Dodaj do ulubionych

prezent na parapetówke

15.03.13, 16:54
Poszukuje pomysłu na prezent dla singla mężczyzny, okolo 30 lat. Prezent do nowego mieszkania. Nie mam pojęcia w takim stylu. Macie jakieś pomysły mi oprócz alkoholu nic do głowy nie przychodzi, kwiat w doniczce dla faceta to chyba nie bardzo?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: prezent na parapetówke 15.03.13, 16:59
      Dlaczego kwiat w doniczce nie bardzo? Facet nie może mieć kwiatka na parapecie czy gdzie tam?

Na parapetówkę to coś do domu raczej się przynosi niż na stół (w sensie konsumpcji), więc osobiście celuję w jakieś małe agd, gadżety kuchenne, ew. ozdobno-użytkowe (wazon, patera na owoce) - jakiś tam wywiad zawsze robię pod kątem co się komu podoba i czego nie ma.
    • koronka2012 Re: prezent na parapetówke 15.03.13, 18:35
      może bardzo użyteczny imprezowy drobiazg:
      www.galerialimonka.pl/znaczniki-na-szklanki,724
    • exactly_like_me Re: prezent na parapetówke 15.03.13, 18:46
      kwiat to debilny pomysł. Nie kazdy chce miec w domu kwiaty i nie każdy chce się zielskiem zajmować, a juz wybieranie kwiatka "pod siebie" w ogóle jest bez sensu. Prezent ma się podobać obdarowanemu a nie obdarowującemu.
      Spytaj zwyczajnie czego ten ktoś potrzebuje, może nie ma np czajnika, jakiegoś garnka, patelni czy innych domowych gadżetów. Ja na parapetówkę dostałam wymarzoną lampę, komplet garnków do indukcji, patelnię do naleśników, czajnik bezprzewodowy a od tych, którzy nie mieli pomysłu dostalismy po prostu gotówkę ( przydała się na drzwi, których nie mieliśmy). Trzeba myśleć praktycznie i zdać sobie sprawę, że nie wszyscy, którzy kupuja mieszkanie mają w nim wszystko czego potrzebują.
      • solejrolia Re: prezent na parapetówke 15.03.13, 19:59
        no nie wiem. dobra patelnia, czy gary na indukcję to koszt.

a z drugiej strony- jak ktoś urządza mieszkanie, to raczej woli sam je sobie urządzać według swojego gustu, i dobierać czajniki, czy inne pierdoły, tak by pasowały do siebie, a nie, że każda skorupa z innej parafii...
    • solejrolia Re: prezent na parapetówke 15.03.13, 19:51
      Właśnie kwiat to świetny pomysł smile

Ostatnio rozmawiałam z dużym producentem kwiatów i oboje stwierdziliśmy, że kwiaty wracają do mody, jakby trochę na przekór temu, co pokazują w gazetach wnętrzarskich- czyli koniec pustych i mało przyjaznych mieszkań.

Niekoniecznie storczyk.
      Takie drzewko szczęścia-grubosz- pasuje stylem do niemal każdego wnętrza i jest mało wymagające. (ja swojego trzymam na balkonie, tylko na okres zimowy przynoszę do mieszkania). Zamiakulkas- im mniej zadbany (im rzadziej podlewany) tym piękniej rośnie, i
      światła nie potrzebuje. Różne sukulenty i kaktusy.

-
      Byle do wiosny smile
    • ciastko_z_kota Re: prezent na parapetówke 15.03.13, 20:04
      ja bym kupiła coś do kuchni. od shareków, przez kieliszki, szklanki do shortów, czy whiskey, po designerski młynek do pieprzu.
      • woruska Re: prezent na parapetówke 17.03.13, 20:34
        Kupiłam szklanki do whisky i sam trunek. Prezent zawsze się przyda i raczej trafi w gust. Dzięki za porady i sugestie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka