Dodaj do ulubionych

Sznaucerek miniaturka

02.01.13, 17:38
Któraś z Was ma takiego pieska?

Ktos sprzedaje 9-miesieczną suczkę i zastanawiam się nad kupnem...
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Sznaucerek miniaturka 02.01.13, 17:54
      Ja tam kocham psy miniaturki, sama mam suczkę pinczera miniaturkę, dorosła waży 2 kg- cudny piesek.
    • hamerykanka Re: Sznaucerek miniaturka 02.01.13, 18:29
      Nasi znajomi maja suczke. Fajna jest, bardzo zywa ale szczekliwa. Musisz tez przewidziec wydatki na strzyzenie no i nauczyc sie wycierac pysk po jedzeniu, bo zostaja resztki i zasychaja.
      • kostruszka Re: Sznaucerek miniaturka 02.01.13, 18:35
        Dzięki smile

Zastanawiam się, czy taki piesek, który ma 9 miesiecy, nie jest już zbyt "stary", by przyzwyczaić go do naszej rodziny, nauczyć pewnych rzeczy lub oduczyc jakichś zachowań?
        • grajfrutt Re: Sznaucerek miniaturka 02.01.13, 19:44
          Ja co prawda mam psa innej rasy, ale kupiliśmy go jak miał ok 7 m-cy i bez problemu się przyzwyczaił, juz po kilku dniach czuł się u nas jak u siebie. Ja tam nawet wolałam starszego psa niż szczeniaka bo już trochę bardziej ułożony
    • beliska Re: Sznaucerek miniaturka 02.01.13, 19:56
      Znam dwie sznaucerki niby miniaturki, ale dośc wyrośniete jak na moje oko.
      Jedne ze zwichrowana psycha, druga za płotem-fajna przylepa, kochająca swoja rodzinę,
      bardzo z nimi związana.
      Tylko szczekanie nie na moje uszy, więc taki psiak odpada.
      O ile przy duzej rasie wole miec psa od malenskosci, to przy malych gabarytach
      nie ma to dla mnie znaczenia. Spokojnie da się nauczyc wielu rzeczy.
      9miesięczna mała sznaucerka to w zasadzie juz dorosły pies, ale sama mam
      malentasa rocznego/nie sznaucer/ i to wciąz jest szczenię zwariowanesmile
    • nabakier Re: Sznaucerek miniaturka 02.01.13, 20:12
      Ja mam. Rasa stróżująca, czyli szczekliwy, skłonności dominujące, bardzo inteligentny, szybko się uczy, żywotny- uwielbia się bawić. ale nie wymaga wybiegania, wystarczy zwykłe wychodzenie. nadaje się do małych mieszkań.
      Nasz kocha ludzi, przyjazny dla nich, Gorzej z psami - nienawidzi dużych psów, generalnie daje czadu, jak się z takimi spotyka.
      Trzeba go strzyc lub trymować. Ale nie linieje i nie uczula. Coś za coś.
      Nie zamieniłabym go na innego, bardzo jest kochany smile Ale są spokojniejsze rasy.
      • kostruszka Nabakier 02.01.13, 20:16
        Czy strzyc lub trymowac można samemu, czy zawsze trzeba z nim isć do "fryzjera"? Jak często trzeba to robić?
        • nabakier Re: Nabakier 02.01.13, 20:21
          Można, ja nawet kupiłam psią maszynkę do strzyżenia. Ale nam jakoś nie szło, nasz zbój nie lubi strzyżenia i się wyrywał. No i wyglądał po strzyżeniu jak sierota, bo wyszło w kępki, więc chodzimy do fryca co 2-3 miesiące (raczej 2, niż 3). 60 zł z kąpielą i manicurem wink
          Brodę trzeba często czesać i łapy, bo inaczej robią się dredy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka