kkalipso 02.04.13, 21:06 Dziewczyny macie to cudo-warto kupić? Od lat zabieram się za zakup i na tym się kończy,aż do teraz muszę kupić do lata i nauczyć na tym gotować. Co najczęściej gotujecie?Faktycznie tak bardzo skraca czas gotowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thegimel Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:13 Używałam pokrywy szybkowarowej z Zeptera kiedyś. Gotowało szybko, w smaku było dobre, ale nie wielbiłam, bo lubię tradycyjne metody gotowania A czemu musisz kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:25 Marzy mi się od dawna,większość kobiet zachwala.Nie za bardzo lubię gotować i kusi mnie ten skrócony czas gotowania. Ziemniaki piszą 7 min. prawda to czy nie W lato będę miała często gości więc się przydaA ja z tych co dopóki wszystkich naczyń nie pozmywa i kuchni nie uporządkuje to się nie uspokoi Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:33 Gotowałam bigosy, fasolki, strogonoffy i inne tego rodzaju potrawy, które normalnie gotują się długo. Czas gotowania rzeczywiście krótszy, a smakowo OK. Ziemniaków nie gotowałam Ale ogólnie sprzęt przydatny - tylko przeze mnie akurat rzadko używany. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:38 Miałam. strasznie dawno temu, przywieziony z Węgier (to byli czasy, hehe). Uwielbiałam go. Teraz gotuje mąż, i jakoś sobie nie życzy szybkowara. Może dorośnie do niego. Pamiętam, że zupa była migiem Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:46 O właśnie...o to chodzi. Męża pozazdrościć,mój tylko dobrą kawę robi Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:50 No, mój kucharz z zamiłowania. Szybkowar jest fajny do zup, wywarów, ziemniaki/warzywa też gotuje w try miga. Grochówka szła migiem itd. Polecam. Acz oczywiście, nie wszystko ugotujesz. No i z doprawianiem jest kiepsko- trzeba albo na początku albo na końcu. Za to olejki eteryczne zatrzymane, zapach jest boski. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:48 Wszystkie zupy oprócz rosołu (tak, miałam taki pomysł) wychodzą super. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:59 Przekonałyście mnie. Idę kupić pod koniec tygodnia.Wybiorę raczej Tefal z tych większych. Co do przyprawiania to będę to robić na początku tak chyba lepiej. Nic tylko teraz szukać przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Szybkowar. 02.04.13, 22:00 Kup taki z wkładkmi, żebyś mogła gotować w nim co najmniej dwie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Szybkowar. 02.04.13, 22:06 Nawet nie wiedziałam ,że taki istnieje,czekaj zaraz wyguglam co to za cudo Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Szybkowar. 02.04.13, 22:12 Widziałam te wkładki ,fajna sprawa. W oko przy okazji wpadło mi to ,piękne gary i ulubionej marki mam dwa zwykłe tej firmy i są bardzo dobre.Tylko cena cena powala,pogadam z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Szybkowar. 23.09.13, 12:17 Fissler jest w ogóle bardzo drogi. Była kiedyś akcja promocyjna - program lojalnościowy w Makro. Jak się nazbierało punktów, to jakiś zwykły garnek tej firmy potrafił kosztować ponad 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nil.la Re: Szybkowar. 02.04.13, 22:01 Ja też miałam pomysł dotyczący rosołu i zrealizowałam go W każdym razie wywar mięsno warzywny wychodzi też migiem i dobrze, rosół mniej dobrze, ale był jadalny Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Szybkowar. 03.04.13, 18:34 mia_siochi napisała: > Wszystkie zupy oprócz rosołu (tak, miałam taki pomysł) wychodzą super. rosół też wychodzi super, ale trzeba go potrafić zrobić, baaardzo wolno..... Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Szybkowar. 02.04.13, 21:51 mam dwa- duzy i maly. Uwielbiam je- gotuje w nich wszystkie potrawy, ktore wymagaja dlugiego czasu duszenia- gulasze, golabki, zupy, bigos, fasolke po bretonsku. Duuuzo szybciej, no i bardziej aromatyczne, bo wszystko zostaje w srodku a wolowy gulasz najbardziej kocham miesko jest miecisuienkie po 40 minutach- lacznie z wejsciem na obroty. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Szybkowar. 02.04.13, 22:04 Też bym chciała dwa mały i duży Gulasz będzie pierwszym daniem,bardzo lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: Szybkowar. 02.04.13, 22:05 W użytkowaniu był u moich rodziców, ja nie wyobrażałam sobie kuchni bez niego. Przydatny zwłaszcza do gotowania gulaszu, w ogóle do duszenia mięs, zwłaszcza wołowiny, nawet takiej, która normalnie gotowałaby sie chyba dwa dni - a tu po godzinie jest miękka. Najczęściej obsmażam mięso w otwartym szybkowarze, potem dodaję cebulę, szklankę lub dwie bulionu i zamykam, po 40 minutach gotowe żeberka, karkówka, wołowina tak jak napisałam trochę więcej. Mam też węgierski, za kilka dni skończy 20 lat, raz wymieniałam uszczelkę, teraz znów by się przydało, ale nie mogę dostać takiej pasującej Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Szybkowar. 03.04.13, 02:56 Polecam. Skraca czas , wyintensywnia smak, oszczędza kaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia.2 Re: Szybkowar. 03.04.13, 18:31 Mam i mówię, że warto. Posiadam Boduma 6litrowego (podrzucam odnośnik) i jest spory. Obiad dla pięcioosobowej rodziny spokojnie w nim ugotujesz. I rzeczywiście skraca czas, to nie ściema. Ziemniaki w 20 min nie są wymysłem, testowałam, chociaż też byłam niedowiarkiem. Najczęściej robię w nim jednak zupy, moi domownicy lubią. Czasem też mięso z sosem. Bardzo lubię, a fajnie gdy mięso nie musi się już partolić 1,5 godziny tylko duuużo krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Szybkowar. 03.04.13, 18:42 kkalipso napisała: > Co najczęściej gotujecie Najczęściej sluzyl do pedzenia bimbru. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Szybkowar. 22.09.13, 15:38 Ja mam takie fisslery jak wrzuciłaś obrazek i je wielbię. Nie wyobrażam sobie gotowania bez szybkowaru już teraz. Kucharka ze mnie żadna, ale jeśli już coś pichcę to przeważnie w nich. Mam je 5 lat, wymieniałam raz uszczelkę. Polecam za całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Szybkowar. 22.09.13, 16:39 Mam dwa. Gotuję prawie wszystko - zupy, fasolę, bigos, gołąbki, duszę i gotuję mięsa, nie wyobrażam sobie kuchennego życia bez szybkowaru. Odpowiedz Link Zgłoś