Dodaj do ulubionych

panele Quick step- posiada ktos?

01.03.13, 12:40
Stoje przed wyborem tych paneli, ale zupełnie nie mam pojecia jaki kolor wybrac, zeby mi sie ładnie zgrała podłoga do okien złoty dąb i jasniutkiego gresu. czy ktos posiada te panel? Jaka jest ich jakosc? Bo opinie są dosyc pozytywne.
Obserwuj wątek
    • mojdomtoja Re: panele Quick step- posiada ktos? 01.03.13, 20:24
      Jeżeli okna są dębowe to podłoga dobrze by wyglądała w dębie ale jeżeli się zdecydujesz na panele laminowane to dość ciężko będzie dobrać kolor. Lepiej poszukać czegoś wśród desek drewnianych.
    • asiek_k Re: panele Quick step- posiada ktos? 02.03.13, 08:03
      Użytkowałam przez wiele lat, chodziłam na obcasach, potem mieszkały na nich psy i nic się nie działo.
      2 razy spadlo mi żelazko i wydziabało dziurkę , poza tym rys nie było, nie trzeszczały, nie rozchodziły sie, nie puchły, a na pewno nie starły w żadnym miejscu.
      Niestety bardzo przyciągają kurz i trudno o ładny kolor.
      Moim zdaniem trwałośc o wiele lepsza niż zwykłej deski, a na pewno niż czegoś w stylu deski barlineckej.
    • abi-28 Re: panele Quick step- posiada ktos? 02.03.13, 23:09
      Zupełnie na spokojnie. Naprawdę jakość bardzo w porządku.
      Mamy Quick stepa w sypialniach od 3 lat - bez jakichkolwiek uszkodzeń. Możesz też wziąć pod uwagę Balterio - też całkiem fajna jakość.

Zwróć uwagę na klasę ścieralności - AC4 lub AC5 i będzie dobrze.
      Ja jedynie na v-fugę drugi raz bym się nie zdecydowała. smile
      • mojdomtoja Re: panele Quick step- posiada ktos? 11.03.13, 15:43
        No właśnie z doborem koloru wśród laminatów jest ciężko bo wszystkie wyglądają dość nienaturalnie. A jeżeli chodzi o kurz to niestety kwestia materiałów stosowanych do produkcji stąd moja rada a propos desek drewnianych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka