moregore
08.01.13, 10:28
Bardzo prosze o kilka porad.
Chce zĺozyc wniosek o alimenty. Do tego potrzebuje akt urodzenia dziecka. Czy wiecie moze ze wystarczyłoby ksero ww.? Mam tylko 1 egz. odpisu oryginalnego (reszta jest w tej chwili ze tak powiem niedostepna ze wzgledow technicznych). Czy ew. do zasiłku rodzinnego tez potrzebuje ksera?
Czy sprawa sadowa odbywa sie w miejscu mojego zamieszkania? Ojciec mieszka w innym miescie.
Czy to prawda ze we wniosku lepiej podac wyzsza kwote o jaka sie staramy, poniewaz Sad przewaznie ja i tak obniza. Ja akurat nie zaszaleje. Ojciec dziecka ma kiepską pracę wiec byłaby to kwota 350-450 zł.
Jest jeszcze cos takiego jak podpisanie ugody przed notariuszem. Czy ktos moze zna widełki cenowe za opłate?
Rozumiem ze idziemy tam razem.
Nie jestesmy małzenstwem. Rozstalismy sie. Ojcie dziecka przesyła nam niewielkie pieniadze (sam jest w kiepskiej sytuacji). Bardzo je kocha.
Chce sie zabezpieczyc. Majac status samotnej matki bedzie mi latwiej.
Pomieszkuemy katem u mego taty, ktory jest w kiepskiej sytuacji materialnej. Szukam prac dorywczych. Moglby mi przypilnowac dziecko co 2 dzien (moj tata). Tu gdzie mieszkam jest bardzo ciezko z praca. Teraz zaluje ze nie mam konkretnego zawodu, typu fryzjerka, krawcowa, kosmetyczka.
Bardzo prosze o jakis rady jak stanac na nogi. Musze to zrobic bo inaczej bedzie tragicznie. Szczerze mowiac juz tak jest....
Pomozcie nam prosze.....