moofka 29.12.12, 18:22 kontynuujac watek zeszlorocznych odkryc forum.gazeta.pl/forum/w,567,131638976,,wasze_odkrycia_watek_luzny_na_kobiec_roku_.html?v=2&wv.x=2 zakladam nowy jakie olsnienia przyniosl Wam mijajacy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilly_about Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 18:38 Tak, dziękuję morgen za grę edukacyjną - miasta świata, nie ma dnia, zebym w to nie grała. Z kosmetyków odkryłam markę Clarenę i pozostanę jej wierna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:20 lilly_about napisała: > Tak, dziękuję morgen za grę edukacyjną - miasta świata, nie ma dnia, zebym w to > nie grała. taaak! My też w to ciagle gramy ,uzależnilismy się Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:25 Ja, tuman geograficzny, mam teraz pojęcie o świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 12:08 games.dschini.org/username/?next=/game/6/globetrotterpremium/ Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 18:40 Zakupy on-line w markecie, co to kosztują jak w tymże, ale ci je przywożą do chałupy o wybranej godzinie na wycieraczkę Że umiem kogoś kulturalnie opie...ć, a nie tylko ustąpić, co ma bardzo dodatni wpływ na moje osiągi w dziedzinach różnych że lepiej mi wychodzi zarabianie niż oszczędzanie Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 18:47 odkryłam,że: -potrafię być asertywna -stringi są bardzo wygodne (choć nie wszystkie) -sukienki są ok -freya rio -cudo i ideał stanikowy - Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:06 mam rio czarne, nowe, 70 e - za małe niestety. Dla mnie odkryciem są taniutkie kosmetyki do włosów Marion, a serum do prostowania ratuje mnie przed puszeniem. Mam całą półkę profesjonalnych kosmetyków do włosów, niektóre drogie cholerstwa, a nic nie uratowało moich włosów jak to serum wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33578 Kwasy AHA clareny wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=44898 Patelnia ceramiczna to też mój zachwyt tegoroczny, nie oddam! Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:15 gdybyś ty to rio miała 70GG to kupiłabym Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:23 zdecydowanie-OLEJOWANIE włosów. Chyba z tego forum dowiedziałam się o tym. Uzywam bardzo dobrych kosmetyków do włosów,kerastase,ale dopiero jak zaczełam stosować to olejowanie (zwyklym olejkiem z rossmanna )to moje włosy sa boooskie. No i jedna rada-pewnie tez ważna-przed nałozeniem odżywki wycieram dokladnie włosy(wczesniej tego nie robiłam) Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:26 Napisz coś więcej o tym olejowaniu mamoemmy Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:34 www.naturalne.pdg.pl/pielegnacja-wlosow/odzywki-i-maseczki/122-olejowanie-wlosow.html Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:27 lilly_about napisała: > Masz takie fajne cycki?? mam bardzo fajne cycki Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:29 I to jest ta niesprawiedliwość dziejowa Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:35 lilly_about napisała: > I to jest ta niesprawiedliwość dziejowa z chęcią ci trochę oddam Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:40 Ja mam takie klasyczne, że aż nudne Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:23 ze blenderem mozna zrobic placki ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:50 Zdaze jeszcze przetestowac w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:28 Moje odkrycia: - joga ashtanga - dieta "intermittent fasting" - wrocilam do lekcji fortepianu, odkrylam tez, ze Bartok mi wyjatkowo lezy pod palcami, wczesniej poza XIX wiek nie wykraczalam... -sztrykowanie Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:34 oprócz lekcji fortepianu nic nie kojarzę sztrykowanie? WTF? Ale i tak wolę moją patelnię ceramiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:43 Robienie na drutach=sztrykowanie, zakamuflowana opcja niemiecka ze mnie wylazi Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 20:06 pinkdot napisała: > - dieta "intermittent fasting" co to? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 20:15 Tu wiecej info na ten temat: www.telegraph.co.uk/lifestyle/9480451/The-52-diet-can-it-help-you-lose-weight-and-live-longer.html# 5 dni w tygodniu jesz co chcesz - przez 2 dni sie posci, czyli ogranicza menu do 500 kalorii. Dla mnie idealna dieta, bo nie musze wyrzekac sie lampki wina, czy pizzy swojego wypieku podczas niepostnych dni. No i badania naukowe wykazuja, ze poszczenie daje rowniez inne pozytywne efekty dla zdrowia, nie tylko spadek masy ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:29 A nie istnieje ryzyko, że nie wyrzekając się pizzy czy wina w dniach niepostnych nadrabiasz to, co straciłaś przez te dwa dni? Czy to jest dieta odchudzająca, czy sposób na utrzymanie wagi? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:40 O dziwo, nie rzucam sie na zarcie w pozostale dni. Na poczatku w ciagu pierwszych 6 tygodni schudlam kolo 5 kilo, tyle ze wtedy unikalam slodyczy. Teraz juz tak nie chudne (na ciastko sobie jednak pozwalam od czasu do czasu), tak zreszta, ze ponizej pewnej wagi nie schodze, ale przy moim wzroscie (176) rozmiar 38 mnie zadowala. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:42 pinkdot napisała: > O dziwo, nie rzucam sie na zarcie w pozostale dni. Na poczatku w ciagu pierwszy > ch 6 tygodni schudlam kolo 5 kilo, tyle ze wtedy unikalam slodyczy. Teraz juz > tak nie chudne (na ciastko sobie jednak pozwalam od czasu do czasu), tak zreszt > a mam ze ponizej pewnej wagi nie schodze, ale przy moim wzroscie (176) rozmiar 38 > mnie zadowala. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:31 bardzo ciekawe, może sprobuję. a jak u Ciebie efekty? co jesz podczas tych postnych dni? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:35 Glownie zupe miso, chuda zupe warzywna na lunch, czasem jade caly dzien na sokach warzywnych. Efekty super, no I czuje sie duzo lepiej, tyle ze cwicze tez ashtange 4 x w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:44 Kosmetyki Biodermy oraz z chemii domowej ten płyn, którym myje wszystkie podłogi i sprzęty: Frosch Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 19:54 Akupunktura na moją rwę, matko jedna sesja zdziałała więcej niż 3 blokady. Moją kłującą będę wielbiła już chyba do końca życia Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 12:12 > Akupunktura na moją rwę, matko jedna sesja zdziałała więcej niż 3 blokady. Moją > kłującą będę wielbiła już chyba do końca życia Jak dlugo trwaly efekty? Czy mozna mowic o jakiejs "trwalosci"?? Czy po kazdej sesji byl taki efekt korzystny ( pytam czy to nie zbieg okolicznosci)? Z ciekawosci zapytam bo meczy mnie to w ciazy ( 36 tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 20:04 Zakupy spożywcze przez internet. Praktycznie przestałam chodzić do sklepu i jestem po prostu zachwycona, że można tak łatwo, szybko i jeszcze po schodach wniosą . Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:24 Z takich przyziemnych - linia ziajaPro . A bardziej wzniośle - to odkrycie, że tyle można w sobie nadal zmienić (na lepsze, luźniejsze, sympatyczniejsze) oraz wszczęcie tych zmian Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Olejowanie-dla lilly_about 29.12.12, 21:30 Olejowanie ja mam ten olejek z rossmanna dla cięzarnych,same skladniki naturalne. Efekt niesamowity.Włosy mam po prostu cudne w dotyku Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Olejowanie-dla lilly_about 29.12.12, 21:32 A jakie miałaś włosy przed olejowaniem? Bo ja mam tłuste u nasady i suche końcówki. Czyli olejować tylko końcówki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Olejowanie-dla lilly_about 29.12.12, 21:37 taaak-ja własnie tylko na końce nakladam,na wlosy przy nasadzie-absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: Olejowanie-dla lilly_about 30.12.12, 11:55 mamaemmy napisała: > taaak-ja własnie tylko na końce nakladam,na wlosy przy nasadzie-absolutnie nie. A ja wlasnie przede wszystkim nakladam i wmasowuje w skore glowy - bo skladniki odzywcze olejku maja sluzyc cebulkom, reszta gladkosci to efekt uboczny. Mam olejek amla stricte do wlosow, bez zadnych dodatkow. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Olejowanie-dla lilly_about 29.12.12, 21:41 Ja mam włosy przetłuszczające się en bloc, więc olejowanie mnie przerażało. Zrobiłam to tylko dlatego, że miałam buteleczkę olejku jojoba, który miał służyć pierwotnie jako baza do perfum, a pielęgnowanie zakatarzonego nosa też nie wymaga hektolitrów olejku (działa rewelacyjnie, lepiej niż wszystkie maści, kremy i cała reszta). Włosy miałam ładniejsze, niż bez olejowania, miękkie, gładkie, a przy tym jakby mniej się przetłuszczały. Fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 21:32 Porzadna henna. Nabralam wprawy i mam nowy fetysz ba, nawet bede uprawiac wlasna henne, nasiona juz zakupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: watek odkryc 2012 29.12.12, 22:54 odkrylam,ze jak sie upusci upieczony biszkopt z wysokosci 40 cm to nie opadnie i cudowny system 2 w 1 Scholla na twarda skore piet. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 01:28 dalam sie przekonac do Crocsow - to moje odkrycie i przy okazji moich dzieci tez Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 10:52 kasza jaglana - niby znana, ale unikana odkryliśmy też celiakię u dziecka - skubaniec nie miał żadnych objawów, nie rósł, a wszyscy mówili że mały po rodzicach trójmiasto maleman - najlepszy polski magazyn Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 11:08 Ja odkryłam uroki dojrzałego macierzynstwa. Z odkryc kosmetycznych- wspomniane tu olejowanie wlosów.Nagle sie okazalo, ze mam loki,wystarczy moje wlosy olejowac i szczodrze karmic odzywkami. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 13:02 mam to samo odkad wlosy olejuje i scinam samodzielnie moje wlosy z mycia na mycie robia sie coraz bardziej falowane Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 11:10 Idealny szampon z odzywka do szybko przetluszczajacych sie wlosow-Joanna z rzepa Internetowe zakupy w sklepach ogrodniczych(znalazlam byliny, ktorych od lat szukalam) Norweskie kryminaly Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 11:52 Końcówka do siekania w blenderze, o taka jak ten pojemniczek na zdjęciu www.agdmedia.pl/6764-992304-p_thickbox/blender-amica-ba-2011.jpg Odkryłam że można nią siekać wszystko, nawet pietruszkę albo też przy odpowiedniej prędkosci utrzeć na pulpę. Nie wyobrażam sobie jak funkcjonowałam w kuchni bez tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 12:13 i jeszcze jedno. Że można kupić w Polsce prawdziwe zapojemnikowane błoto z Morza Martwego (BingoSpa). W Izraelu ludzie jeżdżą wysmarować się błockiem nie tylko żeby się upiększyć ale też żeby się wyleczyć z problemów skórnych, jakichś paskudztw które się czasami komuś zrobią, z kurzajkami włącznie. I to działa. Błotko to pomoc dermatologiczna pierwszej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 12:37 Po pierwsze tablet, dużo podróżuje pociągami po Polsce, umilia mi podróż, oglądam filmy, czytam książki, gram, słucham muzyki, robię zdjęcia, pracuję, mam dostęp do neta zawsze i wszędzie, a przy tym zajmuje mało miejsca. Poza tym umila podróż samochodem mojej córce, robi jako dvd dla nie najlepszy zakup 2012 r. Po drugie żelazko ze stacją parową, odkąd je mam polubiłam prasowanie, głównie dlatego że tą czynność wykonuje 2 razy szybciej a i uproasowane rzeczy wyglądają 100 razy lepiej Po trzecie detergenty firmy San profi to specjalistyczne preparaty do czyszczenie różnych powierzchni do nabycia w marketach budowlanych dla mnie rewelacja Po czwarte kawa nescafe expresso - uwielbiam chociaż wiem ze dla smakoszy kawy to profanacja kawy, ale mnie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 12:59 ivaz opowiedz wiecej o tych preparatach wlasnie szukam czesgos do gruntownego wyczyszczenia i zaimpregnowania porowatych plytek na podlodze Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 13:44 To bardzo polecam właśnie preparat sann profi czysty gres, sama mam matowe gresey po użyciu tego środka podłoga wygląda świetnie, jak są duże zabrudzenia najlepiej nawilżyć tym preparatem gres, zostawić na kilka minut i wszystko pięknie schodzi każda plamka. Ja też jestem bardzo zadowlonona ze specifika do mycia podłóg drewnianych, bo pięknie impregnuje drewno co nie wymaga częstego mycia podłóg, a no i fajne też są płyn i impregnat do fug, po solidnym wyczyszczeniu tym fug a potem zaimpregnowaniu fugi do pół roku są czyste, potem znów czynność należy powtórzyć. Jedynie nie bardzo mi leżał płyn do mycia kabin szklanych. Ja do tej pory stsosowałam ogólnie dostępne preparaty cify, ajaksy i takie tam, ale jednak te specjalistyczne są lepsze takie moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 13:51 wyprobuje na pewno a gdzie kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 14:08 no i zapomniałabym o najwazniejszym-czyli ,że jesli zastosuje się kilka zasad ZDROWEGO odżywiania,to po jakimś czasie waga sama leci w dół-jako efekt uboczny.Pamietam,że któraś to napisala gdzies i byl to dla mnie kosmos,potem zaczęłam stosowac sie do tych zasad..i schudłam 8 kilo-w 3 lub 4 miesiące,nie pamietam. Najlepsze jest to,że cały czas na tej "diecie" jest człowiek najedzony,bo je się małe porcje co 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 14:28 - henna khadi - piękny kolor, praktycznie się nie wypłukuje z moich włosów, a włosy ROSNĄ, nie tak jak po chemicznych farbach. coś cudownego. niepotrzebnie się tak bałam. - żelatynowanie włosów - spróbowałam raz i za jakiś czas powtórzę, bo efekt był super. poza tym na nowo odkryłam, że sprawia mi przyjemność gotowanie i pieczenie i zaliczam wszystkie możliwe potrawy, które wcześniej wydawały mi się jakimiś abstrakcjami no i odkryłam, że tęsknię za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 15:13 fajna na allegro kupujesz? siwy wlos kryje? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 15:36 kupuję w sklepie internetowym khadi.pl podobno siwe włosy kryje. tak jest napisane na ulotce. nie wypowiadam się, bo nie mam jeszcze - chyba, a jeśli mam, to kryje ale jeśli chodzi o porównanie po farbowaniu chemicznym - u fryzjera i w domu, to nie ma porównania! kolor jest taki ... naturalny, głęboki i trzyma się tak, że farbuję w zasadzie tylko dlatego, ze widać mi odrost, którego nie było prawie widać przy farbowaniu chemicznym, bo farba - mówię o brązach, wypłukiwała mi się po kilku myciach i znikała praktycznie róznica między odrostem, a resztą. więc wcześniej wspomagałam sie saszetkami z tonerami koloryzującymi, które przesuszały mi włosy, zmasakrowane wczesniejszym wieloletnim rozjaśnianiem. serio. to najlepsze, co mogło moje włosy spotkać. kiedyś chcę wrocić do blondu, tak za pięć sześć lat i nie wiem, co zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: khadi 30.12.12, 16:13 Ja uzywam wersji ciemniejszej, po farbowaniu mam kruczoczarne, po kilku myciach jasnieja do ciemnego brazu, nie wiem czy sie zupelnie splucze, bo musze na nowo hennowac z powodu odrostow. Dla mnie ogromnym plusem jest konsystencja, bardzo latwo sie to naklada (a probowalam tez inne henny i bylo koszmarnie - zamiast mazi byla szybko przesuszajaca sie i kruszaca papka). Siwe pokrywa, widac jedynie lekka roznice, tak w sam raz zeby nie wygladac jak w helmie Odpowiedz Link Zgłoś
patunki Re: khadi 30.12.12, 16:33 Odkryłam, że można w ciągu trzech miesięcy zmienić gruntownie swoje życie i siebie. Na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 17:30 Kosmetyki robione z mieszanek - nic tak nie dopieściło mojej skóry, jak serum trzy róże. Cenowo też rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 18:31 Dzieki Wam, dzieki watkowi triss odkrylem kilka swoich dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: watek odkryc 2012 30.12.12, 19:00 Witam, Odkryłam, że mój mąż jest zwykłym śmiertelnikiem. To było bolesne i podcięło mi skrzydła na resztę roku. A także stępiło pazury i osłabiło waleczność wrodzoną. A z dobrych rzeczy i typowo babskich to odkryłam maseczkę firmy Ziaja - różaną, za 2 złote bodajże, czy jakoś tak. Pięknie pachnie i pięknie się wchłania. Polecam dziewczynom bliżej 40, bo dla młodszych może być zbyt "treściwa". Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś