kina1 24.12.12, 23:06 Co dostałyście od Mikołaja? Ja pierwsza się pochwalę - karnet do Spa i perfumy, które chcialam, ręczniki, cieplutki komin i scrabble. Milutko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kotka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 00:50 Perfumy D&G,zlota bransoletke,zestaw herbat w drewnianym pudelku Lipton,,dwie bluzki,ksiazke to te wieksze i kilka drobiazgow takich np.jak filizanka. U nas kazdy kazdemu kupuje prezent i troche tego sie uzbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 00:58 Ksiazke ? jaka ksiazke ? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 01:06 Malo ambitna chyba nie wiem zobaczymy "Przesunac horyzont"-Martyna Wojciechowska. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 02:04 Pióro Watermana ze złotą stalówka, zestaw kosmetyków, no i lapka nowego sobie sprawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
olakociak Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 07:34 Dres z ...Myszką Miki:p, ( osobiście wybrany. dzieciak na wigilii mi zazdrościł ) pościel, książkę z sagi Millenium ( dwa lata temu sprezentowali mi pierwszą i drugą i zapomniałam, że miałam trzecią przeczytać, więc super), komplet kosmetyków i słodycze Bardzo mi się podobało. Co prawda nie dostałam tego o czym marze skrycie kilka lat...no, ale co zrobić...może innym razem. Mam ogromną nadzieję, że z naszych prezentów też się szczerze cieszyli, bo baaardzo starannie je wybieraliśmy i naprawdę chcieliśmy, aby się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 08:40 Dostałam nowy laptop. Od męża. Biały, Sony. Piękny. Ale jak mam się nim cieszyć? Ale nic nie przebije prezentu od mojej matki. Na 20 minut przed wigilia zadzwoniła, że nie przyjdzie. Łkając do tel. powiedziała, ze "posiedzi sama patrząc w ten pusty kąt gdzie miała być choinka"... Złożyła mi życzenia przez tel. ale jak ja chciałam złożyć jej to mnie wyśmiała ( jakie marzenia, co ma mi się poprawić?) i stwierdziła, że nie ma czasu i musi kończyć bo jej zabraknie darmowych minut na ważne sprawy. Wszystko przez awanti z ojcem podczas której prawdopodobnie źle / za mało zareagowałam/ nie broniłam jej czy coś. Kłótnia a taką duperelę, że aż śmieszne. Czy ktoś dostał lepszy prezent? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 08:47 heca- przykre to, co piszesz ja nie dostalam nic wypasionego, ale za to wszystko w moim guście, ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona a było cudownie, rodzinnie, ciepło... tego nie da się przeliczyć na laptopa czy nie laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 08:57 No ale heca też miała w końcu przyjemnie w święta. Chyba za bardzo na tym laptopie się skupiłaś jednak... Dostałam aparat fotograficzny, książkę, fajną bluzkę i ptasie mleczko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 09:01 No i podstawa - dostałam świąteczną ceramikę od dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 09:16 Dla mnie to by juz nie były przyjemne święta. Laptop nie ma tu nic do rzeczy. A powiem tak, moje cudowne z jakimś mega wspaniałym prezentem mogłyby być jeszcze wspanialsze. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 09:53 Ja się chcę cieszyć z tego laptopa ale nie za bardzo potrafię Wiele bym dała żeby spędzić święta w miłej atmosferze bez niesnasek i matki umiejącej wywołać poczucie winy doskonale. To toksyczna do bólu kobieta. Podstępna , wulgarna( ale jak się ukrywa!) , wiecznie niezadowolona. Jej ulubiona metoda to ciche dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:19 Naucz sie byc szczesliwa na przekor wszystkim gadom!! Nawet jesli to twoja matka. Bycie gadem to jej wybor (przepraszam za brzydkie sformulowanie, w koncu to twoja matka...). Mam w bardzo bliskim otoczeniu takie egzemplarze. To trzeba sie nauczyc olewac. Innego wyjscia nie ma. Badz szczesliwa dla ciebie, dla meza, dla dzieci. Niech matka nie psuje twojego szczescia. ----------------------------------------------------------- moje postanowienie noworoczne : naprawianie świata zaczynam dzisiaj od siebie, przepraszam wszystkich tutaj, których uraziłam niekulturalnym zachowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 08:54 Dostałam prezent PRAKTYCZNY z gatunku AGD. Zgodnie z ematkowym trendem powinnam się pociąć i wpaść w depresję, ponieważ sprowadza mnie do roli kuchty, której jedyną rolą jest siedzenie w kuchni i produkcja wędlin Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:13 a jaki? jaki? Ja dostalam nowa szczotke do ukochanego odkurzacza !!! Nie wysmieje cie wiec mozemy natomiast sie wspierac przeciw snobkom Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:19 A ja dostałam wymarzony taki czyściciel parowy! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:26 A ja myślę, że jeśli w małżeństwie można (bez narażenia na fochy) pozwolić sobie na praktyczny prezent (zwłaszcza jak wiadomo, że to jakieś tam marzenie) to świadczy dobrze o kondycji tego związku. Jak czytam o perfumach, biżuterii to przed oczyma mam pary, które istnieją na jakiś sztywnych zasadach, albo mają kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:35 Kropko, perfum nie używam, z biżuterii noszę jedynie obrączkę. Ale nie posuwałabym się tak daleko, że aby dawać takie prezenty, to trzeba mieć kryzys albo funkcjonować na "sztywnych zasadach". Być może - ale podkreślam: być może - perfumy, biżuterie i inne takie bywają dawane aby przypadkiem nie dać czegoś, o zgrozo, praktycznego, nawet jeśli ktoś nie miałby nic przeciwko temu. Bo, jak wiadomo, prezenty praktyczne to zło. I świadczą o tym, że mąż cię nie kocha, i widzi w tobie kucharkę/sprzątaczkę, a nie kobietę. Ale są ludzie którzy lubią dostawać perfumy. I bizuterię. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:39 "Jak czytam o perfumach, biżuterii to przed oczyma mam pary, które istnieją na jakiś sztywnych zasadach, albo mają kryzys." Żartujesz, prawda. Mop parowy na prezent jest fajny, a perfumy i biżuteria be... No dobrze, ale pod warunkiem, że ten mop to prezent dla niego i dla niej. Jak by mi chłop mopa podarował (czy cos w tym rodzaju) to nie byłyby udane święta, a za rok dostałby w prezencie zestaw gustownych ściereczek. Kryzys w związku, bo na prezent perfumy, o rety, chyba odwrotnie, jak się sprzęty domowe daje to już wiecej niż kryzys Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 13:36 Cytat No dobrze, ale pod warunkiem, że ten mop to prezent dla niego i dla niej. Ale dlaczegóż? Skoro to pani sobie życzy mopa parowego? Albo robot kuchenny? Albo parowar, szlifierkę, dojarkę ręczną? Rozumiem, że jak pan sobie życzy wiertarkę, to też jest prezent dla niego i dla niej? Cytat Kryzys w związku, bo na prezent perfumy, o rety, chyba odwrotnie, jak się sprzę > ty domowe daje to już wiecej niż kryzys Wg mnie ani jedno, ani drugie nie ma nic wspólnego z kryzysyem. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 20:55 Rozumiem, że jak pan sobie życzy wiertarkę, to też jest prezent dla niego i dla > niej? Od momentu odkrycia wkrętarki moje życie stało się piękniejsze. Podobną przyjemność daje mi też natychmiastowy montaż różnych rzeczy na ścianie przy użyciu młotka i goździków bez czekania na pana męża. Sama zmieniam żarówki i wszystko namiętnie kleje. Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 13:40 Kurcze, to nas rozgryzlas. Od 10 lat dostaje od meza bizuterie a nawet wczesniej w okresie przedmalzenskim tez.Perfumy bez okazji. Juz widocznie wtedy bylismy w kryzysie i istnielismy na sztucznych zasadach. Wczoraj dostalam kolejna sztuke z kolekcji Klimta FreyWille. Na pewno maz ma cos do ukrycia. Praktycznych prezentow do domu nie dostaje ale ja mu kupuje cos do samochodu czy komp. To juz nie wiem mamy kryzys czy nie, zgubilam sie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 13:47 Może nie traktuj tak poważnie tego co napisałam. Jak chcesz to napisze ci, że masz kryzys. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
falka_85 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 20:30 No przecież trzeba się jakoś podbudować, jeżeli w prezencie gwiazdkowym dostaje się mopa czy mikser Ja tam nie mam nic przeciwko prezentom praktycznym, ale to mają być prezenty osobiste, w sensie dla mnie (np. torba do laptopa, prostownica do włosów, depilator, myszka komputerowa, klawiatura czy słuchawki do mojego osobistego komputera, plecak trekingowy, wygodny fotel do czytania do mojego osobistego użytku), a nie do domu (np. mikser, maszynka do mięsa, pralka, tłuczek do ziemniaków czy stół do salonu). Z rzeczy z tej drugiej grupy ucieszylibyśmy się z mężem, gdybyśmy dostali je np. na parapetówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 20:45 > No przecież trzeba się jakoś podbudować, jeżeli w prezencie gwiazdkowym dostaje > się mopa czy mikser Ja nie dostałam ani mopa, ani miksera. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 22:17 Cytat No przecież trzeba się jakoś podbudować, jeżeli w prezencie gwiazdkowym dostaje się mopa czy mikser Być może ty musisz się podbudowywać w takiej sytuacji. Ja nie muszę, nie wiem jak Kropka Przy okazji, przypomniało mi się jak wysłałam kiedyś męża do tesko aby zanabył mopa, ściereczki jakoweś i środki czystości - idzie przez sklep z wózkiem wyładowanym tymi dobrociami, pracownica do niego "co, sprzątanie się szykuje?" - na co on wesolutko odparł "nie, urodziny żony" . Pani zbladła i się zapowietrzyła, a my mieliśmy potem pokwik przez długi czas. Cytat Ja tam nie mam nic przeciwko prezentom praktycznym, al > e to mają być prezenty osobiste, w sensie dla mnie (...) a nie do domu No ale jak ja lubię dostawać rzeczy do domu? I traktuję je jako moje osobiste i innym wara od nich? Noż to ja będę te kiełbasy napychać MOJĄ piekną cud maszynką, a nie kto inny. MOJE kiełbaski, niom niom nią ;P -- Zapłodnionych samic komarów trzyma (te które gryzą) USG w męskiej komara. N'eloigne nie mogą być inni, którzy nie żądło. Kilka trybów dostępne są więc nie zmniejszy. V0.93: więcej hp i spękania dźwięk cięcia do zamknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:28 Tez taki kiedys dostalam, to przez tydzien byl na chodzie Nigdy sie tak nie nasprzatalam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:32 ma_dre napisała: > a jaki? jaki? Maszynkę do mielenia mięsa i produkcji kiełbasy Ale jest gorzej - dostałam również SKARPETY. W ośmiopaku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:58 W poprzednie święta zażyczyłam sobie pod choinkę właśnie maszynkę do mielenia mięsa, zestaw pościeli, nóż elektryczny i.. komplet obiadowy - no to już zupełna kuchta ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:07 nooo, po tych skarpetach to cie juz nic nie uratuje Tez chce miec taka maszynke! Jakiej firmy? Chce uruchomic produkcje kielbasek na grilla Odpowiedz Link Zgłoś
szironna Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:45 maszynka to i może by się jeszcze "wytłumaczyła", ale skarpety? toż to patologia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 13:37 szironna napisała: > maszynka to i może by się jeszcze "wytłumaczyła", ale skarpety? toż to patologi > a Zawsze utrzymywałam, że jestem dobra, wielodzietna patologia z tradycjami patriarchalnymi. Słowa nie zmienię. Oraz bidetu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
carramell Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 15:18 zazdroszczę ci wczoraj wyznałam mężowi, że chciałabym dostać maszynkę do mielenia mięsa. taką bardziej wypasioną. parę lat temu zepsuła się nasza i nie mam czym mielić maku. musiałam kupić masę makową Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 01:34 skarpetki mogą być fajne, a pakowane tak, super Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:25 Ja też z tej kategori ale cieszę sie bardzo bo to cudny Tefal Fresh Ekspress,baaardzo go chciałam bo ja bardzo często sałatki i surówki robię... I ukochane Armani Code i Code luna Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 18:48 Powiedz co, powiedz. Ja tam wcale nie obraziłabym sie na zmywarkę ale to z remontem musiałby byc prezent Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 08:55 Sporo kasy (którą wydam tylko na siebie ) i dwie książki. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 09:05 a nie, sorry, dostałam 5 świeczek-3 duże i 2 mniejsze okrągłe Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 09:48 jak to nic????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 09:51 zakazałam kupować czegokolwiek-bo mam wszystko czego potrzebuję a mój M to taki Beton, że co roku robi to samo i nie umie czytac między wierszami-może za dziesicia lat w koncu zaczai , że jak mówię NIC to znaczy to "jakąśdrobnostkężebybyłomiło"-póki co sztywno trzyma się tego co mówię eh baby eh faceci Odpowiedz Link Zgłoś
yen26 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:08 ksiązke, torbę skorzana z ćwiekami, rękawiczki czarne z ćwiekami, bransoletke Lilou- wszystko od przyjaciela, od męża podwójny wibrator , od rodzicow rekawiczki, komin, ciepłe skarpetki, krem do rąk, od siebie kurtkę parkę Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:48 mąż nie daje rady, że ci kupił podwójny wibrator|? Odpowiedz Link Zgłoś
yen26 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:37 sama chciałam to dostać, powiedziałam mu i mam W sklepie powiedział podobno, ze musi pilnowac porzadku w domu, i co by sie babie nie zachciało innego, zywego- kupi mi dwa sztuczne Poza tym bawi sie nim razem ze mną, tzn wkładamy go tylko mnie,. on nie korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:48 yen26 napisała: > sama chciałam to dostać, powiedziałam mu i mam W sklepie powiedział podobno, ze > musi pilnowac porzadku w domu, i co by sie babie nie zachciało innego, zywego- > kupi mi dwa sztuczne Poza tym bawi sie nim razem ze mną, tzn wkładamy go ty > lko mnie,. on nie korzysta i to tak opowiadasz kazdemu kto chce sluchac? Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 15:01 moofka napisała: > i to tak opowiadasz kazdemu kto chce sluchac? Jak widać - tym, którzy nie chcą również opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
yen26 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:38 grave_digger- czy Ty współprowadzisz bloga o szafiarstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 18:28 guderianka napisała: > zakazałam kupować czegokolwiek-bo mam wszystko czego potrzebuję > amój M to taki Beton, że co roku robi to samo i nie umie czytac między wiersza > mi-może za dziesicia lat w koncu zaczai , że jak mówię NIC to znaczy to "jakąśd > robnostkężebybyłomiło"-póki co sztywno trzyma się tego co mówię Ja jakaś tępa jestem, pojąć nie mogę czemu mu nie powiesz: jakąśdrobnostkężebybyłomiło. I niech się trzyma sztywno Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 19:28 bo ja bardziej niz prezenty lubie niespodzianki no i próbuję wychowac Odpowiedz Link Zgłoś
kitkat22 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 23:15 no to masz swoją niespodziankę, faceci są inteligentni inaczej i nie potrafią czytać między wierszami, im trzeba dokładnie wskazać co to ma być, bo za chińskiego boga nie wpadną na to co kobietom wydaje się "oczywistą oczywistością" , że zacytuję klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 08:33 ale ja wiem o tym zwłaszcza , ze Mąż juz dawno dał mi isntrukcję obsługi do siebie i nakazał mówić WIELKIMI LITERAMI. Jednak ja jestem uparta i wierzę, że kropla draży skałe Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 09:01 ale twoja kropla nic nie drazy tylko z usmiechem godzi sie na taki stan rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 09:15 oho, ho, ho-zaczyna się znawcy wiedzą co drąży moja kropla, jakie są tego efekty, szukają drugiego dna, ludzie-a co Wam do tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 09:35 nic - skoro poruszasz temat na forum staje sie tematem forumowym i kazdy moze skomentowac kobiety pisza ci ze chlop jest prosty i rozumie dokladnie to co mu mowisz w przcieiwnstwie do kobiet ktore jak sama widzisz drugie dno zobacza Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 10:03 ano piszę-wszystko z uśmiechem, mrugnięciem oka, traktuję to jako zabawe i grę między nami, smieszy mnie jego betonowatość (sama wymyśliłam to określenie)a tymczasem zaraz sie dowiem, że to zły mąż, że ja nie feministka tylko słuząca z uśmiehem przyjmująca jego brak domyślania się itp no rany, ematka jest boska Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 10:46 a tam z usmiechem piszesz, a gdzies tam bys chciala zeby byl bardziej domyslny pod usmiechem ukrywasz ze jednak ci troche przykro badz szczera sama ze soba z ematkami nie musisz Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 11:17 ha! gdyby mi było przykro to bym napisała ze mi przykro proste Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 15:04 Ja zostawiam w otwartych oknach na ekranie komputera stosowne linki To działa bez pudła. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Prezenty - pochwalcie się 26.12.12, 17:57 gdybym miała jakąś potrzebę to pewnie też by zadziało-tudzież mniej "przyjemne" powiedzenie wprost Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:08 nic-mamy ustalone,że prezenty robimy tylko dzieciom. zresztą od dłuższego czasu przechodzimy poważny kryzys małżeński i na robienie sobie prezentów jakoś oboje nie mieliśmy ochoty. poza tym podobnie jak u hecy-tylko,że nam prezent zrobił ojciec-alkoholik,który nie może zrozumieć,że 2 m-ce kuracji AA nie wystarczy,żeby być zaleczonym i nie może pić-nawet kropli..w związku z tym poświętował przedwczoraj z kolegami i wigilię mieliśmy załatwioną bo ojciec odchorowywał Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:16 Wszystkie prezenty są super, ale jeden był naprawdę wyjątkowy! Dostałam gruby album, zrobiony przez moją mamę i babcię z moimi zdjęciami od urodzenia do ślubu, potem od ślubu, zdjęcia dzieci, nas - taka pozbierana historia. Oglądaliśmy potem długo, śmiejąc się, wzruszając, co rusz krzycząc "o, rany!". Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 18:30 Zrobiłam taki mamie na 80. urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1970 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:17 Dużo miłości ze strony ukochanych osób, żadnych materialnych gadżetów Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:36 Lalkę Barbie ( ja, nie moje dziecko, mam syna) Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 10:52 Superwypasione sluchawki na ktore szkoda by mi bylo wydawac kase a ktore bardzo mi sie przydadza - to od rodzicow. Bede o nich cieplo myslala za kazdym razem gdy bede je zakladac i piekne wisniowe rekawiczki, beda do kompletu z moja misiowa czapa i kominem. A od meza brylantowa zawieszke, juz od dawna chcialam miec taki malutki blyszczacy drobiazg na dekolcie popisal sie chlopak wyjatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:14 Witam, Naszyjnik z ametystów(cudoooowny), perfumy x 3, 10 kilo książek, płyn do kąpieli, dwa zestawy kremów dla podwiędłych czterdziestek(hi, hi...),piękną świeczkę z cytrusami w środku, ogromniastą i grubaśną. Nie będę jej spalać, co to, to nie. Będę wąchać od czasu do czasu i podziwiać;-D Z książek i ametystów jestem najbardziej ucieszona, bo mi pięknie w ametystach, a książkami się obłożę jak przyjdą goście i będę udawać, że jestem intelektualistką i że je czytam;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd_1 zdecydowanie masz najgorzej- gorzej niz kotula;) 25.12.12, 11:52 > Naszyjnik z ametystów(cudoooowny), perfumy x 3 To już koniec związku i kryzys na całego, według mundrych inaczejP Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula No wiesz co 25.12.12, 13:39 Mój kryzys jest najkryzysowszy <tupie nóżką> Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:26 dostałam TO i teraz nie wiem jak tesciowej delikatnie powiedziec zeby zwrociła (jeszcze może - termin ze sklepu internetowego) bo na kij mi to a sporo kasy kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:30 Super są te buty!! Sama o nich marzę od jakiegoś czasu i na pewno sobie kupię, rewelacyjnie się w nich chodzi, gdy je w sklepie po raz pierwszy założyłam, to gdyby nie fakt, że nie miałam ze sobą karty, to bym ich nie zdjęła! Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:41 perfumy x 3 - wypas, bo rzadko mam więcej niż 1 flakonik na raz, książkę, żele pod prysznic (moje ulubione bawełniane), kremy na noc i dzień, tusz do rzęs, cień do powiek w płynie. Ale najbardziej rozczuliły mnie prezenty od dzieci: lakier do paznokci i świeczki świąteczne. Wartość prezentów mała materialnie, ale wielka, bo kupiona za własne kieszonkowe, w tajemnicy przede mną. Prawie się popłakałam przy rozpakowywaniu prezentów. -- Prawdziwy mężczyzna nie je miodu. Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:49 swiecaca napisała: dostałam TO Witam, Co ty chcesz od tych butów? Są rewelacyjne. Z rozmiarem nie trafiła, czy jak? Bedziesz miała jako bambosze domowe, są naprawdę świetne, a nawet bardziej niż świetne. Też chcę takie. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 12:00 kłopot w tym, że to są buty do cwiczeń. ale ja chodzę na step a do tego potrzebuję bardziej usztywniających stopę butów. a na jodze cwiczy się boso, instruktor nie pozwoli w czyms takim cwiczyc (choc to niezłe zastąpienie bosej stopy). na ulicę w tym nie wyjdę, w życiu. nie jestem trendsetterką na pewno. a na domowe kapcie trochę za drogie... . Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd_1 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 11:54 perfumy x2 i kalendarz...taki biurkowy- cieszy mnie ogromnie bo jest mi potrzebny bardzo a jakoś samej nigdy nie przyszło mi go kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 13:46 komplet sztućców w walizce porcelanowy serwis do herbaty 2 zawieszki z Aparta - beads collection pudło (chyba a 3 kg) czekoladowych cukierków z mężem w tym roku prezentów pod choinkę nie robiliśmy sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 13:47 Ja dostałam TO od męża ,jest leciutki ,cieniutki i kochany.. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:54 krwistoczerwona szminke, frywolną haleczke, kosmetyk pielegnacyjny iwostin, kobieca torbe do laptopa, zeby mi do obcasow pasowala ksiazke U. Eco, kalendarz z cytatami Jana Pawla II, orass swiateczna herbate prosto z londynu z bardzo pomyslowa lyzeczka do zaparzania moją ulubiona chałwę Byłam grzeczna chili Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:58 Nic nie dostałam, oprócz gara bigosu od znajomych, chili byłam niegrzeczna. Ale warto było Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 14:59 perfumy, książkę, słodycze i prześliczny komplet ręczników z ręcznie robioną koronką (hand made by moja mama) - cudo! zostawiłam na stole, żeby dzisiejsi goście (żeńska część) obślinili podłogę z zazdrości odnośnie prezentów praktycznych z agd kontra perfumy i biżuteria to u nas jest tak, że praktyczne kupujemy na bieżąco, a perfumy z wyższej półki nie zawsze są finansowo osiągalne. jak dla mnie każdy prezent, który cieszy jest ok - bez różnicy czy to mop czy karnet do spa czy kubek do herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 15:09 soczewki do makra +1, +2, +4, +10, czteropak płyt "the best of blues" - składanka zrobiona przez Jana Chojnackiego, stolnicę silikonową, książki o sztuce. jestem zadowolona, bo nie znoszę dostawać prezentów, więc ewentualne gwiazdki mają spore problemy i są zmuszone słuchać mnie przez cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 15:46 To ja tez dolaczam do grona kucht i patologii Dostalam super wypasiony automat do chleba (wybralam model ze skladanymi mieszadlami i wyslalam Mikolajowi namiary), dwie pary kolczykow z czego jedne z chinskim znakiem "milosc" i ...szufle do sniegu, ktora wreczylam swietemu kazac mu odsniezyc taras dla psic (pierwszy snieg w tym roku!!!). Wesolych! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 15:55 zestaw do wlosow duży:szampon + maska + elixir ultime+ nektar termiczny firmy Kerastase kolejne dwa sezony gotowych na wszystko sezon przyjaciół wypelniacz zmarszczek w sztyfcie żel do mycia twarzy sukienkę z Zary telefon nokia lumia Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 15:51 Ja też z rodzju kucht domowych Dostałam maszynke Moulinexa z przystawkami do szatkowania, karafkę (o której marzyłam od dawna), kozaki, płaszcz puchowy i herbaciarkę, bo uwielbiam herbaty owocowe, ale nie lubię jak mi coś między zębami lata. Ze wszystkich przezentów bardzo się cieszę. Miało być skromnie ...... , a wyszło jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 18:42 Perfumy, torebkę, książki, kosmetyki, zestaw herbat z filiżankami na popołudniową herbatę i porcelanowy kubek na poranną kawę. Rosa - waterman ze złotą stalówką to jest to. Uzywałam kiedyś pelikana ze złotą stalówką (po mamie, dostała z okazji matury, potem mi przekazała), wciąż marzę o czymś takim. Gratuluję i zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 22:57 Uwielbiam watermany od tych najprostszych po tez wyzszej polki. Marzy mi sie mont blanc, ale na razie jest nie na moja kieszen. Jednak wierze, ze przyjdzie taki dzien gdy stane sie jego wlascicielka Dodam, ze dlugopisem to nie umiem pisac, zdecydowanie lepiej piorem mi ta sztuka wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 23:05 Mont Blanc? A Madame czytałaś? Pióro Mont Blanc jest tam niemal bohaterem Też nie umiem pisać długopisem Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 23:40 Nie, ale teraz dzięki tobie przeczytam na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 18:50 Kurczę, jakie Wy drogie prezenty sobie dajecie... Laptopy, tablety, perfumy, sprzęty agd... U nas, odkąd pamiętam, zawsze się dawało drobiazgi - książki, kubki, muzykę, słodycze... I nawet nie dlatego, że nas nie stać (wręcz przeciwnie), po prostu zawsze wydawało nam się obdarowywanie drogimi prezentami jakieś takie... nieświąteczne. Nie potępiam, ani nic, specjalnie z ciekawości weszłam w wątek, żeby zobaczyć, jak u innych jest No i w sumie tak, jak myślałam. Że u nas jakoś skromniej niż u innych... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezenty - pochwalcie się 25.12.12, 22:49 Za to na Mikołajki nic sobie i dzieciom nie dajemy dzieci dostają kalendarze adwentowe z czekoladkami + mikołaje czekoladowe, i tyle. A laptop to zupełne zaskoczenie. Liczyłam na bluzkę, rękawiczki, nooo ewentualnie łańcuszek , krótki złoty bo mi się zerwał. Odpowiedz Link Zgłoś