Dodaj do ulubionych

Szczupłe zgrabne uda.

• wespuczi Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 16:53
      prosze bardzo
      ja cwicze z ta instruktorka, po czterech pieciu miesiacach moje uda wygladaly zupelnie inaczej.
      zamiast napakowanych smukle, cellulit zniknal - na moich oczach.
      polecam.

www.youtube.com/watch?v=j9L-JjeIOJ8
      www.youtube.com/watch?v=E5hYmuG3nNs
      www.youtube.com/watch?v=47CpuDuXTrQ
      www.youtube.com/watch?v=AI_9wFamL-I
      www.youtube.com/watch?v=gChzusc9QUU
    • guderianka Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 17:46
      Wiesz co aż się zmierzyłam, bo chciałam Ci napisać, że ja nie mam szczupłych ud-mam dobrze zbudowane, zgrabne i umięśnione nogi. I one nigdy w udach nie będą szczupłe. Może to zależy od Twojej budowy ? Bo wagę wg mnie masz świetną, a ta warstwa tłuszczu na udach to jaka jest-gruba faktycznie ? Czy też może krzywo na siebie patrzysz?
    • gazeta_mi_placi Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 20:15
      Grube piersi
      Grube uda
      Lepsza grubsza
      Niż za chuda
      Trochę kobiecego ciała
      Na facetów dobrze działa
    • kosmitka06 A co polecacie na... 13.06.13, 21:02
      wewnętrzną stronę ud? Jakie ćwiczenia?
      Wszystko jest oki ale wkurza mnie ten tłuszczyk który jest od środka (chyba wiecie o co mi chodzi)?
      Robiłam ćwiczenia, coś ala nożyce tyle tylko że robione w górze, na plecach ale rezultatów nie widzę żadnych sad Rower pomógł mi na wysmuklenie całych nóg ale wewnętrzna część nie zniknęła. Któraś z Was może wyćwiczyła tę partię ciała?
    • kodam3 Re: Szczupłe zgrabne uda. 13.06.13, 21:47
      znam
      bieganie długodystansowe
      czasowo ponad godzinę
      3x w tygodniu
      • bei Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 00:36

• franczii Re: Szczupłe zgrabne uda. 14.06.13, 07:30
      Taka masz budowe ciala. Moja kolezanka ma podobnie, szczupla jest ale pupe i uda ma pokryte pokazna tkanka tluszczowa. Ma tendencje do zatrzymywania wody. Przed sezonem bikini chodzi na jakies specjalne masaze i do dietetyka, to troche pomaga.
    • redheadfreaq Re: Szczupłe zgrabne uda. 14.06.13, 09:31
      Mam nad kolanami takie wałeczki tłuszczu. Tańczyłam, biegałam, na rowerze jeżdżę wręcz nałogowo, chudnę - a wałeczki są. Widać taka moich ud uroda, nie zamierzam się tym przejmować.

Cellulit jest wynikiem działania estrogenów i nie ma siły, by pozbyć się go w 100%. Pewnych rzeczy się po prostu nie przeskoczy, poza tym należy zwrócić uwagę, że wiele z "defektów" jest całkowicie normalnymi zjawiskami, jednak koncerny kosmetyczne muszą na czymś zarabiać wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Szczupłe zgrabne uda. 14.06.13, 09:38
      przyzwyczaic się wreszcie i albo olewac i pokazywac bez skrępowania, albo nie pokazywac.
      mam podobny problem, tyle że ja mam uda nie tyle grube, ile rozłożyste - mam po prostu wielkie, rozbudowane miesnie. nawet tego przetrenowac nie idzie bo tylko sie pogarsza. krótkich spodni nie noszę od podstawówki, a i wtedy tylko na wf. noszę bermudy i spodnie o długości co najmniej do kolan.
    • ichi51e Re: Szczupłe zgrabne uda. 05.01.14, 20:48
      Mam i zawsze mialam piekne szczuple uda wiec nie pomoge za bardzo - ale z lat doswiadczenia i obserwacji babek wylewajacych z siebie 7 poty na fitnesie (mowie o babkach ktore regularnie chodzily po kilka godzin tygodniowo i nie oszczedzaly sie) nic nie poradzisz - pokochac albo luposuction.
    • paul_ina Re: Szczupłe zgrabne uda. 05.01.14, 22:15
      Po córce zrobiłam sobie serię zabiegów falami radiowymi - pomogły, i to bardzo, tylko że to drogi interes. Ale przy Twoich parametrach chyba warto, bo wagę masz idealną do wzrostu. Jeśli nie planujesz więcej dzieci (ciąża jako rewolucja hormonalna rozwala efekt) - można zainwestować. Na sezon bikini 2014 jeszcze zdążysz.
    • bei Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 00:34
      Leg Magic
    • kerri31 Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 11:26
      Ograniczenie tłuszczu w codziennej diecie (oliwa, brak tłuszczu na kanapkach, chudsze wędliny, ryby, mniej słodyczy) , ćwiczenia typowo na uda, kapsułki Chili Fat Burner, polecam.
    • vilez Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 11:32
      Btw (czysta ciekawość)- ile mają szczupłe uda w obwodzie, powiedzmy dla 165 cm wzrostu? 50 cm? 52?
      Bo dla 175 - 60 cm jest ok. Czy nie?
    • anika772 Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 11:50
      Aż sobie zmierzyłam z ciekawości. Też mam 60 cm, a ważę więcej od Ciebie i jestem niższa. Nie wiem co Ci poradzić, przecież nie odchudzanie... Bieganie, skakanka?
    • ira_07 Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 13:02
      Widocznie taką masz budowę. Mnie na uda pomogło bieganie, choć ja nigdy nie miałam z udami problemów. Ale na pewno są smuklejsze i jędrniejsze.

> Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na smukłe uda bez cellulitu i tkanki tłuszczo
      > wej?

Nie ma ćwiczeń spalających tłuszcz miejscowo, tłuszcz spala się z całego ciała i nie od nas zależy gdzie zejdzie szybciej, a gdzie wolniej. Ja np. nie mogę sobie poradzić z brzuszkiem, choć mam lekką niedowagę i rozm 36/34, to w bikini się pokazywać nie cierpię. A zauważyłam, że kobiety z większymi udami lub biodrami mają zazwyczaj fajne brzuchy, więc może ciesz się tym co masz wink Może spróbuj pilates, masaże, kup jakiś fajny balsam?
    • filemona_0 Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 13:35
      Mi kiedyś pomogło bardzo intensywne pływanie ( 3 razy w tygodniu, po 2 godziny, ale nie takie powolne pływanie, tylko były to akurat treningi z trenerem, do zawodów ). Uda ( i cała reszta też big_grin , ale zwykle, mimo szczupłej reszty, uda miałam potężne ) były na prawdę szczupłe. Wraz z zakończeniem treningów, uda stopniowo wracały do stanu poprzedniego i dziś są niestety znowu duże. Więc podejrzewam, że bardzo intensywne pływanie mogłoby Ci pomóc, ale musiałabyś je pewnie włączyć w swój grafik na stałe.
    • klaviatoorka a właśnie że jest sposób! 06.01.14, 14:01
      żadna z przedmówczyń (przedpiszczyń?) nie wspominała o bieganiu w kabinie próżniowej niekiedy nazywanej "vacu". Sa w niektórych siłowniach, gabinetach odnowy biol, gabinetach odchudzania
      zabieg wygląda tak:
      smarowanie żelem antycelluit
      owijanie folią
      ubieranie specjalnych spodenek z neoprenu
      ubieranie spódniczki z neoprenu, która uszczelnia kabinę
      wejście do kabiny, z pół litrową butelką niegazowanej wody min
      uszczelnienie otworu "spódniczką"
      ustawienie parametrów bieżni (zaczynamy od krótkich i łatwych sesji)
      włączenie telefonu, słuchawek i wybranie folderu z muzyką w stylu: The Pointer Sisters - I'm so excited.
      w trakcie biegu popijanie wody, podkrecanie nachylenia bieżni lub tempa

voila!
      wyraźne zmniejszenie obwodu
      po kilkunastu sesjach
      a jaka kondycja! poziom endorfin!

polecam, zawsze zaczynam sesje w kwietniu, żeby akurat na lato pięknie wysmuklić uda i biodra, czasem wykupuję też masaże manualne anty- cell, w domu też codziennie po kąpieli kilkuminutowy masaż z olejkiem- i naprawdę są efekty
      • princesswhitewolf Re: a właśnie że jest sposób! 16.03.17, 17:41
        chyba z wody zmniejszenie obwodu.
    • landora Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 14:15
      Niestety, taka budowa. Niektóre kobiety mają bardzo szczupłe nogi i tłuszcz na brzuchu, my mamy go na udach. Nawet, kiedy byłam tak chuda, że można było mi policzyć żebra (48kg przy 164cm), nadal miałam tęgie uda i wydatną pupę. Jedyne, co z tym można zrobić, to zadbać, żeby były w miarę jędrne.
    • dzoaann Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 14:17
      Mam to samosad ćwiczę od dwoch tygodni taki program pilates nazywa sie "skinny jeans"smile, niby na szczuple uda wlasnie, zobaczymy.
      • dzoaann Re: Szczupłe zgrabne uda. 06.01.14, 14:19
        A, no i podobno masaż banka chinska daje efekty, tal czytalamsmile
    • princesswhitewolf Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 11:32
      >Czy to w ogóle możliwe? Od lat zmagam się z grubymi udami.

bardzo proste do osiagniecia ale niestety musisz sie nastawic ze beda to umiesnione uda.

Wystarczy 30 min kazdego dnia na biezni. Powaznie, slicznie szczupleja tylko ze miesniory wylaza

Widzisz mi nie wlazi ani w tylek ani w uda tylko w brzuch tluszcz. Dolna partie. Matko bosko a zrzucic tluszcz z brzucha to juz koszmar prawie nie do osiagniecia bo brzuchem sie nie chodzi. Rrobienie wszelakich brzuszkow kiedys spowodowalo ze mialam tak twarde miesniory brzucha ze przy kichaniu bolalo, a tluszcz na tych miesniorach jak byl tak byl

ciesz sie ze to tylko uda.
    • bei Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 11:55
      Leg magic- moze sprobuj na nim cwiczyc ( mozna kupic za grisze uzywany)
    • lady-z-gaga Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 12:13
      Wiem, że to nie jest miłe, co napiszę, ale przelecz głowę.
      Przy tym wzroście waga jest bardzo ok, Twoje uda nie są grube, aczkolwiek niewątpliwie nie są, jak z reklamy. Bo w ogóle mało jest ludzi, jak z reklamy. Jesli jesteś młoda, nie marnuj czasu na wydumane kompleksy. Albo noś te spodenki, bo kiedys zestarzejesz się i pożałujesz, że nie korzystałaś z okazji, kiedy był czas, albo zrezygnuj z pokazywania słabszych stron i ubieraj się w coś, co podkreśla Twoje atuty. Najgłupsze, co można zrobić, to marnować czas, pieniądze i zdrowie (przynajmniej to psychiczne smile ) na walkę z cechami osobniczymi, na ktore nic nie można poradzić.
      • fifiriffi Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 12:22
        stary watas tongue_out
        • lady-z-gaga Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 12:30
          no tak uncertain
          ciekawe, czy schudła w udach smile
          • yuka12 Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 23:19
            Ja tez sie nabralam smile.
    • alba27 Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 13:47
      Mam 172, 60kg i w udzie 57. Zdecydowanie nie mam grubych ud, myślę, że Ty również. Kiedyś ćwiczyłam callanetics i nigdy nie miałam tak wysmuklonych ud i zgrabnych pośladków jak wtedy.
    • ichi51e Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 14:15
      to wrodzone moim zdaniem. niektorym sie szczesci innym nie. Cwiczyc na silowni sama zumba ci nic nie da.
    • ykke Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 15:06
      Nie rób jaj. Przy tym wzroście i wadze masz seksowne,kobiece uda. Poszalalyscie wszystkie! Chude uda,pomiędzy szpara- kto wam te wzorce włożył do glowy. I lepiej mieć jednak gorsze nogi, a fajna talię i tylek, być gruszka niż jabłkiem.
      • yuka12 Re: Szczupłe zgrabne uda. 16.03.17, 23:16
        Niby tak. Dopoki sie nie idzie do sklepu, zeby kupic na siebie jakis ciuch. Wtedy sie przeklina figure klepsydry, bo np. dla wielu producentow duza miseczka biustonosza oznacza duzy obwod. A jak juz w ramionach jest cos szerokie, to w pasie tez musi byc. No wyc sie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka