Dodaj do ulubionych

Czy takie osoby po prostu umierają z głodu?

30.03.13, 18:37
Wątek miłosierno-ciekawski.
Jest facet 38 wiosenek, jedynak, samotny, wykształcenie wyższe humanistyczne, bardzo aktywny obywatelsko (specyficznie), który nigdy w życiu nie pracował. Od nastu lat twierdzi, że pisze zaocznie doktorat i że nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem.Zdrowy jest, nie pije, nie pali, z oszczędności funkcjonuje bardzo ekologicznie i skromnie, mieszka z i na koszt matki emerytki. Matka emerytka wiekowa jest i zapewne za parę lat umrze ergo pan straci źródło utrzymania.
Interesuje mnie co się wtedy dzieje z takim dojrzałym czterdziestoparoletnim dzieckiem - pan nigdy nie skalał się pracą więc zasiłek mu nie przysługuje, renta też nie bo zdrowy, renta po matce też nie. Zasiłek celowy na żywność z MOPS? To nie rozwiązuje problemu rachunków. Umrze z głodu?
Aha, bogato ilustrowany zdjęciami życiorys i cała aktywność pana podpisanego imieniem i nazwiskiem są w necie więc nie zdradzam tajnych informacji.
Martwimy się z moim chłopem, bo pan tj. jego pisanina od lat dostarcza nam dużo radości, jesteśmy wiernymi czytelnikami portalu na którym się produkuje.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 18:38
      Nie martw się, znajdzie sobie drugą "mamusię", która go przygarnie i wykarmi.
      • gryzelda71 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 18:40
        Hahahaha
        Masz rację.
      • mayaalex Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 18:47
        Tez tak mysle. I nawet moze stworzyc z nia bardzo szczesliwy dla nich zwiazek.
        • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:23
          Twierdzisz, że nieskalany pracą i seksem inteligent oszołom w średnim wieku, totalnie bez kasy, ot tak znajdzie kobitę, która go poślubi i będzie utrzymywać?
          Nie jest porażająco przystojny.
          • morgen_stern Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:25
            Uważam, że może się znaleźć desperatka, serio wink
            • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:29
              Słuchaj, gość przez ostatnie 20 lat nie znalazł baby, która zechciałaby się z nim umówić więc o jakich szansach na zamożną i hojną żonę mówimy.uncertain

Przyjmując wersję bardziej prawdopodobną: po śmierci matki jest sam i bez źródła utrzymania, do żadnej pracy się nie nadaje, renty nie ma - co się dzieje z taką osobą? Czy MOPS musi dać żywność czy coś w tym rodzaju? To taki trochę pozasystemowy przypadek.
              • zawsze-w-drodze Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:46
                Pójdzie do zakonu?
                • morgen_stern Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:51
                  O, dobry pomysł, może mu ktoś go litościwie podsunie tongue_out
                  • nutka07 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 23:06
                    Wstyd sie przyznac jak to przeczytalam wink
                    • mallina Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 00:30
                      ja tezwink
                • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:52
                  O, na to nie wpadłam!
                  A zakony przyjmują każdego kto się zgłosi bez względu na wiek? Poważnie pytam, bo nie mam pojęcia.
                  • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:58
                    Tak. Jak spełniasz inne kryteria.
            • emka_waw Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 10.05.13, 15:35
              Jeśli ma odchył prawicowy, to stawiam na posłankę Pawłowicz wink
          • mayaalex Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:29
            Humanista, nawet doktorat udalo mu sie zaczac, wrazliwy spolecznie i z mieszkaniem po mamusi jak mniemam - naiwnych kobiet o duszy harcerki nie brakuje, zwlaszcza wsrod wrazliwych spolecznie humanistek, jakas na pewno rzuci sie z misja ratunkowa wink
            • mayaalex Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:32
              Typ oazowy? Ale te typy moze juz faktycznie wyginely...
            • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:34
              Czy wrażliwy społecznie to nie wiem, Terlikowski przy nim jest gołąbkiem z gałązką oliwną w dzióbku.
              Nienie, nie udało mu się formalnie zacząć doktoratu. Pan zbiera materiały gdzieś od 99' twierdząc, że nie znalazł się promotor, który chciałby się nim zaopiekować ale nadal ma nadzieję na stworzenie dzieła życia. No więc tworzy to dzieło życia, chodzi na manifestacje i demonstracje różne pracowicie je dokumentując, uprawia za free dziennikarstwo obywatelskie itd. Jednym słowem robi mnóstwo rzeczy, ale nigdy nie pracował i nie zarobił grosza.
              • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:55
                Wbrew pozorom jakąś fuchę może w skrajnie prawicowym dziennikarstwie znaleźć jak go sytuacja zmusi - doświadczenie ma spore, poglądy odpowiednie. A jak jeszcze odrzucą go w kilku mniej skrajnie redakcjach, to ogłosi się męczennikiem i będzie akcja ratowania pana.
      • triss_merigold6 Pudło 30.03.13, 19:21
        Pudło.
        Pan jest fanatycznie wręcz wierzący i ortodoksyjny, nigdy nie miał dziewczyny. Pragnie żony ale nawet na portalu przeznaczeni.pl dostaje ignora.
        To nie typ bawidamka-utrzymanka, tylko prawiczek (pisze o tym otwarcie), który żeby żyć z kobietą musiałby się z nią ożenić.
        • princess_yo_yo Re: Pudło 30.03.13, 19:27
          nie takie cuda sie zdarzaly. widmo braku wiktu I opierunku moze zweryfikowac poglady I nowa mamusia sie znajdzie
        • duzeq Re: Pudło 30.03.13, 21:02
          O rany, jozef_to_ja ma konkurencje...
          • nabakier Re: Pudło 30.03.13, 21:56
            Nie ma porównania. Jasiu jest oczytany i takie tam.
            • triss_merigold6 Re: Pudło 30.03.13, 22:03
              Josef, a przynajmniej jego forumowa kreacja, ma pracę. Badziewną ale ma.
              Jasiu dobiega czterdziechy i nigdy nie zarobił ani grosza.
              • duzeq Re: Pudło 30.03.13, 22:17
                Ale moze josef nie ma pracy tylko sciemnia? Bo jego glownym problemem jest prawictwo i znalezienie atrakcyjnej, inteligentnej i samotnej dziewicy.
    • rosapulchra-0 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 18:43
      No i dyskusja psu na budę.. sad
    • lilly_about Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:15
      Mam wrażenie, że mówimy o tym samym człowieku. Ten "mój" dodatkowo dziewczynę znalazł, 300 km od jego domu mieszkała, a mamusia jej pod dach nie wpuściła, bo źle jej z oczu patrzyło. Dziewczę nockę na dworcu spędziło.
      • zawsze-w-drodze Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:33
        Dajcie linka do portalu pls. Niech innym tez dostarczy radosci na Świeta. Uwielbiam takie indywidua.
        • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:36
          Na Frondzie szukaj.wink Chociaż nawet tam go czołgają nabijając się z jego wiecznego bezrobocia. Gość jest w sumie nieszkodliwy, pasożytuje tylko na matce, a głosi w sieci i na demonstracjach.
          • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:13
            Triss, a na forum czy w blogach?
            • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:59
              Jasiu?
              • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:08
                Też o nim pomyślałam wink
                • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:29
                  J. B.
                  Niech mi ktoś w końcu odpowie serio, co dzieje się ze zdrowymi fizycznie a nieprzystosowanymi do pracy ludźmi w średnim wieku jeśli stracą rodziców żywicieli i nie znajdą innych żywicieli w otoczeniu. Wersję z klasztorem traktuję jako robienie sobie jaj.
                  • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:32
                    Dostają kopa w zadek i stają w prawdzie z rzeczywistością - albo rusza dupsko do roboty,albo umrą z głodu.
                  • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:39
                    Albo w końcu ruszają cztery litery - pan jest jednak znany w środowisku, może mu ktoś pomóc. Wersja B - znajduje pannę - desperatkę, może mało prawdopodobne, ale jednak możliwe. I wersja c - tak, umiera z głodu, może nie dosłownie, ale w moim rodzinnym mieście był pan, który trzymał się mamy, a po jej śmierci niestety się stoczył i zmarł dość przedwcześnie.
                  • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:50
                    No to dobrze obstawiałyśmy z Thegimel. Pan jest gwiazdą netu. Serio. I "autorytetem". Ty go szanuj, Triss wink
                    Obserwuję fenomen od lat. Nieustająco. Coś w nim jest wink (Nie po kolei, ale jest, hehe).
                    • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:56
                      Z gwiazdorzenia nie wyżyje... Znany jest z tego, że przychodzi na każdą demonstrację z własnoręcznie wydzierganymi standami i stoi sobie z boczku i b. chętnie wypowiada się do kamer. Ale jakoś żadna partia go przez tyle lat nie przytuliła. D
                      Funkcjonuje w kategorii freak show, a nie gwiazda.
                      • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:06
                        Takie są dzisiejsze gwiazdy wink
                        No, jest specyficzny (eufemistycznie mówiąc).
                  • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:51
                    Oj no, on jeszcze wypłynie, zobaczysz.
    • kozica111 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:47
      Wynajmie komuś pokój, będzie chodził na darmowe obiady do sióstr, da radę.
    • pelissa81 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 19:54
      Ależ on niejest głupi (w sensie, niedorozwinięty skoro pisze doktorat) ale zwyczajnie cwany!
      Oczywiście, że sobie poradzi a technik mnipulacji ma pełen wachlarz (jako humanista, będzie umiał je zastosowaćsmile
      - na biednego doktoranta (przygarnij/pomóż)
      - na samotną sierotę
      - na smutnego intelektualistę/artystę

Spokojnie sobie poradzismile Wielu kobietom w analogicznej sytuacji się udaje.
      • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:01
        Doktorantem nie jest i nigdy nie był. Zresztą sorry, od zawsze bezrobotny doktorant koło 40-tki?

Głupi w sensie intelektualnego IQ nie jest, za to jest nieprawdopodobnie nieudaczny społecznie.
        Cwany o tyle o ile, woli chodzić na piechotę, bo nie ma na bilet na autobus niż podjąć jakąkolwiek pracę przynoszącą dochód. Dla mnie to lenistwo graniczące z chorobą psychiczną, a nie cwaniactwo.
        O poziomie empatii pozwalającej na żerowaniu na matce emerytce od lat nie wspomnę.

Twierdzisz, że ma rozwinięte techniki manipulacyjne koleś, któremu przez ostatnie 20 lat nie udało się umówić z żadną babą?
        • nil.la Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:21
          Piszesz tak jakby o bracie mojego ojca. Moja babka opiekowała się nim, utrzymywała, gotowała, załatwiała, on był najmłodszy, wiecznie bojaźliwie nastawiony do życia, a do bab to już całkiem. Stasinek się na niczym nie znał, nigdzie nie poszedł. Jak babka zmarła miał 40 na karku i bał się sam mieszkać w domu - do tego stopnia czuł się biedak opuszczony, że ojciec i reszta rodzeństwa jeździli z nim po kolei mieszkać. A jak sytuacja się nieco unormowała i nikt nie chciał tego ciągnąć, to Stasinek zakrzątnął się nie wiedzieć jak i migiem znalazł matkę zastępczą - samotnie mieszkającą wdowę, która ofiarnie opiekuje się nieborakiem już z 15 lat.
          Czyli da radę
        • pelissa81 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:38
          A skad ja mam wiedziec jaka jest ta konkretna jednostka? Malo napisalas w pierwszym poscie.
          Ci nieprzystosowani spolecznie sobie radza, bo sa jak bluszcz. Oplota swoimi problemmai kogos innego! Mam takiego wujka, cala rodzina mu pomaga (ale nie jest aspoleczny, tylko niezadardy zyciowo). Znam minimalistow zyciowych, ktorzy do niczego nie daza i wola zrezygnowac np. z jakiejs rzeczy, bo jej zdobycie wymaga nakladow. Pewnie tak samo z kobietami - masturbacja jest tansza ekonomiczniesmile
        • croyance Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 10.05.13, 15:46
          W calej Europie tak wlasnie wyglada przecietny profil doktoranta, w Niemczech bodajze ludzie koncza go akurat wlasnie kolo 40, statystycznie.
    • paszczakowna1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:12
      Nie wiem o kim mowa, ale jeśli człowiek prowadzi w miarę popularny portal i angażuje się w akcje kościelne i społeczne, to ma na tyle dużą sieć kontaktów (i pewnie jakieś umiejętności), że śmierć z głodu mu nie grozi. Może zaczepić się w redakcji jakichś pisemek parafialnych, zrobić uprawnienia nauczycielskie i zatrudnić się jako nauczyciel w szkole katolickiej, wkręcić się w jakąś fundację, albo zgoła (jak zasugerowano) wstąpić do klasztoru.
      • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:17
        Wstąpi do klasztoru. W zdobycie żony, która będzie utrzymywać, nie wierzę.
        • lilly_about Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:19
          Nie wstąpi, bo twierdzi, że chce mieć żonę. Boże, jak ja znam ten typ. Żonę. Nie znajomą, kochankę, dziewczynę. Żonę.
          • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:27
            Tak, on chce mieć katolicką żonę z którą weźmie ślub w rycie rzymskim i będzie miał katolickie potomstwo. Pragnie niezmiennie - przynajmniej tak deklaruje - poznać porządną uczciwą kandydatkę na żonę, a nie jakąś tam dziewczynę.
            • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:30
              No to ja jestem katolicką żoną ze ślubem z rycie rzymskim i na myśl o takim mężu wolałabym zostać wieczną dziewicą big_grin
              • lilly_about Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:33
                Ja nie widzę tu miejsca nawet na desperatki wink
            • paszczakowna1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:51
              >Pragnie niezmiennie - przynajmniej tak deklaruje - p
              > oznać porządną uczciwą kandydatkę na żonę, a nie jakąś tam dziewczynę.

Gej?
              • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:53
                Sądząc z tego co pisze ma solidną gejofobię, odwołuje się do Biblii w tym temacie.
                • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:01
                  Tym bardziej może to być gej. Wyparty.
      • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:24
        Nie prowadzi portalu.
        Pisuje na forum portalu i prowadzi bloga w którym zamieszcza fotorelacje z demonstracji i recenzje publikacji IPN i takich w guście "Walka z żydokomuną", za to nikt nie płaci. Pisuje tak jak pisuje się na ematce, towarzysko.
        Redakcje pisemek parafialnych zdaje się nie rzucają forsą i nie zatrudniają na umowy o pracę.
        Yyyy z jakim cudem ktoś kto nigdy nie pracował i nie ma wykształcenia pozwalającego na nauczanie w szkole miałby zrobić uprawnienia nauczycielskie i znaleźć pracę mając cztery dychy na karku?
        To już najprędzej klasztor.
        • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:29
          Tyle że do klasztoru też nie biorą "jak leci"- są zakony z długim trybem formacji, często kilkuletniej, po to, by wybrać sensownych kandydatów, np. jezuici czy salezjanie.
          • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:35
            Toż pytałam wyżej czy zakony przyjmują jak leci.wink

Facet światopoglądowo jest na prawo od Iwana Groźnego, uważa, że inkwizycja była zbyt liberalna. D
            • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:37
              To powiem ci do razu: takich nie przyjmują big_grin a jeśli trafiłby, odpadły w czasie tzw. formacji. Toż ty jakiegoś kosmitę z religijnym odchyłem opisujesz big_grin
              • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:45
                Opisuję gościa, który jak najbardziej istnieje, kojarzę go zresztą słabo ze studiów z wydziału, był rok czy dwa niżej. Zawsze był wyalienowanym freakiem, ale jak go odkryłam w necie to okazało się, że ma level sfreakowania hard.
                • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:47
                  Ależ wierzę, że opisujesz realnego człowieka, też znam kilku kosmitów- wiązanie się z nimi to jak wykupienie biletu "zmarnowane życie".
                  • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:49
                    Wiesz, skoro nawet na Frondzie jest albo ignorowany albo butowany jako oszołom... No i od czasu do czasu ktoś mu przykopie w temacie nieustannego bezskutecznego poszukiwania pracy. D
                    • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:02
                      Oj no, jeśli to ten, o którym myślę, to nie tak do końca jest flekowany. Ma swoją publikę i uznanie. Mnei to dziwi, ale ma.
                      • soczek_bez_gazu Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:18
                        rzućcie linkiem na priva plizzzzzzz. Z tego co piszesz triss wynika ze na frondzie juz i tak wszyscy wiedzą.
    • buuenos Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:42
      A co cie to obchodzi?istnieje ryzyko placenia na delikwenta? jesli nie to zajmij sie swoimi sprawamismileSkoro ze swoim zajmujesz sie zyciorysem i dzialalnoscia innych to znak ,ze u was nuda i brak stymulujacych zwiazek bodzcow.Obrabianie tylkow bliznich nic tu nie pomoze.TERAPIAsmile
      • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:45
        Zdanie wytrych "zajmij się swoimi sprawami" eliminuje rozmowę na forum. A po to ono jest.
        • buuenos Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:17
          Sama przyznaj,ze problem troche naciagniety.w sam raz na sobote wieczorsmile
          • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:20
            Mniej niż katoliczka, kochanek, antykoncepcja big_grin
            • buuenos Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:23
              Dopiero doczytalam,no tak jednym slowem Kochajmy sie-jak kto lubi-no.-)
          • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:22
            Dlatego chętnie odpisujemy wink
            Robota odwalona, progenitura śpi, w sam raz czas na ploty.
            • marzeka1 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:24
              Ja tam przejechałam dziś 400 km i z kompa siostry korzystam u niej- luz, wszystko przygotowane, pogadać mogę, bo lubię.
      • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:47
        Bo nie chcemy z partnerem, żeby umarł jakby co. Mój chłop go czyta regularnie i daje mu to dużo radości.
        Nie, nie mam większych zmartwień w sobotę przed świętami.
        • buuenos Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:11
          Jakby co to chlopak ma dopiero 38 lat i co wy juz go w malignie widzicie?Pogrzeb mu planujecie? Matko jestem w jego wieku i uwazam ,ze swiat przede mna! A moze to matka czy tam sytuacja go hamuje? Nigdy nie wiemy na 100%.
          • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:32
            Yyy powiedz co może hamować zdrowego gościa po studiach, mieszkającego w Warszawie przed podjęciem pracy zarobkowej jakiejkolwiek? Bo nigdy w życiu żadną się nie zhańbił, obżera matkę z mizernej emerytury.
            • miaowi Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:44
              Ach, w Warszawie... A już myślałam, że go znam.
        • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:54
          Jak nie chcecie żeby umarł, to możecie go zacząć stołować. Rozrywka zapewniona tanim kosztem wink
          • sen.bon Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 23:01
            No nie wiem, on by ich chyba spalił na stosie big_grin
            • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 13:36
              Akurat mój chłop twierdzi, że jak trafi kumulację w totka to jest skłonny ufundować mu jakąś zapomogę, bo bardzo go cieszy taki naiwno-żarliwy patos w połączeniu ze słabo skrywanymi obsesjami. D
              • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 13:53
                bo zacznę lubić Twojego chłopa, świat się wali...big_grin
    • notting_hill Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 20:58
      Obstawiam, że znajdzie się w końcu jakaś chętna...
      Mam też takiego znajomego, chociaż z trochę innym światopoglądem- po 50- tce, niepracujący rozwodnik, żyjący z mamusi emerytki, która aktualnie jest dość ciężko chora, więc raczej niestety długo nie pociągnie. Pan regularną pracą nie skalał się chyba nigdy, jakieś interesy, które mu w ostatnim dziesięcioleciu jakoś złośliwie nie wypalały, został raczej z długami.
      Ostatnio się okazało, że chce się żenić.... Znaczy się, dobrze kombinuje, za chwilę straci źródło utrzymania, trza się rozejrzeć za nowym żywicielem.
      Panna jest wykształcona, o 25 lat młodsza, niebrzydka, z regularną pracą... Nie będę pisać kim jest z wykształcenia, ale jej zawód w połączeniu z chęcią związania się z tym panem czyni z niej regularne kuriozum... Żeby jeszcze był miły i wierny, ale gość jest zwyczajnym palantem, który przelatuje wszystko co na drzewo nie ucieka i robił to zawsze od kiedy pamiętam. Ponadto jest wredny, małostkowy, skąpy... Wniosek z tego taki, że amatorki znajdują się na obiektywnie najegzotyczniejsze egzemplarze. Może i znajomy triss swoją trafi... A jeszcze nieobciążony byłą żoną i przychówkiem!
    • annajustyna Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:27
      Ty o moim szwagrze? mam nadzieje, ze nie wpadnie na to, by pasozytowac na nas sad.
    • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:30
      Może jeszcze pójdzie do pracy, może otrzyma spadek, może ktoś mu płaci składki, może planuje samobójstwo. Jest sporo wyjść smile
    • baltycki Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:35
      Pan znajdzie idiotke.
      Zapewniam.
      Znam pania, ktora wyszla za podobnego, utrzymywala przez lat -nascie,
      dowozila papierosy do wiezienia w ktorym siedzial za nigdy nie placone alimenty na swoje dziecko z mlodych lat,
      jezdzila do pracy za granice, pan w tym czasie sprzedawal bizuterie pani.
      Jedyna zaleta pana bylo, ze mlodszy o lat 8 od pani, ze ktos ja chce.
      Idiotek nie brakuje.
      • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:43
        Ale jak patrzę na zdjęcia, to pan (jak dla mnie przynajmniej) to kategoria: jak zostanę na świecie tylko ja i on, to ludzkość się nie odrodzi. Pan bandyta ma jednak szanse większe - zawsze znajdzie się pani chętna do ratowania i usprawiedliwiania - tu marne szanse, potrzebna desperatka IMO.
        • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 21:55
          Oj tam, ja tam lubię jego zestawienia komiksów patriotycznych, sprawozdania z festiwali itd. Komentarzy politycznych nie czytam, znaczy- przebiegam oczyma, i nie rejestruję od dawna. Ale jako źródło dotyczące aktualności polit-relig, jak najbardziej traktuję go poważnie.
          No i ta fascynująca szczerość i naiwność. On ma coś we sobie nietuzinkowego, mówię Ci smile
          • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:05
            A że sobie pomimo wszystko chłop może poradzić, to ja nie przeczę, ale ze znalezieniem kobity może mieć problem, zwłaszcza, że tego typu panowie są zazwyczaj wybredni (vide Józek)
            • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:08
              fakt...
            • baltycki Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:20
              Chcialbym niesmialo zauwazyc,
              ze Juzka Mama jeszcze zyje, mieszka u niej (u taty pewnie tez),
              Mowa jest o tym, co po!
              • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 22:58
                Cóż, zostawiając Józka na boku, znałam w realu kilku panów mocno trzymających się maminej spódnicy i zazwyczaj tego typu panowie są wybredni, a oczekiwania są odwrotnie proporcjonalne do oferty niestety sad
                • baltycki Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 23:19
                  thegimel napisała:

> znałam w realu kilku panów mocno trzymających się maminej spódnicy
                  > i zazwyczaj tego typu panowie są wybredni,
                  Ale mowa jest o tym,
                  co dzieje sie z facetem, gdy spodnicy zabraknie.
                  Wybrednosc maleje.
                  • thegimel Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 30.03.13, 23:31
                    Ano nie da się wykluczyć smile Zwłaszcza, że czasami źródłem wybredności jest mamunia.
    • soczek_bez_gazu Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 00:02
      Już chyba wiem o kogo chodzi i rzeczywiście kojarzę tę gwiazdę prawicowych portali. Muszę jednak powiedzieć ci Triss że mylisz twierdząc że twój kolega nigdzie nie pracował. Otóż pracował on kiedyś ( z 6 lat temu?) w księgarni o profilu odpowiednim w charakterze sprzedawcy.
      • nutka07 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 00:21
        Dajcie linka do bloga, albo nakierujcie jakos na niego wink
        • soczek_bez_gazu Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 00:35
          Jasiu B.
          • wespuczi Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 04:09
            dajcie linka na priva dobre kobiety.
        • baltycki Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 00:42
          A szczeznij z tej (typowo babskiej) ciekawosci.
        • dolina_issy Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 07:51
          o rany....jaka konspiracja.....
          ten ?
          www.fronda.pl/profil/Jan%20Bodakowski,8984.html
      • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 13:40
        Litości, to nie jest mój kolega, nie studiował na moim kierunku i ledwo go kojarzyłam na wydziale jako freaka właśnie.
        Miałam na myśli pracę dającą jakieś dochody,a nie taki pół wolontariat.
    • baltycki Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 12:14
      Teraz poczekajmy, az sam zainteresowany odpowie na pytania triss..
      Nie wierze, ze nie zostanie powiadomiony o trosce triss przez zyczliwa emame.
    • laquinta Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 12:59
      triss_merigold6 napisała:

Matk
      > a emerytka wiekowa jest i zapewne za parę lat umrze ergo pan straci źródło utrz
      > ymania.

Ile musiala miec lat matka tego mezczyzny kiedy go rodzila? Piecdzeisiat? Bo piszesz, ze wiekowa i umrze wkrotce.
      Grzebanie publiczne w czyims zyciorysie jest nie na miejscu, delikatnie mowiac.
      • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 13:32
        No wiesz, jak ktoś ma prawie 40 lat, to musi się liczyć z tym, że rodzic umrze przed nim.
        Niekoniecznie wkrótce, ale nie odnotowano jeszcze przypadków nieśmiertelności.

Chodziło o uzyskanie odpowiedzi, co dzieje się z osobami w średnim wieku, samotnymi, zdrowymi i niepracującymi kiedy umiera rodzic żywiciel.
        • sen.bon Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 13:45
          A mało to desperatek? Wciśnie kit, że on taki religijny, prawicowy i nikt go nie chce zatrudnić przez jego poglądy. Cały świat przeciwko niemu i on taki miś musi się poświęcać dla sprawy, kiedy inni mężczyźni zamiast pisać na frondzie to zakładają rodziny, chodzą do płatnej pracy itd. itp. Nie jedna ten kit kupi. Potem przyjdzie na emamę i powie, że mają 1100 dochodu brutto na 6 osobową rodzinę. Standard. Przynajmniej będzie wesoło xD
          Jakby co, to mogę z Twoim chłopem utworzyć fundację wspierającą Jasia. big_grin
        • nabakier Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 13:52
          Ale zmartwychwstania już tak...
          • nutka07 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 31.03.13, 14:23
            Nabakier... wink
    • figrut Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 01.04.13, 13:34
      MOPS weźmie pana pod swoje skrzydła. Zapewni opał na zimę, wymieni niezbędne rzeczy w mieszkaniu aby mógł po ludzku funkcjonować, da pieniądze na żywność mniej więcej 400zł. miesięcznie, pomoże opłacić rachunki, a w papierach wpisze "nie przystosowany do życia" i wszystko za niego załatwi. Mam takiego znajomego z dzieciństwa lat 45, któremu zmarła matka żywicielka. Pan do pracy nigdy się nie rwał, po matce mieszkanie dostała jakaś potrzebująca rodzina, panu załatwiono inne, w innej wsi, ale jemu się to inne nie podobało, bo za daleko od jego kolegów od nalewki. Dostał więc po roku spania pod schodami 16 m2 pokój z wnęką, opieka wymieniła mu okna, wstawiła nowy kurierek do grzania, przywiozła kilka worków węgla i wypisała kolejną decyzję, na "wybierkę" (zakupy żywnościowe do wybrania w konkretnym sklepie), aby pan nie umarł z głodu.
    • japanunieprzerywalempanieposle Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 02.04.13, 22:52
      o jaaaaa ale mam nosa. nawet nie wspomnialas o frondzie a mi od razu przyszla na mysle jego facjata- tylko facjata nie czytalam nic o jego zyciu. pamietam jak byla jakas dyskusja o szkodliwosci antykoncepcji i jakis forumowicz mu odparl, ze jego twarz jest najlepsza antykoncepcja big_grin
    • aurita Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 03.04.13, 08:12
      zgadlam zgadlam kto to smile))))))))))))
    • kerri31 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 03.04.13, 09:22
      No pewnie. Wstaje któregoś ranka, kolejnego z rzędu , w którym nic nie jadł oprócz powietrza i pada pod umywalką ze szczoteczką w zębach i pastą na brodzie.
    • tully.makker Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 03.04.13, 09:59
      Moze dostanie rente psychiatryczna?
      • triss_merigold6 Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 03.04.13, 10:09
        Ale musiałby się leczyć, prawda? Jemu nic poza świrem światopoglądowym i straszliwym wieloletnim lenistwem nie dolega.
    • gazeta_mi_placi Re: Czy takie osoby po prostu umierają z głodu? 10.05.13, 10:14
      Niewykluczone, że Pan ma jakieś zabezpieczenie na stare lata, nie musi Ci się spowiadać z majątku rodzinnego, prawda? Jest jedynakiem więc po śmierci matki wszystko będzie dla niego (mieszkanie, może jakieś oszczędności, działki itp.).
      Sama znam dość podobną osobę (ale absolutnie nie prawicową, ogólnie bardzo lubianą), nie dałabyś mu nawet 5 groszy z pozorów, facet ubiera się jak ubiera wink, samochód stary rupieć, żyje z dorywczych prac (ma duże grono znajomych które czasem mu zleca różne prace, oczywiście bez umowy bo to tego rodzaju prace), etatu chyba nigdy na oczy nie widział, firmy nie ma.
      Ale ma własny dom z działką (spadek po rodzicach którzy już nie żyją) oraz inne działki, traf chciał, że w takiej okolicy która budziła dość duże zainteresowanie deweloperów wink
      Dzieci nie ma, żyje sobie swobodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka