jola-kotka 24.12.12, 12:17 idziecie na wigilie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuwka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:41 w innych niż na codzień po domu. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 [...] 24.12.12, 12:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:45 W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 12:58 ok to ja wystapie w bikini dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:09 Ubieram szarą sukienkę + buty na obcasie. Do tego stosowna biżuteria i makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 20:54 w co ubierasz swoją szara sukienkę oprócz butów na obcasie? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:15 mama_kotula napisała: > W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach. Meczę się juz dłuższy czas, próbujac przypomnieć sobie, skąd jest ten cytat... Pomóż! Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:25 Kornel Makuszyński - Szaleństwa Panny Ewy. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:29 Oczywiscie! Dzięki, jaka ulga)) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 14:37 > W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach. Jerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 16:06 zona_mi napisała: > > W kaftanie bezpieczeństwa i żółtych butach. > > Jerzy? a jakże To mój ulubiony cytat, kierowany do każdego, kto mnie pyta o plany ciuchowe Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:45 Też to/go lubię. Nawet Kamiński nie zdołał mi zepsuć obrazu Jerzego, jaki od zawsze mam w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:11 Ja w czarno-szarej sukience.... Córka w czarnej sukieneczce +srebrne buciki .. Mąż w ciemnych dzinsach i koszuli.. Paznokcie ciemne granatowo-zielone ,jak wyschną to może i fotę trzasnę..Mam luzik do 16. Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:23 Ja klasycznie,czarna spódnica do kolan,biała koszulowa bluzka,czarne szpilki ale dodam kolorowy wisior co by tak biurowo nie było... Wesołych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:28 Tak jak lubię najbardziej - klasyczna ołówkowa spódnica (ale z "wieczorowego" materiału) + jedwabna, malowana ręcznie bluzka + szpilki, właśnie dobieram biżuterię - i chyba będzie tylko bransoletka. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:25 W dzinsach i sportowej koszuli,syn tak samo.Dla mnie wigilia to kolacja jak kazda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 14:27 Pewne "rzeczy" wynosi sie z Domu, wynioslas rzeczy albo nie mialas Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:27 Do zwyklej kolacji siadasz w garniturze no no przyjmij,ze nie dla kazdego. wigilia to swieto,ja dostalam zaproszenie na kolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.joko1 Re: To w jakich strojach... 15.01.13, 15:15 Więc nie idziesz na wigilję tylko na kolację - to po co wypowiadzasz się w tym wątku. Pytanie było " w czym idziesz na WIGILIĘ" Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 15:02 I tak chodzisz na każda proszoną kolację? Bo rozumiem, że idziesz w gości? To miło im będzie, nie ma co... Czy peseudoolewactwem honorujesz tylko Wigilię? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:18 Ale czego się dziewczyny czepiacie?? Przeca to jej sprawa jak celebruje lub nie święta, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:31 No moze ty szlas na proszona kolacje,ja poszlam na kolacje.Akurat do niewierzacych szlam Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 13:55 Bede stanowila konkurencje dla choinki, wystapie w swetrokiecce wysadzanej szkielkami - prezent od dziecka. Jezeli sie na jakies zdjecie zalapie, to Wam pozniej pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 14:13 O tak! Plus czarne szpilki... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 15:04 Się pochwalę. W sukience, którą kupiłam równo 11 lat temu i nigdy nie włożyłam. A sukienka nadal pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 15:26 Jolunia , ja zamiast spracowanej Ciebie , wróciłam dopiero z pracy i mam 2 h , only- na makijaż , spakowanie prezentów i przywdzianie kiecki normalnie święta i cuda , panie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:34 W spódnicy, bluzce i szpilkach. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: To w jakich strojach... 24.12.12, 21:36 mała czarna, azurowe rajstopy i ogromne kolczyki Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 00:34 A ja sie dzisiaj nie wysililam,wystapilam w czarnych rajstopach,krotkich spodenkach skorzanych w bluzce bialo czarnej ala gorset i kozakach czarnych do kolan na szpilce. Zlota bizuteria i mocny makijaz,ale ja zawsze mam mocny. Pochwale sie- u fryzjera dzisiaj doczepilam takie zlote nitki we wlosy,polecm efekt super,one sa jakby metalowe piec sztuk na prawde fajnie to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 10:14 jola-kotka napisał(a): > A ja sie dzisiaj nie wysililam,wystapilam w czarnych rajstopach,krotkich spoden > kach skorzanych w bluzce bialo czarnej ala gorset i kozakach czarnych do kolan > na szpilce. > Zlota bizuteria i mocny makijaz,ale ja zawsze mam mocny. > Pochwale sie- u fryzjera dzisiaj doczepilam takie zlote nitki we wlosy,polecm e > fekt super,one sa jakby metalowe piec sztuk na prawde fajnie to wyglada. o mój boże...proszę wstaw fotkę bo nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić..tzn.mam wizję jak wyglądałaś ale nie chcę być wulgarna Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 12:31 Chyba mamy identyczne wizje Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 11:10 eeee słabe...jakbyś wymyśliła tylko te czarne skórzane spodenki albo tylko złote nitki to jeszcze może ktoś by uwierzył, ale tak wszystko na raz? Odpowiedz Link Zgłoś
franza.kafki Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 11:44 Tacy ludzie nie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
girasole01 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:42 Tzn stylizacja w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:35 wystapilam w czarnych rajstopach,krotkich spoden > kach skorzanych w bluzce bialo czarnej ala gorset i kozakach czarnych do kolan > na szpilce. A pejcz miałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 08:51 do rodziców przyszłam w starych spodniach od dresu i podkoszulku z królikiem... (teraz możecie się na chwilę oburzyć) ...ale jak już ulepiłam wszystkie pierogi, przebrałam się w stosowną czarną sukienkę w kolorowy wzorek. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 10:29 Przyjechaliśmy do mamy wcześniej, więc jeszcze niewystrojeni i, och, bardzo chciałam zostać w mojej swetro-sukience Ale miałam potem inną kreację Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka perły 25.12.12, 11:28 mój mąż w pewnym momencie zdziwiony zauważył, że chyba wszystkie (babcia, moja mama, siostra mamy, ja i siostra cioteczna) się zmówiłysmy, bo wszystkie miałyśmy na szyi perły przy czym każda te perły miała w nieco innej stylizacji. jedna do malej czarnej, druga do malej czerwonej, dwie do garsonek, czwarta do kremowej bluzki i czarnej spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 11:55 złota sukienka i bordowe dodatki (rajstopy, sweterek i biżuteria). buty i torba w odcieniu starego złota. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:11 Tych nitekprawie nie widac to sa tylko takie refleksy,wpinane we wlosy ale nie na wierzchu. A jesli chodzi o stroj to przestancie gadac,ze byl z innej planety,nie widzialyscie nigdy zestawu rajstop z krotkimi spodenkami,bez przesady blagam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:24 "nie widzialyscie nigdy zestawu rajstop z krotkimi spodenkami" Pewnie nie widziały i wyobraźni im nie staje, żeby taki zestaw zobaczyć. W UK co druga kobieta tak chodzi ubrana. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:25 No wiesz, same spodenki z rajstopami może i ok, ale opisałaś cały strój... Wigilia to jednak dość specyficzna okazja, a strój dobiera się do okazji. Ja pewnie, aby zamanifestować zebranym swoje szczęście i status materialny tudzież niebanalną urodę- "poszłabym" w ten wieczór w Pradę z dodatkami Hermesa. A na szyjce- Marni- piękne i rzucające się w oczy Ale to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:34 Status materialny podkreslany metkami na pokaz to wiocha straszna. Kazdy ma swoj styl czy ja skomentowalam,choc jeden z opisanych powyzej,nie a prwie wszystkie to nie moja bajka. No ale jak ktos musi sobie ulzyc to prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:41 Nie skomentowałam Twojego stroju, tylko napisałam o dobieraniu stroju do okazji. Z twoich wypowiedzi w różnych watkach świątecznych i nie tylko wynika dla mnie, ze lubisz podkreślać swój status. Jeśli się mylę- wybacz A rzeczy, które wymieniłam nie "walą metkami po oczach". Po prostu widać jakość, która przekłada się na komfort i ... cenę. A kto się zna, pozna i "metkę" - czy raczej: projektanta. Metkami po oczach walą podróby. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:39 Przeciętny człowiek nie odrozni jakości , zaręczam. Sama wystąpiłam na wigilii w butach bardzo dobrej marki włoska skóra , perfekcyjne wykonanie kosztowaly 3 tys moje dzieckocko mialo buty kupione na wyprzedazy w H&M 40 zł z 99 zgadnij kto zebral komplementy ze ma super ekstra porządne super ładne buty , oczywiscie moje dziecko. Dlatego jesli myslisz ze sie wyszykujesz za tysiaki i taki przecietny polak przy stole napewno zauwazy te jakosć to naprawde sie myslisz , dlatego trzeba byc chorym zeby robic takie zalozenia , kupowac po to by bylo widac Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:02 Dlatego jesli myslisz > ze sie wyszykujesz za tysiaki i taki przecietny polak przy stole napewno zauwa > zy te jakosć to naprawde sie myslisz , a gdzie ja to napisałam? napisałam o różnicy stylów ) i sposobach podreperowania ego, jeśli się musi dlatego trzeba byc chorym zeby robic tak > ie zalozenia , kupowac po to by bylo widac jeśli cokolwiek kupuję, to właśnie nie po to, żeby było widać, nie noszę podróbek, co również nie znaczy, że od rana latam w Armanim nie zrozumiałaś mojego postu Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:23 Ja pisze tylko o tym że to lepsze szycie , wzronictwo i detale oraz markę zauważy na mnie czy tobie mogłaby zauważyc Horodyńska ale nie szwagierka z Ciechanowa przy wigilijnym stole.Dla zwykłych ludzi / zyjacych zwyczajnie nie zainteresowanych to jeden h , zauważa kolor ale napewno nie ogólna jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd_1 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:03 Twój styl, Jolu to bazar. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 19:12 wiesz, każda kobieta chce wyglądać pięknie i różne są rozumienia pojęcia: "wyglądasz jak milion dolarów" Jola ma swoją wizję i tyle każda ma swoją wizję Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 13:36 Tak tak i w zestawie z ala gorsetem szpilami po kolana, nitkami we wlosach i mocnym makijazem. Widzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 14:56 Ależ dziewczyny, przecież cały wątek jest założony po to, żeby Jola mogła napisać jaki strój ona założyła. Nie ma się czym ekscytować, jej zupełnie nie obchodzi, co kto napisze. A co do metek, to pamiętamy - Jola lubi zakładać podróby markowych ciuchów zrobione przez krawcowe z Koziej D... za trzy pięćdziesiąt. Takie jak jej "gustowna" sukienka na niedoszły ślub. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:09 osobiście lubię krótkie spodenki - skórzane też mam i noszę i KRYJĄCE rajstopy do tego. ale zwykle staram się dobrać do tego zestawu bardziej stonowaną górę i buty myślę, że w twoim opisie poraziło zestawienie skórzanych szortów z GORSETEM i kozakami ZA KOLANO jak na standardy dorosłych kobiet, to jakby to powiedzieć.... za dużo grzybów w barszczu, czy jakoś tak, zwłaszcza przy wigilijnym stole Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 [...] 25.12.12, 13:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 [...] 25.12.12, 13:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka [...] 25.12.12, 14:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi stuletnia_stokrotka 25.12.12, 14:42 Netykieta zaleca nawet ostrożność w ironii, więc hamuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: stuletnia_stokrotka 25.12.12, 14:45 zona_mi napisała: > Netykieta zaleca nawet ostrożność w ironii, więc hamuj się. będę już grzeczna Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd_1 nie chcę cię urazić.. 25.12.12, 15:01 ..ale poziomem nie odstajesz od Rosy, choćbyś nie wiem jak udawała Czepiasz się, dogryzasz ale finezji w tym tyle co w spisie chorób Rosy- bolące stopy i wzdęcia wątrobowe... Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: nie chcę cię urazić.. 25.12.12, 15:11 vesper_lynd_1 napisał(a): > > ..ale poziomem nie odstajesz od Rosy, choćbyś nie wiem jak udawała no przecież napisałam w wykasowanym już wątku,że owszem-nie jestem ani miła,ani uprzejma. Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd_1 Re: To w jakich strojach... 25.12.12, 15:05 Dżinsy rurki i biała bluzka, włosy w kok, delikatny makijaż Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: To w jakich strojach... 26.12.12, 12:16 O, wypisz wymaluj moje dziecko Bluzka batystowa, u dołu i przy rękawach haft Richelieu, pod szyją nic. Odpowiedz Link Zgłoś
sefora74 Re: To w jakich strojach... 26.12.12, 12:04 www.zalando.pl/zalando-collection-damien-sukienka-koktajlowa-czarny-za521b00l-857.html do sukienki miałam czarne lakierki Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 A ktoś zna taki obyczaj 26.12.12, 12:33 że w Wigilię na czarno nie wolno????? Moja mama z czymś takim wyskoczyła - i nawet mi pasuje, bo to radosne święto być powinno, ale też się zastanawiam, czy gdzieś taki zwyczaj panuje, czy tylko u mojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: A ktoś zna taki obyczaj 26.12.12, 19:30 Nie znamtakiego obyczaju i często występuję w czerni- lubię. Na Wigilię zawsze ubieram się elegancko, reszta rodziny też. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: A ktoś zna taki obyczaj 26.12.12, 20:48 Nigdy nie slyszalam, i szczerze powiedziwszy bardzo watpie w istnienie tego zwyczaju na szeroka skale. Chociaz osobiscie nie mialabym nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:32 Chyba u twojej mamy. Ja czerń uwielbiam i nie kojarzy mi się ona ze smutkiem, ale z klasyką. Na Wigilii miałam małą czarną. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:36 Ja znam taki obyczja, że powinien być jakiś czerwony akcent. I praktykuję od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 10:43 Ja też praktykuję, bo to bezpieczne - czerwona bluzka podczas jedzenia barszczu Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 11:25 U mnie odpada bo NIGDY nie jem barszczu. Ale taka np. ryba po grecku ? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A ktoś zna taki obyczaj 27.12.12, 20:43 A ja barszczyk owszem chętnie i często. Z kolei jeśli idzie o rybę po grecku - ryba OK, za to nie znoszę "grecku", więc jakie by ono nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: To w jakich strojach... 27.12.12, 10:35 Ponieważ temperatura u mamy dość niska, byłam w ciemnych dżinsach i swetrze, ale za to ładnym, czerwonym typu "wyjściowego". Odpowiedz Link Zgłoś