kara_mia
26.01.13, 11:30
e-matka w ciąży pracuje w likwidowanej włąśnie części firmy i pisze :
A co jeśli poszłabym na l4?kto wtedy będzie mi wypłacał ew. chorobowe i macierz. firma czy zus?
e-matki odpowiadają:
Po co Tobie te zmartwienia i jeszcze w dodatku w ciąży? Ja na Twoim miejscu poszłabym na L4 i cieszyła się ciążą.
tak ty bądż bardzo uczciwa ale ciebie kopną w d... bez tłumaczeń, bierz L4 i zmykaj,
Oczywiście chroni ją ciąża. Ciężarnej nie można zwolnić choćby firma miala olbrzymie klopoty finansowe, likwidowała stanowiska i wycofywała marki.
. I takie kilkumiesięczne L4 nie jest mile widziane, bez wzgledu na to czy uzasadnione czy nie.
a niby czemu? kto jej tam będzie udowadniał czy była na l4 zasadnie czy nie...
Właśnie zatrudniam młodą kobietę w swojej firmie...
Mam również dziecko. Jest uczciwym człowiekiem, mam nadzieję, że nie czyta e-matki. Byłoby mi wstyd.
Na forum RiCD jest długi wątek o kobiecie, która nie ma pracy od dawna, jest 2,5 roku po rozstaniu z mężem i ma bardzo poważne kłopoty finansowe. Jedno dziecko wychowuje ona, drugie mieszka z byłym mężem.
Rady forumek :
- wystąp o alimenty, jak nie masz za co żyć niech ci maż płaci.
-poszukaj w jego firmie, na pewno cie oszukał i należą ci się jakieś pieniądze
Rada – skoro pieniędzy nie masz na jedzenie, zrób cokolwiek – np. idź poodśnieżaj ludziom domy - otrzymała komentarz forumek
- jak możesz proponować taką upokarzającą pracę…
Mam swoje lata, pracę, mam rodzinę, mam dom płacę podatki i na NFZ.
Kiedy wyemigruję z tego kraju, to nie dla pieniędzy, ale żeby nie być oblepiona taka parszywą hipokryzją.
Po prostu to jest obrzydliwe.
Jeżeli poniżej pojawia się komentarze poniżej w stylu :
-masz prace to stać cię na uczciwość, ciekawe co by był jakby do garnka nie miała czego włożyć
-uczciwe dziecko? Zobaczymy jak dorośnie i kopnie w d.. taką durna matkę
-jak ci się nie podoba to wynos się z tego kraju nikt cie tu nie potrzebuje
-znalazła się święta uczciwa , już ci wierze
itp
uważam za podobnie obrzydliwe, jak przytoczone wyżej cytaty z forum.
Nie zmienię świata, ale przynajmniej napisze, jakie te wszystkie wypowiedzi są wstrętne.
I kiedy dzieci będą kradły i kłamały i nie chciały się uczyć i pracować to przynajmniej żeby było wiadomo dlaczego.
Zostały nauczone : łatwiej ukraść.