Dodaj do ulubionych

Mięso z rosołu

05.02.13, 14:43
Dzisiaj chyba "narodowy dzień odwoływania się do innych wątków" więc:

w wątku o kotach piszecie, że mięso z rosołu jest najlepsze, a ja gdzieś kiedyś czytałam (może na forum kuchnia) że to mięso jest zupełnie bezwartościowe, bo wygotowane ze składników. Że wszystkie wartościowe rzeczy z mięsa są w rosole.
To jak to jest?

PS. ja z takiego mięsa robię krokiety
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: Mięso z rosołu 05.02.13, 14:47
      nie wiem jak to jest z wartoscia tego miesa, ale ja zjadam kazde gotowane mieso, bo uwielbiamsmile czasem kotom tez cos skapnie, albo sobie krol Ryszard ukradniewink
    • raohszana Re: Mięso z rosołu 05.02.13, 14:49
      Jak to wygotowane ze składników? Czyli co zostaje? Bo z czegoś to mięcho, nawet wygotowane, nadal się składa i zjeść to można. Smak ma, po doprawieniu świetnie robi za dodatek do duszonych warzywek.
    • gryzelda71 Re: Mięso z rosołu 05.02.13, 14:54
      Często panie chwalą "rosół" na skrzydełkach.Takie mięso to fakt,dla kotów bym dała.
      Ale jak gotuje sie rosół,albo na kurze tłustej,albo z dodatkami wołowiny,kaczki itp to można zrobic nadzienie do pierogów,jak zostanie oczywiście.
    • imasumak W sensie, że dla kota mięso z rosołu jest 05.02.13, 15:05
      najlepsze? Bzdura, dla kota najlepsze jest surowe mięso.
      Z mięsa rosołowego robię farsz do pierogów, naleśników lub kulki do rosołu.
      • kikimora78 Re: W sensie, że dla kota mięso z rosołu jest 05.02.13, 15:09
        w sensie, że dla człowieka smile
      • kikimora78 Re: W sensie, że dla kota mięso z rosołu jest 05.02.13, 15:10
        jak robisz kulki do rosołu?
        • imasumak Re: W sensie, że dla kota mięso z rosołu jest 05.02.13, 15:14
          Najlepsze są z drobiu - po ugotowaniu siekam albo mielę mięso, dodaję żółtko, posiekany koperek lub/i natkę pietruszki, doprawiam, robię kulki, obtaczam w mące, wrzucam na osolony wrzątek, gotuję aż wypłynę. Podaję z rosołem zamiast makaronu smile
    • twoj_aniol_stroz Re: Mięso z rosołu 05.02.13, 15:09
      No bez przesady z tym wypraniem z wszelkich wartości odżywczych. Ja takie mięso używam do różnych rzeczy: do farszy wszelkich, jako sztukę mięsa w sosie chrzanowym, do flaków, a jak już absolutnie na nic z tych rzeczy nie mam ochoty to piekę z tego pasztet do chleba.
      • hippo55 Re: Mięso z rosołu 05.02.13, 15:23
        Ja wczoraj ugotowałam ryż basmati, zgrilowałam paprykę (zieloną i czerwoną) i cukinię posypałam to ziołami. Wymieszałam wszystko razem z pokrojonym mięskiem z rosołu, doprawiłam ostrą papryką, curry i sosem sojowym - pycha smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka