Dodaj do ulubionych

Moda na brzydote

19.03.13, 09:31
www.edziecko.pl/edziecko/56,128330,13582106,5_zaskakujacych_sposobow_na_upiekszenie_zebow.html
za moich czasów to modny był kolczyk w pępku, ale nie krzywe zęby i atrapa aparatu.
Ja nosiłam aparat i był to największy koszmar życia smile

Gdyby Wasze dziecko przyszło do Was i powiedziało, mamo chce mieć zęby jak Wampir, alko Kaśka ma krzywe zęby, mamo ja też chce smile Zgodziłybyście się na taką modę?
Obserwuj wątek
    • barbibarbi Re: Moda na brzydote 19.03.13, 09:38
      Chore to jakieś. Ja myślę że to jednak margines, to co ładne, harmonijne i tak zawsze zwycięży na dłuższą metę.
    • aandzia43 Re: Moda na brzydote 19.03.13, 10:14
      Na krzyzwe zeby nie zgodzilabym sie, bo to trwale oszpecenie (a przynajmniej trudne do odkrecenia). Poza tym krzwe to niezdrowe (prochnica latwiej sie robi na powierzchniach stycznych takich stloczonych zebow). Natomiast wyraziste, dlugie lub nawet lekko wystajace kly postrzegam jako bardzo seksowny element urody. Meskiej i zenskiej. Zabki rownej dlugosci i wielkosci stojace w rownym rzadku sa nudne.
      Blykotki na zebach nosilam pare lat temu, kiedy bylam mlodsza. Taka ozdoba wymaga nie tylko nieskazitelyzch zebow, ale i gladkiej buzi. Starej babie nie przystoi.
    • podkocem Re: Moda na brzydote 19.03.13, 10:22
      to tak jak z tatuażami, kolczykammi w brwiach, nosie, języku i gdzie tam jeszcze się da. Głupia moda która przemija a slady pozostaną.
    • zona_mi Re: Moda na brzydote 19.03.13, 11:03
      Za moich czasów był kolczyk w uchu...

PS. Agata, na który adres do Ciebie pisać?
    • nabakier Re: Moda na brzydote 19.03.13, 11:13
      Wyraz tęsknoty do naturalności, oczywiście- jak wszystko- mający wyraz także w przesadzie. Z jednej strony skrajnie wybielone wyrównane żeby (bardzo brzydkie jak dla mnie), z drugiej-rodzaj dowcipu: brzydoty podkreślonej. Jedno bez drugiego chyba już nie istnieje.
      • kosmopolis Re: Moda na brzydote 19.03.13, 11:47
        Z jednej strony skrajnie wybielone wyrównane żeby (bardzo brzydkie
        > jak dla mnie)

Niedawno nawet wątek chciałam założyć, czy tylko mi nie podobają się te proste, białe zęby bez skazy, identyczne u każdego. Są dla mnie tym samym, czym nadmierne korzystanie z botoksu czy operacje plastyczne twarzy, tylko jeszcze bardziej i szybciej ingerujące w indywidualną urodę i powodujące, że wszystkie uśmiechy wyglądają prawie tak samo.

Ja pamiętam zęby moim dwóch byłych ukochanych. Nieidealne, u jednego z wadą zgryzu. Pamiętam kształt zębów czy lekką diastemę, w której się kochałam. Podobają mi się naturalne (w miarę możliwości, bo sama mam implant niestety), zdrowe zęby.
      • croyance Re: Moda na brzydote 19.03.13, 13:08
        Krzywe zeby popularne w Japonii biora sie z tego, ze tam generalnie za sexy uznawane sa uczennice, a wiadomo, ze im dziewczyna mlodsza, tym bardziej ma takie dzieciece krzywe zeby.
        To jest uznawane za kawaii i mega-cute, bo przypomina zeby malych dziewczynek po prostu. Jakis sens wiec w tym jest ...
        • croyance Re: Moda na brzydote 19.03.13, 13:09
          A takie super rowne i biale zeby mnie sie tez nie podobaja - rzadko wygladaja naprawde naturalnie. Jesli ktos ma naturalne biale to super, ale takie sztucznie wybielone wygladaja IMO strasznie tandetnie.
    • 42andzia Re: Moda na brzydote 19.03.13, 15:14
      No taka moda teraz, ja do tej pory bym nie nosiła apartau nosiłam chwilę będąc dzieckiem i mam dość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka