankencja Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 08:51
      do rodziców przyszłam w starych spodniach od dresu i podkoszulku z królikiem...

(teraz możecie się na chwilę oburzyć)

...ale jak już ulepiłam wszystkie pierogi, przebrałam się w stosowną czarną sukienkę w kolorowy wzorek.
      • sarling Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 10:29
        Przyjechaliśmy do mamy wcześniej, więc jeszcze niewystrojeni i, och, bardzo chciałam zostać w mojej swetro-sukiencewink
        Ale miałam potem inną kreacjęwink
    • shellerka perły 25.12.12, 11:28
      mój mąż w pewnym momencie zdziwiony zauważył, że chyba wszystkie (babcia, moja mama, siostra mamy, ja i siostra cioteczna) się zmówiłysmy, bo wszystkie miałyśmy na szyi perły smile
      przy czym każda te perły miała w nieco innej stylizacji. jedna do malej czarnej, druga do malej czerwonej, dwie do garsonek, czwarta do kremowej bluzki i czarnej spódnicy.
    • claudel6 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 11:55
      złota sukienka i bordowe dodatki (rajstopy, sweterek i biżuteria). buty i torba w odcieniu starego złota.
      • jola-kotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:11
        Tych nitekprawie nie widac to sa tylko takie refleksy,wpinane we wlosy ale nie na wierzchu.
        A jesli chodzi o stroj to przestancie gadac,ze byl z innej planety,nie widzialyscie nigdy zestawu rajstop z krotkimi spodenkami,bez przesady blagam.
        • rosapulchra-0 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:24
          "nie widzialyscie nigdy zestawu rajstop z krotkimi spodenkami"

Pewnie nie widziały i wyobraźni im nie staje, żeby taki zestaw zobaczyć. W UK co druga kobieta tak chodzi ubrana.
        • mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:25
          No wiesz, same spodenki z rajstopami może i ok, ale opisałaś cały strój...
          Wigilia to jednak dość specyficzna okazja, a strój dobiera się do okazji.

Ja pewnie, aby zamanifestować zebranym swoje szczęście i status materialny tudzież niebanalną urodę- "poszłabym" w ten wieczór w Pradę z dodatkami Hermesa. A na szyjce- Marni- piękne i rzucające się w oczysmile
          Ale to kwestia gustu.
          • jola-kotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:34
            Status materialny podkreslany metkami na pokaz to wiocha straszna.
            Kazdy ma swoj styl czy ja skomentowalam,choc jeden z opisanych powyzej,nie a prwie wszystkie to nie moja bajka.
            No ale jak ktos musi sobie ulzyc to prosze bardzo.
            • mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:41
              Nie skomentowałam Twojego stroju, tylko napisałam o dobieraniu stroju do okazji.
              Z twoich wypowiedzi w różnych watkach świątecznych i nie tylko wynika dla mnie, ze lubisz podkreślać swój status. Jeśli się mylę- wybaczsmile
              A rzeczy, które wymieniłam nie "walą metkami po oczach". Po prostu widać jakość, która przekłada się na komfort i ... cenę.
              A kto się zna, pozna i "metkę" - czy raczej: projektanta.

Metkami po oczach walą podróby.
              • tezee Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:39
                Przeciętny człowiek nie odrozni jakości , zaręczam. Sama wystąpiłam na wigilii w butach bardzo dobrej marki włoska skóra , perfekcyjne wykonanie kosztowaly
                3 tys
                moje dzieckocko mialo buty kupione na wyprzedazy w H&M 40 zł z 99 zgadnij kto zebral komplementy ze ma super ekstra porządne super ładne buty , oczywiscie moje dziecko. Dlatego jesli myslisz
                ze sie wyszykujesz za tysiaki i taki przecietny polak przy stole napewno zauwazy te jakosć to naprawde sie myslisz , dlatego trzeba byc chorym zeby robic takie zalozenia , kupowac po to by bylo widac smile
                • mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:02
                  Dlatego jesli myslisz
                  > ze sie wyszykujesz za tysiaki i taki przecietny polak przy stole napewno zauwa
                  > zy te jakosć to naprawde sie myslisz ,

a gdzie ja to napisałam? napisałam o różnicy stylów tongue_out) i sposobach podreperowania ego, jeśli się musismile

dlatego trzeba byc chorym zeby robic tak
                  > ie zalozenia , kupowac po to by bylo widac smile

jeśli cokolwiek kupuję, to właśnie nie po to, żeby było widać, nie noszę podróbek, co również nie znaczy, że od rana latam w Armanim

nie zrozumiałaś mojego postusmile
                  • tezee Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:23
                    Ja pisze tylko o tym że to lepsze szycie , wzronictwo i detale oraz markę zauważy na mnie czy tobie mogłaby zauważyc Horodyńska ale nie szwagierka z Ciechanowa przy wigilijnym stole.Dla zwykłych ludzi / zyjacych zwyczajnie nie zainteresowanych to jeden h , zauważa kolor ale napewno nie ogólna jakość.
            • vesper_lynd_1 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:03

Twój styl, Jolu to bazar.
              • mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:12
                wiesz, każda kobieta chce wyglądać pięknie
                i różne są rozumienia pojęcia: "wyglądasz jak milion dolarów"
                Jola ma swoją wizję i tyle
                każda ma swoją wizję
        • caroninka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:36
          Tak tak i w zestawie z ala gorsetem szpilami po kolana, nitkami we wlosach i mocnym makijazem. Widzialam...
          • hermenegilda_zenia Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 14:56
            Ależ dziewczyny, przecież cały wątek jest założony po to, żeby Jola mogła napisać jaki strój ona założyła. Nie ma się czym ekscytować, jej zupełnie nie obchodzi, co kto napisze. A co do metek, to pamiętamy - Jola lubi zakładać podróby markowych ciuchów zrobione przez krawcowe z Koziej D... za trzy pięćdziesiąt. Takie jak jej "gustowna" sukienka na niedoszły ślub.
        • shellerka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:09
          smile osobiście lubię krótkie spodenki - skórzane też mam i noszę i KRYJĄCE rajstopy do tego. ale zwykle staram się dobrać do tego zestawu bardziej stonowaną górę i buty wink
          myślę, że w twoim opisie poraziło zestawienie skórzanych szortów z GORSETEM i kozakami ZA KOLANO wink

jak na standardy dorosłych kobiet, to jakby to powiedzieć.... za dużo grzybów w barszczu, czy jakoś tak, zwłaszcza przy wigilijnym stole wink
    • rosapulchra-0 [...] 25.12.12, 13:34
    • rosapulchra-0 [...] 25.12.12, 13:58
    • stuletnia_stokrotka [...] 25.12.12, 14:33
      • zona_mi stuletnia_stokrotka 25.12.12, 14:42
        Netykieta zaleca nawet ostrożność w ironii, więc hamuj się.
        • stuletnia_stokrotka Re: stuletnia_stokrotka 25.12.12, 14:45
          zona_mi napisała:

> Netykieta zaleca nawet ostrożność w ironii, więc hamuj się.

będę już grzeczna big_grin
    • vesper_lynd_1 nie chcę cię urazić.. 25.12.12, 15:01

..ale poziomem nie odstajesz od Rosy, choćbyś nie wiem jak udawaławink
      Czepiasz się, dogryzasz ale finezji w tym tyle co w spisie chorób Rosy- bolące stopy i wzdęcia wątrobowe...
      • stuletnia_stokrotka Re: nie chcę cię urazić.. 25.12.12, 15:11
        vesper_lynd_1 napisał(a):

>
        > ..ale poziomem nie odstajesz od Rosy, choćbyś nie wiem jak udawaławink
        no przecież napisałam w wykasowanym już wątku,że owszem-nie jestem ani miła,ani uprzejma.
    • vesper_lynd_1 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:05

Dżinsy rurki i biała bluzka, włosy w kok, delikatny makijaż
      • nangaparbat3 Re: To w jakich strojach... 26.12.12, 12:16
        O, wypisz wymaluj moje dziecko smile
        Bluzka batystowa, u dołu i przy rękawach haft Richelieu, pod szyją nic.
    • sefora74 Re: To w jakich strojach... 26.12.12, 12:04
      www.zalando.pl/zalando-collection-damien-sukienka-koktajlowa-czarny-za521b00l-857.html
      do sukienki miałam czarne lakierki
    • nangaparbat3 A ktoś zna taki obyczaj 26.12.12, 12:33
      że w Wigilię na czarno nie wolno?????
      Moja mama z czymś takim wyskoczyła - i nawet mi pasuje, bo to radosne święto być powinno, ale też się zastanawiam, czy gdzieś taki zwyczaj panuje, czy tylko u mojej mamy.
      • czar_bajry Re: A ktoś zna taki obyczaj 26.12.12, 19:30
        Nie znamtakiego obyczaju i często występuję w czerni- lubię.

Na Wigilię zawsze ubieram się elegancko, reszta rodziny też.
      • jak_matrioszka Re: A ktoś zna taki obyczaj 26.12.12, 20:48
        Nigdy nie slyszalam, i szczerze powiedziwszy bardzo watpie w istnienie tego zwyczaju na szeroka skale. Chociaz osobiscie nie mialabym nic przeciwko smile
      • lilly_about Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:32
        Chyba u twojej mamy. Ja czerń uwielbiam i nie kojarzy mi się ona ze smutkiem, ale z klasyką. Na Wigilii miałam małą czarną.
      • moofka Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:35
        nie znam
        pierwszy raz slysze
      • feniks_z_popiolu Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:36
        Ja znam taki obyczja, że powinien być jakiś czerwony akcent. I praktykuję od lat.
        • zona_mi Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:43
          Ja też praktykuję, bo to bezpieczne - czerwona bluzka podczas jedzenia barszczu wink
          • feniks_z_popiolu Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 11:25
            U mnie odpada bo NIGDY nie jem barszczu. Ale taka np. ryba po grecku ?smile
            • zona_mi Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 20:43
              A ja barszczyk owszem chętnie i często.
              Z kolei jeśli idzie o rybę po grecku - ryba OK, za to nie znoszę "grecku", więc jakie by ono nie było... wink
    • morgen_stern Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:35
      Ponieważ temperatura u mamy dość niska, byłam w ciemnych dżinsach i swetrze, ale za to ładnym, czerwonym typu "wyjściowego".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka