08.04.16, 20:55
Stałam się właścicielką szybkowara, kiedyś miałam jeden węgierski ale używałam go krótko. Koleżance taki sam wybuchł i miała obiad na suficie więc bałam się i nie gotowałam w tym czymś więcej. Teraz jednak odważyłam się i jestem zadowolona. Jedno co mnie niepokoi to brak przepisów na dania z szybkowara. Macie może jakieś doświadczenia co oprócz zup wszelkiego rodzaju, bigosu i gulaszu można w nim przygotowywać?
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Szybkowar 08.04.16, 21:29
      wpisz w Google "potrawy z szybkowara".
      nie mam tego urządzenia ale koleżanki są zadowolone i używaja od lat.
      • iryska2604 Re: Szybkowar 08.04.16, 21:36
        Mięsko mozesz chyba szybko udusić,nie tylko gulasz.Coś tam Okrasa ostatnio pokazywał...
        • alfredka1 Re: Szybkowar 08.04.16, 21:59
          Groch, fasolę, buraczki w całości , suszone grzyby /na pierogi smile /
          a teraz poradźcie i -
          ogromnie lubie gofry ... czy kupić gofrownicę niewielka ??? podobno od niej tyje się smile)
          • estella50 Re: Szybkowar 08.04.16, 22:08
            Od gofrownicy nie utyjesz wink ale od gofrów połykanych w nadmiarze możesz smile
            Ja sobie pozwalam co jakiś czas nagrzeszyć, a co tam! raz się żyje! Na umartwianie się przyjdzie czas w tym, albo w przyszłym życiu wink
    • jagodajna Re: Szybkowar 09.04.16, 22:08
      zajbel napisała:

> Stałam się właścicielką szybkowara, kiedyś miałam jeden węgierski ale używałam
      > go krótko. Koleżance taki sam wybuchł i miała obiad na suficie więc bałam się
      > i nie gotowałam w tym czymś więcej. Teraz jednak odważyłam się i jestem zadowol
      > ona. Jedno co mnie niepokoi to brak przepisów na dania z szybkowara. Macie może
      > jakieś doświadczenia co oprócz zup wszelkiego rodzaju, bigosu i gulaszu można
      > w nim przygotowywać?

Mam szybkowar od wielu lat, wszystko można przygotować co wymaga dłuższego gotowania.
      Mięso na pasztet, nóżki/golonki na galaretę tylko w szybkowarze gotuję.
      Przepisy można też znaleźć np.

durszlak.pl/przepisy-kulinarne/potrawy-z-szybkowaru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka